Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-06-2009, 09:11 PM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
Marius Baciu: "Mi-a plăcut organizarea jocului"
Marius Baciu, fostul fundaş al Stelei şi al formaţiei franceze Lille, unde l-a avut coleg în linia defensivă pe Eric Abidal, s-a arătat impresionat de organizarea jocului, mai ales pe latura defensivă în partida de aseară.
"A fost un joc destul de bun în faţa unei echipe care este o putere în fotbalul mondial. Am avut şi puţin noroc, iar mie mi-a plăcut partea defensivă, organizarea jocului pe acest compartiment, dar şi jocul făcut de Ghioane", a afirmat Marius Baciu, care pe vremea în care a îmbrăcat tricoul formaţiei fraceze Lille a jucat împotriva lui Toulalan şi Escude. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:17 PM
|
|||
|
|||
Bacary Sagna: "Sîntem frustraţi după egalul cu România"
Bacary Sagna, fundaşul lateral al naţionalei Franţei, spune că el şi coechipierii săi sînt frustraţi după egalul contra României.
"Dezamăgirea este mare, sîntem frustraţi după egalul cu România. Cred că Franţa a arătat ieri o nouă faţă pe teren. Dar din păcate nu am reuşit să învingem. Ne vom revanşa în faţa Serbiei pentru că vrem să ne calificăm direct la CM 2010", a spus Bacary Sagna, conform L'Equipe. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:24 PM
|
|||
|
|||
Răzvan Raţ: "Pe viitor vom putea să şi atacăm Franţa la ea acasă"
Fundaşul stînga al echipei naţionale, Răzvan Raţ, se arată încrezător în perspectivele echipei naţionale după remiza obţinută de selecţionata lui Răzvan Lucescu ieri seară pe Stade de France.
"Cred că putem spune că viitorul sună bine pentru noi, pentru că am reuşit să nu ne lăsăm învinşi în faţa unei echipe precum Franţa. Cred că avem perspectiva unei echipe care, pe viitor, va putea să şi atace Franţa la ea acasă. Putem spune că am avut şi noroc, pentru că au avut şi ei ocazii importante, însă Dani Coman a fost omul meciului pentru noi. Cu siguranţă, odată cu revenirea lui Mutu vom fi o echipă şi mai puternică şi sunt sigur că i-a fost foarte greu pe marginea terenului. Franţa a fost mai mult cu individualităţile, iar noi am fost un grup unit. Cred că aşa am şi reuşit să obţinem acest rezultat", a spus Răzvan Raţ la sosirea în România. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:25 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-06-2009 09:25 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Jackie Ionescu: "Echipa lui Piţurcă era apatică şi lentă, cea a lui Răzvan Lucescu are nerv şi e ofensivă"
Profesorul Jackie Ionescu îi contrează dur şi pe cei care au criticat prestaţia actualei selecţionate, spunînd că naţionala lui Victor Piţurcă practica un joc mai bun.
"Nu trebuie să băgăm în seamă vocile care au criticat actuala naţională, antrenorii de după meci sau cei de la berea de luni după-amiază nu contează. Echipa lui Piţurcă era apatică şi lentă, cea a lui Răzvan Lucescu are nerv, dinamism şi e construită ofensiv. În plus, Chivu şi Rădoi sînt folosiţi pe posturile lor native, de fundaşi, nu ca mijlocaşi defensivi, aşa cum aberant îi utiliza Piţurcă. Acest egal este startul pentru construirea unei noi echipe naţionale. Răzvan ne-a cîştigat încrederea, deci poate lucra liniştit. După mine, el l-a depăşit demult pe Mircea Lucescu", a spus Jackie Ionescu pentru gsp.ro. Jackie Ionescu: "Răzvan trebuie să vadă că Florin Costea, Deac sau Frunză sînt peste Marica şi Nicu" Fostul antrenor al Politehnicii Timişoara, Jackie Ionescu, crede că Răzvan Lucescu a demonstrat la Paris că este antrenorul capabil să obţină din nou rezultate mari pe banca echipei naţionale a României, însă spune că selecţionerul ar trebui să renunţe la sentimente dacă vrea să înceapă reconstrucţia naţionalei. "După meciul de aseară, ar trebui să ne bucurăm că Răzvan Lucescu a reînviat echipa naţională, spiritul ei, care se degradase o dată cu lipsa de performanţe şi cu hulirea socio-politică din ţară. Acest rezultat este o revanşă a noastră, a românilor, în faţa presei din Hexagon, care ne-a umilit de fiecare dată. În pofida valorii jucătorilor lor, am demonstrat că şi noi ne putem bate de la egal al egal cu ei. România încă are valori, mai sînt şi prin ţară unele care aşteaptă să fie descoperite. Totul este ca Răzvan Lucescu să renunţe la atracţia lui pentru jucătorii pe care i-a avut sub comandă la echipele de club. Menţinerea constanţei şi omogenizarea echipei sînt lucruri de apreciat, dar acum începe reconstrucţia, aşa că trebuie să le spunem «mulţumesc» lui Bogdan Mara şi altora care nu mai pot face faţă la echipa naţională din cauza vîrstei sau a plafonării. Răzvan mizează pe fidelitate atunci cînd face selecţia, dar ar trebui să vadă că în România un Florin Costea, Ciprian Deac sau Sorin Frunză sînt peste Marica şi Max Nicu", a spus Jackie Ionescu pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:30 PM
|
|||
|
|||
Franck Ribery: "Ne aflăm într-o situaţie foarte grea, egalul cu România este o decepţie"
Superstarul francez Franck Ribery regretă că echipa sa nu a reuşit să obţină toate cele 3 puncte din meciul cu România şi spune că totul se va decide pentru formaţia sa în partida de miercuri, contra Serbiei.
"Bineînţeles că acest egal reprezintă o decepţie pentru noi. Este dificil să vorbim după acest rezultat, am avut destule ocazii, am propus un joc bun, dar nu am reuşit să marcăm. Mare păcat că ne-am marcat acel autogol. Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă. Dacă am fi luat toate cele 3 puncte din partida cu România, am fi putut să pregătim în linişte meciul cu Serbia. Aşa, va fi foarte dificil, va fi o luptă pe viaţă şi pe moarte la Belgrad", a spus Franck Ribery. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:32 PM
|
|||
|
|||
Yoann Gourcouff: "Din păcate, ne-am lovit de un portar advers care a făcut un meci mare"
Coordonatorul de joc francez Yoann Gourcouff se situează şi el pe aceeaşi linie a declaraţiilor ca a colegilor săi şi spune că România a reuşit să obţină un egal la Paris cu mult noroc. Totodată, fotbalistul lui Bordeaux a apreciat evoluţia lui Dani Coman.
"După aspectul meciului şi după tot ceea ce am realizat mai ales în prima repriză, avem de ce să fim decepţionaţi. Cred că am fi meritat victoria. Dacă am fi fost mai decişi în faţa porţii, am fi reuşit să marcăm cel puţin o dată înainte de pauză. Însă nu am făcut-o şi precipitarea şi-a făcut loc în evoluţia noastră. Am marcat, însă ei eu revenit cu acel gol norocos. Mi-a plăcut cum am jucat noi în prima parte a meciului, au fost cîteva faze bune, cu una sau două atingeri de balon. Am arătat cu toţii o disponibilitate mare la efort. Din păcate, ne-am lovit şi de un portar advers care a făcut un meci mare şi care a parat toate şuturile noastre trimise de la distanţă", a spus Yoann Gourcouff. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 11:23 PM
|
|||
|
|||
Meciul cu România a fost lider detaşat de audienţă în Hexagon
Partida dintre Franţa şi România, scor 1-1, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010 a fost lider detaşat de audienţă în Hexagon, fiind urmărită de aproximativ 7,7 milioane de telespectatori pe postul TF1, informează presa franceză.
Astfel, jocul din Grupa a 7-a de calificare a fost urmărit de 37,7% dintre persoanele cu vârsta peste 6 ani, iar acest scor plasează postul de televiziune TF1 pe primul loc în clasamentul audienţelor de sâmbătă seară. Reprezentanţii televiziunii se aşteaptă la o audienţă asemănătoare şi la următorul meci al Franţei din preliminariile CM din 2010, care va avea loc în deplasare, împotriva Serbiei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 11:24 PM
|
|||
|
|||
Ribery s-a accidentat la gambă în meciul cu România şi este incert pentru disputa cu Serbia
Mijlocaşul francez Franck Ribery s-a accidentat, sâmbătă, în meciul cu România, scor 1-1, din preliminariile pentru CM din 2010, şi a devenit incert pentru următorul joc al naţionalei din Hexagon din Grupa 7, contra Serbiei, informează presa franceză.
"Situaţia nu este foarte gravă şi ar putea să se amelioreze. Franck s-a lovit la gambă în meciul cu România, urmează un tratament în cantonamentul naţionalei de la Clairfontaine, iar o decizie în privinţa sa va fi luată luni", a declarat selecţionerul francezilor, Raymond Domench, care a aduăugat că şi fundaşul Julien Escude are unele probleme de sănătate. Franţa a remizat, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu naţionala României, scor 1-1, golurile fiind marcate de Henry, respectiv Escude (autogol). Următorul joc al francezilor din Grupa 7 de calificare la turneul final din Africa de Sud va avea loc miercuri, în deplasare, contra Serbiei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 11:25 PM
|
|||
|
|||
Mircea Lucescu: "Şahtior s-a intersat de un posibil transfer al lui Adrian Mutu de la Fiorentina"
Antrenorul român al echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, duminică, la un post de radio din Italia, că formaţia sa a fost intersată de transferul atacantului Adrian Mutu de la Fiorentina, dar în cele din urmă nu s-a concretizat nimic, informează site-ul violaplanet.com.
"Şahtior a încercat să îl ajute pe Mutu şi s-a interesat de o posibilă trecere a sa de la Fiorentina la Doneţk. Apoi problema lui cu amenda pe care trebuie să o plătească către Chelsea a devEnit presantă şi nu s-a mai întreprins nimic", a spus Lucescu. Antrenorul român a vorbit apoi despre situaţia internaţionalului român, care trebuie să plătească daune de peste 17 milioane de euro clubului Chelsea. "Nu e corect ca lui Mutu să i se ceară o astfel de sumă de bani, mai ales că englezii de la Chelsea l-au lăsat să plece. El a făcut o greşeală, dar şi-a asumat-o, apoi a devenit un mare jucător atât pentru Fiorentina, cât şi pentru echipa naţională. Chelsea trebuie să înţeleagă că în fotbal se mai fac şi erori. Mutu are dreptate când spune că nu va putea plăti amenda nici dacă strânge toţi banii pe care îi va câştiga de acum încolo. El a plătit pentru că englezii au vrut să dea un exemplu, iar acum este greu să te înţelegi cu ei. Sper în victoria bunului simţ, dar şi în faptul că Mutu va continua să joace fotbal fără probleme", a explicat Lucescu. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat la data de 31 iulie că a respins apelul lui Adrian Mutu, iar acesta trebuie să achite 17 milioane de euro fostului său club Chelsea Londra, ca urmare a procesului dintre atacantul Fiorentinei şi clubul englez. Echipa britanică i-a reziliat contractul internaţionalului român în octombrie 2004, după ce acesta a fost depistat că a consumat cocaină. Ulterior, clubul londonez l-a dat în judecată pe fotbalist şi i-a cerut daune compensatorii de aproximativ 17 milioane de euro, cu aproape 8 milioane de euro mai puţin decât a plătit Parmei pentru transferul său în 2003. Pe data de 7 mai a anului curent, Mutu a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv să anuleze decizia prin care FIFA îl obliga să achite compensaţii. Internaţionalul român mai poate ataca decizia doar la Curtea Supremă elveţiană. Adrian Mutu, legitimat în prezent la Fiorentina, are un salariu de 2,5 milioane de euro şi o avere estimată la aproximativ 13 milioane de euro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-07-2009, 10:08 AM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-07-2009 10:13 AM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Răzvan Lucescu: "Am refuzat jocurile murdare ale acestor oameni"
Răzvan Lucescu le răspunde dur celor care l-au contestat: "Sînt scîrbit. Au interese, de aceea mă atacă!"
La Paris e trecut de ora 1:00 noaptea. Lucescu jr. se îndreaptă spre camera lui împreună cu fiica sa, Marilou. "Nu am mai văzut-o de o lună, mi-era aşa dor de ea!", spune Răzvan cu ochii scînteind de bucurie după reîntîlnire. Pare extenuat, dar nu refuză dialogul. - Răzvan, cum te simţi după acest 1-1 chiar pe Stade de France? - Foarte obosit. Mă duc să dorm, a fost o seară grea. - Partida? - Marele nostru merit a fost că am intrat pe teren crezînd că putem face un meci mare. Am muncit enorm şi asta s-a văzut în rezultatul final. - Nu mai avem şanse de calificare la Mondiale, ce rămîne după această remiză? - Creştem de la meci la meci şi după astfel de jocuri nu poţi decît să priveşti cu alţi ochi spre viitor. Rezultatele astea dau încredere şi mentalitatea noastră se schimbă. - Am avut ceva în plus faţă de ei? - Multă determinare şi spiritul nostru de sacrificiu. Noi am fost un grup, care, repet, a muncit enorm pentru această remiză. - Ei îi aveau pe teren pe Henry, Anelka şi Ribery, noi... - Trebuie să fim convinşi că nu sîntem la nivelul Franţei, o echipă care şi-a permis să lase în tribune sau pe bancă jucători de la Real Madrid şi de la Barcelona. Mă lua cu fiori cînd mă uitam înainte de meci pe foaia de joc şi mă gîndeam de la ce cluburi vin fotbaliştii lor! "Avem nevoie de astfel de meciuri!" - Se putea mai mult? - Nu ştiu asta, e greu de spus. Poate prin ocaziile prin care şi le-au creat, francezii ar fi meritat victoria, dar la felul cum am jucat noi, la efortul depus de aceşti băieţi fantastici, cu siguranţă că rezultatul e unul just. - Te-ai temut de presiunea publicului? - Într-adevăr, a fost o presiune fantastică, un stadion care i-a împins de la spate pe jucătorii lui Domenech, dar am ştiut cum să nu ne pierdem capul! Gigi Becali: "Naţionala lui Piţurcă juca mai bine!" - Imediat după golul lor te-ai ridicat de pe bancă, ce le-ai spus băieţilor? Credeai că mai puteam reveni? - Important e că am revenit. Le-am spus să joace pentru că nu au nimic de pierdut. "Asemenea oameni nu merită nici o atenţie" - Gigi Becali te-a contestat imediat după meci... - Şi eu ce vrei să răspund la asta? M-am obişnuit deja. Nu cred că e cazul nici ca tu să mă întrebi acum ce spune unul sau altul. Echipa vine după trei rezultate frumoase în care am demonstrat că ştim, că putem să luptăm, că putem să ne sacrificăm pentru a cîştiga şi cred că am arătat şi în seara asta aceste lucruri. Crede-mă, mi-e scîrbă să mai vorbesc despre asemenea oameni! - De ce crezi că eşti atacat? - Pentru că nu le fac jocurile mizerabile. Ei nu au decît interese proprii. Repet, am refuzat jocurile lor! - Sînt normale asemenea lucruri? - Ştii ce contează acum? Imaginile cu suporterii români de pe Stade de France bucurîndu-se după acest rezultat. Asta e cel mai important, că i-am făcut pe ei fericiţi, restul nu merită nici măcar băgaţi în seamă! - Miercuri vom juca în Ghencea, contra Austriei. Crezi că... - Aşa, şi? Noi sîntem România, jucăm pentru toţi românii. "Toţi băieţii trebuie să înţeleagă un lucru: eu sînt ţinta, nu ei! Aceşti oameni nu-i contestă pe ei, ci pe mine" - Răzvan Lucescu, selecţioner România "Cine e Gigi? Franţa a dominat, dar nu a avut nici o ocazie în repriza a doua!" Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, vorbeşte despre prestaţia tricolorilor pe Stade de France şi le ia apărarea jucătorilor săi în faţa atacurilor la care au fost supuşi în ultimele zile. "Chiar dacă a dominat, Franţa nu a avut nici o ocazie de gol în repriza secundă. Sînt foarte mulţumit, 3 jocuri în deplasare, două victorii şi un egal pe terenul unui adversar de calibru. Sper să se înţeleagă că orice atac venit după meciul de ieri e îndreptat împotriva mea şi nu a jucătorilor de la lot. Acum vrem să batem Austria, acesta e cel mai important lucru la care ne gîndim. Cine e Gigi pînă la urmă? Nu are nici o legătură cu meciul nostru de miercuri, chiar dacă jucăm în Ghencea. Cînd am venit la echipa naţională mi s-a spus că trebuie să facem lucrurile în aşa fel încît să obţinem puncte care să ne readucă în urna a doua valorică", a spus Lucescu la Fanatik Show. "Ne-am propus multe la Paris, dar e greu cînd Ribery valorează cît toată Liga I!" Selecţionerul României Răzvan Lucescu se apără în faţa atacurilor care i-au fost aduse în urma jocului prestat de reprezentativă pe Stade de France şi spune că nu va ceda în faţa nici unei presiuni. "Un jucător ca Ribery valorează cît toată Liga I. Cred că ar fi mai corect din partea celor care mă critică să facă performaţe în cupele europene şi să nu creadă că echipa naţională e a lor. Nu vreau să cresc valoarea nimănui pentru a putea fi vîndut pe bani mulţi, eu văd interesul reprezentativei. Sîntem o echipă nouă, am obţinut două victorii şi un rezultat de egalitate în 3 meciuri, îmi doresc foarte mult să continuăm pe aceeaşi linie. O victorie cu Austria ne va da încredere, entuziasm. Am ieşit mîndri că am putut bloca o asemenea formaţie cum e Franţa. Am ţinut bine mingea, cred că atitudinea noastră a fost cea corectă. Francezii ne-au obligat să jucăm defensiv, ne-am propus noi multe în săptămîna premergătoare confruntării de la Paris", a spus Lucescu la Recursul Etapei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut