Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
09-21-2009, 03:16 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Bergodi: "Am avut şansa de a antrena la nivel înalt şi de aceea voi reveni în România"

Fostul tehnician al Stelei, Cristiano Bergodi, a vorbit despre meciul Stelei de azi, cu Pandurii Tg Jiu, dar şi despre planurile sale de viitor. Italianul a dezvăluit la Fanatik Show, pe DigiSport, că vrea să revină în Liga 1.

"Eu am stat numai căteva luni la această echipă şi nu prea are cont ce părere am eu despre echipă. Timpul va arăta dacă am avut dreptate sau nu. M-am uitat foarte mult la meciul Stelei de azi şi m-am bucurat pentru victorie, dar numai pentru jucători. Era foarte important pentru ei să rămînă în plasa liderului. Au lucret foarte mult în ultimile luni şi a fost şi o bucurie pentru mine. Voi pleca în Italia zilele viitoare pentru că nu mai am voie să antrnez. Nu ştiu dacă voi mai antrena în România, nu pot spune acum. Abia peste un an voi mai putea antrena aici. Nu am de ce să plec cu gînduri urîte despre acest campionat. Mi-a oferit şansa de a antrena la nivel înalt", a spus Cristiano Bergodi la Fanatik Show, pe DigiSport.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-21-2009, 03:35 PM
Bergodi spune că va apela la FIFA pentru a-şi primi drepturile financiare de la Steaua

Fostul antrenor al Stelei, Cristiano Bergodi, a declarat că va apela la FIFA pentru a-şi primi toate drepturile aferente contractului semnat în vară, deoarece conform unei clauze trebuie să îşi primească salariul până la finalul sezonului.

"Nu voi merge niciodată la Steaua II. Acolo e un antrenor care lucrează foarte bine cu tinerii. Voi merge până la FIFA dacă se întâmplă ceva urât cu mine. Eu am fost demis de la Steaua. Am un contract în care Becali a acceptat clauza conform căreia dacă sunt demis în timpul campionatului să fiu plătit până la finalul sezonului. Dacă nu se rezolvă acum, se va rezolva şi la FIFA. Eu nu am luat niciun ban, Becali poate spune şi că am luat un milion", a spus Bergodi, la GSPTV.

Bergodi a relatat întâmplarea petrecută în vestiar, la pauza meciului cu Şerif Tiraspol, în urma căreia a fost dat afară: "Nu s-a întâmplat nimic, domnul Becali a intrat în vestiar şi mie mi s-a părut că nu e momentul cel mai potrivit pentru a veni el. Eu eram acolo, trebuia sa vorbesc eu cu ei, nu el. Nu am făcut nimic obscen. Problema a fost că a venit să înţepe jucătorii, nu să îi încurajeze. A înţepat doi jucători tineri, iar ăsta a fost un lucru care m-a deranjat şi i-am zis că nu mi se pare momentul cel mai potrivit pentru asta. Nu am făcut nimic, eu sunt o persoană cu educaţie, m-am comportat civilizat. E o prostie că i-am atins demnitatea sau că l-am dezonorat".

Tehnicianul italian a mai spus că a fost deranjat şi de vizita făcută de Becali jucătorilor înaintea meciului: "M-a enervat şi înainte de meci că s-a întâmplat ceva ce nu trebuie, patronul nu poate veni înaintea unui joc aşa de important să înţepe jucătorii. Am jucat şapte ani la Lazio, dar niciodată patronul nu a venit în vestiar. Dacă Becali vroia să le vorbească jucătorilor, putea să spună asta şi nu era nicio problemă, acceptam. Dar el venise acolo să îi înţepe, nu să îi încurajeze".

Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat, joi seară, după meciul cu Şerif Tiraspol, din Liga Europa, că îl va demite pe antrenorul Cristiano Bergodi, deoarece acesta l-a dat afară din vestiar la pauză.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-21-2009, 05:04 PM
Bergodi: "Merg până la FIFA!"

Cristiano Bergodi, antrenorul demis joi noaptea cu scandal de la Steaua, a acceptat să vorbească în ProSport despre evenimentele care s-au derulat în vestiar şi despre perioada petrecută în Ghencea.

-Domnule Bergodi, ce s-a întâmplat până la urmă?
-(râde) Până la urmă am fost demis! Becali a pus antrenor şi observ că de două zile mă jigneşte încontinuu. Nu se pune problema să mă mai întorc.

-Veţi renunţa la clauza de reziliere?
-Nu am nicio clauză, am stipulat în contract că, dacă sunt demis, Steaua trebuie să îmi plătească salariul până la finalul sezonului, atât! Dacă nu mi-l plăteşte? Merg până la FIFA, chiar dacă am stat doar trei luni.

-Ce s-a întâmplat până la urmă la vestiare? Ştim doar varianta patronului...
-Nu am vorbit urât cu el, sunt o persoană civilizată, l-am înfruntat civilizat. El nu a venit să încurajeze jucătorii, a venit să ţipe la ei. L-am întrebat: "De ce intraţi aici, de ce ţipaţi, suntem deja în dificultate, rezolv eu!".

-Acesta a fost motivul demiterii?
-Da! Plus că el a venit şi înainte de meci, a vorbit urât cu jucătorii, cu Onicaş, cu Ninu, Andrei Ionescu, iar eu nici nu eram acolo, atunci a demoralizat toţi jucătorii. Dacă venea şi îmi zicea de la început: "Cristiano, vreau să vorbesc cu jucătorii", nu ziceam nimic, jos pălăria!

-V-aţi gândit să vă cereţi scuze?
-Asta a terminat totul, cum să îmi cer scuze, când eu n-am făcut nimic? L-am bătut, ca să îmi cer scuze? El m-a jignit două zile la rând, şi el trebuie să îşi ceară scuze, nu? Dar nu am nevoie!

Are contract "beton"
În noaptea în care l-a demis pe Bergodi, sub imperiul nervilor, Becali nu realiza că decizia pe care tocmai o luase îl va costa bani mulți.

S-a convins a doua zi, când a aflat de la Argăseală că italianul are un contract beton şi că acesta nu este dispus să renunţe la clauzele contractuale. Drept urmare, Becali şi-a schimbat imediat discursul. "Nu îl demitem. O să antreneze echipa a doua, pentru că este mare nevoie de el acolo", anunţa Gigi, neştiind însă că nici asta nu se poate. Cristiano Bergodi şi-a negociat contractul până în cel mai mic detaliu. Ştia la ce riscuri se expune. A tot făcut modificări şi adăugiri la draft, fapt care a amânat semnarea contractului până după revenirea din cantonamentul din Austria.

ProSport a aflat că una din clauzele contractului prevede clar că Bergodi nu poate fi trimis la echipa a doua, fiind angajat ca antrenor principal la prima echipă a Stelei. Iar în privinţa unei demiteri, o clauză precizează că Bergodi are de încasat salariul pe întreg sezonul în curs, adică 120.000 de euro. Astfel, dacă nu doreşte să-l demită, Becali va trebui să plătească în următorul an doi antrenori, aşa cum face acum Inter, cu Mancini şi Mourinho.

09-21-2009, 05:05 PM
"Nu bag în seamă ce zice Gigi!"

Nu trece o zi fără ca mijlocaşul să nu fie luat în vizor de patronul din Pipera.

La Mediaş, două goluri, cu Pandurii, pasă de gol pentru Szekely, adică jucătorul preferat al lui Becali atunci când e vorba despre critici. Muştruluit din lojă de patron, Szekely i-a răspuns, însă destul de ponderat: "Am auzit scandările suporterilor din afara stadionului, la fel cum am auzit şi indicaţiile domnului Becali din lojă, dar nu le-am băgat în seamă, fiind foarte concentrat la joc. Mă bucur că am învins şi că am urcat în clasament. Aveam nevoie de o victorie după jocul şi rezultatul mai puţin reuşite cu Sheriff Tiraspol".

09-21-2009, 05:07 PM
Stoichiţă s-a conformat: i-a scos din echipă pe Ionescu şi Onicaşâ

Sosit de doar 3 zile la echipă, noul antrenor al Stelei a încercat, pe cât posibil, să nu-şi strice din prima relaţia cu Gigi Becali. În acest sens, a ascultat de criticile finanţatorului făcute la adresa câtorva fotbalişti ai roş-albaştrilor, luând şi măsurile necesare.

Consecinţa? Din primul "11" al Stelei în meciul cu Pandurii Tg. Jiu au dispărut, din diferite motive, jucători precum Ciprian Tătăruşanu, Andrei Ionescu, Mihai Onicaş, Romeo Surdu, iar Tudose a fost trimis la echipa a doua. Cel mai criticat fotbalist din lotul roş-albaştrilor de către Gigi Becali după jocul cu Sheriff a fost chiar Andrei Ionescu, febleţea patronului din Ghencea: "Andrei, ce se întâmplă, tată, cu tine? Parcă nici nu mai poţi să alergi... Ai obosit, mă, tată? Spune dacă nu mai poţi!," a criticat Becali prestaţia olteanului. Mijlocaşul a lipsit cu Pandurii şi pentru că acuză o accidentare la coapsă din cauza terenului greu din meciul cu moldovenii.

A acceptat să fie certaţi jucătorii în vestiar
Mai mult, mai marele Stelei a trecut sâmbătă pe la echipă, având o discuţie cu o parte dintre fotbaliştii săi. Conform unor surse din vestiarul roş-albaştrilor, Becali s-ar fi dezlănţuit la adresa jucătorilor, pe care i-a certat din nou pentru prestaţia slabă din partida cu Sheriff. Anumite voci susţin că lui Becali nu i-ar fi picat bine nici vizita pe care fotbaliştii i-au făcut-o lui Bergodi la o zi după demitere.

Bibişkov şi Tininho, pe linie moartă
Ţinând să-i facă şi mai mult pe plac lui Gigi Becali, Mihai Stoichiţă nu i-a oprit în lot pentru jocul cu formaţia lui Sorin Cîrţu pe Bibişkov şi Tininho, transferurile-bombă făcute de Marius Ianuli şi Valeriu Argăseală în această vară. "Să nu-i mai văd la prima echipă!", a tunat Gigi cu ceva vreme în urmă.

Dayro va juca în Cupa României
Pentru ca tabloul să fie complet, Mihai Stoichiţă l-a anunţat deja pe Dayro Moreno ca de azi să se prezinte la prima echipă a Stelei. Spre deosebire de Bergodi, noul antrenor a considerat benefică reprimirea columbianului în lot, chiar dacă nu a făcut pregătirea de vară cu restul echipei. Stoichiţă a anunţat în club că Dayro va fi folosit la meciul de Cupă, de miercuri, cu FCM Bacău.

Schimbă sistemul: trece la 4-3-3
Chiar dacă ieri a folosit sistemul de joc brevetat de Bergodi, 4-4-2, Steaua lui Stoichiţă se vrea mult mai ofensivă. În acest sens, antrenorul vrea să modifice registrul tactic într-un 4-3-3 ofensiv, adică în ceva asemănător cu dorinţa lui Becali. Rămâne de văzut în ce măsură va reuşi Stoichiţă să accepte un compromis între ideile lui Becali şi ceea ce vor fanii.

09-21-2009, 05:07 PM
"Gigi trebuie să facă un pas înspre împăcarea cu suporterii"

Directorul sportiv al Stelei, Basarab Panduru, a declarat că nu crede că Steaua va părăsi arena din Ghencea şi că trebuie să se găsească o cale prin care suporterii şi conducerea să ajungă la un numitor comun. În opinia lui Panduru, patronul Gigi Becali trebuie să facă primul pas.

"Eu nu cred că Steaua va pleca de pe Ghencea. Eu cred că e imposibil. Trebuie neapărat găsită o cale ca spectatorii să vină la meci şi toată lumea să fie alături de echipă. Şi Gigi trebuie să facă un pas înspre împăcare. Cred că trebuie să vorbească cu fanii şi ei să vină alături de echipă. Eu cred că Gigi vrea să se împace cu suporterii, dar trebuie să fie şi suporterii să fie de acord de acord", a declarat Basarab Panduru la emisiunea Fanatik de pe Digisport.

09-21-2009, 05:10 PM
"Sunt foarte mulţi jucători fără experienţă! E o situaţie nouă!"

Noul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat că nu aştepta să primească telefonul de la Gigi Becali şi spune că există o mare diferenţă între cele două perioade în care a fost tehnician al echipei "roş-albastre". În ceea ce priveşte conflictul dintre fani şi conducere, "Lippi" afirmă că aceste neînţelegeri nu fac bine nimănui.

"Dormeam, vorbisem la televizor. La 2:15 m-a sunat domnul preşedinte Becali şi mi-a propus să preiau Steaua. E un conflict mai vechi, care se răsfrânge asupra tuturor. Este un lot de jucători tineri, Cristiano şi-a asumat un risc extraordinar când a plecat la drum. Sunt foarte mulţi jucători fără experienţă. Bineînţeles că este o diferenţă între acum şi fostul meu mandat când aveam mulţi jucători consacraţi. E un situaţie nouă", a declarat Mihai Stoichiţă la gsptv.

09-21-2009, 05:11 PM
Suporterii Stelei, gata să preia emblema şi palmaresul echipei de la Becali!

Suporterii Stelei sunt gata să ia soarta clubului în propriile mâini. După ce Gigi Becali a anunţat că e gata să cedeze palmaresul şi emblema clubului, Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a anunţat în această seară că sunt pregătiţi să facă acest pas. De asemenea, suporterii Stelei anunţă că vor ceda gratuit emblema şi palmaresul unui investitor care va prelua Steaua. Redăm intergral comunicatul AISS:

"În urma celor declarate (fara a lipsi asigurarea unei maxime seriozităti) de catre patronul Stelei, Gigi Becali, dorim sa notificăm conducerea clubului că suntem în aşteptarea unei invitatii pentru a pune la punct toate detaliile necesare cedarii drepturilor asupra palmaresului şi emblemei catre AISS sau către CSA Steaua sau a unei conferinţe de presă în care acesta va intări şi, astfel, valida declaratiile făcute. Dorim să precizăm ca suntem pregatiti pentru a prelua acest palmares si ca pentru a ne demonstra bunavointa putem asigura asistenta juridica necesara unei astfel de transfer de drepturi. Admitem importanta unor asemenea drepturi si dorim sa asiguram suporterii stelisti ca in eventualitatea unei veridice vointe din partea finantatorului, ne angajam sa donam la randul nostru drepturile asupra palmaresului si emblemei clubului FC Steaua Bucuresti viitorilor investitorilor cu care am purtat, deja, nenumarate discutii. Aceşti virtuali investitori sunt oameni de afaceri potenţi şi poseda, pe lângă puterea bănească, o calitate atât de importanta pentru noi: stelismul pur. Din cauze lesne de inteles nu putem sa divulgam numele ce formeaza acest grup de investitori insa vrem sa facem cunoscut faptul ca exista stelisti dispusi sa investeasca in acest club, contrar celor afirmate de Gigi Becali sau de majoritatea presei romane. Astfel, solutia care ar duce la incetarea protestului si la o conduita normala a suporterilor stelisti, pe care cu totii ne-o dorim, in relatie cu propria echipa nu este o utopie, ea depinzand insa de vointa actionariatului actual. Deşi sperantele palesc din ce in ce mai repede o data cu fiecare declaratie facuta de patronul clubului FC Steaua Bucuresti, continuam sa credem ca exista, totusi, o urma de demnitate si de responsabilitate in spusele acestuia si ca domnul europarlamentar Gigi Becali isi va respecta promisiunile facute", se arată în comunicatul suporterilor.

09-21-2009, 05:57 PM
"Să mă duc la palat la Gigi după meci? Ce, voiaţi să schimbe iar antrenorul?"

Antrenorul Pandurilor, Sorin Cîrţu, a glumit pe seama dialogului pe care l-a avut cu patronul Stelei, Gigi Becali, la jocul te ieri şi mărtruriseşte că s-ar fi aşteptat la o evoluţie mai bună a elevilor săi în Ghencea.

"Nu am fost la palat, ce voiaţi, să schimbe iar antrenorul? Am vrut să-i spun asta lui Gigi şi în timpul jocului, dar auzea Stoichiţă şi nu voiam să-l supăr pentru că e prietenul meu. Glumesc, desigur. Mă aşteptam la un joc mai bun al băieţilor mei, ştiu care e adevărata valoare a lotului pe care îl antrenez. Jucătorii pot, eu am mereu încredere în ei, dar se întîmplă să nu iasă de fiecare dată aşa cum ne propunem. Nu vreau să comentez ceea ce s-a întîmplat la Steaua, dar am auzit că Gigi a spus despre Bergodi că l-ar fi discreditat. Păi patronul nu l-a discreditat pe antrenor venind în vestiar? Cred că a fost ceva premeditat, orice ar fi făcut la pauză cred că i-ar fi găsit alt motiv", a spus Cîrţu la GSP TV.

09-21-2009, 05:58 PM
Vezi ce program au steliştii până la meciul cu FCM Bacău!

Roş-albaştrii au avut în această dimineaţă un antrenament de recuperare, în urma partidei cu Pandurii. Mâine, delegaţia Stelei va pleca spre Bacău, unde miercuri vor juca într-un meci contând pentru şaisprezecimile Cupei României.

Iata programul Stelei pentru urmatoarele zile:

Luni, 21 septembrie
- 11:00 - antrenament de recuperare

Marti, 22 septembrie
- 13:00 - plecare spre Bacau
- 16:30 - sosire la Bacau - cazare la Hotel Dumbrava
- 19:00 - antrenament inchis presei

Miercuri, 23 septembrie
- 20:30 - FCM Bacau - FC Steaua Bucuresti

Joi, 24 septembrie
- 9:00 - plecare spre Bucuresti

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
85 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut