Ştiri Steaua Bucureşti
09-19-2009, 01:38 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
"Nu vei fi susţinut"
Fanii i-au cerut lui Mihai Stoichiţă să refuze oferta lui Becali, ameninţîndu-l că nu va avea deloc sprijinul tribunelor.
Ieri, la ora 10, cînd roş-albaştrii soseau la antrenament, peste 50 de suporteri ai echipei din Ghencea s-au strîns în faţa stadionului. Peste doar 30 de minute, fanii s-au dus la terenul 6, acolo unde s-au întîlnit cu managerul sportiv al Stelei, Basarab Panduru, şi cu noul antrenor, Mihai Stoichiţă. Suporterii roş-albaştrilor i-au transmis tehnicianului să nu se bazeze pe sprijinul lor. "Joi seară îl criticai pe Bergodi şi apoi ai spus că nu este normal ce face Gigi. La nici două ore erai numit antrenorul Stelei. O să păţeşti la fel ca Hagi, Lăcătuş sau Bergodi. Nu te va sprijini absolut nimeni", i-au transmis fanii lui Stoichiţă. Replica tehnicianului a venit imediat: "Eu voi antrena Steaua de acum înainte indiferent dacă voi fi susţinut sau nu. Aş vrea să fiţi alături de noi, pentru că avem nevoie". "Cei care au fost la stadion pentru a face scandal sînt nişte vagabonzi şi alcoolişti. Cine putea să meargă la ora aia decît aceşti nenorociţi?" - Gigi Becali, patron Steaua "Sper că pînă la urmă totul va reveni la normal şi suporterii vor susţine echipa. Îmi doresc să vină şi să încurajeze jucătorii la fiecare meci" - Basarab Panduru, manager sportiv Steaua Alţi 30.000 de euro amendă Steaua a primit o nouă sancţiune de la UEFA pentru incidentele petrecute în "dubla" cu Ujpest din turul II preliminar al Ligii Europa. Deşi iniţial clubul din Ghencea primise o amendă de 50.000 de euro, şefii Stelei au fost înştiinţaţi zilele trecute că trebuie să plătească încă 30.000. "Îi dau în judecată pe vagabonzii aştia de suporteri, să dea ei banii!", a răbufnit Gigi Becali. În partida tur cu Ujpest, un suporter al roş-albaştrilor a intrat pe gazon, iar galeria a afişat un banner jignitor la adresa maghiarilor. "Jucători de Liga a doua" Fostul mare portar al clubului din Ghencea, Helmuth Duckadam, explică de ce Steaua nu poate face performanţă cu actualul lot. "E greu să joci în Europa cu fotbalişti de nivelul ligii secunde. Nu poţi să spargi munţii cu o asemenea echipă. O situaţie mai rea decît cea din Ghencea nu cred că se poate. Stoichiţă va trebui să le dea curaj tinerilor jucători şi să spere că aceştia vor creşte în joc", a spus Duckadam. Ultimele noutăţi: > Mihai Stoichiţă i-a băgat în cantonament pe stelişti încă de ieri, cu două zile înainte de meciul cu Pandurii Tîrgu-Jiu. În mandatul lui Bergodi, roş-albaştrii intrau în cantonament cu doar o zi înaintea unei partide. > Dumitru Dumitriu, ex-antrenor Steaua: "Dacă erau 15.000 de suporteri în tribună la meciul cu Sheriff, moldovenii plecau învinşi. În plus, cîţiva dintre jucătorii Stelei mi-au spus că erau foarte obosiţi după meciul de la Mediaş". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 01:40 PM
|
|||
|
|||
3-4-3
Noul antrenor al roş-albaştrilor are de gînd să schimbe sistemul de joc folosit de Bergodi şi i-a cerut lui Gigi Becali să-i cumpere încă un fundaş central, din străinătate.
Mihai Stoichiţă a început munca încă din noaptea de joi spre vineri, după ce a bătut palma cu Gigi Becali. Imediat, "Lippi" s-a aşezat la masa de la Palat cu cei din conducere şi a început să îi explice patronului ce vrea să facă din Steaua. 1. "De-acum Steaua va juca 3-4-3!" Prima decizie pe care tehnicianul a luat-o a fost aceea de a modifica sistemul, din 4-4-2 într-un 3-4-3. "Steaua îşi poate recăpăta spiritul ofensiv doar dacă nu va mai va juca 4-4-2, după ce am văzut eu pînă acum. Cum gîndesc eu echipa, doar în sistemul 3-4-3 vom putea pune mereu presiune pe adversari, să ne ştie toţi de frică!", i-a spus Stoichiţă lui Becali. 2. "Gigi, mai vreau un fundaş!" Pentru a-şi putea pune în aplicare ideile tactice, "Lippi" i-a cerut patronului încă un apărător. "Gigi, vreau să mai cumpărăm un fundaş central, dar din străinătate, nu de aici. Nu pot sta doar în Ghionea, Baciu şi Rada", a fost doleanţa antrenorului. "Băi Mihai, am mai luat în vara asta din ăştia şi uite ce am păţit! Nu mai vreau străini!", i-a replicat patronul. "Ştii bine că eu am ochi la aşa ceva. Îţi dau cel mai bun exemplu: eu i-am adus pe fraţii Karamian în România, mă pricep. Nu vom da greş!", l-a asigurat Stoichiţă pe Becali. 3. "Nu mai vreau să ne baricadăm" Stoichiţă a plusat: "Am văzut meciul cu Sheriff. În ritmul ăla, Gigi, Steaua nu avea nici o şansă să domine ca să marcheze. Mijlocaşii noştri în loc să fie în terenul advers, erau în al nostru. Parcă se baricadau. Li s-a permis moldovenilor să vină tot timpul peste noi. Cu mine, îţi garantez că nu se va mai întîmpla asta, chiar dacă e un sistem periculos pe partea de apărare cu doar trei fundaşi!". "Încă de la meciul cu Pandurii veţi vedea primele idei tactice pe care vreau să le pun în aplicare la Steaua" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua "Steaua mai are nevoie 3-4 de jucători care să întărească echipa. Dar să fie clar, nu vor fi aduşi doar de dragul de a face transferuri" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua 25 de jucători a avut la dispoziţie Stoichiţă la primul antrenament în Ghencea 15 meciuri dintr-un total de 34 a cîştigat Stoichiţă la o diferenţă de minimum două goluri în sezonul 1997-1998 al Stelei http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 01:41 PM
|
|||
|
|||
Alţi 30.000 de euro amendă
Steaua a primit o nouă sancţiune de la UEFA pentru incidentele petrecute în "dubla" cu Ujpest din turul II preliminar al Ligii Europa.
Deşi iniţial clubul din Ghencea primise o amendă de 50.000 de euro, şefii Stelei au fost înştiinţaţi zilele trecute că trebuie să plătească încă 30.000. "Îi dau în judecată pe vagabonzii aştia de suporteri, să dea ei banii!", a răbufnit Gigi Becali. În partida tur cu Ujpest, un suporter al roş-albaştrilor a intrat pe gazon, iar galeria a afişat un banner jignitor la adresa maghiarilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 01:42 PM
|
|||
|
|||
Antrenor două ore la Dinamo
O poveste haioasă din toamna 2007. Rednic îşi dăduse demisia de la Dinamo, Dănilescu îl propusese pe Stoichiţă antrenor, iar acţionarii au validat varianta la ora 2 dimineaţa.
Doar că peste alte două ceasuri, şefii roş-albilor s-au înţeles cu Zenga, fără să-l mai anunţe şi pe Stoichiţă. Acesta s-a trezit dimineaţă şi s-a dus la frizer, să se ferchezuiască pentru conferinţă. Acolo, tehnicianul a fost sunat de soţie. "Ce faci, Mihai?", "La frizer, mă pregătesc de conferinţă", "Nu te mai pregăti, vino acasă, că l-au pus pe Zenga! Nu te-au anunţat?!". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 01:49 PM
|
|||
|
|||
Gestul care l-a decapitat!
Înainte de meci, Bergodi a fost deranjat că Gigi a venit în cantonament şi i-a certat pe jucători, după care l-a tratat dur în pauză, cînd l-a luat de braţ, l-a dat afară din cabină şi a încuiat uşa vestiarului.
8 ore incredibile în Ghencea. 8 ore de evenimente rar întîlnite la un club de fotbal, la finalul cărora Becali a aruncat bomba: Bergodi a fost dat afară! Totul a început cu cîteva ceasuri înainte de startul partidei cu Sheriff. "Tătăruşanu s-a tăiat? Pfa, din cauza lui Becali!" Becali a venit în cantonamentul echipei şi a dat buzna peste jucători. Bergodi n-a avut nimic de spus: "S-a mai întîmplat, deja devine obişnuinţă". Becali i-a pus la zid pe Tătăruşanu, pe Ninu şi pe Stancu, după care a plecat. Peste doar 120 de minute, Bergodi, care era în biroul său, primeşte o veste proastă: "Tătăruşanu s-a tăiat la nas într-un geam". Reacţia italianului? "Pfaa, sigur a lovit vreun geam de nervi din cauza acuzelor lui Becali". S-a mai liniştit după ce a aflat că a fost un simplu accident stupid. "Bergodi era agitat de dinaintea meciului. I-a spus Panduru că nu are în echipă nici un bun executant de lovituri libere şi el a sărit de fund în sus: "Dar ce te interesează pe tine"?" - Gigi Becali, patron Steaua Bergodi: "N-am nevoie de circ în vestiar" Momentul care a aprins fitilul butoiului cu pulbere s-a petrecut în pauza jocului. Becali a plecat din lojă şi s-a dus direct în vestiar. A ajuns acolo în acelaşi timp cu jucătorii, înaintea lui Bergodi. A început să le reproşeze lui Onicaş şi Andrei Ionescu evoluţiile, după care a apărut Cristiano. Cînd l-a văzut pe patron a luat foc: "E de ajuns un antrenor în vestiar, nu e nevoie şi de patron". "Dar am venit să resuscitez echipa", a încercat să replice Becali. "N-am nevoie de circ aici, du-te la tine în lojă!" a fost reacţia dură a antrenorului. S-a uitat dispreţuitor la el Mai mult, ceea ce avea să-l deranjeze cel mai tare pe patron au fost gesturile pe care Bergodi le-a făcut în timp ce îl invita pe Gigi să părăsească încăperea. "Avea o privire dispreţuitoare, s-a strîmbat ca şi cum se uita la ultimul om de pe pămînt şi mai făcea şi gesturi zeflemitoare cu mîna, prin care îi făcea semn lui Becali să iasă de acolo", a povestit ieri unul dintre apropiaţii lui Gigi. "El a gîndit precum un italian în relaţia cu un român, că el face ce vrea şi noi, românii, ne supunem. Ei, uite că i-am demonstrat că a fost doar un angajat la un patron român, care l-a dat afară" - Gigi Becali Petre Marin a sărit să-l calmeze A fost momentul în care chiar şi jucătorii au rămas uluiţi de tratamentul pe care Bergodi i l-a aplicat lui Becali. Dacă cei tineri nici nu s-au mişcat de pe bancă, Petre Marin s-a ridicat şi a dorit să intervină pentru a-l calma pe Bergodi. "Petrică, stai liniştit acolo că nu e treaba voastră, asta o s-o rezolv eu", i-a replicat Becali. Bergodi a încuiat uşa pe dinăuntru Apoi, patronul a ieşit, Bergodi a închis uşa vestiarului, după care a încuiat-o pe dinăuntru ca să se asigure că Becali nu va mai pătrunde acolo. Patronul a ajuns în lojă şi şi-a anunţat apropiaţii: "Indiferent ce facem în repriza a doua, îl voi da afară". Peste 60 minute, a anunţat public ceea ce decisese de la pauză. "Eu am realizat că Bergodi e cam tra-la-la în momentul în care am citit că a declarat că Dayro nu va juca nici dacă va veni cu mine de mînă. E chiar isteric uneori, cred că are probleme psihice" - Gigi Becali "În Italia nu s-a întîmplat niciodată ce am auzit că s-a petrecut cu Gigi şi cu Bergodi" - Walter Zenga "Trăim vremuri în care trebuie să fii slugă la patron. Dacă italienilor nu le convine, să stea în ţara lor!" - Dumitru Dragomir, preşedinte LPF "Patronul nu are ce căuta la vestiare nici la pauză, nici înainte de meci. Cum să fii sclav? Vorbim de sclavagism în democraţie? Incredibil aşa ceva!" - Emeric Ienei Renzo către Becali: "Cristiano s-a comportat urît" Patronul Stelei a susţinut ieri că "mîna dreaptă" a lui Bergodi, Renzo Rossi, l-a sunat ca să-i ceară scuze pentru cele întîmplate în pauza meciului cu Sheriff. "Renzo mi-a zis chiar aşa: "Domnule Becali, Cristiano n-a folosit cele mai nimerite cuvinte, chiar a avut un comportament urît faţă de dumneavoastră"", a spus Becali. La fel şi la CFR! Interesant e faptul că Bergodi a avut parte de un eveniment asemănător la ultimul meci pe banca lui CFR. În mai 2007, la meciul CFR - Farul, scorul la pauză era 0-0. Iuliu Mureşan a intrat în vestiar şi l-a acuzat pe italian: "Ai făcut echipa în aşa fel încît să pierzi meciul pentru că ştii că vei pleca oricum după această etapă". Renzo Rossi, aflat lîngă Cristiano, a început să plîngă, iar Bergodi l-a poftit afară pe şeful ardelenilor. CFR a cîştigat cu 3-0, iar la final Mureşan i-a zis: "Îmi cer scuze pentru ce am zis". Reacţia lui Bergodi? "Te iert, dar să nu te aştepţi să dau mîna cu tine în faţa presei înainte de despărţire". "Sînt o persoană credincioasă. Dumnezeu este sus şi vede tot ceea ce se întîmplă" - Cristiano Bergodi, ex-antrenor Steaua "Le mulţumesc suporterilor pentru sprijinul pe care l-am avut şi îi rog să fie alături de jucători, pentru că au nevoie de ei" - Cristiano Bergodi, ex-antrenor Steaua 3 luni a rezistat Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Stelei, avînd un palmares de 9 victorii, două egaluri şi două înfrîngeri Moldovan l-a înjurat pe Porumboiu Cristiano Bergodi nu este singurul antrenor din Liga 1 demis în ultima vreme pentru că şi-a înfruntat patronul. Spre finalul sezonului trecut, Viorel Moldovan a fost dat afară de la FC Vaslui fiindcă l-a înjurat pe finanţatorul Adrian Porumboiu după meciul cu Gloria Buzău, scor 1-4. De asemenea, Florin Marin şi-a pierdut postul de la Ceahlăul deoarece a ignorat indicaţiile lui Gheorghe Ştefan şi nu a scos echipa de pe teren etapa trecută, la Braşov. 3 este numărul antrenorilor demişi de la începutul sezonului: Ion Moldovan (Astra), Florin Marin (Ceahlăul), Bergodi (Steaua) http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 01:50 PM
|
|||
|
|||
Cristiano Bergodi: "Plec cu sufletul frânt"
Italianul povesteşte ce a simţit din momentul îndepărtării, ce le-a spus jucătorilor la întîlnirea de ieri şi ce mesaj le transmite suporterilor.
O noapte albă urmată de o întreagă zi tristă petrecută la Marriott, clădire ce ţinea loc de casă pentru Cristiano Bergodi. De-acum fostul antrenor al Stelei, italianul s-a refugiat în camera de hotel pentru a-şi găsi liniştea, coborînd doar să mănînce şi să se vadă cu jucătorii, care au venit special după antrenament să îşi ia rămas bun de la "Mister". - Domnule Bergodi, v-aţi fi aşteptat să se petreacă lucrurile atît de repede? - De-abia îmi pot găsi cuvintele... e greu de descris ceea ce simt. Îmi pare rău, pentru că sînt convins că puteam obţine mult mai mult decît reuşisem. Dar în viaţă se poate întîmpla orice. M-am ataşat de Steaua şi de jucători şi regret că s-a ajuns aici. Plec cu sufletul frînt. Peste tot pe unde am lucrat, am investit sentimente, iar aici cu atît mai mult. "Am adormit la 5 dimineaţa" - A fost una dintre cele mai grele nopţi din viaţa de antrenor? - Da... Era ora patru jumătate-cinci şi nu reuşeam să închid vreun ochi. Am adormit cu greu, iar la opt dimineaţa m-am trezit cînd a venit Renzo la mine şi a bătut la uşa camerei. N-am prea am reuşit să mă odihnesc... - Ce s-a întîmplat, de fapt, în vestiar? - Sincer, nu vreau să discut despre acest lucru. Nu este nevoie să povestesc eu. - Gigi Becali v-a atacat dur... - Mie în viaţa mea nu mi-a plăcut să deranjez pe nimeni. Dacă nu mai este nevoie de tine, trebuie să pleci. Îmi doresc să pot să mă liniştesc sufleteşte cît mai repede. - Jucătorii au venit să vă vadă după antrenamentul de dimineaţă. - Un gest care spune totul despre relaţia pe care am avut-o cu băieţii. Le-am spus că viaţa merge înainte şi i-am încurajat. M-am îmbrăţişat cu fiecare în parte. Erau dezamăgiţi de meciul cu Sheriff, dar le-am spus că au ocazia cu Pandurii să îşi revină. Nu este nimic pierdut în Europa. Le-am urat mult succes! - Aţi şi reziliat contractul cu Steaua? Vă întoarceţi în Italia? - Încă nu. Probabil săptămîna viitoare am să mă întorc în Italia. Mai trebuie stabilite aspectele contractuale şi financiare. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 01:52 PM
|
|||
|
|||
Mihai Stoichiţă: "Vom juca superofensiv"
Mihai Stoichiţă a acordat ieri la prînz primul său interviu ptr GSP din postura de antrenor al Stelei şi a spus că roş-albaştrii vor juca pe atac în mandatul său.
Ora 13 şi 17 minute. Noul tehnician al Stelei, Mihai Stoichiţă, intră pentru prima oară în sala unde se ţin conferinţele de presă. A venit direct de la antrenament. S-a aşezat pe scaun şi a început dialogul. "Încă două minute vă rog pentru că doresc să-mi închid telefonul. A sunat încontinuu. Chiar acum cîteva minute, Marius Lăcătuş mi-a dat un mesaj pentru a mă felicita" au fost primele fraze ale lui Stoichiţă. - Domnule Stoichiţă, cum aţi ajuns antrenorul Stelei? - Totul a fost foarte rapid. Joi seara, după meciul Steaua - Sheriff, am comentat la televiziuni. Apoi, mă pregăteam de culcare. La un momentdat m-a sunat Basarab Panduru, care mi-a propus această funcţie, după ce a discutat cu Gigi Becali. M-am dus la palat şi am acceptat imediat. Nu am avut cum să refuz Steaua. Nici măcar nu visam să fiu contactat de cei din Ghencea, mai ales că eu mă pregăteam să plec la o echipă de afară. - La primul antrenament fanii au venit şi v-au cerut să nu semnaţi pentru că nu veţi avea susţinerea lor... - Acum toţi luptăm pentru un singur lucru. Sînt convins că, pînă la urmă, suporterii vor veni aproape de echipă. Eu moştenesc un scandal mai vechi şi vă spun că voi face tot posibilul să-l aplanez. Este neplăcut să stăm într-un conflict mocnit. Singura formă de convieţuire la fotbal sînt rezultatele. "Voi continua experimentul lui Bergodi" - Cum aţi regăsit Steaua după 11 ani? - Am lucrat aici cu domnul Gaţu, cu Tică Dănilescu, cu Marcel Puşcaş şi pot spune că am avut cea mai frumoasă perioadă din cariera mea de antrenor. Am văzut multe lucruri schimbate în bine. Totul este frumos la Steaua şi am găsit nişte băieţi entuziaşti la echipă. Sînt mîndru că duc mai departe munca lui Bergodi, care a făcut o treabă foarte frumoasă. - Nu vă este teamă că veţi lucra cu foarte mulţi tineri? - Nici gînd. Eu în '98, cînd am luat titlul cu Steaua, aveam o echipă foarte tînără cu jucători precum Lincar, Roşu, Miu sau Cătălin Munteanu. Nu mă sperie munca. Voi încerca să le imprim cît mai repede unele dintre ideile mele. Avem mulţi fotbalişti tineri, dar avantajul este că pot să-i modelez. Vreau să continuu experimentul lui Bergodi. - Cum comentaţi demiterea lui, mai ales că a fost dat afară după ce nu l-a lăsat pe patron în vestiar? - Nu pot eu să vorbesc despre lucruri care s-au întîmplat între Cristiano şi domnul Becali. Din punctul meu de vedere, relaţia va fi patron-angajat. Nu voi accepta ca finanţatorul să intre în vestiarul echipei la pauză, dar aceste lucruri le voi discuta şi în momentul în care voi semna contractul. "Îmi place să dăm goluri multe" - Veţi schimba actualul sistem de joc? - Ca antrenor îţi trebuie cel puţin o lună pentru a implementa ideile în angrenajul unei echipe. Îmi place sistemul 4-4-2, dar nu cred că este cel mai potrivit pentru Steaua. Eu sînt cunoscut ca un antrenor ofensiv şi voi încerca să fac acest lucru într-un timp cît mai scurt. Nu va fi uşor, dar voi munci cît pot de mult. Vreau să imprim la Steaua un joc cît mai spectaculos. Echipele pe care le-am antrenat dădeau foarte multe goluri. - Ce obiectiv v-a impus Gigi Becali? - Ar fi ridicol să vin să spun că trebuie să formez o echipă competitivă şi apoi mai vedem noi. Nu! La Steaua obiectivul principal este cîştigarea campionatului. Pot să fiu devorat sau aş putea să reuşesc. Nu există altă posibilitate. Pentru mine Steaua este miere dulce din glonţul patriei. - Revin la echipa mare Dayro şi Pleşan? - Îi cunosc pe amîndoi, pe Mihăiţă chiar am dorit să-l iau la una dintre echipele pe care le antrenam, dar nu am reuşit să fac acest lucru. Dayro nu a rupt gura tîrgului în sezonul trecut, dar la jucătorii sud-americani este o problemă de mentalitate. Vom vedea în perioada următoare care va fi situaţia celor doi. "În caz că devin incomod sau nu mai dau randament, eu nu mă agăţ de absolut nimic. Voi strînge mîna bărbăteşte şi vom vedea ce este de făcut" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua "Nu ştiam că partida cu Pandurii se va disputa fără spectatori. Fotbalul este făcut pentru public, dar, din păcate, sînt meciuri în care nu poţi avea parte de susţinerea lor" - Mihai Stoichiţă "M-a surprins faptul că terenul de pe Central nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre. Sper să-şi revină cît mai repede pentru că avem nevoie de un gazon bun" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua "Venirea mea în Ghencea este mai mult o chestie sentimentală, nu este absolut nimic spectaculos. Nu mă pot impresiona prea multe în fotbalul de azi" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 03:46 PM
|
|||
|
|||
'Toţi am fost surprinşi neplăcut de demiterea lui Bergodi'
Aflat pe lista neagră a lui Gigi Becali, Janos Szekely va intra din nou în "colimatorul" patronului Stelei după declaraţiile făcute cu privire la demiterea lui Cristiano Bergodi. Mijlocaşul din Ghencea a declarat că plecarea tehnicianului italian este cel mai greu moment prin care trece de când a venit în curtea "roş-albaştrilor".
"Am trecut prin clipe grele de când am venit aici, dar plecarea lui Bergodi este cel mai greu moment prin care trece echipa. Toţi băieţii erau surprinşi de această veste neplacută. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut la Steaua", a declarat Janos Szekely pentru Antena 1. În schimb, preferatul lui Gigi Becali, Cristi Tănase, nu s-a arătat impresionat de demiterea tehnicianului italian: "Bergodi era un antrenor bun, dar noi trebuie să ne facem treaba doar pe teren, iar de restul se ocupă conducerea". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 03:49 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă: "Nici nu visam să mă cheme Gigi!"
Noul antrenor al Stelei recunoaşte că va încerca să nu iasă din cuvântul lui Becali.
Stoichiţă a vrut să le arate fotbaliştilor cine e şeful încă de la primul antrenament din Ghencea. "Atenţie! Când vorbesc eu, toată lumea se întoarce către mine. S-a înţeles? Nu mă interesează cum era înainte!", le-a spun noul antrenor al Stelei jucătorilor. Click!: V-a surprins propunerea lui Gigi Becali? Mihai Stoichiţă: Nici măcar nu visam că o să fiu contactat! N-am semnat încă contractual, e posibil să fiu şi interimar. Ce părere aveţi de modul în care a fost îndepărtat Cristiano Bergodi? Nu e treaba mea ce s-a întâmplat, dar îl felicit pe Bergodi pentru ce a făcut. Cum va fi relaţia cu Gigi Becali? Una civilizată. Nu aş accepta ca Becali să vină în vestiarul echipei la pauză, dar când voi discuta detaliile contractuale voi vorbi şi despre acest aspect. Când antrenam în ţările arabe nu am ştiut că la pauză vin 20 de şeici şi prinţi la vestiar, dar după ce am aflat, am delimitat asta prin contract. Ce impresie v-a făcut Steaua în acest sezon? Nu a fost deloc echilibrată în zona centrală. Mi s-a părut o echipă ruptă în două. În orice caz, suntem la 4 puncte de liderul Ligii I şi vreau să-i fac pe băieţi să înţeleagă că nimic nu este pierdut... Sper să mă edific în următoarele săptămâni de jucători, dar nu sunt Harry Potter. Îi veţi reprimi pe Dayro şi pe Pleşan la echipă? Pe Dayro l-am văzut anul trecut, dar nu m-a impresionat. Îi voi acorda credit şi lui şi tuturor, iar în iarnă vom vedea dacă va mai fi nevoie de alte întăriri. Fanii v-au contestat înaintea antrenamentului. Ei au un conflict cu patronul pe care voi încerca să-l aplanez. E neplăcut să stai într-un conflict mocnit. Singura forma de convieţuire la fotbal sunt rezultatele! Mihai Stoichiţă Data naşterii: 10 mai 1954, Bucureşti Cariera de antrenor: -1994-1997 - Steaua (secund), 1997-1998 - Steaua, 1998-1999 - Steaua (secund) - 1999-2000 - FC Naţional - 2000 - Litex Loveci - 2000 - Farul Constanţa, 2001 - naţionala statului Panama - 2002-2003 - Şerif Tiraspol - 2003-2004 - naţionala Armeniei şi Piunik Erevan - 2005 - Oţelul Galaţi - 2005 - naţionala Kuweitului - 2007 - Aris Limassol B 2009 - AEL Limassol http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 05:13 PM
|
|||
|
|||
Gigi Becali: "Stoichiţă mi-a cerut să-l las să-mi spună domnul preşedinte Becali"
Patronul Stelei, Gigi Becali, spune că i-a plătit 200.000 lui Cristiano Bergodi pentru cele două luni pe care le-a petrecut în funcţia de antrenor al grupării din Ghencea.
"Goian mi-a zis: plec nea' Gigi, plec nea' Gigi, i-am mărit mereu salariul şi să vedeţi ce-mi face. I-am dat drumul ca să nu-i mai aud gura, Palermo îmi dă banii în doi ani şi acum mă dă în judecată pentru 21.000 de euro. Numai avionul pînă în Italia m-a costat vreo 12-13.000. Lui Bergodi i-am dat 200.000 de euro în două luni, acum vrea prime pentru victoriile din campionat. Din bun simţ putea să nu mai ceară alţi bani, mai zice că mai vrea 6.000 primă la meciurile din Liga I şi 15.000 pentru calificarea în grupele Europa League. Nu-i nimic, nu mai pleacă nicăieri. Nu mai e demis, am foarte mare nevoie de el la echipa a doua. Mi-a zis că de Ghionea, Rada, Pleşan şi Lovin nu are nevoie, dacă aş putea să-i vînd. I-am făcut toate poftele, aşa cum o să i le fac şi lui Stoichiţă. Dacă vrea fundaş din străinătate, i-l aduc!", a spus Becali la GSP TV. "Stoichiţă mi-a cerut să îl las să-mi spună domnul preşedinte Becali. I-am spus să-mi zică Gigi, aşa cum ne-am obişnuit în ultimii 20 de ani. I-am transmis să stea liniştit, nu-i nici o problemă dacă pierde meciuri la început. Va avea la dispoziţie 3-4 luni pentru a demonstra că echipa are o direcţie, vreau să plece mingea dintr-un punct şi să văd trasee ca la Protasov, Piţurcă sau Olăroiu", a adăugat Becali. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
92 Musafir(i)
92 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut