Ştiri Steaua Bucureşti
09-20-2009, 11:30 AM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Becali vrea palmaresul Stelei din perioada 2003-2009 la noul său club
Intenţia lui Gigi Becali de a-şi înfiinţa o nouă echipă care să abandoneze palmaresul şi culorile grupării din Ghencea, dar care să păstreze numele de Steaua a stîrnit reacţii din partea fanilor echipei roş-albastre. Patronul spune că milioane de fani îl vor urma şi că clubul pe care îl va crea se va lupta la titlu încă din primul an.
"În primul rînd, voi schimba denumirea din Steaua Bucureşti în Steaua 2003. În plus, voi renunţa la palmares, dar şi la culori. Apoi, am vorbit deja cu Florin Georgescu pentru ca BNR să-mi pună la dispoziţie stadionul din Cotroceni. N-o să mai jucăm în Ghencea, tot îmi cereau să plec, voi pleca în Cotroceni şi suporterii care vor să mă urmeze să vină, cine nu, la revedere, că m-am săturat de scandaluri", a spus Becali. BNR ar solicita o chirie de maximum 40.000 de euro pe lună. În Ghencea, Becali achită lunar 60.000 de euro. Practic, sub noua denumire, de Steaua 2003, Becali îşi va păstra locul în prima divizie, iar dacă cineva va dori să preia vechea denumire, palmaresul şi culorile, plus stadionul Ghencea va trebui să se înscrie în ligile inferioare sau să fuzioneze cu o altă formaţie pentru a putea evolua în Liga I sau Liga a II-a. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 11:31 AM
|
|||
|
|||
Gigi Becali: "Plec din Ghencea!"
Gigi Becali a spus ieri că va renunţa la nume, palmares şi culori, iar noua lui echipă, Steaua 2003, va evolua pe stadionul Cotroceni.
Declaraţie-şoc făcută de patronul Stelei aseară, la GSP TV. Gigi Becali a spus răspicat că vrea să părăsească Ghencea, aşa cum i-au cerut suporterii în ultima vreme. În ce va consta plecarea? "În primul rînd, voi schimba denumirea din Steaua Bucureşti în Steaua 2003. În plus, voi renunţa la palmares, dar şi la culori. Apoi, am vorbit deja cu Florin Georgescu pentru ca BNR să-mi pună la dispoziţie stadionul din Cotroceni. N-o să mai jucăm în Ghencea, tot îmi cereau să plec, voi pleca în Cotroceni şi suporterii care vor să mă urmeze să vină, cine nu, la revedere, că m-am săturat de scandaluri", a spus Becali. BNR ar solicita o chirie de maximum 40.000 de euro pe lună. În Ghencea, Becali achită lunar 60.000 de euro. Practic, sub noua denumire, de Steaua 2003, Becali îşi va păstra locul în prima divizie, iar dacă cineva va dori să preia vechea denumire, palmaresul şi culorile, plus stadionul Ghencea va trebui să se înscrie în ligile inferioare sau să fuzioneze cu o altă formaţie pentru a putea evolua în Liga I sau Liga a II-a. Cotroceniul interzis în Europa League Dacă Steaua lui Becali se va refugia în Cotroceni, va putea evolua acolo doar în meciurile de campionat, nu şi în cele din Europa League. Motivul? Vestiarele sînt prea departe de teren şi UEFA nu şi-a dat OK-ul. Se gîndeşte şi să vîndă clubul Becali a spus ieri că ia în calcul, de data asta foarte serios, şi vînzarea clubului. "N-am fost niciodată şi nici nu sînt stelist. Dacă îmi dă cineva 40 de milioane, vînd clubul imediat, acum chiar nu mai glumesc. Îi iau pe Nicoliţă, Stancu şi Onicaş plus cîţiva juniori de la Steaua II şi preiau altă echipă din Liga I. Una mare, nu Unirea Urziceni. O să fie cea mai mare bombă din fotbal. Voi lua campionatul an de an", a spus Becali. 2003 reprezintă anul în care Gigi Becali a devenit patron în Ghencea http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 11:32 AM
|
|||
|
|||
3-4-3 de azi!
Stoichiţă va implementa chiar la meciul său de debut pe banca Stelei noul sistem de joc.
Noul antrenor al Stelei riscă încă de la primul său joc în Ghencea! După ce le-a spus şefilor, în timpul negocierile din noaptea de joi spre vineri, că intenţionează să joace în sistemul 3-4-3, el i-a anunţat deja pe fotbalişti că vrea încă de la meciul de azi această aşezare în cîmp. "Nu va fi o schimbare foarte mare, poate fi interpretat tot ca un fel de 4-4-2, dar mult mai dinamic", a spus ieri Stoichiţă, care a condus doar două şedinţe de pregătire cu noii săi elevi. Ultima oară cînd Steaua a mai jucat într-un modul cu 3 fundaşi centrali s-a întîmplat în urmă cu 12 ani, exact cînd "principal" era tot Stoichiţă! Tocmai pentru a-l ajuta pe "Lippi" să-şi pună în aplicare noul sistem tactic, Becali a declarat ieri că îi va aduce antrenorului său jucătorul pe care acesta l-a solicitat. "Stoichiţă a zis că are nevoie de un fundaş central, o să-i fac pe plac, aşa cum i-am făcut şi lui Bergodi, şi o să fiu de acord inclusiv cu un fundaş central străin", a declarat ieri Becali. "I-am transmis lui Stoichiţă să stea liniştit, nu-i nici o problemă dacă pierde meciuri la început. Va avea la dispoziţie 3-4 luni pentru a demonstra că echipa are o direcţie. Vreau să văd trasee ca la Protasov, Piţurcă şi Olăroiu" - Gigi Becali http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 11:34 AM
|
|||
|
|||
Război pe bani!
Antrenorul nu vrea să-şi rezilieze contractul pînă nu va primi salariul integral pe primul an, aşa cum e specificat în contract, dar Gigi nu e de acord şi-l ameninţă cu Steaua II.
Bergodi a fost dat afară în noaptea de joi spre vineri, însă în acte italianul este în continuare antrenor al Stelei. Nu s-au semnat documentele de reziliere pentru că a apărut şi aici un conflict între tehnician şi patron. Clauza e de partea lui Bergodi Ieri la prînz, Bergodi s-a dus la stadion şi s-a întîlnit cu Gigi în lift! Au urcat amîndoi în biroul lui Argăseală. "Vali, să-i dai salariul pe astea două luni" i-a spus Becali lui Argăseală. Bergodi însă a reacţionat: "Cum adică pe două luni? Uitaţi-vă ce scrie în contract, trebuie să-mi daţi toţi banii pe acest an. Altfel nu voi semna nimic". Una dintre clauzele contractuale spune că dacă Bergodi este demis va încasa tot salariul pe sezonul în curs, indiferent în ce moment se petrece despărţirea. Cum el nu a încasat nici salariul pe primele două luni, Becali va trebui să-i achite întregul contract pe acest an, adică 250.000 de euro, plus primele pentru cele 3 victorii din campionat şi pentru calificarea în Europa League. Italianul ameninţat cu echipa a doua Becali a refuzat categoric: "Nici să nu se gîndească. Nu va mai lua nici măcar un euro. În loc să aibă bun-simţ şi să tacă din gură, ţinînd cont că a luat pînă acum peste 200.000 de euro, el mai vrea alţi bani. Nici o problemă, nu va mai fi dat afară, ci va antrena echipa a doua, în locul lui Strizu. Să vină să stea la stadion 8 ore, să muncească dacă vrea bani". Dorinel a luat 250.000 de euro Becali s-a lovit de o situaţie asemănătoare cu a lui Bergodi atunci cînd l-a demis pe Dorinel Munteanu. Acesta avea specificată în contract o clauză clară prin care, dacă era dat afară, lua un sfert de milion de euro. A fost îndepărtat după doar o lună şi jumătate şi n-a acceptat să rezilieze înţelegerea decît în schimbul a 250.000 de euro. În cele din urmă, Becali i-a achitat toată suma. Goian a dat Steaua în judecată Nu numai Bergodi îşi cere drepturile salariale, ci şi un jucător care deja a plecat din Ghencea. E vorba de Dorin Goian, transferat la Palermo în urmă cu 5 săptămîni pentru două milioane de euro. Goe mai are de primit 21.000 de euro, reprezentînd salariul pe aproape două luni la Steaua. "Incredibil, după ce că l-am lăsat să plece, i-am şi plătit charterul pînă în Italia, adică vreo 12.000 de euro, tot mai vrea bani", a declarat ieri Becali. 11 antrenori a avut Steaua în ultimii 5 ani, sub patronajul lui Becali, record absolut în istoria de peste 60 de ani a clubului din Ghencea 20 de jucători a dat afară Steaua în ultimii ani, exclusiv la dorința lui Gigi Becali, nume grele fiind Ogăraru, Neaga, Arthuro, V. Badea și Semedo http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 11:36 AM
|
|||
|
|||
Loţi Boloni: "S-a terminat criza?"
Antrenorul lui Standard face aluzie la faptul că patronul Stelei l-a considerat prea scump în vară, iar acum trebuie să-l plătească şi pe Bergodi şi pe Stoichiţă.
E vineri seară. În vocea lui Loţi Boloni se simte încă frustrarea. Au trecut 48 de ore de la uluitoarea înfrîngere, 2-3, suferită în faţa lui Arsenal, după ce campioana Belgiei, Standard Liege, a condus cu 2-0 în meciul său de debut în Liga Campionilor. Cu toate astea, Boloni este la curent cu evenimentele din curtea Stelei, echipă care l-a dorit în vară ca antrenor, dar l-a preferat în cele din urmă pe Cristiano Bergodi pentru că a avut pretenţii financiare mult mai reduse. "Nu aveam cum să-i dăm un milion de euro lui Boloni", a explicat Gigi Becali. - Bună seara, domnule Boloni, greu răspundeţi la telefon! - Am fost destul de supărat după meciul cu Arsenal. N-ai cum să nu fii nervos după ce pierzi un meci pe care l-ai avut mînă, iar arbitrul a greşit flagrant împotriva ta. Mă refer la golul de 2-2, marcat de englezi din ofsaid şi precedat de un henţ. Dar asta e viaţa, mergem înainte. - Aţi aflat ce s-a întîmplat la Steaua, unde aţi fost dorit ca antrenor în vară? - Da. (Ironic) Înseamnă că s-a revigorat piaţa imobiliară şi ieşim din criză dacă patronul Stelei îşi permite să schimbe antrenorul în timpul campionatului şi să angajeze altul. Are bani, nu? Acum două luni citeam cu bucurie declaraţia unui conducător din Ghencea, care spunea că la Steaua a venit un artist capabil să facă miracole. Mă întreb, cînd a avut dreptate? Dar de ce l-a demis pe Bergodi? "Să-i dea toţi banii lui Bergodi" - Fiindcă l-a dat afară din vestiar pe Gigi Becali, la pauza meciului cu Sheriff Tiraspol, iar patronul s-a simţit umilit. Vi se pare normal? - Prefer să nu comentez. Sînt lucruri care mă depăşesc. Cine ştie ce a fost între ei! Măcar îi plăteşte contractul pînă la final lui Bergodi? "Stoichiţă, meci ciudat la PSG" - Vor fi negocieri. - Normal este să-i dea toţi banii, pentru că Bergodi şi-a lăsat familia singură în Italia şi, ca tot omul, şi-a făcut nişte socoteli financiare cînd a semnat cu Steaua. Şi cine e noul antrenor, Stoichiţă? - Da, cît de bine îl cunoaşteţi? - Îmi amintesc că a jucat la Jiul Petroşani, iar în precedentul său mandat ca antrenor principal la Steaua a avut parcă un meci ciudat în Liga Campionilor, cu Paris Saint Germain. "Anderlecht e favorită cu Poli" - Cum vedeţi raportul de forţe dintre rivala dumneavostră din campionat, Anderlecht, şi Poli Timişoara, adversare în Europa League? - Poli a obţinut un rezultat bun cu Ajax, la Amsterdam, dar nu am văzut-o niciodată jucînd. Faptul că a eliminat-o însă pe Şahtior şi a făcut 0-0 la Stuttgart spune ceva. Cu toate astea, cred că Anderlecht e favorită, fiindcă e foarte puternică din punct de vedere fizic. Îi doresc succes lui Neluţu Sabău. "Franţa putea să ne bată 8-1" - Surprins de remiza naţionalei de la Paris? - Mi-a plăcut solidaritatea sufletească a jucătorilor faţa de obiectiv şi de Răzvan Lucescu. De asemenea, am remarcat evoluţiile lui Chivu, Raţ, Coman, Marica şi Ghioane. Totuşi, după aspectul jocului şi al ocaziilor de gol, Franţa ar fi putut cîştiga cu 8-1. Jocul nostru s-a bazat doar pe surprinderea adversarului. "Credeţi că naţionala e gata?" - Cum vedeţi viitorul reprezentativei? - Asta e altă discuţie. Trebuie văzut ce echipă va construi Răzvan, care nu l-a putut folosi pe Mutu. Voi credeţi că e gata echipa naţională? Reprezentativa trebuie tot timpul îmbunătăţită. Nu există perfecţiune, dar fiecare are stilul lui de a pregăti viitorul şi nu-mi permit să-i dau sfarturi. - Borcea şi Becali l-au criticat dur pentru selecţia de la meciurile cu Franţa şi cu Austria. - Răzvan nu trebuie să-i bage în seamă. "E bine că Mutu s-a împăcat cu fraţii Becali. Sper să-si rezolve litigiul cu Chelsea. L-aş sfatuit să se transfere în Arabia Saudită, unde ar cîştiga mult mai bine" "Arsenal, ca şi Liverpool şi Everton, echipe pe care le-am întîlnit cu Standard, a fost superioară la calitatea jucătorilor. Pe toate le-am surprins însă tactic. E bine pentru mine!" "Nu cred că Arsenal poate cîştiga Liga Campionilor. Nu e cea mai bună echipă din Europa" "Se vede că UEFA este foarte bogată. Investeşte enorm ca Liga Campionilor să fie un real spectacol TV. Sînt atît de mulţi supervizori, că n-ai loc de ei" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 02:05 PM
|
|||
|
|||
Lincar: "Stoichiţă e o persoană elegantă, nu e un antrenor cu metode de pregătire rudimentare"
Fostul mijlocaş al Stelei, Erik Lincar, vorbeşte despre numirea lui Mihai Stoichiţă în funcţia de antrenor al grupării din Ghencea şi spune că tehnicianul se aseamănă ca stil cu italianul Cristiano Bergodi, demis de Gigi Becali în urmă cu 3 zile.
"Stoichiţă e o persoană elegantă, nu e un antrenor cu metode de pregătire rudimentare. Stilul său se aseamănă foarte mult cu cel pe care îl are şi Bergodi, beneficiază de o experienţă importantă acumulată într-o carieră bogată. Se face plăcut de vestiar, e sincer în relaţia cu jucătorii şi e un bun psiholog, lucru esenţia în viaţa unei echipe cu pretenţiile Stelei. Cînd evoluam în Ghencea, am avut lîngă cine să cresc. Îi aveam colegi pe Lăcătuş, Matei sau Răchită, acum, în afară de Ghionea, lipsesc modelele. Totuşi, dacă e lăsat, Stoichiţă poate să facă treabă. Cred că patronul va fi contestat mai vehement de către suporteri decît pînă acum, schimbările atît de frecvente de pe banca tehnică nu fac bine nimănui iar fanii iau întotdeauna atitudine cînd văd că ceva nu merge în direcţia corectă", a spus Lincar pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 02:06 PM
|
|||
|
|||
Regulamentele îi permit lui Becali să schimbe numele Stelei!
Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a explicat pentru gsp.ro modalitatea prin care Gigi Becali ar putea să obţină palmaresul Stelei începînd din 2003 pentru noul club pe care intenţionează să-l înfiinţeze.
"Numele se schimbă fără probleme. E o documentaţie care trebuie întocmită, apoi te adresezi Comitetului Executiv al FRF, care validează sau nu demersul pe care îl faci. Cu palmaresul e o situaţie distinctă, depinde cine este proprietarul acestor drepturi la OSIM. Dacă îi aparţine domnului Becali, atunci îl poate lua pe cel din perioada 2003-2009 fără prea mari dificultăţi, altfel e mai complicat", a spus Valentin Alexandru pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 02:14 PM
|
|||
|
|||
"La Steaua aş veni doar ca antrenor principal"
Antrenorul Victoriei Brăneşti şi fostul fotbalist al Stelei din anii '90, Ilie Stan, a declarat că nu ar accepta postul de antrenor secund la Steaua, dacă Stoichiţă i-ar cere acest lucru. Tehnicianul spune că are încredere în experienţa şi cunoştinţele sale.
"Eu, ca antrenor secund, aş lucra doar cu domnul Iordănescu. În rest, voi merge doar pe mâna mea. La Steaua, aş accepta să vin doar ca antrenor principal. Mihai Stoichiţă nu mi-a făcut până acum nicio ofertă de a-i fi secund", a spus Ilie Stan pentru ProSport. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 03:16 PM
|
|||
|
|||
Tudorel Stoica: "Steaua 2003? Nu ştiu ce valoare are. Nici numele nu e bine ales"
Fostul jucător al Stelei, Tudorel Stoica, a comentat evenimentele petrecute în ultimul timp la gruparea din Ghencea şi intenţia patronului Gigi Becali de a vinde clubul.
"A fost o săptămînă dificilă pentru toată lumea de la Steaua, să sperăm că jucătorii vor reuşi să treacă bine peste evenimentele din ultimul timp. Cei care bagă bani hotărăsc, nu are nici un rost să comentez prea multe despre ceea ce s-a întîmplat. Îl consider un antrenor bun pe Bergodi, dar se vedea că e foarte tensionat chiar şi din reacţiile pe care le avea după goluri. E greu pentru băieţi să depăşească aceste momente, mai ales că noul tehnician va aduce o nouă concepţie, am văzut că îşi doreşte să aplice şi un alt sistem. Dacă iese rău cu Pandurii, toată vina va cădea pe umerii lui Gigi, iar dacă iese bine, Bergodi va fi omul care va fi lăudat pentru că e munca lui acolo", a spus Stoica, referindu-se apoi la inteţia patronului de a ceda clubul: "E păcat că Steaua a ajuns aşa, ca un obiect scos la vînzare. Pare un lucru neserios şi nu e bine, pentru că acest club are o istorie extraordinară şi foarte mulţi suporteri. Nu ştiu ce valoare are Steaua din 2003 încoace, nici numele nu mi se pare bine ales". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-20-2009, 04:56 PM
|
|||
|
|||
Bergodi a vrut să vină la meciul cu Pandurii ca antrenor al Stelei
Demis de Becali, Cristiano Bergodi a spus pentru stelisti.ro că el se consideră în continuare antrenorul Stelei şi că a intenţionat să se prezinte la meciul de azi, cu Pandurii, dar că s-a răzgândit pentru a nu crea haos în rândul jucătorilor.
"Din punct de vedere contractual, eu inca sunt antrenorul Stelei. Chiar ma gandeam sa vin la meciul de azi, cu Pandurii Targu Jiu. Totusi, m-am razgandit in ultima clipa. S-ar fi creat un haos, mai ales in randul jucatorilor, care probabil nu ar fi stiut ce sa creada daca m-ar fi vazut la stadion", a declarat Cristiano Bergodi pentru stelisti.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
56 Musafir(i)
56 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut