Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
09-14-2009, 09:14 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Sorin Cartu: "In meciul cu CFR, la pauza, am riscat si mi-a iesit"
Cartu a recunoscut ca la pauza meciului cu CFR, a riscat si a castigat. Antrenorul echipei Pandurii, Sorin Cartu a declarat in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca victoria in fata CFR-ului s-a datorat celor doua schimbari de la pauza, cand i-a introdus pe teren pe Ghindeanu si Alex Pacurar, cei doi facand diferenta la mijlocul terenului. Tehnicianul considera ca a riscat prin aceste doua schimbari, insa este multumit ca a reusit sa invinga gruparea din Cluj
"Meciuri din acestea, precum cel cu CFR, au o valoare speciala, iar jucatorii s-au comportat admirabil. Am stiut sa trecem peste infrangerea de acasa cu International. Cand pierzi un meci in minutul 90, vorbim de noroc sau de sansa. Nu am intrat in panica si ne-am dus la Ceahlaul unde ne-am luat punctele inapoi. A fost o prima repriza modesta, CFR-ul ne-a fortat sa jucam asa cum le conveneau lor, insa la pauza am bagat doi jucatori, Ghindeanu si Pacurar, care au facut diferenta. A fost un penalty fara drept de apel si rezultatul este meritat. Am mai avut ocazii, insa este bine ca ne-am impus in fata unei echipe extrem de valoroase. La pauza am riscat si mi-a iesit. Uneori iti ies schimbarile, alteori nu. Vom juca in deplasare cu Steaua, insa vom avea si alte meciuri precum cel cu Galati, acasa, dupa aceea la Dinamo si vom vedea dupa asta cum stam in clasament. In Cupa vom juca cu Iasi-ul, competitie unde incercam sa facem mult mai multe fata de anii trecuti. Nu prea am fost respectati in aceasta competitie, insa sper ca anul acesta sa nu mai avem parte de un astfel de tratament. Am sa ma intalnesc si cu cei din conducere si vom vedea cum vom trata acel meci. Vom vedea ce va fi!", a declarat Sorin Cartu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-14-2009, 09:14 PM
|
|||
|
|||
Viorel Temelescu: "Echipa a avut doi oameni in plus fata de cei de la CFR: Sorin Cartu si suporterii"
Vicepresedintele formatiei Pandurii Targu Jiu, Viorel Temelescu, a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca victoria in fata celor de la CFR Cluj se datoreaza faptului ca echipa din Targu Jiu a avut doi jucatori in plus fata de adversari: antrenorul Sorin Cartu si publicul din tribune.
"Atata timp cat Sorin Cartu este pe banca suntem 12 jucatori, insa acum la meciul cu CFR am fost 13 datorita prezentei foarte numeroase a publicului. Prima repriza i-am batut pe partitura lor, nu s-au aruncat si au asteptat. Noi nu le-am lasat spatii si nici nu am alergat atat cat si-ar fi dorit ei. In repriza a doua au iesit la joc si au obosit mai repede decat noi. Nu trebuie sa punem in balanta valoarea echipelor. I-am simtit pe baieti ca si-au dorit victoria cu CFR-ul. Unuii siufera de vedetism, iar altii joaca sa castige. Nu au fost faze controversate, mai putin o faza. Can mai erau 4-5 minute de joc, oaspetii nu ne-au dat mingea cand se impunea ca fiind un moment de fair play. Nu au facut-o, insa nu ne-au pus probleme la acea faza. Domnul Muresan trebuie sa-si dea seama ca nu au o conducere tehnica excelenta, insa jucatorii sunt foarte valorosi. In Cupa, vom juca impotriva celor de la Iasi, iar cei care nu au prins primul 11, in campionat, vor evolua in acest meci. Cred ca vom reusi un rezultat de egalitate in urmatorul meci din campionat, cel de la Steaua, lipsa suporterilor fiind un atu pentru noi. Avem foarte mare incredere in jucatori si in special in Sorin Cartu. Este un antrenor valoros si sper sa-l avem cat mai mult timp la Targu Jiu. Este greu sa ne bata cineva acasa, exceptie face aceasta International Curtea de Arges", a declarat Viorel Temelescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-15-2009, 04:54 PM
|
|||
|
|||
Florin Hidişan a revenit de ieri la antrenamente
Mijlocaşul Florin Hidişan a revenit de ieri la antrenamente cu echipa, după ce săptămâna trecută a acuzat unele probleme medicale, fiind reţinut de la efort. Acesta a luat mai întâi trei zile de pauză încercând să revină apoi pe teren, dar pentru că durerile au reapărut a mers la Bucureşti pentru a fi consultat de medicul echipei naţionale.
Azi Hidişan a fost prezent la antrenament dar spune că deocamdată nu se poate pregăti în acelaşi ritm cu echipa, urmând ca pe finalul acestei săptămâni să revină la antrenamente normale: "Am fost la medicul Pompiliu Popescu, nu e vorba de o problemă gravă, e doar o calcifiere a unui hematom pe care l-am avut de mai mult timp acolo şi se vindecase. Mi s-a recomandat tratament, fac nişte injecţii săptămâna aceasta şi voi lua şi pastile după aceea. Sper să revin la antrenamente normale cu echipa joi sau vineri, până atunci o să mă antrenez tot separat." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-15-2009, 04:56 PM
|
|||
|
|||
"Mă interesează punctele, nu locul în clasament"
Gorjenii sunt pe podium şi implicit pe loc de Europa League, după şase etape
În şase etape, Pandurii a obţinut 12 puncte adică, o medie de două puncte pe meci. În acest moment, trupa gorjeană a luat faţa unor echipe mult mai galonate ca Steaua, Dinamo, CFR, Poli Timişoara sau Rapid, aşa că se poate spune că startul de sezon este de bun augur. Totuşi, gorjenii au şi un regret, dacă ar fi învins şi pe Internaţional Curtea de Argeş, atunci echipa lui Sorin Cârţu era lider în campionat ! Medie foarte bună Vorbele lui Condescu încep să prindă contur. "Nu mai suntem o echipă care să ne propunem evitarea retrogradării, vrem mai mult", este noua optică a preşedintelui gorjean. Şi jucătorii se ţin de această practică, aşa că în acest debut de campionat, echipa olteană a fost mai tot timpul prezentă în grupul fruntaş. Acum, cu patru victorii şi două eşecuri, Pandurii ocupă locul trei în clasamentul Ligii I. Însă, pentru Cârţu altceva contează în afara poziţiei din ierarhie. "Mă interesează punctele, nu locul în clasament. Avem un procentaj de două puncte pe meci. E super! La 1,50 e un procentaj bun, la 1,80 e un procentaj foarte bun iar două puncte e chiar excelent", a declarat Sorin Cârţu. Acesta vorbeşte mai departe şi de poziţia din clasament, însă cum totul e relativ tehnicianul nu se îmbată cu apă rece. "Nu avem noi pretenţii să menţinem acest procentaj în continuare. Când iei două puncte pe meci, tot campionatul ieşi campion, te duci în Champions League şi te baţi cu originalii", a spus Sorinaccio. Referitor la nivelul echipei sale, tehnicianul gorjenilor îşi vede echipa de mijlocul clasamentului. "Trebuie să fim realişti, iar la echipa noastră ne batem la 1,50 puncte obţinute pe meci. Suntem capabili de meciuri extraordinare dar şi de altele mai proaste", a mai spus Sorin Cârţu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-15-2009, 04:57 PM
|
|||
|
|||
Păcurar şi Martinovic urmăriţi de FC Copenhaga
Veniţi să spioneze CFR-ul, oficialii danezi au pus ochii pe doi panduri.
Toată echipa gorjeană a jucat bine cu CFR Cluj, însă câţiva s-au detaşat prin atitudinea avută. Fundaşul Novak Martinovic a evoluat fără greşeală în apărare unde l-a anihilat perfect pe marele Ysouff Kone. Şi mijlocaşul Alex Păcurar, intrat după pauză, şi-a arătat calităţile tehnice şi astfel a atras atenţia asupra sa. Cum CFR-ul joacă, în această săptămână, primul meci în Europa League, ardelenii au fost spionaţi de doi reprezentanţi ai celor de la FC Copenhaga. Aceştia şi-au notat de zor traseele şi jocul ardelenilor, însă au plecat de la Târgu Jiu impresionaţi de doi jucători de la Pandurii, Păcurar şi Martinovic. Preţul corect: 1,5 milioane Cei doi jucători ai pandurilor le-au sărit în ochi danezilor. Un antrenor secund de la FC Copenhaga şi directorul sportiv al acestei grupări i-au urmărit cu atenţie pe Martinovic şi Păcurar, iar la final s-au interesat de cei doi jucători. L-au întrebat pe preşedintele Marin Condescu despre situaţia contractuală a acestora, după care au dat impresia că vor continua să-i supervizeze pe Martinovic şi Păcurar. În următoarea "stagiune de mercato", danezii chiar ar putea face o ofertă grupării gorjene. Deocamdată, oltenii aşteaptă să vadă cum va evolua situaţia, iar apoi, în funcţie de oferta făcută de danezi, să dea un răspuns ferm. Preţul adunat al celor doi s-ar cifra undeva între 1,2 şi 1,5 milioane de euro. Apreciaţi de antrenor Cei doi au fost lăudaţi şi de antrenorul pandurilor, Sorin Cârţu. "Am vorbit cu Păcurar şi i-am zis: "fraiere, dai şanse altora să joace". Apoi, i-am tot repetat că e mai bine să joace într-o laterală. Este util pentru echipă. A filtrat multe baloane, nu s-a pierdut, ceea ce trebuie să facă un mijlocaş", a comentat Cârţu. Acesta a mers mai departe şi a vorbit şi despre Martinovic pe care-l consideră un adevărat luptător. "Martinovic a făcut un joc mare. El vine dintr-o ţară care nu a întors spatele la nemţi, are spirit de partizan", a mai spus şi Sorinaccio. Păcurar, la borna 100 În meciul contra CFR-ului, Alex Păcurar a punctat a suta prezenţă în Liga 1. Fotbalistul gorjenilor şi-a încununat suma rotundă de meciuri jucate în primul eşalon şi cu un gol, astfel că evoluţia sa a fost catalogată drept perfectă. Totodată, în acest sezon, Păcurar a reuşit să marcheze două goluri, fiind principalul marcator al pandurilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-15-2009, 06:38 PM
|
|||
|
|||
Păcurar vrea un punct în Ghencea
Victoria obţinută în faţa CFR-ului le-a ridicat moralul pandurilor, care şi-au propus să facă un rezultat mare şi cu Steaua.
"Ne-ar mulţumi şi un egal în Ghencea. Jucăm totuşi cu Steaua, una dintre cele mai bune echipe din campionat. Important este să nu pierdem. Trebuie să mergem cu încredere, ambiţie. Victoria cu CFR-ul ne-a dat un moral bun. Avem nevoie de un gol mai mult decât ei ca să câştigăm, de ambiţie, dăruire, încredere în noi şi de noroc. Steaua este o echipă bună, formează un grup puternic, chiar dacă au mulţi jucători tineri. Până la urmă, au un lot numeros şi sunt sigur că nu vor juca cu aceeaşi echipă din cupe şi în campionat", a precizat Păcurar. Poziţia din clasament nu-i interesează prea mult nici pe jucători, care, ca şi în cazul tehnicianului Sorin Cârţu, se gândesc mai mult la punctele acumulate. "După primele două etape, eram pe locul I şi s-a văzut că nu ne-a făcut bine. Aşa şi acum, nu ne gândim că suntem pe locul trei, importante sunt punctele obţinute. Este într-adevăr un bilanţ pozitiv. Ar fi bine să luăm două puncte pe meci şi de acum înainte", a declarat Păcurar. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-15-2009, 08:06 PM
|
|||
|
|||
"Sper să marchez şi în poarta Stelei"
Golgheterul pandurilor din acest sezon, cu două reuşite, Alex Păcurar, şi-a propus ca după granzii Rapid şi CFR Cluj, să marcheze şi în poarta Stelei.
Acesta spune că pot fi avantajaţi de faptul că trupa lui Bergodi mai are de jucat un meci important în cupele europene, joi seară, cu Seriff Tiraspol, dar şi de faptul că partida se va disputa fără spectatori. "Este bine pentru noi că în Ghencea jucăm fără spectatori şi steliştii nu vor beneficia de sprijinul fanilor. În niciun caz nu ne vom simţi ca la un joc amical. Când joci în Ghencea, trebuie să dai tot ce poţi. Sper să marchez şi în poarta Stelei. În primul rând, mergem în Ghencea să facem un joc bun şi implicit un rezultat favorabil. Dacă se va întâmpla să şi marchez, ar fi un lucru foarte bun pentru mine", a spus acesta. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 06:31 PM
|
|||
|
|||
Din victorie în victorie
Pandurii trec prin cea mai bună perioadă de când sunt în Liga I. Dacă în campionat, lucrurile merg neaşteptat de bine, elevii lui Cârţu bat tot şi în amicale.
Aşa cum a obişnuit, tehnicianul Sorin Cârţu le dă şansă şi rezervelor să demonstreze ce pot, într-un amical susţinut în cursul săptămânii. Jucătorii care nu prind lotul pentru jocurile de campionat, cât şi rezervele, sunt testaţi săptămânal în compania unor formaţii de Ligile inferioare. Ultimul joc amical a fost susţinut în compania echipei de Liga a treia, Jiul Rovinari, pe care au învins-o cu scorul de 4-1. În prima repriză, tehnicianul Sorin Cârţu a apelat la jucătorii: Stanca - Popete, Kutlacic, Tătaru, Diaconu - Basara, Avramescu, Nalaţi, Stancu - Lazic, Tilincă. Până la pauză, gorjenii au punctat de trei ori, prin Basara, Avramescu şi Lazic, ultimul fiind marcator şi la ultimul joc susţinut de Pandurii II în campionat. În partea a doua, Cârţu a trimis în teren următoarea formulă: Stanca - Iclănzan, Rusu, Rada, Kutlacic - Ghindeanu, Pleaşcă, Dedu, Câju - Arrieta, Vlăduţi. Jiul a reuşit să înscrie un gol prin Şoşoi în debutul părţii a doua, însă scorul s-a terminat 4-1, după ce ultimul transfer al pandurilor, Enache Câju, a marcat şi el un gol. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 06:34 PM
|
|||
|
|||
Condescu, interzis în Ghencea
Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, nu va putea să meargă la următorul meci al pandurilor pentru a-şi susţine echipa. Motivul? Oficialul numărul unu al clubului gorjean este în stare de suspendare, iar cum meciul se va juca doar cu porţile închise, Condescu nu va avea astfel drept de acces în stadion.
Foarte rar, preşedintele Condescu nu a fost prezent la vreun meci al echipei sale Pandurii Târgu Jiu. De când a preluat conducerea echipei în Liga a II-a şi până în prezent, Condescu a ratat cel mult un meci pe sezon. Mai mult ca sigur, şi duminică preşedintele pandurilor nu-şi va vedea echipa pe viu, însă are alternativa de-a urmări partida la televizor. Motivul pentru care Condescu este obligat să privească meciul la televizor este legat de deciziile luate de Comisia de Disciplină. Mai întâi este vorba de suspendarea preşedintelui pandurilor pe o perioadă de şase luni, după care aceeaşi comisie a decis ca meciul Steaua - Pandurii să se joace fără spectatori. Această ultimă decizie îl va afecta pe Condescu pentru că, potrivit regulamentelor la meciurile care se desfăşoară fără spectatori, oficialii care sunt suspendaţi nu au acces în stadion. Mai mult, accesul la acest gen de partide se face în regim special, fiecare echipă având voie să introducă în incinta stadionului un anumit număr de persoane. Astfel, Marin Condescu va fi nevoit să-şi încurajeze echipa din faţa micului ecran, ceea ce mai mult ca sigur se va şi întâmpla. În tribuna oficială se vor afla ceilalţi reprezentanţi ai clubului gorjean care vor ocupa una din lojele din Ghencea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 06:35 PM
|
|||
|
|||
Pandurii setaţi pe ora 16.00
În următoarele două meciuri, gorjenii vor juca doar după-amiaza
Pentru Pandurii urmează o perioadă de meciuri grele. Pe lângă dificultatea jocurilor mai intervine şi programul destul de încărcat, cu meciuri din trei în trei zile, dar şi cu deplasări lungi. Duminică, gorjenii vor juca la Steaua, apoi miercurea viitoare la Iaşi, după care, tot duminică, acasă cu Oţelul Galaţi. Acesta este şi motivul pentru care oltenii se tem de acest program infernal din care vor sa iasă cu capul sus. "Programare bună" Gorjenii vor juca în următoarele două etape de la aceeaşi oră, 16.00. Astfel, şi la Steaua în campionat, dar şi la Iaşi în Cupa României, fotbaliştii lui Sorin Cârţu vor avea de muncă la orele amiezii, ceva inedit pentru fotbalul actual. Însă această programare poate fi şi un avantaj pentru olteni care în confruntarea de campionat cu Steaua, pot avea acest atuu într-un joc contra unui adversar obişnuit să joace doar în nocturnă. Şi la Iaşi, în 16-imile Cupei României, gorjenii au fost programaţi să joace tot de la ora 16.00, aşa că Sorinaccio va trebui să-şi seteze jucătorii să dea tot ce e mai bun de la această oră. "Programarea este bună. Având în vedere că şi Cupa României se joacă tot de la ora 16.00, cum jucăm şi în Ghencea, putem spune că ne vom obişnui şi vom face faţă acestor partide. Nu o să ne mai întoarcem din capitală, rămânem acolo după partida cu Steaua, după care luni dimineaţa plecăm spre Iaşi. Şi în plus, după 1-1 la Steaua, o să mergem să jucăm cu entuziasm şi la Iaşi. Aşa vom obţine calificarea", spune Viorel Temelescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
12 Musafir(i)
12 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut