Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Urziceni
12-18-2009, 09:57 PM
RE: Ştiri Unirea Urziceni
"Jucăm cu Liverpool? E o glumă?! Nu putem spune că avem şanse!"

Pablo Brandan, fotbalistul Unirii Urziceni, a fost luat prin surprindere de vestea că echipa sa va juca împotriva celor de la Liverpool în 16-imile Europa League. Totuşi, argentinianul se bucură că va întâlni o echipă de renume şi recunoaşte că şansele trupei lui Dan Petrescu de a accede în faza următoare sunt aproape nule.

"E zece dimineaţa ceasul în Argentina. Eram în pat cu soţia, abia m-am trezit. Jucăm cu Liverpool? E o glumă?! Nu? Atunci e o veste frumoasă. Acum nu putem spune că avem vreo şansă de calificare, aşteptăm primul meci şi apoi vom vorbi despre asta. Liverpool este o echipă mare de tot, cu mulţi jucători buni. Sunt aproape blocat, nu mă aşteptăm să jucăm cu ei", a declarat Brandan pentru Adevărul.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-18-2009, 09:59 PM
Arlauskis: "Torres şi Gerrard fac cât jumătate din echipă"

Dan Petrescu are ocazia să îi uimească iar pe englezi! După dubla cu Rangers, care i-a şocat pe britanici, fostul star al lui Chelsea are ocazia unui meci istoric cu Liverpool. Portarul Arlauskis a văzut de acasă tragerea la sorţi. Lituanianul se teme de Torres şi Gerrard, despre care spune că fac cât jumătate din echipă.

"M-am uitat la televizor şi am văzut cu cine am picat... E un meci frumos şi cred că avem şanse la calificare, chiar dacă foarte mici. Liverpool are multe vedete, dar cel mai mult mă tem de Fernando Torres şi Gerrard care împreună sunt cât jumătate de echipă", a declarat Arlauskis pentru Adevărul.

Liverpool are în palmares cinci trofee în Champions League. Nicio echipă din România nu i-a eliminat vreodată pe "cormoranii" lui Benitez.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
12-18-2009, 09:59 PM
Fernandes: "Te simţi fotbalist când joci împotriva unor asemenea echipe"

Unirea a avut un ghinion teribil la tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League. Deşi a fost cap de serie, campioana noastră va da piept cu Liverpool, cel mai tare adversar posibil.

Fundaşul Bruno Fernandes e fericit, însă, că va avea ocazia să dea piept cu una dintre cele mai celebre grupări din lume. Dacă în Ligă nu au întâlnit echipe cu nume, acum ialomiţenii au şansa să îşi măsoare puterile cu una dintre cele mai celebre formaţii, cu 5 Cupe/Ligii ale Campionilor în vitrină.

"Am căzut cu cel mai greu adversar posibil. Aşa cum am avut o şansă în grupele Ligii când am făcut opt puncte, aşa avem şi acum şanse. 30 - 40%, cred. Te simţi fotbalist când joci împotriva unor asemenea echipe.", a spus Bruno Fernandes la Sport.ro.

12-18-2009, 10:00 PM
Onofraş: "Simt că nu m-am apucat degeaba de fotbal!"

Onofraş este, la rândul său, extrem de mulţumit de tragerea la sorţi şi susţine că se simte împlinit ca fotbalist: "Mă gândeam că poate o să avem mai mult noroc la tragere, dar poate aşa e mai bine. Primul lucru la care m-am gândit a fost atmosfera de la Liverpool. Simt că nu m-am apucat degeaba de fotbal, mă simt fotbalist şi toate eforturile mele sunt răsplătite."

Atacanul ialomiţean speră ca evoluţia fantastică din Liga Campionilor să fie dublată de o performanţă şi în Europa League: "Începe să se audă şi de Unirea Urziceni în Europa. Încercăm să arătăm lumii că cele opt puncte nu au fost întâmplătoare"

12-19-2009, 12:54 PM
Apostol: "I-am spus soţiei că picăm cu Liverpool"

Ialomiţenii sunt bucuroşi după tragerea la sorţi din Liga Europa. "Nu joci în fiecare zi cu o asemenea echipă", susţin jucătorii lui Dan Petrescu.

Eliminată din Liga Campionilor de nemţii de la VfB Stuttgart, Unirea Urziceni continuă în Liga Europa. Campionii României şi-au aflat astăzi numele
adversarului din 16-imile de fianlă ale competiţiei.

"Ce poate fi mai frumos?"
Sorţii n-au fost deloc darnici cu Unirea, care va da piept cu o legendă a fotbalului mondial, FC Liverpool. Vestea n-a avut darul însă să-i sperie pe băieţii lui Dan Petrescu.

Ialomiţenii ştiu că la dubla cu echipa lui Rafael Benitez toată Europa va fi cu ochii pe ei. Internaţionalul Iulian Apostol a intuit adversarul din 16-imi.

"Eram sigur că va fi Liverpool. Ce poate fi mai frumos?", a mărturisit, pentru evz.ro, Apostol.

"I-am spus soţiei aseară că vom pica cu Liverpool. V-o dau la telefon să vă confirme! Eram sigur. Mă uitam peste tablou şi mă gândeam cu cine să jucăm. Am şi zis la un moment dat că dacă e să ne batem cu cineva măcar să fie o echipă mare precum Liverpool. Nicăieri nu e o atmosferă mai tare ca acolo", a mai spus Apostol.

"Trebuie să ai sânge în vene"
Mijlocaşul Unirii Urziceni nu e supărat pe felul în care a decurs tragerea la sorţi. "Cum să fiu supărat. Sunt chiar bucuros că vom juca împotriva lui Liverpool. Asta da echipă! Liverpool e o formaţie care nu te lasă să te relaxezi. Te ţine într-un stres permanent, aşa că, dacă vrei să nu te faci de râs, trebuie să ai sânge în vene, cum se spune. Dacă nu joci fotbal cu Liverpool şi dacă nu mori cu ei de gât, atunci cu cine?".

Faptul că primul meci se dispută pe "Anfield Road" este considerat de Apostol un avantaj poentru Unirea Urziceni.

"Nu e rău că jucăm mai întâi la ei. Poate ne iau, aşa, de sus, şi scoatem un rezultat bun acolo. Orice e posibil. Cert e că perspectiva unei
duble manşe cu Liverpool te ambiţionează. Te face să te pregăteşti cum se cuvine, pentru că nu se cade să te faci de râs
", a încheiat Apostol.

12-20-2009, 04:27 PM
Narcis Raducan: "Era pacat sa nu intalnim si o mare forta in acest an"

Directorul sportiv al Unirii Urziceni, Narcis Raducan, s-a aratat incantat de tragerea la sorti a 16-imilor Europa League, in urma careia adversarii ialomitenilor vor fi cei de la Liverpool.

"E ceva fantastic, o dubla de zile mari! Asta chiar daca sansele sunt mai mici pentru noi. Este bine ca ne-a fost dat sa ne masuram fortele cu un titan al fotbalului si avem cu totii avem de invatat din aceasta dubla. Era pacat sa nu fi intalnit si o mare forta in acest an si este o incununare pentru baieti, un an care va ramane in istorie pentru toti cei care au lucrat la Unirea Urziceni. Chiar daca ne calificam mai departe in Champions League, intamlneam Barcelona, deci tot un cap de linie era. Ne vom pregati foarte serios pentru acest meci, va fi chiar primul pentru noi pentru ca returul in Liga I incepe in februarie, iar meciul cu Liverpool este inaintea primei etape, deci este cel mai important meci si cronologic. Oricum nu ne vom lasa impresionati de valoarea adversarului si vom incerca sa obtinem cat mai mult din aceasta dubla", a declarat Narcis Raducan pentru Sport Total FM.

Interes enorm din partea suporterilor. "Interesul este enorm, mai ales ca Liverpool este echipa engleza cu cei mai multi fani in Romania. Trebuie sa ne gandim la o posibilitatea de a da prilejul suporterilor romani de a vedea meciul din Anglia."

Chestionat cu privire la punctele slabe ale capitanului celor de la Liverpool, directorul sportiv a comentat cu umor: "Steven Gerrard rade foarte rar si se pare ca ii cam place sa bea, asa ca e vulnerabil. Va trebui sa ii gasim un fundas pe masura."

Intrebarea sfarsitului de an la Unirea: Pleaca sau nu Dan Petrescu? "Eu am vrut sa-i respect dorinta lui Dan Petrescu de a sta linistit si a hotari ce va fi mai bine pentru el. Valoarea antrenorului este data si de anumite decizii pe care trebuie sa le ia la un moment dat. Dupa parerea mea a incheiat un ciclu la Urziceni asa ca ar putea sa existe si decizia de a pleca din partea lui Dan, desi nu mi-as dori. Ne e greu sa ne imaginam echipa fara Dan Petrescu."

12-20-2009, 11:07 PM
«Bursucul», dublu party

Dan Petrescu o ţine numai în chefuri în această perioadă. Antrenorul Unirii Urziceni sărbătoreşte, azi ziua de naştere a soţiei sale, Adriana (33 de ani), iar marţi va petrece la propria aniversare, deoarece împlineşte 42 de ani.

Dan Petrescu, cel mai în vogă antrenor român după parcursul foarte bun reuşit cu Unirea Urziceni în Liga Campionilor, nu se plictiseşte în această perioadă, chiar dacă sezonul competiţional s-a întrerupt. În luna decembrie, petrecerile se ţin lanţ în familia "Bursucului".

Fac Sărbătorile la Poiana Braşov
Astăzi este ziua de naştere a soţiei sale, Adriana (33 de ani), eveniment sărbătorit ieri, alături de 30 de invitaţi, într-un club din Bucureşti, iar marţi va fi aniversat chiar Dan Petrescu, care va împlini 42 de ani. "Pe soţul meu îl vom sărbători într-un restaurant cu specific românesc din Poiana Braşov, alături de naşii Luminiţa şi Gică Popescu. Vreau să iasă ceva frumos, pentru că Dan merită din plin, după ce a realizat anul acesta în fotbal", a spus Adriana Petrescu, în exclusivitate pentru Libertatea.

Dan şi soţia sa şi-au propus să petreacă în ţară, la Poiana Braşov, Sărbătorile de iarnă, pentru ca fetiţa lor, Jennifer Anne-Marie (un an şi 4 luni), să se obişnuiască de mică cu atmosfera românească de Crăciun. "De mult nu ne-am mai aflat în ţară la sfârşit de an şi chiar ni se făcuse dor de tradiţiile româneşti. Ne bucurăm să fim împreună în aceste ocazii speciale, alături de comoara noastră, Jennifer, pe care o vom plimba cu săniuţa", a mărturisit Adriana Petrescu.

Se retrag în Spania în ianuarie
În a doua săptămână a lunii ianuarie, Adriana şi micuţa Jennifer vor părăsi România. Pe perioada iernii, soţia lui Dan Petrescu preferă să se retragă alături de fetiţa lor în casa pe care o deţin în staţiunea spaniolă Oliva.

"Pentru Jenny e mai bine să crească într-o zonă cu climă blândă, pentru că îi place să se plimbe şi să se joace sub cerul liber", ne-a explicat Adriana Petrescu.

12-21-2009, 12:21 PM
"Unirea trebuie să aibă mult tupeu cu Liverpool"

Dorel Mutică, fost jucător la Rapid şi Steaua, care a evoluat de trei ori contra englezilor, îi sfătuieşte pe ialomiţeni să nu aibă niciun fel de complexe.

Dorel Mutică, fostul fundaş central al Rapidului şi al Stelei, a jucat de trei ori împotriva echipei FC Liverpool, adversara Unirii Urziceni din şaisprezecimile Ligii Europa la fotbal. La acea vreme, Dorel i-a avut adversari pe Michael Owen, Robbie Fowler sau Steven Gerrard şi rememorează, pentru EVZ, atmosfera confruntărilor cu Liverpool.

"În ediţia 2000-2001, eram la Rapid. Am dat, în primul tur din Cupa UEFA, chiar de Liverpool. Nu prea ne-am bucurat, pentru că era un adversar inaccesibil. Am pierdut cu 1-0 în Giuleşti şi am făcut o remiză albă pe «Anfield Road». N-am jucat în meciul de la Liverpool, am stat pe bancă. Nu m-a băgat Iordănescu. Am rămas mut de uimire, când am văzut ce atmosferă era acolo. E o mare şansă să joci pe acea arenă", ne-a declarat Mutică, acesta fiind titular în ambele partide jucate de Steaua, în 2003, contra "cormoranilor".

"Atunci, puteam să-i eliminăm. Am scos 1-1 în Ghencea, meci la finalul căruia am făcut schimb de tricouri cu Emilie Heskey. În retur, am jucat foarte bine, dar am avut un penalty neacordat de arbitru. Claudiu Răducanu a fost şi el aproape să marcheze. Am fost supermotivaţi atunci. Cu toţii ne-am dorit să aruncăm o «bombă» şi să eliminăm pe Liverpool, dar am avut şi neşansă", a mai afirmat Mutică.

Fostul stelist îi sfătuieşte pe jucătorii Unirii să nu aibă complexe de inferioritate: „Mare parte din problemă se rezumă la psihic. Trebuie să nu fie impresionaţi că joacă contra lui Gerrard sau Torres. E greu să reuşească o minune, dar n-aş spune că n-au şanse. Le trebuie mult, mult tupeu”.

Elevii lui Petrescu, batjocoriţi de un ziar britanic
Cotidianul englez "The Independent" i-a desfiinţat pe campionii României. "Este trist că FC Liverpool a ieşit pe uşa din dos din competiţia de elită a Europei, în timp ce Chelsea şi Manchester United se pregătesc de războiul cu italienii! Rafa Benitez a dat dispoziţie să se caute pe atlas un oraş din România care sună a ceva din toaleta pentru bărbaţi!", au scris jurnaliştii de la „The Independent” în articolul în care prezintă formaţia din Urziceni.

Britanicii au mai precizat că un eşec în faţa echipei antrenate de Dan Petrescu ar fi un dezastru pentru "cormorani": "Când joci cu o echipă despre care n-ai auzit nimic, apare presiunea. O înfrângere în faţa unui club care trebuie să joace pe stadionul Stelei din Bucureşti, pentru că propria arenă are doar 7.000 de locuri, ar fi o ruşine extraordinară pentru Benitez".

Prima manşă a "dublei" FC Liverpool - Unirea Urziceni va avea loc pe 18 februarie, în Anglia, iar returul este programat pe 25 februarie, pe stadionul din Ghencea.

12-21-2009, 01:27 PM
Varga are porţile închise

Sfârşitul sezonului competiţional va însemna pentru câţiva fotbalişti ai Unirii Urziceni finalul colaborării cu echipa antrenată de Dan Petrescu.

Mai mulţi jucători se vor despărţi de clubul ialomiţean, din diverse motive. "Vor pleca cinci, şase jucători. Bălan, Varga, cred că şi Dănălache. Sunt şi câţiva care vor să plece pentru că joacă foarte puţin. Unii au oferte foarte bune din străinătate", a declarat Dan Petrescu la Fanatik Show.

Întoarceri în Liga a II-a
Dacian Varga este un caz aparte. Surse apropiate echipei din Urziceni ne-au dezvăluit că fotbalistul ar fi intrat într-un conflict cu antrenorul. Mai precis, în timpul unui meci l-a înjurat, fără ca tehnicianul să-l audă, dar vorbele lui Varga au ajuns la urechile lui Petrescu.

Nu este mai puţin adevărat că Dacian nu a mai arătat aceeaşi formă din finalul sezonului trecut, când Unirea a cucerit titlul de campioană, a marcat doar un gol în cele şapte meciuri în care a evoluat în actuala ediţie a Ligii I, şi a fost certat de antrenor chiar şi după reuşita cu VfB Stuttgart din Liga Campionilor.

Nici Varga şi nici Bălan nu mai intră în vederile antrenorului Petrescu, fapt confirmat şi de Mihai Stoica, managerul general al Unirii: "Capitolul Varga şi Bălan este încheiat. Nu vor mai fi nici împrumutaţi, nici transferaţi de la Sportul Studenţesc".

Jucători care vor pleca de la Urziceni
Dacian Varga - i-a expirat împrumutul
Tibi Bălan - i-a expirat împrumutul
Sorin Paraschiv - n-a dat randament
Cristi Dănălache - n-a dat randament
Dinu Todoran - n-a dat randament
Pablo Brandan - va fi vândut în străinătate

12-21-2009, 05:11 PM
Unirea Urziceni a cîştigat 9,5 milioane de euro din Ligă!

Unirea Urziceni, campioana României, a obţinut prin participarea în grupele Ligii Campionilor aproape 10 milioane de euro.

Elevii lui Dan Petrescu au primit numai pentru calificarea automată în grupe 3,8 milioane, plus alte 3,3 pentru cele şase partide jucate. Victoriile cu Rangers şi FC Sevilla au fost premiate cu cîte 800.000 de euro, în timp ce remizele cu Stuttgart şi Rangers au fost răsplătite cu 400.000. În total, ialomiţenii au adunat astfel 9,5 milioane de euro.

O sumă apreciabilă, avînd în vedere că Bordeaux, cea mai eficientă echipă a fazei, a adunat 11,5 milioane. Dacă ar fi obţinut măcar un egal în Germania, asigurîndu-şi astfel calificarea în optimi, Unirea ar mai fi adăugat încă 400.000 de euro pentru remiză şi alte 3 milioane pentru accederea în primăvară. Un total de 12,9 milioane dintr-un maxim de 14,9 posibil pentru echipele care au ajuns în faza eliminatorie.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
128 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut