Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-05-2009, 06:41 PM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
Marius Lăcătuş: "Te ia cu călduri cînd vezi jucătorii Franţei"
Fostul internaţional, Marius Lăcătuş, spune că România poate face un meci bun pe Stad de France, însă nu poate învinge în seara asta.
"Şansele noastre de a cîştiga în seara asta sînt destul de reduse. Un meci egal cu Franţa, în deplasare, este un rezultat care ne dă încredere că această echipă este pe drumul cel bun. Diferenţa dintre cele două echipe este foarte mare. Răzvan ştie cel mai bine ce are de făcut. Dacă mergeam să jucăm deschis cu o echipă ca Franţa am fi sortiţi pieirii. Putem juca fotbal cu foarte mare atenţie pe faza defensivă. Îmi doresc un rezultat bun", a declarat "simbolul" Stelei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 07:20 PM
|
|||
|
|||
Echipele Frantei si Romaniei de diseara:
Franţa: Lloris - Sagna, Escude, Gallas, Evra - Toulalan, L.Diarra - Gignac, Gourcuff, Henry - Benzema. Rezerve: Mandanda, Clichy, Ribery, Anelka, Malouda, A.Diarra, Abidal. Antrenor Raymond Domenech România Coman - Maftei, Rădoi, Chivu, Raţ - Mara, Apostol, Ghioane, Max Nicu - Surdu, Marica. Rezerve: Pantilimon, Săpunaru, Goian, Roman, Codrea, Bucur, Mazilu. Antrenor Răzvan Lucescu |
|||
09-05-2009, 07:22 PM
|
|||
|
|||
Daca Surdu da gol, va fac cinste cu cate un Cola cand vin in Bucuresti.
http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 07:23 PM
|
|||
|
|||
Dulca: "Vrem sa ne clasam in primele trei locuri"
Antrenorul echipei FC Vaslui, Cristian Dulca, este de parere ca meciul cu Rapid, din etapa a sasea a Ligii I, este unul special prin prisma faptului ca a acutvat patru ani ca jucator in Giulesti si acolo a trait cele mai frumoase momente din cariera. Tehnicianul a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca "galben-verzii" urmaresc sa termine campionatul in primele trei locuri, chiar daca obiectivul este participarea in orice cupa europeana.
"Cu Rapidul, in etapa a sasea, este un meci special datorita faptului ca am jucat patru ani acolo si am trait cele mai frumoase momente. Vrem sa ne impunem jocul si obiectivul nostru e sa ne clasam in primele trei locuri. Obiectivul echipei e de a se califica in fiecare an intr-o cupa europeana", a declarat Cristian Dulca, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol". "Am avut o sansa unica, de a ne califica dupa o dubla cu Omonia si Atena. Din pacate, nu ne-am calificat, dar ne ramane campionatul. Viata merge inainte si asta este. Tinand cont ca noi am jucat opt meciuri intr-o luna, aceasta pauza a venit bine. Doua zile jumate am avut liber si ne-am intors la munca. Intotdeauna meciurile care urmeaza in campionat dupa un meci de Cupa UEFA sunt dificile din cauza ca de multe ori scade concentrarea, factorul fizic la fel. Baietii au reusit sa depaseaasca acel moment si au fost constienti de faptul ca Iasiul e o echipa care, zic eu, va pune multe probleme celorlalte echipe. Au inteles, au depasit problemele si am castigat acel meci cu scorul de 2-1. Nu pot spune ca am castigat fara emotii. Am tratat meciul foarte serios. Grigoras e un antrenor caruia ii place foarte mult sa atace, are jucatori foarte buni. Importante sunt cele trei puncte pe care le-am castigat", a mai spus antrenorul echipei FC Vaslui. Fostul international a vorbit si despre meciul echipei nationale a Romaniei cu reprezentativa similara a Frantei si a spus "tricolorii" pot furniza surpriza: "Cu Franta este un meci de o incarcatura deosebita. Invingand diseara, sansele noastre de calificare cresc. Important este ca echipa Romaniei sa aiba incredere in fortele proprii, pentru ca se poate, la acest nivel, sa faca surprize. Trebuie sa fim increzatori. Echipa Romaniie are nevoie d victorii, de moral bun pentru a pregati urmatoarele jocuri si pentru a cladi o echipa redutabila pentru viitor. Mutu este un jucator determinant pentru echipa nationala. In orice moment pooate sa faca diferenta. Este un jcuator valoros, dar nu stiu in ce masura va cantari absenta lui. Sincer, imi pare rau ca nu joaca, pentru ca imi place ca jucator". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 07:36 PM
|
|||
|
|||
"Motivaţia noastră e mai mare decât a francezilor"
Ciprian Marica spune că atmosfera de la lotul României este una foarte bună, mai ales pentru că "tricolorii" nu au absolut nimic de pierdut, iar motivaţia lor este mult peste cea a francezilor. Vârful lui Stuttgart s-a declarat flatat de laudele lui Thierry Henry la adresa sa şi speră să le demonstreze "cocoşilor" că are valoare.
"Suntem cu zâmbetul pe buze. Încercăm să dăm tot ce e mai bun în noi la acest meci. Nu avem nimic de pierdut. Eu sper să demonstrez că sunt un jucător bun şi să le dau gol. Adi ne va lipsi, putea fi decisiv cu pasele sale. Sper să demonstrăm mâine că avem o echipă puternică. Dacă stadionul va fi plin de spectatori, va fi bine. Cred că motivaţia noastră e mai mare ca a francezilor şi sperăm într-o surpriză", a spus Marica. Meciul dintre Franţa şi România va începe de la ora 22:00 http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 07:37 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-05-2009 07:38 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
"Răzvan nu are nicio presiune! Vreau să ne calificăm"
Loţi Boloni spunea că speră ca România să aibă ocazia să atace măcar de câteva ori. Boloni şi-ar dori ca România să se calfice la Mondiale şi spune că Răzvan Lucescu nu are nicio presiune!
"Şi eu mi-aş dori ca România să se califice la CM 2010 şi să joace fără greşeală. Nu am văzut niciun meci de când este Răzvan la naţională. Cum ar trebui să joace România? În mod cert mai bine ca francezii!", a declarat Boloni la Sport.ro. Lucescu şi jucătorii nu au nicio presiune. "Am auzit că au fost anumite schimbări la naţională. E bine, înseamnă că fotbalul românesc mai are resurse, pe care noul antrenor poate să le exploateze. În acest moment nu există nicio presiune asupra naţionalei, asupra lui Răzvan. Şi astfel totul devine mult mai uşor, pentru că Răzvan poate spune oricând că nu avea ce face, calificarea era ratată", a declarat Boloni la Sport.ro. "Şi francezii ar plânge după Adrian Mutu dacă ar fi jucătorul lor" Loţi Boloni a prefaţat meciul din această seară dintre Franţa şi România şi nu dă şanse prea mari echipei conduse de Răzvan Lucescu. Tehnicianul lui Standard Liege spune că valoarea jucătorilor celor două echipe diferă, balanţa înclinându-se net în favoarea "cocoşilor". Chiar şi aşa, un fotbalist de valoarea lui Mutu ar avea oricând loc în primul '11' al lui Domenech. "Calitatea jucătorilor francezi e mult mai mare. La fel este şi calitatea juniorilor produşi de centrele lor. Şi francezii ar plânge după Mutu dacă ar fi jucătorul lor. Aş vrea ca România să câştige, dar sunt puţine şanse. Însă există mereu posibiliatea unor surprize", a spus Boloni la Sport.ro. Întrebat dacă ia în considerare, pe viitor, o venire pe banca tehnică a 'tricolorilor', Loţi nu a spus nu, declarând că este un post la care mulţi antrenori râvnesc: "Sigur că mă gândesc la naţionala României. Este un post important pentru mulţi antrenori, printre care mă număr şi eu." "Campionatul Belgiei, peste cel al României" Boloni a vorbit apoi şi de campionatul României, făcând o paralelă între Liga 1 şi campionatul Belgiei. "M-am bucurat pentru echipele ajunse în cupele europene. Sunt surprins de tragerea la sorţi - a fost una destul de norocoasă. Ca valoare, cele două campionate sunt apropiate, ca stil de joc există diferenţe mari. La pregătirea fizică, Belgia stă mult mai bine, la fel şi la valorile individuale", a precizat tehnicianul lui Standard. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 07:56 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-05-2009 08:03 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Gata pentru meciul vieţii
"Răzvan îşi aduce finii la echipa naţională", au fost vorbele lui Cristi Borcea care l-au vizat pe stelistul Romeo Surdu. Jucătorul care are mari şanse de a evolua titular în faţa Franţei nu vrea să se gândească la astfel de răutăţi.
Surdu e pregătit să facă o partidă mare pe Stade de France "Nu mă interesează pe mine ce spune unul sau altul. De fapt, nici nu e treaba mea să comentez vorbele unui patron de club. Eu sunt la naţională pentru a juca atât cât pot de bine. În cariera mea, am avut parte de momente mai grele decât aceste declaraţii ale lui Borcea", a spus Surdu, referindu-se la prima sa experienţă de la Steaua, când nu a reuşit să se impună în echipă. Deşi se află la Paris alături de tricolori, Romeo a vorbit şi despre echipa de club. "Am început bine sezonul cu Steaua, dar au mai fost şi sincope. Trebuie să-mi pese de ce se întâmplă şi la club, pentru că de-acolo vin la naţională", a mai spus ex-braşoveanul, care a preferat în permanenţă compania fostului său coleg de sub Tâmpa, Mihai Roman. Îi laudă pe adversari În ceea ce priveşte partida din această seară, Surdu este conştient de importanţa jocului: "Franţa este o echipă foarte bună. Partida de la Paris va fi cea mai tare pentru mine de când sunt la naţională. De fapt nu numai pentru mine, cred că şi pentru Răzvan. Pentru mulţi dintre noi, va fi meciul vieţi". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 08:02 PM
|
|||
|
|||
Max Nicu: "O să mâncăm pământul!"
Max Nicu se află în faţa primului mare meci la echipa naţională. Mijlocaşul de la Hertha Berlin se declară un fan al selecţionerului, pe care îl vede drept un frate şi pentru care "va muri pe teren". Nu a durat mult până ca Răzvan Lucescu să intre în inimile jucătorilor de la prima reprezentativă.
Chiar şi un fotbalist învăţat cu sobrietatea din Bundesliga precum Nicu a fost impresionat de metodele de motivare ale lui Luceescu jr. Calm, concentrat, dar deloc încordat a apărut Max Nicu la plimbarea de ieri a naţionalei de pe cel mai celebru bulevard al Parisului, Champs Elysees. Jucătorul de 26 de ani şi-a adus aminte de o vacanţă petrecută alături de prietena sa în capitala Franţei. "Am mai fost pe aici, cu iubita mea. Mi-a plăcut mult şi mă bucur să revăd aceste peisaje. Bine, acum sunt şi cu treabă la Paris", au fost primele cuvinte ale lui Max de la coborârea din autocar. Deşi alţi colegi de-ai săi au preferat să cumpere suveniruri pentru apropiaţi, mijlocaşul Herthei s-a mulţumit doar cu privitul prin vitrine. S-a pozat alături de obiectivele turistice, dar gândul tot spre meciul de astăzi cu Franţa i-a zburat. "Sper să fiu titular. Îmi doresc să joc cât mai mult. Mă simt bine printre tricolori, simt că pot face un meci bun. Acum, depinde şi de Răzvan ca eu să joc. Sincer, am lucrat cu diferiţi tehnicieni în cariera mea, dar antrenor ca el n-am mai întâlnit. Ştie să motiveze fotbalistul într-un mod remarcabil. Din acest punct de vedere, Răzvan e unic. Mă refer la discursul său de motivare. Dacă vezi un antrenor care, înainte de meci, spune «Intraţi pe teren şi vedeţi voi ce faceţi», atunci şi tu, ca jucător, te culci pe-o ureche. Cu Răzvan însă nu e aşa. Îţi vine să mănânci pământul", a dezvăluit Max Nicu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 08:29 PM
|
|||
|
|||
Just Fontaine ne desconsideră: "Cu Serbia va fi un meci cu adevărat dificil"
Fostul mare golgeter francez Just Fontaine susţine că Franţa nu are trebui să aibă probleme în a obţine calificarea la Mondialul de anul viitor, spunînd că nici una dintre adversarele din Grupa a 7-a de calificare nu se compară cu selecţionata antrenată de Raymond Domenech. Totodată, Fontaine desconsideră naţionala României, susţinînd că meciul cel mai greu al reprezentativei cocoşului galic va fi abia miercurea viitoare, contra Serbiei.
"Dacă Franţa nu se va califica, toată lumea ar fi nemulţumită. Dar, cînd văd de ce jucători dispunem noi şi ce loturi au adversarele, atunci cred că trebuie neapărat să ne calificăm. Meciul cu Serbia va fi cu adevărat dificil. Ei au timp să se odihnească şi nu vor fi expuşi accidentărilor sau suspendărilor", a spus Just Fontaine într-un interviu acordat revistei France Football, după care i-a oferit şi un sfat lui Raymond Domenech: "Cred că împotriva României ar trebui să jucăm cu două vîrfuri împinse, Gignac şi Benzema şi cu Ribery în dreapta, iar Henry în stînga. Cu un singur vîrf va fi mai greu, dar dacă se va adopta această tactică, atunci Domenech ar trebui să mizeze pe Gignac. Acest atacant îmi aminteşte de mine în perioada de glorie. Nu ar trebui să folosim doi mijlocaşi la închidere, pentru că nu le văd rostul. Nici unul dintre cei selecţionaţi nu este un Juninho Pernambucano, ca să transforme impecabil loviturile libere, deci ar trebui să mizăm pe jucători de atac". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 08:30 PM
|
|||
|
|||
Raymond Domenech: "Românii pot să spună orice, cu toţii avem dreptul să visăm"
declaratia asta spune totul despre ce cred francezii despre noi; exact la fel ziceam si noi de optimismul irlandezilor de la St Patrick's inainte de returul cu Steaua. Din pacate doar declaratiile sunt de noi. Nu lasa pe maine ce poti face azi...lasa pe poimaine! |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)
3 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut