Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Farul Constanţa
09-18-2009, 06:59 PM
RE: Ştiri Farul Constanţa
Rastovac şi Gosic vor să reclame Farul la FIFA

Doi dintre stranierii Farului, Rastovac şi Gosic, vor să reclame Farul la FIFA, întrucât nu şi-au primit banii. Cei doi s-au pregătit ieri tot cu Farul II, deşi se spune că au fost trimişi la juniorii lui Eugen Şovăilă, după ce au refuzat să meargă la Gloria Bistriţa.

Surse neoficiale vorbesc despre problemele financiare mari de la Farul, clubul având restanţe salariale cu lunile. La unele categorii de angajaţi (muncitori, personal de la cantină sau unii din TESA) s-au plătit banii, dar la antrenorii de la Academia de Fotbal, jucătorii de la Farul II şi juniori, staff-urile adiacente echipei mari, etc. s-ar fi intrat şi în a treia lună de neplată. Probleme cu banii şi cu chiriile au şi jucătorii echipei mari (atât românii, cât şi străinii), ceea ce, se spune, va genera un refuz al lotului de a participa la antrenamente sau de a merge în deplasări. Ori depunerea de memorii pentru a deveni jucători liberi. Se zvoneşte că, la Stejaru, Chico a cerut schimbarea, motivând că lipsa banilor îl împiedică să se mai concentreze la pregătire şi la meciuri. Tot din cauza problemelor financiare, liniile telefonice în club au fost restricţionate, iar întreţinerea bazei sportive şi a sediului administrativ suferă.

"Problemele financiare de la Farul nu sunt nici mai mari şi nici mai mici ca la alte cluburi, de tradiţie sau nu. Traversăm o perioadă de criză. Nu avem restanţe decât pe o lună, iar la jucătorii echipei mari - pe o lună sau pe 15 zile. E o situaţie la care lucrăm pentru a o rezolva. Am promisiunea patronilor că mâine (n.n. - astăzi) se plătesc restanţe. Cred că am ajunge aproape la zi", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mircea Crainiciuc, preşedintele executiv al Farului.

Crainiciuc ne-a mai spus că pedeapsa de după incidentele de la Tulcea prevede ca Farul să susţină cele două meciuri de pe teren propriu, cu Sportul Studenţesc şi Săgeata Stejaru, nu cu porţile închise, ci pe un teren aflat la minimum 60 km distanţă. Menţiunea "fără spectatori" s-a transmis eronat de către FRF. Farul a făcut recurs la această hotărâre, având ca variante de disputare Tulcea şi Slobozia.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-18-2009, 06:59 PM
Fotbaliştii Farului au refuzat să intre în cantonament pentru meciul cu Sportul

În semn de protest că nu şi-au primit banii, dar având şi alte nemulţumiri, fotbaliştii Farului au refuzat să intre, astăzi, în cantonament pentru meciul cu Sportul Studenţesc, de duminică, urmând a veni mâine la antrenament şi a rămâne apoi la stadion. De dimineaţă, jucătorii au înaintat o petiţie conducerii clubului în care şi-au expus toate doleanţele.

Tot astăzi, mai multe categorii de salariaţi trebuia să-şi primească restanţele salariale, aşa cum li se promisese, dar la prânz au fost înştiinţaţi că nici azi nu li se dau banii, ci săptămâna viitoare!

Astăzi, s-a stabilit clar că partidele cu Sportul Studenţesc şi Săgeata Stejaru se joacă totuşi la Constanţa, cu porţile închise, iar, în urma recursului Farului, amenda de 40.000 lei a fost anulată.

Altfel, "marinarii" au pus azi bani şi au făcut un grătar în curtea clubului, profitând că a fost şi ziua de naştere a lui Chico, portughezul împlinind 28 de ani. Tot astăzi, un preot, Mihai Grigore, a sfinţit vestiarul Farului.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-19-2009, 05:40 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-19-2009 05:42 PM de Sebi Raducu.)
"Daţi-ne banii, că nu avem ce mânca!"

Mai multe categorii de angajaţi ai Farului au aşteptat în zadar, ore întregi, vineri, în prima parte a zilei, să li se achite restanţele salariale. Foarte nemulţumiţi au fost şi fotbaliştii de la prima echipă, care, în semn de protest că nu şi-au primit banii, au refuzat să intre în cantonament pentru meciul cu Sportul Studenţesc.

FC Farul stătea, vineri dimineaţă, pe un butoi cu pulbere. Ultimul angajament al patronatului fusese că vineri, 18 septembrie, se plătesc salarii restante, unii angajaţi intrând şi în a treia lună în care nu au văzut niciun ban. Cu speranţe în suflete că "poate măcar acum…", oamenii s-au adunat la club încă de dimineaţă, făcându-şi curaj după ce auziseră că în conturile clubului intraseră banii de la Pandurii Tg. Jiu pe Stanca şi Lucian Pârvu, cam 500.000 lei. "Să dea Dumnezeu să fie aşa!", se închinau cei strânşi, antrenori de la Academia de Fotbal sau membri ai staff-urilor adiacente echipei mari. Unii mai aveau puterea să facă şi haz de necaz: "Ne-au zis că plătesc vineri, dar nu au specificat care vineri". "De marţi, tot aşa ne zic, mâine, mâine…", oftau alţii.

Cu jalba în proţap
Atmosfera era explozivă şi la echipa mare. Dimineaţa, jucătorii au făcut o petiţie, pe care au înaintat-o conducerii clubului şi în care au trecut toate doleanţele lor: rezolvarea restanţelor salariale şi a altor drepturi financiare, achitarea primelor de joc, întocmirea de asigurări medicale, prezentarea Regulamentului de Ordine Interio-ră, dialog cu conducerea.

După antrenament, "marinarii" i-au cerut antrenorului Marius Şumudică să-i lase singuri în vestiar, iar după zece minute în care au vorbit între ei, i-au prezentat tehnicianului hotărârea echipei: nu intră în cantonament pentru meciul cu Sportul Studenţesc, de duminică, de la Constanţa. Au spus că vor veni sâmbătă la şedinţa de pregătire, după care vor sta la stadion, dar, vineri, nu rămân în cantonament.

Incertitudinea, la putere
Ceilalţi angajaţi fremătau, se învârteau de colo-colo. În birourile conducerii nu se găsea nimeni care să le dea vreo veste. Preşedintele executiv Mircea Crainiciuc era la Bucureşti, pentru lămurirea situaţiei cu cele două etape de suspendare, iar uşile erau încuiate. Se zvonea că responsabilul bazei sportive, Robert Avramescu, plecase să aducă banii, iar toată lumea îl aştepta.

La ora 12,45, la urechile cuiva a ajuns un zvon care i-a lăsat mască pe toţi, îngrozindu-i: "Nu mai staţi, plecaţi acasă, că nu se dau azi banii, ci săptămâna viitoare!". Oamenii nu s-au risipit însă până nu a sosit şi Avramescu, oficial căruia i-au cerut explicaţii.

"Daţi-ne banii, că nu avem ce mânca! Am 7,5 milioane de lei pe lună, e chiar aşa de mult? De aproape trei luni nu am văzut un şfanţ. Avem datorii, rate, cu ce plătim? Cum aţi dat la unii pe o lună, nu puteaţi să ne daţi şi nouă ceva? Spuneţi-ne dacă să mai venim la club", şi-a strigat disperarea un antrenor.

"Tot ce pot să fac eu e să transmit mai departe nemulţumirile dumneavoastră. Ţineţi cont însă că avem de plătit 50.000 lei numai pe amenzile cu suporterii", le-a răspuns Avramescu.

Ştirile erau totuşi contradictorii. Deşi oamenii tocmai fuseseră înştiinţaţi că nu se plăteşte nimic, s-a aflat, apoi, că se dau banii, pentru ca, ulterior, să apară un alt zvon: vor fi plătiţi, vineri, numai jucătorii echipei mari, astfel că pentru ceilalţi nu mai rămân bani, urmând ca plăţile pentru ei să se facă marţi, 22 septembrie. Cu fălcile încleştate şi cu pumnii strânşi, antrenorii au plecat până la urmă, tot cu ochii în soare şi cu burta goală.

Slujbă şi grătar
Jucătorii echipei mari au mai rămas puţin, pentru a participa la o slujbă religioasă oficiată în vestiar de preotul Mihai Grigore, pentru ca echipei să-i meargă bine de acum înainte, după care, afară, pe un tunel de acces către stadion, fotbaliştii au făcut un grătar. Berea a dat-o Chico, portughezul împlinind vineri 28 de ani, iar ceilalţi au pus mână de la mână pentru a cumpăra carnea de friptură. La final, s-au urcat în maşini şi au plecat şi ei acasă.

Vineri seară, au început să se achite salariile
Fotbaliştii Farului au fost anunţaţi, în după-amiaza zilei de vineri, să vină la club, la ora 18,30, pentru o întâlnire cu patronatul.

"Am avut o discuţie de aproape două ore cu unul dintre patroni şi cu Mircea Crainiciuc. Am înţeles că, în ceea ce-i priveşte pe străini, s-a ajuns cu banii la zi. Iar celorlalţi din lot ni s-a cerut să mai aşteptăm două săptămâni, promiţându-ni-se că, dacă luăm şase puncte în următoarele două meciuri, totul va fi bine, inclusiv cu primele", a declarat, pentru "Cuget Liber", căpitanul Farului, Alexandru Măţel.

Tot vineri seară, antrenorii de la Centru şi angajaţi ai staff-urilor echipei mari au primit câte un salariu restant, urmând ca, în zece zile, să vină şi restul banilor, după cum li s-a spus.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

09-19-2009, 05:41 PM
Farul - Sportul se joacă duminică, la Constanţa, fără spectatori

Următoarele două meciuri ale Farului de pe teren propriu, cu Sportul Studenţesc şi Săgeata Stejaru, se vor juca la Constanţa, fără spectatori, în urma incidentelor produse de suporterii "marinarilor" la partida cu Delta Tulcea.

Acesta fusese, de altfel, primul verdict al Comisiei de Disciplină a Federaţiei, însă, ulterior, forul federal a revenit, trimiţând la club o hârtie oficială prin care înştiinţa că, de fapt, cele două meciuri trebuie să se joace pe un stadion aflat la minimum 60 km distanţă de Constanţa.

Sesizând că incidentele de la Tulcea au fost încadrate greşit în regulament, Farul a făcut recurs, care a fost admis, vineri, astfel că cele două meciuri vor fi găzduite de stadionul "Farul", dar cu porţile închise, iar amenda de 40.000 lei a fost anulată.

"Era normal să nu primim amendă, întrucât noi am transmis oficial că, la partida cu Delta, nu organizăm deplasarea galeriei", a declarat Constantin Stamate, ofiţerul de ordine şi siguranţă al Farului.

Disputa Farul - Sportul, din etapa a şasea a Ligii a II-a, seria întâi, se joacă duminică, 20 septembrie, de la ora 11, în direct la sport.ro. Arbitrează Cristian Sava Găină (Bacău); asistenţi, Lucian Sârbu (Focşani), Bogdan Hârlab (Braşov); rezervă, Florin Dan (Olteniţa); observatori, Constantin Pintilie (Rm. Vâlcea), Lică Movilă (Bucureşti).
PUBLICITATE

La Farul, au fost opriţi în lotul de 18 şi Barbu, şi Paşcovici. Vineri, antrenorul Marius Şumudică l-a trimis pe Matei la echipa secundă, pe termen nelimitat, pentru comportament neadecvat.

09-19-2009, 05:43 PM
Fotbaliştii Farului joacă fără asigurări medicale

Căpitanul "marinarilor", Alexandru Măţel, a dezvăluit, vineri la prânz, de ce anume sunt nemulţumiţi jucătorii.

Înainte de întâlnirea cu patronatul, de vineri seară, Măţel a declarat, la prânz, că nemulţumirile jucătorilor sunt legate de restanţele salariale ("câţiva jucători, în general cei străini, nu şi-au primit salariile şi chiriile de vreo două luni, iar restul băieţilor pe luna asta"), de faptul că niciun fotbalist nu are asigurare medicală ("Cristi Şchiopu, de pildă, îşi plă-teşte singur tratamentul medicamentos, în urma operaţiei"), de faptul că li s-a spus că unele prime nu vor mai fi achitate, de faptul că Regulamentul de Ordine Interioară a fost înregistrat la Federaţie fără a le fi prezentat "marinarilor", iar sistemul de premiere după promovare este inaccesibil fotbaliştilor.

"Suntem nemulţumiţi cu toţii. Vrem să fim cu toţii la zi şi apoi îi dăm drumul la treabă. Dar nu cred că vom primi prea curând banii. Nu vor să ne dea primele pentru meciurile cu Petrolul, Delta Tulcea şi FC Snagov. Păi noi ce facem, jucăm să ne rupem picioarele pe degeaba? Şi se mai doreşte şi promovarea. Să vină la noi să ne spună dacă obiectivul mai e Liga 1. Dacă nu, stăm la locul 5-6 anul acesta şi încercăm la anul. Giani Nedelcu a zis că nu vine în vestiar până nu suntem pe locul 2-3, pe celălalt patron, Marian, nici nu-l cunoaştem, iar pe domnul Crainiciuc l-am luat la rost şi noi, şi galeria, dar degeaba. Primele sunt cele mai mici din Liga a II-a. Cu Snagov au spus că e 10 milioane pe loc şi 5 la sfârşit, dar nu vedem aceşti bani, că am luat bătaie cu 4-1 de două ori, deşi la a doua înfrângere nu ne-au dat nicio sancţiune. Tot felul de vrăjeli. Cu Petrolul am înţeles că prima e de 5 milioane la punct, dar tot nu-i vedem", a declarat Măţel.

Jucătorul a acuzat că ROI nu le-a fost prezentat fotbaliştilor înainte de a fi dus la Federaţie, astfel că "nu a avut semnăturile noastre". "Marinarii" au aflat că, în Regulament, meciul cu Delta Tulcea e prevăzut cu primă, dar conducerea a spus că nu dă.

"Azi (n.n. - vineri), am fost şi noi curioşi să vedem ce scrie în ROI. E menţionat că, la sfârşitul campionatului, la promovare, fiecare jucător ia câte 5.000 de euro, dar cu condiţia să joace 100%. Însă nimeni nu are cum să îndeplinească acest criteriu", a mai spus Măţel.

Preşedintele executiv al Farului, Mircea Crainiciuc, nu a putut fi contactat, vineri, pentru a prezenta punctul de vedere al clubului.

09-21-2009, 09:13 PM
Allah îl iubeşte pe Mansur

T
ânărul mijlocaş nigerian al Farului a adus in extremis victoria „marinarilor”, chiar în prima zi dintre cele trei în care musulmanii din întreaga lume, printre care şi el, sărbătoresc Ramazan Bayram.

Meci de infarct, ieri, între Farul şi Sportul (două dintre echipele aflate în lupta promovării), pe un stadion constănţean pustiit de spectatori, în urma incidentelor de la Tulcea. Constănţenii s-au impus cu 1-0, dar prin ce chinuri au trecut! Ratări ale "studenţilor", erori de arbitraj, ratări ale „marinarilor” şi, în final, un gol izbăvitor al puştiului de 18 ani Mansur, care a intrat în Ramazan Bayram în cel mai fericit mod cu putinţă.

Sportul a avut două ocazii importante în prima repriză (Ferfelea 13, Nae 40), iar Farul una (Diogo 28), dar "marinarii" s-au lovit şi de arbitrajul băcăuanului Sava Găină, care a rămas impasibil la două faze de 11 m, cu Chico trântit în careu (19, 23), a doua clară de tot, nu le-a dat câteva galbene oaspeţilor şi l-a oprit pe Ene din cursă pentru un ofsaid contestat (44). În prelungirile primei părţi însă, Sportul a rămas în zece oameni, ceea ce i-a crescut speranţele Farului pentru partea secundă.

"Marinarilor" le-a stat însă inima imediat după pauză (46), când Ferfelea, din careu, la aceeaşi fază, a avut o bară şi un şut puţin pe lângă! Scăpată cu bine din această situaţie, Farul a continuat să alerge spre gol, în faţa unui adversar în inferioritate, dar a rezistat, beneficiind şi de ratările gazdelor sau de imprecizia lor la finalizare. Rând pe rând, Ene (62, 74, 76), Papp (51), Cristocea (55), Matei (66) şi Diogo (76) l-au băgat în boală pe Şumudică, pe margine. Mingea parcă nu voia să intre în poartă!

Disperat, Şumi l-a aruncat şi pe fundaşul Papp vârf de atac (Liviu Mihai II luându-i locul în centrul apărării), dar nu a mai fost nevoie de detenta stoperului, pentru că, imediat, în minutul 86, Mansur a înscris din careu, în urma unei învălmăşeli. "Marinarii" au răsuflat însă uşuraţi abia după fluierul de final, întrucât - ca într-un thriller - în prelungirile meciului, oaspeţii au fost la un pas de egalare.

FC Farul (antrenor, Marius Şumudică): Vlas - Măţel (cpt.), Diogo, Papp, Gaston - B. Andone (min. 59, L. Mihai II), B. Teekloh (min. 72, Rusmir), Cristocea, C. Matei (min. 74, Mansur) - Chico, M. Ene;

Sportul (antrenor, Tibor Selymes): Viciu - Cr. Irimia, Patriche, Ghinga, Cazan - C. Gheorghe (min. 62, Ciupe), Nicola (min. 88, L. Dobre), Cruceru, M. Nae (min. 55, Truţă) - Postolache, Ferfelea (cpt.);

cartonaşe galbene: Gaston (25), Cristocea (71), Diogo (84), Vlas (90) / Postolache (27), Ghinga (27, 45+1), Ferfelea (64), Truţă (78);

cartonaş roşu: Ghinga (45+1).

09-21-2009, 09:14 PM
Salvator din Africa

Un meci care devenise obișnuință în prima ligă, s-a transformat într-un derby de Seria a II-a. Ineditul merge mai departe, disputa fiind hotărâtă de un nigerian de 18 ani.

Meciul a fost decis de inspiraţia lui Şumudică, care l-a introdus pe autorul golului cu un sfert de oră înainte de finalul meciului. În minutul 87, la o nesincronizare a defensivei bucureştenilor, nigerianul Mansur (18 ani) a trimis mingea în poartă cu un şut din apropiere.

Născut pe 1 ianuarie 1991, Mansur Abdul Razak a fost adus la Farul Constanţa de către Ion Marin, în urmă cu doi ani. Nigerianul a fost descoperit de fostul tehnician al Farului la un turneu internaţional de juniori desfăşurat la Jos (250 de kilometri de capitala Nigeriei, Abuja).

Ales dintre 450 de jucători
Împreună cu Okoro, Fatai şi Henry, Mansur a fost ales de constănţeni dintre 450 de jucători. Aduşi în ţară, cei patru nigerieni au fost folosiţi la început la echipa a doua a clubului. Primul care a făcut pasul la echipa mare a fost Fatai, care între timp a ajuns şi la naţionala de juniori a Nigeriei. În meciul de ieri a venit rândul lui Mansur să iasă în prim-plan, depunându-şi candidatura la locul de junior obligatoriu ocupat până acum de Cosmin Matei.

09-21-2009, 09:16 PM
"Mereu am visat să fiu eroul Farului"

"Mereu m-am pregătit şi am jucat pentru a fi un erou al Farului. Sunt foarte fericit. Îi port recunoştinţă antrenorului Şumudică pentru că mi-a oferit această şansă. Mi-a spus: «Eşti un jucător bun, dacă îmi vei asculta sfaturile, vei reuşi». De aceea, după gol, am fugit primul la el, să îi mulţumesc încă o dată. Sper să marchez în fiecare meci de acum înainte. Dacă vom juca aşa, Farul va promova cu siguranţă" - Mansur Abdurarazak, mijlocaş Farul

09-21-2009, 09:17 PM
Şumudică: "Băieţii au avut caracter şi atitudine"

Antrenorul Farului, Marius Şumudică, a scos în evidenţă caracterul jucătorilor săi, care au lăsat la o parte nemulţumirile financiare, au intrat pe teren şi au învins.

"Chiar dacă am fost acuzaţi de alţii că noi am făcut grătare şi că nu am avut caracter, băieţii au intrat pe teren şi au câştigat cu 1-0, indiferent de ce probleme au fost în săptămâna aceasta (n.n. - trecută). Îi felicit, pentru că e greu să joci când ai probleme şi când sunt discuţii contradictorii", a spus Şumudică.

"A fost o victorie grea, dar succesele cu 1-0 sunt cele mai frumoase. Am avut şi şansă, dar şi noi am ratat foarte mult. Un rezultat normal şi meritat. Nu acuz nimic, dar am avut cel puţin un 11 m în prima repriză, dacă nu două", a mai spus antrenorul.

09-21-2009, 09:18 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-21-2009 09:18 PM de Sebi Raducu.)
Bălăriile au năpădit peluza a doua a stadionului "Farul"

Imagine deplorabilă pe stadionul "Farul", ieri, la meciul cu Sportul Studenţesc. În toate sectoarele de tribună ale peluzei a doua (cea cu tabela de marcaj) se iţeau curajoase, dintre scaune, numeroase buruieni, unele chiar mărişoare. Cum stadionul era gol, bălăriile se vedeau în toată "splendoarea" lor.

Una dintre cele mai moderne arene din ţară suferă acum la capitolul întreţinere. E dureros că "Farul" a ajuns să arate aşa la un meci oficial, şi televizat, în plus.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
20 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut