Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-04-2009, 05:04 PM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
Răzvan Lucescu: "Mi se pare natural să trăiesc cu ideea victoriei la Paris"
Selecţionerul Răzvan Lucescu se arată întrezător într-un rezultat bun al Paris şi spune că singurul lucru care i-a lipsit pînă acum fotbalului românesc este încrederea că pot fi realizate mari rezultate.
"Mi se pare natural să trăiesc cu ideea de a mă pregăti pentru victorie. E important să ştiu că ne organizăm ca să luăm trei puncte. Dacă i-a lipsit ceva pînă acum fotbalului românesc, i-a lipsit această convingere. Sigur, se poate întîmpla orice la Paris, dar asta trebuie să fie mentalitatea unei echipe puternice: să creadă mereu, sincer, în victorie! La fotbalişti precum Chivu, Mutu sau Mirel nu trebuie să le mai spui nimic. Ştiu ce au de făcut. Sînt însă alţii care au crescut cu altă mentalitate şi cărora trebuie să le explici anumite lucruri. Amănuntele astea se deprind însă şi pe măsură ce vin rezultatele.", a precizat selecţionerul României. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 05:53 PM
|
|||
|
|||
Codrea: "Nu ne e frică de Franţa! Credem în forţa noastră!"
Paul Codrea a declarat că în momentul în care întâlneşti un adversar puternic, motivarea jucătorilor creşte exponenţial. Aşa se întâmplă şi de această dată, înainte de duelul de pe Stade de France, tricolorii urmând să dea totul pe teren pentru victorie, singura care ne mai păstrează în calculele pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor.
"Când joci cu adversari tari, motivarea în rândul jucătorilor creşte. Asta nu înseamnă că noi nu suntem foarte motivaţi la fiecare meci, dar în faţa unor fotbalişti de clasă, aşa cum sunt francezii, nu poţi să nu dai totul pe teren", a declarat Paul Codrea pentru gsptv Mijlocaşul naţionalei şi al Sienei a afirmat că tricolorii nu au motive să se teamă de fotbaliştii francezi, chiar dacă admite că băieţii lui Domenech sunt din punct de vedere individual mai valoroşi: "Nu ne este frică de Franţa, sunt jucători de talie mondială, e adevărat, dar asta nu înseamnă că au câştigat de la cabine. Avem încredere în forţa noastră, şi ei au tot două picioare şi două mâini, nu avem de ce să ne temem." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 06:10 PM
|
|||
|
|||
"Hai să ne gândim la viitoarea campanie!"
Marius Lăcătuş este uimit de valoarea francezilor şi speră ca optimismul din sânul echipei naţionale să se vadă şi pe teren. Totuşi, Lăcătuş este circumspect în ceea ce priveşte calificarea şi spune că ar fi mai indicat ca oamenii care răspund de naţională să se gândească deja la campania viitoare de calificări.
"Lotul pe care îl are la dispoziţie Franţa este extraordinar. Dacă ne uităm doar la echipele de club la care aceştia evoluează, ne dăm seama că nu ne va fi deloc uşor. E bine că în rândul echipei este optimism, am văzut că declaraţiile jucătorilor şi ale selecţionerului sunt cât se poate de motivante, sper să se vadă asta şi pe teren. E greu să ne mai calificăm, chiar dacă îi văd pe jucători că speră. Ei spun 'câştigăm în Franţa, batem Austria acasă, învingem în Serbia'. E foarte greu, cred că mai bine ne-am concentra pentru viitoarea campanie", a declarat Marius Lăcătuş la gsptv. Fosta glorie a Stelei este de părere că în acest moment Mutu este indispensabil primei reprezentative, chiar dacă selecţionerul Răzvan Luceascu a încercat să aducă la lotul naţional jucători tineri în dorinţa de a-i găsi "Briliantului" un înlocuitor pe măsură. "Mutu este indispensabil echipei naţionale deocamdată. Aştept să vină din spate un fotbalist care să îi ia locul. E adevărat că Răzvan a încercat să le dea şanse jucătorilor tineri, dar pentru moment ei nu au experienţa necesară să tragă echipa după ei.", a încheiat Lăcătuş. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 06:19 PM
|
|||
|
|||
Iordănescu: "E normal să sperăm la calificare"
Fostul selecţioner al "tricolorilor" a comentat meciul României cu Franţa, de sîmbătă, de pe Stade de France, dar şi şansele echipei noastre de a ajunge la turneul final din Africa de Sud. Anghel Iordănescu a comentat şi absenţa lui Mutu din lotul României.
"Cred că e normal să sperăm la calificare. Putem fi optimişti, pentru că orice e posibil în fotbal. Întotdeauna am avut jucători de valoare. Mutu înseamnă foarte mult pentru fotbalul românesc şi pentru echipa naţională. Sunt convins că în cel mai scurt timp vor apărea alţi jucători de valoare. Marica, dacă prinde o zi bună, poate decide rezultatul final al unui meci. De asemenea, Chivu şi Mirel Rădoi pot da valoare echipei naţionale. Nu cred că avem forţa fizică să ne luăm la trîntă cu francezii. De obicei, am obţinut rezultate prin inteligenţă tactică şi bună organizare. Eu cred că putem spera, pentru că nici Franţa nu mai e ce a fost odată", a spus Anghel Iordănescu la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 06:27 PM
|
|||
|
|||
Abidal: "Prefer sa evoluez ca fundas central"
Internationalul francez al echipei FC Barcelona, Eric Abidal, care este una din optiunile selectionerului Raymond Domenech pentru centrul defensivei la partida cu Romania, desi postul sau de baza este cel de fundas stanga, a declarat ca prefera sa evolueze ca stoper, informeaza LEquipe.
"Acum, antrenorul isi face alegerile dorite. Daca ma pune sa joc pe partea stanga, asta este pozitia mea obisnuita. In cazul in care va opta ca eu sa evoluez in centru, este un post pe care il prefer", a precizat Abidal. Fundasul Barcei, care a fost doar rezerva in precendentul meci al nationalei Frantei din preliminariile CM-2010 cu Insulele Feroere, a precizat ca in prezent este in "varf de forma" si i-ar placea sa faca cuplu in mijlocul defensivei franceze la meciul cu Romania cu Gallas: "Stim cum sa ne impartim sarcinile: pe mingile scurte ataca el, iar pe cele adancime merg eu". Romania va intalni Franta sambata, la ora 22.00, la Paris, intr-un joc din grupa a 7-a a p reliminariilor Cupei Mondiale din 2010. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 06:31 PM
|
|||
|
|||
Liviu Ciobotariu: "Nu avem presiune si asta s-ar putea sa constituie un avantaj"
Antrenorul celor de la CS Otopeni, Liviu Ciobotariu, este de parere ca echipa nationala a Romaniei are sanse sa obtina un rezultat bun in partida cu Franta, din deplasare, considerand ca avantajul nostru este reprezentat de lipsa presiunii.
"Echipa Frantei e una dintre echipele bune ale Europei, dar Romania vine dupa cateva rezultate bune in aceste amicale sustinute si cred ca va fi un meci frumos, disputat si imi doresc foarte mult ca Romania sa castige acest joc. Va fi foarte greu, pentru ca intalnim o echipa formata din jucatori valorosi, care evolueaza la echipe mari. Razvan Lucescu cred ca pregatit foarte bine acest joc, iar noi s-ar putea sa avem un avantaj pentru ca nu avem presiune. Sunt multi factori care pot decide aceasta partida: inspiratia antrenorului, jucatorii care vor putea decide partida pe faza de atac si multe altele", a declarat Ciobotariu intr-o interventie telefonica avuta in cadrul emisiunii Suporter de serviciu. Referitor la absenta decarului Adrian Mutu, fostul international a declarat: "Adi Mutu este un jucator foarte important in angrenajul echipei nationale, dar trebuie sa ne descurcam si fara el pentru ca avem fotbalisti capabili sa-l inlocuiasca. Este o pierdere, el poate face diferenta si a demonstrat asta de multe ori, dar in teren sunt 11 jucatori, iar forta de grup poate sa aiba castig de cauza." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 06:32 PM
|
|||
|
|||
Mircea Radulescu: "Frank Ribery nu va fi titular"
Directorul Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, prezent alaturi de nationala noastra la Paris, a dezvaluit unele detalii legate de primul unsprezece al adversarilor nostri.
"Selectionerii inaintea acestor meciuri nu comunica formula de echipa chiar daca o stiu de ceva timp. Ziarul L’equipe prezinta tot felul de formule, de strategii, chiar l-am vazut pe Domenech ca a incercat si el mai multe formule de atac si pot sa spun ca mai mult ca sigur Ribery nu va fi titular, ci menajat pentru repriza a doua. Pe al doilea post de stopper urmeaza sa aleaga intre Esqude sau Abidal, langa Gallas. Sagna, Evra, Toulalan, Diarra si mijlocasul Gourcuff sunt oamenii siguri. Indiferent de cine joaca sau nu, francezii au o valoare ridicata si sunt capabili sa ridice probleme adversarilor. In orice caz, ei se gandesc ca miercuri vor avea o alta confruntare grea si trebuie sa-si acopere si acest al doilea meci", a declarat Mircea Radulescu intr-o interventie telefonica avuta in cadrul emisiunii Suporter de serviciu. Directorul Scolii Federale de Antrenori se arata optimist in vederea acestei partide, subliniind faptul ca presiunea este pe umerii francezilor: "Din punct de vedere mental i-am vazut pe baietii nostri si pe Razvan destul de detasati, siguri pe ei. Am vazut si la Mogosoaia cateva antrenamente si mi se pare ca in delegatia noastra, cu toate ca situatia noastra in clasament este asa cum este, domneste optimismul. In schimb, in tabara franceza exista temeri, ei au nevoie de puncte pentru ca incerca sa termine pe primul loc, intrucat locul doi din grupa noastra poate fi cel care nu duce la baraj. Franta de mai mult timp n-a facut un meci la nivelul generatiei Zidane, ci doar victorii marunte, iar noi ar trebui sa avem curaj. Este obligatoriu sa nu le dam spatii pentru ca au jucatori care in dueluri 1 contra 1 pot sa faca foarte multe." "Mutu e si el in delegatie, putin suparat, ar fi dorit sa evolueze contra Frantei. Sigur ca absenta lui conteaza, dar cum au declarat toti oficialii echipei nationale, ceilalti vor incerca sa faca uitat faptul ca nu va fi prezent in teren", a incheiat Mircea Radulescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 06:47 PM
|
|||
|
|||
Victor Becali: "Mi-e greu sa cred ca avocatii lui Mutu au fost 100% cu el"
Cunoscutul impresar Victor Becali s-a aratat pesimist in vederea obtinerii unei victorii de catre echipa nationala a Romaniei in deplasarea din Franta, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.
"In fotbal se poate intampla orice, dar in momentul de fata, sa invingem Franta, mi-e greu sa cred. Poate ca un egal ne-ar fi mai la indemana. In orice caz, sansele noastre la calificare, chiar daca am invinge, sunt foarte mici. Un meci bun cu Franta, o eventuala victorie ar fi benefica pentru viitorul echipei nationale din toate punctele de vedere. Din pacate, la noi se cantareste absenta oricarui fotbalist din primul unsprezece pentru ca nu avem posibilitatea de a avea un jucator de valoare apropiata lui Mutu, Chivu sau Rat, pe cand Franta mai are inca patru-cinci care pot inlocui fara probleme un jucator accidentat", a declarat Victor Becali intr-o interventie telefonica avuta in cadrul emisiunii Suporter de serviciu. Referitor la colaborarea acestuia cu Adrian Mutu, agentul FIFA a spus: "Colaborarea noastra cu Mutu nu depinde de litigiul cu Chelsea, nu avem nicio obligatie legata de acest caz, ci incercam sa indreptam unele greseli facute in timpul procesului. Sunt convins ca el n-a ales oamenii potriviti si nici nu sunt sigur ca aceia au fost 100% cu el, aprope de cauza lui. Mi-este greu sa cred ca i-au aparat sansele corect. In momentul acesta nu va pot spune exact ce vom face, dar discutam cu oameni foarte puternici in domeniul acesta." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 07:45 PM
|
|||
|
|||
"De ce să nu avem şanse contra Franţei? Astea sunt meciurile care te fac fotbalist!"
Tehnicianul FC Braşov, Viorel Moldovan, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi în testul cu Internaţional Curtea de Argeş (2-0). "Un test util, am terminat o săpt în care am lucrat foarte bine. Am dat mai mult spaţiu jucătorilor care au evoluat mai puţin sau deloc. Era important ca toată lumea să joace şi să aibă meciuri în picioare pentru momentul în care voi avea nevoie de ei. Sunt mulţumit de evoluţia lor. Chiar dacă a fost o căldură destul de mare, băieţii s-au prezentat foarte bine la acest amical", a spus Viorel Molodovan. Molodvan a adăugat că "stegarii" trebuie să-i trateze serios pe următorii adversari, cei de la Ceahlăul, şi să câştige cele trei puncte.
Fostul atacant al naţionalei a comentat şi despre disputa de sâmbătă, de la Paris, dintre Franţa şi România: "De ce să nu avem şanse la Paris? Nu avem nimic de pierdut. Presiunea mai mare e pe francezi, vom juca pe un stadion plin şi va fi un prilej bun pentru echiperii naţionalei de a se bate de la egal la egal cu jucători de mare valoare. Astea sunt meciurile care te fac fotbalist". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-04-2009, 09:20 PM
|
|||
|
|||
"Nu contează absenţa lui Mutu! Batem Franţa cu golul lui Bucur!"
Subiectul principal al presei din România în ultimele două zile a fost reprezentat de absenţa lui Mutu din meciul de la Paris. După ce toată lumea miza pe setea de revanşă a Briliantului, acum toţi sunt interesaţi şi fac pronosticuri în legătură cu cine va reuşi să îl suplinească pe starul Fiorentinei.
Fostul vârf al Stelei şi al naţionalei, Claudiu Răducanu, este de părere că Gigel Bucur, fotbalistul chemat de urgenţă de Lucescu la lot, după accidentarea lui Mutu va fi asul din mâneca naţionalei. "Batem Franţa cu 1-0 şi Gigel Bucur va marca. Este în formă mare şi a demonstrat că e valoros. Nu va conta că Mutu nu va juca, e important că măcar Cristi Chivu va fi pe teren. Mi-a plăcut foarte mult naţionala cu Răzvan Lucescu pe bancă, este un antrenor inteligent", a spus atacantul pentru gsptv. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)
4 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut