Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Urziceni
12-28-2009, 07:53 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-28-2009 07:56 PM de Sebi Raducu.)
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Mihai Stoica: "Îmi doresc ca Răzvan Lucescu să ne ajute până vom alege cea mai bună variantă"

Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, luni, că noul antrenor al echipei va fi un străin care nu a mai lucrat niciodată în România, însă până va veni acesta şi-ar dori ca selecţionerul Răzvan Lucescu să "îi ajute pe ialomiţeni".

"Presiunea va fi foarte mare pentru noul antrenor, pentru că vine după nişte rezultate extraordinare. Însă, din punct de vedere fotbalistic nu îi va fi deloc greu pentru că jucătorii sunt foarte bine pregătiţi. Noul antrenor va fi 100% un străin care nu a mai lucrat până acum în România. Acum trebuie să vedem dacă vine în acest moment sau de la vară. Îmi doresc ca Răzvan Lucescu să ne ajute până când vom avea timpul necesar să alegem varianta optimă. Dacă nu se va putea, voi numi un antrenor săptămâna viitoare. Obiectivul este o cupă europeană, pentru că titlul este foarte greu de obţinut", a spus Mihai Stoica.

Oficialul ialomiţenilor a adăugat că nu se teme de o eventuală cădere a echipei după plecarea lui Dan Petrescu, chiar dacă performanţele obţinute cu acesta vor fi foarte greu de egalat. De asemenea, Stoica a precizat că a pierdut şi un prieten foarte bun prin despărţirea lui Petrescu de Unirea Urziceni, dar speră ca în viitor să mai aibă oportunitatea să lucreze cu acesta.

Mihai Stoica a ţinut să-i mulţumească lui Dan Petrescu pentru toată munca pe care a depus-o la Unirea Urziceni şi a declarat că ialomiţenii au pierdut piesa cea mai importantă după plecarea tehnicianului. "Eram convins că se va apropia acest moment, dar am sperat mereu să dureze foarte mult până să se ajungă la despărţire. Pierdem cel mai valoros om din club, cel care are cel mai mare merit pentru ce s-a întâmplat la Urziceni, pentru această aventura nemaipomenită. Vreau să îi mulţumesc pentru că ne-a dat ocazia să ne bucurăm aşa cum nu am mai făcut-o niciodată. Îi promit că nu ne vom relaxa nicio clipă şi vom continua pe aceeaşi linie, chiar dacă ne va fi greu", a afirmat oficialul.

În altă ordine de idei, Mihai Stoica se află în ultimele 6 luni de contract cu Unirea Urziceni şi a spus că vrea să rămână la formaţia ialomiţeană, el adăugând şi că nu se gândeste să plece în străinătate, pentru că se consideră "doar de uz intern".

Dan Petrescu a demisionat, sâmbătă, din funcţia de antrenor principal al campioanei României, Unirea Urziceni. Antrenorul a declarat luni că are mai multe oferte de pregăti formaţii din străinătate, dar încă nu a luat o decizie, însă impresarul Victor Becali a admis că Petrescu ar putea prelua gruparea rusă de ligă secundă Kuban Krasnodar.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-29-2009, 03:40 PM
Mircea Sandu: "I-am comunicat lui Răzvan că nu poate pregăti în paralel Unirea şi echipa naţională"

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat luni că a discutat cu staff-ul său în privinţa ofertei primite de selecţioner de la Unirea Urziceni şi a precizat că i-a transmis lui Răzvan Lucescu faptul că nu o poate antrena pe campioana României.

"Am discutat azi cu Ionuţ Lupescu şi, din punctul de vedere al FRF, Răzvan Lucescu nu poate antrena în paralel echipa naţională şi Unirea Urziceni. Singura posibilitate este ca Răzvan să nu mai fie selecţioner şi nu cred că îşi doreşte asta. I-am comunicat deja decizia noastră", a spus Mircea Sandu, luni, la GSP TV.

Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, luni, după demisia lui Dan Petrescu, că noul antrenor al echipei campioane va fi un străin care nu a mai lucrat niciodată în România, însă până va veni acesta şi-ar dori ca selecţionerul Răzvan Lucescu să "îi ajute pe ialomiţeni" în returul campionatului.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
12-29-2009, 03:46 PM
Gigi Multescu: "Evolutia Unirii Urziceni nu a fost o surpriza"

Antrenorul Ceahlaului Piatra Neamt, Gigi Multescu, nu a considerat evolutia formatiei Unirea Urziceni una surprinzatoarea, avand incredere in Dan Petrescu, in deosebi dupa preluarea Sportului Studentesc, in anul 2006 chiar de la acesta.

"Dan Petrescu a facut o munca foarte bine organizata, avand colaboratori care l-au sprijinit. A reusit sa-si impuna punctul de vedere, a avut un patron care i-a dat mana libera si a reusit sa aduca jucatori dornici de performanta, dar care erau intr-un con de umbra, insa nu fara valoare asa cum s-a spus. Eu am venit la Sportul in 2006 dupa el si am gasit o echipa bine lucrata, cu educatia muncii. De atunci, pentru mine evolutia Unirii Urziceni n-a mai fost o surpriza", a declarat Gigi Multescu pentru Sport Total FM.

Referitor la plecarea lui Petrescu de la formatia ialomiteana, acesta a precizat: "Eu n-as fi procedat la fel. Sa am aceasta perspectiva, anume un joc cu Liverpool pe care daca l-ai fi pierdut nimeni n-ar fi avut ce sa-ti reproseze, dar daca ai fi reusit sa treci mai departe, atunci aveai o poarta deschisa catre Anglia. Pe de o parte il si inteleg, pentru ca am fost si eu in situatia sa. De multe ori am ales sa iau echipe mici, sa imi pun amprenta asupra evolutiilor acestora, sa bat echipele mari si atunci sa pot spune ca este meritul antrenorului."

Disciplina - unul dintre cei mai importanti factori in pregatirea unei echipe: "Disciplina conteaza foarte mult, alaturi de munca. Aceasta trebuie sa existe sub toate formele: atat in joc cat si in afara lui. Un antrenor nu trebuie sa fie iubit de jucatori, trebuie sa fie respectat, iar prin faptul ca ei vin pregatiti la antrenament si ca respecta ceea ce le spun inseamna ca ma respecta. Fotbalistii intotdeauna respecta antrenorul care ii duce la victorie."

12-29-2009, 03:49 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-29-2009 03:51 PM de Sebi Raducu.)
Marian Savu: "Plecarea lui Dan Petrescu, o surpriza!"

Fostul atacant al lui FC National, actualmente agent FIFA, Marian Savu, a comentat plecarea lui Dan Petrescu de la Unirea Urziceni, pe care o considera o mare surpriza.

"Pentru mine plecarea lui Dan Petrescu a reprezentat o surpriza atat timp cat a avut rezultate deosebite in Champions League alaturi de Unirea Urziceni si a acceptat sa se duca in liga a doua din Rusia. Am inteles ca a avut oferte din Anglia, cred ca si-ar fi putut gasi o echipa mult mai buna. Poate i s-a propus un proiect pe 5 ani, un buget mare de achizitii, iar Dan Petrescu are puterea de a crea echipe si de a avea rezultate cu ele. Cred ca si latura financiara a contat pentru este nevoie de bani, nu se stie niciodata ce se poate intampla, a declarat Marian Savu pentru Sport Total FM.

Acesta se arata optimist in privinta planurilor rusilor, in conditiile in care Dan Petrescu va castiga 1.5 milioane euro anual, iar bugetul de transferuri se va ridica la 50 milioane: "Daca i s-a oferit un salariu de 1.5 milioane de euro anual, inseamna ca si conditiile de la Kuban sunt deosebite. Daca s-au alocat 50 de milioane pentru transferuri, inseamna ca ei chiar vor sa faca ceva. Va dati seama ce fotbalisti vor veni, chiar si in liga a doua!"

Fost jucator al lui Sahtior Donetk, Marian Savu a explicat ca una dintre cele mai mari probleme a reprezentat-o comunicare, problema de care se va lovi, inevitabil, si Dan Petrescu: "Comunicarea a reprezentat o problema in perioada in care am evoluat pentru Sahtior Donetk. Nu ni se dadea voie sa vorbesc cu Aliuta in romana, erau suspiciosi si am fost nevoit sa invat rusa. In orice caz, eu zic ca fotbalul rus este peste al nostru."

12-29-2009, 03:53 PM
Emerich Ienei: "Il vedeam pe Dan Petrescu la o echipa de top din Europa"

Fostul mare antrenor al Stelei si al echipei nationale, Emerich Ienei, castigator al Cupei Campionilor Europeni alaturi de formatia ros-albastra in 1986, regreta plecarea fostului sau elev, Dan Petrescu, de la Unirea Urziceni.

"Este o etapa din cariera lui Dan Petrescu pe care il consider un fost mare jucator si un mare antrenor in devenire. El a dovedit ca poate sa faca o echipa competitiva din niste jucatori fara nume prea mari. Dan si-a terminat programul la Urziceni si s-a dus undeva unde poate castiga mai multi bani. Il regret pe Dan pentru ca a plecat, intrucat tin foarte mult la el. Nu stim mai multe amanunte, decat ca si-a luat ramas bun si a plecat in bune conditii de acolo. Ca performante si ca realizari la Urziceni, trebuia sa aiba un sentiment de regret fata de echipa pe care a construit-o, dar poate problemele financiare sau de alta natura l-au facut sa renunte la a antrena acolo. Ma gandesc ca poate a avut si altfel de probleme la Urziceni. Nu-l stiu pe Dan Petrescu un las, ci un luptator, nu cred ca a plecat din cauza faptului ca Unirea va juca impotriva lui Liverpool, temandu-se de un esec. Stilul lui de munca il apropia de Anglia, chiar si Franta sau Italia", a declarat Emerich Ienei pentru Sport Total FM.

Probleme la Unirea Urziceni?
Fostul tehnician nu exclude nici varianta ca unele probleme de la formatia ialomiteana sa-l fi impins pe Dan Petrescu sa paraseasca Unirea Urziceni, dand ca exemplu situatia lui Bogdan Mara, fortat de conducere sa se transfere la CFR Cluj, din cauza contractului ridicat: "S-ar putea sa existe si probleme la Unirea, poate financiare, poate morale. In retur l-au dat pe Mara, la care Dan Petrescu a tinut foarte mult si care avea un rol important in echipa. Nu stiu daca antrenorul a fost intrebat, dar a fost nevoit sa-l dea."

Referitor la cea mai vehiculata destinatie a lui Dan Petrescu, formatia rusa Kuban Krasnodar, Emerich Ienei a precizat: "Este foarte greu sa lucrezi in Rusia, mai ales din punct de vedere al timpului. De exemplu, brazilienii nu sunt obisnuiti cu zapada, cu frigul si se adapteaza foarte greu acolo, pe langa asta ar fi si problemele de comunicare. Eu, insa, il vedeam la o echipa de frunte din Europa."

Razvan Lucescu - doar antrenorul "nationalei"
"Antrenorul echipei nationale trebuie sa fie doar antrenorul echipei nationale, fara partiprix-uri, pentru ca oricum s-a vorbit foarte mult ca el a adus multi jucatori de la Brasov si Rapid la lot."

12-29-2009, 07:03 PM
Unirea cere oficial FRF să îl lase pe Răzvan Lucescu să antreneze formaţia din Urziceni

Conducerea clubului Unirea Urziceni a adresat, marţi, o scrisoare oficială FRF prin care cere forului permisiunea ca selecţionerul Răzvan Lucescu să antreneze în paralele şi gruparea ialomiţeană, în perioada 1 ianuarie-31 mai 2010.

Unirea Urziceni a explicat că această soluţie nu este una nouă în fotbalul românesc şi a dat exemplul selecţionerului naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, care a pregătit în acelaşi timp şi reprezentativa U21 şi gruparea FC Vaslui. "Nu am fi apelat la această soluţie, care în opinia noastră este singura viabilă în acest moment, dacă nu ar fi existat un precedent, în speţă detaşarea selecţionerului echipei naţionale de tineret la FC Vaslui în returul ediţiei 2007-2008 a Ligii I, chiar în perioada în care naţionalele erau în plină campanie de calificare, iar FRF avea aceeaşi conducere. În atare condiţii, ar trebui să luaţi în considerare faptul că viitoarea campanie de calificare a naţionalei va începe la 3 luni după detaşarea pe care o cerem", se arată în scrisoarea clubului, semnată de managerul Mihai Stoica.

Clubul din Urziceni menţionează că Răzvan Lucescu şi-a dat deja acordul pentru a pregăti campioana României, iar în perioada de detaşare gruparea "va achita integral salariul selecţionerului".

De asemenea, Unirea susţine că parcursul european al formaţiei pregătite până acum de Dan Petrescu este un alt argument pentru care selecţionerul ar trebui să fie lăsat să antreneze în paralel şi echipa de club şi naţionala. "Unirea a realizat în acest sezon cel mai bun parcurs din istoria participărilor echipelor româneşti în Liga Campionilor şi a contribuit substanţial la creşterea coeficientului de ţară. În toate partidele, jucătorii au evoluat cu tricolorul pe piept, iar în partidele oficiale drapelul ţării a fost arborat pe toate stadioanele. Nu credem că mai e nevoie să subliniem importanţa meciurilor pe care Unirea le va juca împotriva lui FC Liverpool, precum şi expunerea de care fotbalul românesc va beneficia", se mai arată în scrisoarea ialomiţenilor.

Dan Petrescu şi-a reziliat de comun acord contractul cu formaţia Unirea Urziceni, iar oficialii grupării ialomiţene au anunţat că ar vrea ca selecţionerul Răzvan Lucescu să pregătească formaţia pentru o anumită perioadă. Oficialii FRF, prin vocea lui Mircea Sandu, au afirmat însă că acest lucru nu este posibil. Mihai Stoica anunţase că în cazul în care varianta Răzvan Lucescu pică, este posibilă numirea unui alt antrenor până la începutul anului 2010.

12-29-2009, 07:53 PM
Dan Petrescu a semnat un contract pe 3 ani cu Kuban Krasnodar, scrie presa rusă

Tehnicianul român Dan Petrescu a semnat, marţi, un contract pe 3 sezoane cu formaţia Kuban Krasnodar din liga secundă rusă, înţelegerea putând fi prelungită cu încă doi ani, informează presa din Rusia.

Oficialii clubului Kuban Krasnodar i-au oferit lui Dan Petrescu un salariu stagional de 1,5 milioane de euro, iar obiectivul imediat este promovarea în prima ligă din Rusia.

Preşedintele grupării a precizat însă că adevărata misiune a românului va fi să câştige un trofeu european cu Kuban, până la finalul contractului, iar pentru a avea succes, oficialii îi vor asigura un buget consistent de transferuri pentru a aduce jucători de clasă.

Kuban Krasnodar va evolua în sezonul 2010-2011 în liga a doua din Rusia, după ce anul trecut a jucat în prima divizie, dar a terminat pe ultimul loc al clasamentului şi a retrogradat. Dan Petrescu a acceptat oferta ruşilor, deşi a mai avut şi altele din Arabia Saudită sau Anglia. Tehnicianul român a rămas fără echipă, după ce şi-a reziliat de comun acord înţelegerea cu Unirea Urziceni, formaţie cu care a câştigat campionatul şi a avut un parcurs excelent în Liga Campionilor.

12-30-2009, 11:14 AM
R. Lucescu: "Era bine să merg la Unirea, dar reacţia oamenilor din fotbal a influenţat decizia FRF"

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, marţi, că i-ar fi prins bine să meargă la Unirea Urziceni pentru 5 luni şi e convins că reacţia negativă pe care oamenii din fotbal au avut-o la propunerea ialomiţenilor a influenţat decizia FRF.

"Mi-ar fi plăcut şi mi-ar fi prins bine să merg pentru 5 luni la Unirea Urziceni. Mi-am dat acordul în acest sens, dar ialomiţenii trebuiau să se înţeleagă cu oficialii Federaţiei Române de Fotbal. Nu mă duc la Urziceni doar pentru că Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu s-au opus, mai sunt şi alte motive. Am adus argumente pentru a merge acolo, însă mi s-au adus şi contrargumente. E clar că reacţiile conducătorilor de fotbal din Liga I au influenţat decizia Federaţiei", a spus Lucescu la Sport.ro.

Dan Petrescu şi-a reziliat luni de comun acord contractul cu formaţia Unirea Urziceni, iar oficialii grupării au anunţat că îl vor în funcţia de antrenor pe selecţionerul Răzvan Lucescu. Acesta ar fi trebuit să pregătească în acelaşi timp şi formaţia de club şi naţionala, dar oficialii FRF au declarat, în repetate rânduri, că nu îi vor permite lui Lucescu să pregătească şi altă echipă în afară de prima reprezentativă. Mai mult, Unirea a trimis o scrisoare deschisă către FRF prin care au cerut ca Lucescu să fie lăsat la formaţia ialomiţeană în perioada 1 ianuarie-31 mai 2010, dar răspunsul a fost acelaşi.

12-30-2009, 08:32 PM
Unirea are 18 înlocuitori pentru Dan Petrescu pe listă!

Mihai Stoica, managerul Unirii Urziceni, a declarat că are foarte multe opţiuni pentru postul lăsat liber de Dan Petrescu la Unirea Urzicen şi că va discuta cu Dumitru Bucşaru posibilitatea numirii unui nou tehnician până pe data de 4 ianuarie.

"Avem vreo 18 piste deschise în acest moment. Avem nume foarte grele pe listă şi sunt convins că vom aduce un antrenor de calibru. Mă gândesc încă la propunerea pe care o voi face patronului, iar o hotărâre exactă se va lua abia pe 4-5 ianuarie", a declarat Mihai Stoica pentru Cancan.

12-30-2009, 08:33 PM
Daniele Arrigoni, noul antrenor al Unirii Urziceni?

Agenţia Tuttomercato a anunţat aseară că tehnicianul italian Daniele Arrigoni ar putea prelua formaţia Unirea Urziceni.

"Creşte posibilitatea ca un tehnician italian să ajungă la Unirea. Zilele trecute, Walter Zenga era favorit, însă şi fostul antrenor de la Bologna, Daniele Arrigoni, se află în cărţi. Săptămâna viitoare va fi decisivă pentru a înţelege dacă această posibilitate se va concretiza", a notat sursa citată.

Arrigoni are 50 de ani şi a mai antrenat formaţii precum Palermo, Cagliari, Livorno sau AC Torino. Ultima oară a fost antrenor la Bologna de unde a fost însă demis la 3 noiembrie 2008.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
135 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut