Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
10-02-2009, 08:23 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Mihai Stoichiţă: "Nu suntem cu nimic mai prejos decît echipele de top din Olanda"

Tehnicianul echipei Steaua, Mihai Stoichiţă, a comentat prestaţia echipei sale din meciul cu Twente Einschede, încheiat la egalitate, scor 0-0. Antrenorul formaţiei din Ghencea a spus că Steaua a demonstrat în Olanda că este o echipă puternică.

"Steaua nu este cu nimic inferioară echipelor din Olanda. Jucătorii au reuşit să înţeleagă asta şi au respectat cerinţele mele. Am jucat ofensiv, exact pe stilul olandez. Ceea ce s-a întîmplat anul trecut a fost un accident. Acum, jucătorii trebuie să îşi recapete încredere. Spre finalul meciului am avut o cădere şi le-am dat ocazia celor de la Twente să atace. Pînă atunci nu au avut ocazii reale. Zapata şi-a făcut datoria, nimic mai mult. Pentru asta e plătit! Eu nu mă ţin de postul de la Steaua, mai am şi alte oferte. Am vrut să antrenez însă la Steaua şi nu regret că am venit. Dacă voi fi dat afară, îi voi mulţumi domnului Becali pentru şansa pe care mi-a dat-o", a spus Mihai Stoichiţă la Fanatik Show, pe DigiSport.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-02-2009, 09:08 PM
Ion "Top" Voinescu: "Arsenal si Vasco da Gama oferisera doua milioane de dolari pentru mine"

Fostul mare portar al Stelei, Ion Voinescu, a fost prezent in cadrul emisiunii "Suporter de serviciu". Acesta a discutat, impreuna cu moderatorul Nicusor Predesel, despre cariera sa, care a inceput la clubul Olimpia Bucuresti, si gloria sportiva traita sub culorile "ros-albastre" ale CCA, fosta denumire a echipei Steaua.

Ion Voinescu despre:
... suporterii echipelor din zilele noastre:
"Cel mai mult ma deranjeaza ca oamenii din galerie se dedau la lucruri care nu au nimic in comun cu sportul. Ar trebui sa nu mai fie bagati in seama. Inainte li se platea transportul, erau premiati si au crezut ca sunt indispensabilili. Eu spun ca nu"

... ofertele de transfer venite in perioada petrecuta la CCA: "Am avut o oferte de la Arsenal Londra - dupa un turneu in Anglia, Vasco da Gama din Brazilia, dar si CSKA Moscova. Cea mai mare oferta a fost de 2 milioane de dolari, englezii si brazilienii au fost cei care au oferit aceste sume"

... satisfactia vietii de fotbalist: "Cea mai mare satisfactie a vietii mele este aceasta recunoastere a performantelor mele. Ma bucur de fiecare data cand sunt oprit pe strada de oameni pe care nu i-am vazut niciodata"

...portarii pe care i-a avut sub indrumare:
"Fiecare dintre portarii pe care i-am pregatit au avut calitatile lor, nu as putea spune care a fost cel mai talentat"

...porecla sa: "Porecla Top mi se trage de la faptul ca ma miscam intruna pe linia portii, pentru a nu fi surprins cumva de fazele jocului"

... Robinson Zapata: "Eu am constatat ca acele critici ale patronului nu au fost in zadar in ceea ce-l priveste pe columbian. Cu ajutorul antrenorului care l-a ajutat, el a reusit sa remedieze si acele greseli pe care le facea. Zapata prezinta o forma foarte buna in aceasta perioada si sa speram ca si alti jucatori vor da satisfactie, pentru ca au nevoie si ei si echipa. De altfel evolutia lui Zapata a stat la baza obtinerii punctului de la Twente"

...Helmut Duckadam: "Lui Duckadam i-am dat niste sfaturi care stiam ca-l vor ajuta, mai ales ca era un portar cu gabarit. Primul lucru pe care i l-am spus a fost sa aiba rabdarea suficienta pana cand balonul va fi lovit de adversar. El nu a plecat niciodata nici inainte, nici dupa minge. Norocul apartine celor puternici si voinici. In apararea loviturilor de la 11 metri nu te poate ajuta nimeni, decat tu prin pregatire si dorinta de a fi cel care iese castigator"

...punctele forte in cariera de portar:
"Imi pare rau ca nu putem sa aratam fazele din jocul meu aerian. Eram deasupra unui buchet de jucator-aparatori si inaintasi adversi. Datorita prizei pe care o aveam, aveam posibilitatea sa joc in afara careului de sase metri. Avand aceasta calitate, de a prinde mingea cu siguranta, de aici si interventiile mele erau reusite. In antrenamentele pe care le faceam includeam si aceste iesiri din careu"

...modul cum a ajuns sa activeze ca portar: "Cand eram copil, toata lumea vroia sa alerge, dar trebuia sa am si eu un post, iar in poarta nu mi se potrivea asa ca eram mijlocas. Intre timp, portarul nostru s-a accidentat si nimeni n-a vrut sa intre in poarta, asa ca i-am luat eu locul. De atunci am jucat numai pe acest post."

"Eu am jucat majoritatea timpului sub denumirea CCA - Casa Centrala a Armatei, apoi trei ani sub numele de Steaua. Cele mai importante partide le-am avut in cadrul Cupei Campionilor Europeni, dar am satisfactia ca am castigat de mai multe ori campionatul Romaniei si am fost selectionat la nationala"

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-03-2009, 01:29 PM
De la durere la zîmbete

Dărîmat din cauza problemelor la naştere ale fetiţei sale, pus la zid de Becali şi dat de-o parte de Bergodi, Rufay a reuşit să redevină omul numărul 1 al Stelei.

Soarele a reapărut pe strada lui Robinson Zapata (31 de ani) şi străluceşte parcă mai puternic ca niciodată pentru portarul columbian al Stelei. Omul providenţial în ultimele jocuri ale roş-albaştrilor, Rufay a făcut la Twente, din nou, un meci mare, iar datorită lui roş-albaştrii au plecat neînvinşi din Olanda (0-0).

Însă imaginea lui Zapata de-acum ascunde multe momente grele şi pline de tristeţe din ultima jumătate de an peste care sud-americanul a trecut cu ajutorul credinţei, al muncii şi al ambiţiei.

Retur groaznic. Făcut praf de Becali
Problemele au început în primăvară. Sincopele din poarta Stelei l-au transformat într-un ţap ispăşitor al rezultatelor negative reuşite de echipă. "Deja am început să mă distrez cu Zapata la cîte prostii face. Lasă că o să vină Tătăruşanu şi nu mai pupă el poarta!", îl ameninţa Gigi Becali, nervos.

Dărîmat la naşterea fetiţei
Ceea ce ar fi trebuit să însemne unul dintre momentele memorabile ale vieţii s-a transformat într-un coşmar. După ce a mai pierdut o sarcină, Ceucy, soţia sa, a adus-o pe lume pe Bianca. O naştere prematură însă, pe 7 mai 2009. A urmat o lună în care Rufay mergea zilnic la spital, micuţa fiind internată la terapie intensivă pentru a putea prinde în greutate. Într-un final greu, dar fericit, fetiţa şi-a revenit şi a venit acasă.

Adio "naţionala"!
În toată această perioadă neagră, columbianul a mai primit o lovitură. Una profesională. Şi asta pentru că, obişnuit pînă mai ieri cu prezenţele la echipa naţională, Zapata a început să constate că pentru el, o dată cu fiecare convocare a lotului Columbiei, uşile au fost închise.

Omul de umplutură cu Bergodi
Venirea lui Tătăruşanu şi cea a lui Bergodi adînceau şi mai mult cuţitul în rana lui. Şi asta pentru că tehnicianul italian, fără să cîntărească prea mult calităţile celor doi, l-a considerat de la primul meci pe ex-bistriţean omul numărul 1 al porţii. Fapt de care sud-americanul s-a convins rapid încă din cantonamentul petrecut în Austria. "Nu am nici o şansă în condiţiile astea!", se plîngea el.

Stoichiţă: "Pentru mine eşti titular!"
Greşelile lui Tătăruşanu şi venirea lui Stoichiţă au însemnat revenirea lui Robinson Zapata în prim-plan. "Lippi" îi cunoştea foarte bine potenţialul lui Rufay. "Pentru mine tu eşti titularul. Eşti un portar experimentat şi am mare încredere în tine!", l-a impulsionat antrenorul, care a mers pe mîinile sud-americanului care a făcut minuni în poarta Stelei la Braşov şi la Twente.

Credincios şi familist convins
Pentru columbian viaţa se împarte numai între stadion şi familie. Iar Bianca, acum de aproape cinci lui, a devenit talismanul său. "Este bucuria mea şi a familiei. Cît timp stau acasă, fac de toate pentru ea. Am învăţat să schimb scutece, să îi dau de mîncare. Este talismanul meu. Cred că mă prinde bine viaţa de tătic", povesteşte mîndru Robinson, un om cu multă credinţă în Dumnezeu şi care, înaintea fiecărui meci, se închidă îndreptîndu-şi privirea spre cer.

Are 5 meciuri consecutive fără gol primit
Titular în ultimele 5 partide ale Stelei, Zapata a reuşit performanţa să nu primească gol în nici una dintre acestea. El a egalat astfel recordul lui Martin Tudor din sezonul 2004-2005, cînd fostul goalkeeper al roş-albaştrilor a închis poarta tot în 5 meciuri consecutive în aprilie 2005.

180.000 de euro este salariul lui Zapata la Steaua

7,43 este media notelor GSP primite de Zapata în acest sezon, cea mai mare din lotul Stelei

10-03-2009, 01:29 PM
Excelent vs. invizibil

Mijlocaşii centrali folosiţi cu Twente au avut evoluţii diametral opuse. Bicfalvi a fost precis la închidere, în timp ce Toja nu s-a văzut la construcţie.

Steaua s-a apărat exact la Enschede, însă a fost lipsită de idei în faza de creaţie. O spun cifrele.

Columbianul Toja, cel care trebuia să orchestreze atacurile roş-albaştrilor, a fost ezitant la construcţie. N-a izbutit nici o pasă filtrantă, a pierdut multe mingi şi n-a încercat deloc poarta lui Boschker. Paradoxal, evoluţia sud-americanului a fost pe placul lui Gigi Becali: "Sîntem mai puternici de cînd a revenit Toja. El e dirijorul nostru, a legat foarte bine echipa".

La închidere, Bicfalvi a fost providenţial. A blocat mai mereu acţiunile de atac ale batavilor, a pasat precis şi n-a faultat decît o singură dată. Comparativ cu Toja, a avut de două ori mai multe acţiuni utile. În plus, Bicfalvi l-a depăşit pe columbian şi la pase filtrante, respectiv driblinguri.

10-03-2009, 01:31 PM
Se-ntorc REBELII!

"Exilul" celor doi mijlocaşi la Steaua II a luat sfîrşit după plecarea lui Bergodi din Ghencea.

Dayro Moreno (24 de ani) şi Mihăiţă Pleşan (26 de ani) se apucă din nou de fotbal la echipa mare din Ghencea.

Asta după ce în ultima vreme s-au antrenat printre juniori şi au jucat în Liga a II-a. Venit în locul lui Bergodi, Stoichiţă a discutat imediat cu cei din conducere despre situaţia celor doi. Iar concluzia a fost una singură: e nevoie de ei la Steaua.

"Lippi" a vrut să îi readucă încă de la meciul cu Twente, dar nu a putut. Dayro nu avea viză de Olanda iar Pleşan nu este pe lista UEFA. Fapt ce a amînat revenirea mijlocaşilor, dar doar pînă luni. "De la începutul săptămînii viitoare Dayro şi Pleşan se vor întoarce la prima echipă. Dar, înainte de asta, am să am o discuţie faţă în faţă cu ei", a dezvăluit Stoichiţă.

"Dacă Stoichiţă îi vrea pe Dayro şi Pleşan înapoi, pentru că sînt utili, nu am nimic împotrivă. Chiar îi rog eu pe cei doi să se întoarcă!" - Gigi Becali, patron Steaua

29 mai este data ultimul meci al lui Dayro la Steaua. Columbianul a evoluat atunci 63 de minute în confruntarea cu U Craiova (2-1)

10 iunie este ultima dată cînd Pleşan a îmbrăcat tricoul roş-albastru, în egalul de la Urziceni (1-1), bifînd 25 de minute

"Facem 14 puncte în grupă"
Euforie în tabăra Stelei, deşi roş-albaştrii au doar două puncte din primele două meciuri în grupă. "Cu Bergodi nu aveam forţă, acum sîntem puternici. O să cîştigăm celelalte patru partide din grupă şi vom avea 14 puncte la final. Apoi cîştigăm Europa League, campionatul şi Cupa! Sînt încîntat de jocul echipei, o să creştem de la meci la meci", a declarat Gigi Becali.

Dialog Ghionea-Becali
Căpitanul Stelei a discutat cu Gigi Becali înainte de meciul de la Enschede cu privire la ultimele sale evoluţii, respectiv scandalul sexual în care este implicată soţia sa. Ghionea i-a explicat lui Becali că i-a fost greu să joace la cel mai înalt nivel din cauza acelui incident, iar la final a dat asigurări că îşi va recăpăta forma bună. Replica patronului? "Sorine, ai greşit cam mult în ultima vreme, dar nu-i nimic, a trecut! Concentrează-te doar la fotbal şi va fi bine!".

"Dacă pierdeam, eram out"
Basarab Panduru crede că remiza de la Enschede o menţine pe Steaua în cărţi pentru calificarea în primăvara europeană. "Dacă pierdeam cu Twente nu ştiu dacă mai puteam spera. Aşa, sîntem încrezători că ne vom califica mai departe. Olandezii n-au reuşit mare lucru pentru că nu i-am lăsat noi să o facă. Am alergat mult şi am închis foarte bine spaţiile", a explicat managerul sportiv al roş-albaştrilor.

Golanski revine săptămîna viitoare
Accidentat la tendonul lui Ahile, polonezul Golanski va relua pregătirile peste cîteva zile, însă va rata duelul cu Gloria Bistriţa. "Pawel o să se antreneze normal începînd de săptămîna viitoare. Este un jucător important pentru noi şi aştept să se refacă repede", a spus Mihai Stoichiţă. Antrenorul Stelei nu va putea conta nici pe Răzvan Ochiroşii. Mijlocaşul de bandă al roş-albaştrilor are întindere musculară şi nu va fi în lot duminică.

10-03-2009, 01:33 PM
"E mai bun decît Bergodi!"

Întîmpinat cu ostilitate în Ghencea în urmă cu două săptămîni, "Lippi" a început să cîştige simpatia galeriei datorită evoluţiilor Stelei în ultimele patru meciuri.

Lacrimile suporterilor după Bergodi au secat mai repede decît şi-ar fi imaginat cineva. Evoluţiile Stelei sub comanda lui Stoichiţă l-au făcut uitat pe tehnicianul italian, condamnat acum pentru stilul său defensiv pe care îl practica în Ghencea.

Mai mult, ostilitatea cu care a fost întîmpinat "Lippi" de fani la primul antrenament a început să dispară.

De ce au fost supăraţi suporterii?
1. "A acceptat ca un sclav!"

Marea supărare a roş-albaştrilor a fost cauzată de rapiditatea cu care Stoichiţă a acceptat să semneze cu Steaua. Şi asta la doar cîteva ore de la demiterea lui Bergodi. "Nici nu plecase bine Bergodi că el era deja la Palat şi se fotografia drept noul antrenor al echipei! A acceptat imediat, zici că era un sclav" a fost una dintre nemulţumirile fanilor.

2. "A vorbit urît despre noi!"
În al doilea rînd, faptul că "Lippi" a declarat cînd a venit că nu îl interesează atitudinea suporterilor faţă de el, i-a iritat şi mai rău pe aceştia. "Un antrenor trebuie să ştie ce înseamnă fanii Stelei, mai ales că el mai trecuse pe aici. Noi nu sîntem de umplutură, cum credea el, şi nici oamenii în genunchi în faţa lui Becali, aşa cum lasă el de înţeles", consideră roş-albaştrii.

Între timp lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade. La meciul cu Gloria Bistriţa suporterii anunţă că vor continua cu orice mijloace protestele faţă de Gigi Becali, fără însă a afecta echipa.

De ce îl laudă acum pe Stoichiţă?
1. "E mult peste Steaua lui Bergodi"
Nu neapărat rezultatete, ci modul în care steliştii au jucat sub comanda lui Stoichiţă i-a impresionat pe fani. "Noi nu am văzut nici măcar un meci în care Steaua lui Bergodi să joace atît de bine ca acum. Se vede că este o altă mînă. Ne-am putut da seama în meciurile de pînă acum. Stoichiţă a început să îşi pună amprenta pe jocul echipei", au spus încîntaţi roş-albaştrii.

2. "A readus spiritul ofensiv"
Ce apreciază cel mai mult aceştia la "Lippi"? "Steaua joacă pe atac, aşa cum ne dorim cu toţii. Nu contează dacă pierzi, atît timp cît joci ofensiv şi direct pe poartă, aşa cum a început să evolueze echipa. Stoichiţă a readus spiritul ofensiv şi fotbalul în viteză, iar pentru asta are toată aprecierea noastră!", sînt de părere fanii.

"Meciul cu Gloria Bistriţa va fi unul cu emoţii pentru mine, pentru că e prima dată cînd mă voi întîlni cu suporterii pe Ghencea" - Basarab Panduru, manager sportiv Steaua

"Eu îi iubesc pe suporteri şi sper să înceapă să mă iubească şi ei pe mine. O să fac tot posibilul ca Steaua să joace cît mai spectaculos!" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

2 victorii şi două remize a reuşit Stoichiţă la Steaua: 1-0 cu Pandurii, 2-0 cu FCM Bacău, 0-0 cu FC Braşov şi 0-0 cu FC Twente

10-03-2009, 01:34 PM
Consumul de seminţe este interzis în Ghencea, începând de la meciul cu Gloria!

Clubul Steaua a anuntat in aceasta seara ca, incepand cu partida contra Gloriei Bistrita, contand pentru etapa a noua a Ligii I, consumul de seminte de floarea soarelui si de dovleac va fi interzis.

"Facem un apel catre toti spectatorii sa nu cumpere aceste alimente inainte de a veni la stadion, deoarece nu li se va permite accesul cu acestea in incinta arenei", a informat gruparea din Bulevardul Ghencea.

Accesul pe stadion in ziua meciului cu Gloria Bistrita se va face incepand cu ora 16:00!

Partida Steaua-Gloria Bistrita va avea loc duminica, de la ora 18:00.

10-03-2009, 01:39 PM
Jean Pavel ia atitudine!

Războiul pe care fanii Stelei â îl duc împotriva lui Gigi Becali se înteţeşte.

Împotriva finanţatorului din Ghencea se va pregăti un nou protest, de această dată de o amploare mult mai mare decât cel organizat în luna iunie, când pe străzile Bucureştiului au ieşit 3.000 de suporteri roş-albaştri.

Jean Pavel se implică din nou în organizarea fanilor stelişti. De data aceasta, fostul lider al Peluzei Nord vrea să-l mitralieze pe Gigi Becali. "Este adevărat că mă implic într-un proiect prin care, spunem noi, vrem binele Stelei. Va fi ceva cum nu s-a mai văzut în România. Dar dacă nu voi fi sprijinit de toţi suporterii, mă retrag", a spus Jean.

Se pare că acesta intenţionează să atragă un număr imens de fani într-o locaţie care va fi aleasă dintre Palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru, Piaţa Universităţii și stadionul Ghencea. În plus, s-a luat deja legătura cu mai multe nume importante din istoria Stelei, cărora li s-a cerut sprijinul în acest demers.

10-03-2009, 01:40 PM
"Am învăţat să spun 'La revedere' şi să strâng călduros o mână!"

Dialogul cu polonezul care e tratat ca un paria în Ghencea în această perioadă decurge lin şi foarte clar. Rafal a fost sincer - "Nu ştiu ce mă aşteaptă" - şi foarte elegant - "Ne putem despărţi prieteni".

Grzelak a impresionat la început prin tehnică şi viziune, dar a sfârşit prin evoluţii mai puţin strălucite, care i-au adus sudalmele patronului.

"Fizic n-am putut"
Polonezul a început prin a explica de ce nu a reuşit să menţină impresia din primele meciuri. "Sincer, nu sunt mulţumit cu jocul meu. Eu discutasem cu Bergodi şi ştia că nu sunt încă sută la sută cu pregătirea fizică. S-a văzut că atunci când a încercat să mă ţină un meci întreg pe teren nu am rezistat şi am clacat", şi-a început mărturisirea mijlocaşul.

N-a vorbit cu Gigi şi Stoichiţă!
Grzelak a făcut referiri și la patron: "Nu-l cunosc, nu am vorbit niciodată cu el. Ştiu că mă critică des prin presă pentru că îmi traduc colegii ce zice, dar atât. Nu am discutat nici cu Stoichiţă. Doar cu Argăseală am vorbit o dată".

Despre despărțirea de Steaua: "Nu ştiu ce se va întâmpla, dacă plec acum, în decembrie sau în iulie. Ştiu doar că am învăţat să spun în română «La revedere!» şi să strâng călduros o mână".

1 gol a marcat polonezul pentru Steaua, în returul cu Ujpest

3 goluri a marcat Surdu pentru Steaua în acest sezon în campionat şi în Europa League

45 de minute a jucat Tănase în trei meciuri pentru Steaua în acest sezon

10-03-2009, 01:41 PM
"E un luptător!"

Andrei Speriatu este omul care cunoaşte cel mai bine starea fizică şi sufletească a lui Robinson Zapata. Fostul portar a vorbit pentru ProSport despre revenirea jucătorului columbian, după o perioadă mai dificilă.

Andrei, tu ştii cel mai bine ce s-a întâmplat cu Zapata, cum vezi revenirea lui de formă?
Ce surpriză că mă întrebi! Deşi eu mă ocup de pregătirea portarilor, nici când ei au probleme, nici când au reuşite, mie nu-mi cere nimeni părerea... Se tot scrie din auzite, dar eu n-am avut unde să-mi spun părerea...

Păi de-asta te-am sunat, ce spui de forma lui?
În primul rând, el este un jucător foarte puternic. Mă refer aici mai ales la caracter. Pentru că, altfel, să ştii că el munceşte la fel de mult şi când îi merge bine, şi când traversează o perioadă mai dificilă.

Cum de şi-a revenit aşa de bine?
Cred că cel mai mult îl stimulează concurenţa care este la Steaua pe acest post. E unul din motivele care au contribuit la revenirea asta.

Cum era în perioada de criză? A tot gafat, apoi a lipsit...
Unii portari, în perioade din astea, care sunt inevitabile, pun capul în pământ, cedează. Nu este cazul lui Zapata. El este un luptător şi eşecurile îl ambiţionează să se pregătească mai bine. Sigur, gafele te pot afecta, dar el are puterea să treacă peste aşa ceva.

Tătăruşanu a trecut în plan secund...
Da, dar el trebuie să fie înţelept şi să se pregătească bine, eu sunt convins că va ajunge printre primii portari din România! Promit asta! Iar Zapata trebuie să fie un exemplu pentru el.

Antrenorul care se ocupă de pregătirea portarilor Stelei spune că jucătorul columbian este stimulat foarte mult de concurenţa de pe postul său.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
28 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut