Chestionar: Ce se va întâmpla la acest meci?
Bate Franţa
Egal
Bate România
[Arată rezultate]

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-05-2009, 08:30 PM
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
Dan Petrescu: "Cred că acum avem şanse mai mari ca la Constanţa"

Fostul mare internaţional Dan Petrescu crede că România trebuie să facă orice la Paris pentru a obţine toate cele 3 puncte şi pentru a mai spera astfel la calificare. "Bursucul" este optimist şi spune că şansele tricolorilor sînt mai mari acum, după venirea pe banca tehnică a lui Răzvan Lucescu.

"Venirea lui Răzvan Lucescu a fost benefică pentru echipa naţională, dar testul cel mare va fi abia acum. Vom vedea dacă jucătorii sînt capabili să facă faţă nivelului, pentru că pînă acum am jucat cu Lituania şi Ungaria, ceea ce nu este concludent. Avem nevoie de victorie la Paris, pentru că nu avem ce face cu egalul. Mai bine pierdem atacînd. Nu trebuie să avem un jucător decisiv, ci trebuie să arătăm bine ca echipă. Avem şanse mai mari ca la Constanţa, după părerea mea", a spus Dan Petrescu.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-05-2009, 09:07 PM
Mihăiţă Neşu: "Avem un licăr de speranţă, dar trebuie să credem în continuare"

Fundaşul român al lui Utrecht, Mihăiţă Neşu, susţine că naţionala tricoloră este îndreptăţită să spere la calificarea la Mondialul din 2010 înainte de meciul pe care îl va susţine astă seară la Paris, contra Franţei.

"Francezii au presiunea asupra lor, întrucît au mai multe şanse la calificare şi trebuie să şi le păstreze. Noi mai avem un licăr de speranţă, dar trebuie să credem în continuare. La noi va lipsi Adrian Mutu, dar ei au arie de selecţie mare, nu se simt schimbările aşa mult ca la noi. Vom vedea ce se va întîmpla", a spus Mihăiţă Neşu.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-05-2009, 09:08 PM
Fanii români către cei francezi: "Adieu, Les Bleus!"

Linişte şi pace pe străzile Parisului cu aproximativ două ore şi jumătate înainte de fluierul de start al partidei Franţa - România. Deşi se estimează că naţionala lui Răzvan Lucescu va fi susţinută din tribune de aproximativ 500 de fani, în centrul Capitalei franceze şi-au făcut apariţia pînă acum numai 30 de suporteri ai tricolorilor, care sînt preocupaţi cu vizitatul obiectivelor turistice.

De asemenea, înarmaţi cu steaguri şi fulare tricolore, ei au fost nevoiţi să suporte ironiile parizienilor, care le arătau pe degete cîte goluri va lua România.

Românii le-au replicat pe măsură cu "Adieu, Les Bleus!" , scandare inspirată din celebrul îndemn al suporterilor francezi "Allez, Les Bleus!".

09-05-2009, 09:09 PM
Ilie Năstase: "La Bucureşti am marcat de două ori şi n-a fost de ajuns"

Ilie Năstase, fostul mare tenisman român, a prefaţat duelul dintre România şi Franţa de la Paris, meci de la care crede că "tricolorii" pot obţine cel mult o remiză.

"E un gest frumos că Mutu a mers la Paris, el poate să îi motiveze pe jucătorii români în meciul cu Franţa. În L'Equipe se scrie foarte puţin despre meciul de astăzi. Noi românii nu ştim să pierdem, facem o tragedie. Putem obţine maxim un 0-0 sau 1-1. Mai mult de atît e imposibil. Trebuie să le dăm mai multe goluri. La Bucureşti am marcat de două ori şi n-a fost de ajuns", a spus Ilie Năstase la sportro.

09-05-2009, 09:12 PM
Cartu: "Borcea il cearta pe selectioner ca nu ii cheama pe finii lui"

Antrenorul Sorin Cartu a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca presedintele dinamovist Cristian Borcea il critica pe selectionerul Razvan Lucescu pentru ca acesta a convocat la prima reprezentativa fotbalistii care i-au devenit fini de-a lungul timpului, din cauza ca tocmai finii sai nu au fost inclusi in lot.

"Borcea il certa pe selectioner ca isi cheama finii si ca nu ii ia finii lui. Cearta era tot pe niste fini. Parca nu il stim pe Borcea. Cand ii merge bine incepe cu 'lasati-ne sa ne pregatim de Champions League', iar cand echipa lui are probleme, nu mai zice nimic", a declarat Sorin Cartu, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol".

"Am incredere in Razvan Lucescu. De ce nu? Este un antrenor valoros, cu puterea de a crede in anumite nebunii. La meciul cu Franta, succesul romanilor depinde de blocarea jucatorilor valorosi ai francezilor. Cred ca trebuie luat mai degraba ca un test, nu ca un meci de calificare. Este utopic sa spui ca te duci sa obtii trei puncte in Franta, intr-un meci de calificare. La noi chiar ar fi o minune sa ne calificam la Campionatul Mondial. Dar fotbalul are atatea fete... Ar trebui sa cerem prea multe de la zeul fotbalului, pentru ca in fotbalul romanesc sunt foarte rare minunile, iar dupa calificarea lui Dinamo, ar fi cam multe minuni pe metru patrat", a mai spus tehnicianul echipei Pandurii Targu Jiu.

09-05-2009, 09:25 PM
Constantin Frăţilă: "Francezii ne-au luat la mişto şi în 1967, dar le-am dat peste nas"

Autorul golului care a adus ultimul succes al României pe terenul Franţei, Constantin Frăţilă, spune că elevii lui Răzvan Lucescu trebuie să dea dovadă de foarte mult tupeu pentru a reuşi să repete perfomanţa din 1967.

"Nu au două săbii, nu trebuie să ne fie teamă de francezi, aşa cum nici nouă nu ne-a fost în 1967. Noi am făcut o impresie extraordinară atunci. Toţi ne luaseră la mişto înainte de meci, dar am reuşit să le dăm peste nas. Trebuie să avem un tupeu mai mult decît obraznic, aşa cum spunea Angelor Niculescu. Trebuie să atacăm, pentru că altfel nu putem cîştiga", a spus Constantin Frăţilă la GSPTV.

09-05-2009, 10:05 PM
Satmareanu: "Romania e in stare intr-o zi, un moment, o clipa, sa bata orice echipa din lume"

Lajos Satmareanu a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca meciul vietii sale a fost victoria echipei nationale a Romaniei cu scorul de 2-0 in fata Frantei, in "amicalul" din luna aprilie a anului 1972. Fostul international crede ca si "tricolorii" de azi pot invinge reprezentativa "cocosilor galici" si este de parere ca romanii formeaza o echipa care poate, oricand, sa furnizeze o surpriza si sa invinga orice formatie din lume.

"Jocul francezilor e asemanator cu al nostru. Problema este ca noi suntem o echipa care e in stare, intr-o zi, un moment, o clipa, sa bata orice echipa din lume. Dupa aceea nu mai conteaza. Si cu Brazilia daca am juca azi, putem bate, nu conteaza. Sa nu credeti ca francezilor nu le e frica de noi. Toti trebuie sa il felicitam pe Lucescu junior ca ne-a facut sa credem ca se poate. Eu cred in victoria Romaniei in aceasta seara si cred in acest baiat tanar, Lucescu, care ne-a facut pe toti, inclusiv pe mine, sa avem incredere intr-o victorie. Cred in victoria Romaniei", a declarat Lajos Satmareanu, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol".

"Echipa Romaniei a avut un joc exceptional atunci. Am intalnit o echipa a Frantei deosebita. Deci se poate. Eu eram la a doua victorie impotriva Frantei. Atunci am facut meciul vietii mele. Eram fotbalisti. Franta avea si atunci renume. Sigur ca eu, acum, dupa atatia ani de zile, pot sa spun ca nu ne convine jocul lor. Joaca tot latineste, dar mult mai agresiv ca noi. Putem sa ii contracaram oricand prin tehnicitatea fotbalului romanesc. Pe noi asta ne caracterizeaza", a mai spus fostul international roman.

09-05-2009, 10:11 PM
"Am visat că Surdu va da gol cu Franţa!"

Gigi Becali spune că a avut un vis revelator azi-noapte, în care Romeo Surdu, jucătorul Stelei, dădea gol Franţei. Becali are încredere în munca lui Răzvan Lucescu şi spune că imposibilul poate fi invins.

"Am visat aseară că Surdu a dat gol Franţei! Eu visez de fotbal, dar doar bazaconii. Eu tot ce fac ziua visez noaptea! Foarte rar am şi coşmaruri şi îmi fac crucea cu limba, în somn, ca să fugă diavolul!", a spus Becali la Sport.ro.

Referitor la echipa pe care o conduce, patronul Stelei spune că regretă meciurile în care jucătorii nu au beneficiat de susţinerea suporterilor... "Mai bine să mă înjure toţi suporterii decât să jucăm fără ei încă un meci!", a precizat Becali.

09-05-2009, 10:12 PM
"Antrenorii moderni trebuie să facă un pact cu investitorii şi să-i servească"

Dumitru Dumitriu a declarat că selecţionerul Răzvan Lucescu a adus un suflu nou la naţională, iar jucătorii aduşi de Lucescu jr. pot produce un rezultat bun la Paris bazându-se şi pe faptul că fotbaliştii francezi nu se vor concentra la fel de mult ca românii.

"Răzvan are curaj şi a venit cu sânge proaspăt la naţională. Jucătorii nou-veniţi dau totul pentru meciurile naţionalei, iar francezii nu cred că sunt destul de concentraţi pe meciurile lor internaţionale", a declarat Dumitru Dumitriu la sport.ro

În privinţa selecţiei, Dumitriu spune că responsabilitatea rezultatelor îi aparţine lui Lucescu jr., iar conducătorii de club pot îşi urmăresc doar interesul atunci când declară ce jucători şi-ar dori la echipa reprezentativă: "Nu pot să mă pronunţ asupra lotului naţionalei. Conducătorii şi investitorii au interesul să aibă cât mai mulţi jucători de-ai lor acolo, pentru a-şi face clubului reclamă. Niculae e un jucător puternic, un vârf cu experienţă, dar selecţia e treaba lui Răzvan"

Fostul antrenor al Stelei afirmă că un compromis între patron şi antrenor este necesar în aceste zile. Totuşi, Dumitriu nu-l vede pe columbianul Dayro Moreno util echipei Steaua, decât în cazul unor accidentări sau suspendări.

"Antrenorii moderni trebuie să facă un pact cu investitorul şi să-l servească, pentru că el are pâinea şi cuţitul. Becali nu l-a obligat pe Bergodi să-l şi bage în teren, Dayro e doar pe listă. El ar putea fi util echipei în cazul unor accidentări, dar în locul lui Bergodi nu l-aş băga în echipă", a declarat Dumitriu.

09-05-2009, 10:13 PM
"90% nu ne calificăm! Va fi greu să scoatem măcar un punct cu Franţa"

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Petre Grigoraş, este sceptic în ceea ce priveşte şansele de calificare ale echipei naţionale a României la Cupa Mondială şi anunţă că tricolorii ar putea obţine în această seară cel mult o remiză.

"În urma rezultatelor de până acum, eu cred că realist vorbind, naţionala are şanse minime de calificare la Mondiale. În proporţie de 90 la sută nu cred că vom merge la Mondiale. Nici în ceea ce priveşte meciul cu Franţa nu sunt foarte optimist. Naţionala Franţei are mulţi jucători valoroşi şi experimentaţi. Va fi foarte greu să luăm măcar un punct", a declarat Petre Grigoraş.

Tehnicianul ieşenilor crede că ultimele meciuri din aceste preliminarii vor fi folositoare pentru următoarea campanie de calificări. "Dacă această calificare este compromisă, pentru următoarea cred că putem avea speranţe. Eu cred că aceste preliminarii ne pot folosi în pregătirea viitoarei campanii de calificare, la Europene şi de aceea cred că merită o şansă şi alţi jucători", a precizat Grigoraş.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
11 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut