Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Farul Constanţa
10-02-2009, 06:50 PM
RE: Ştiri Farul Constanţa
"FC Botoşani nu ne va aştepta cu flori"

Farul a plecat ieri la prânz spre Roman, unde va sta astăzi, iar mâine va pleca la Botoşani. Antrenorul Marius Şumudică a deplasat un lot de 18 jucători, cu două modificări faţă de cel de la meciul cu Stejaru, Leu în locul lui Matei şi Soare în locul lui Rusmir: Vlas, R. Sardescu - portari; Măţel, Diogo, Papp, Buzea, Gaston, Paşcovici - fundaşi; B. Andone, Soare, B. Teekloh, Cristocea, Păcuraru, L. Mihai II, Mansur, Leu - mijlocaşi; Chico, M. Ene - atacanţi.

"FC Botoşani nu ne va aştepta cu flori. Acolo există, într-adevăr, un pod de flori, dar nu pentru noi. Vom avea discuţii suplimentare cu jucătorii noştri şi în minican-tonamentul de la Roman şi Botoşani", a spus Mircea Crai-niciuc, preşedintele executiv al Farului.

"Meci greu la Botoşani, contra unei echipe disperate, cu doar şase puncte, dintre care trei câştigate la masa verde, cu Gloria Buzău. Gazdele au antrenor bun, Cristi Popovici, care a fost şi la Liga 1, dar noi mergem să câştigăm. În general, am făcut jocuri bune afară. Să sperăm că nu vom primi gol şi vom reuşi să marcăm. Voi face şi unele modificări în echipă", a anunţat Şumudică.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-04-2009, 10:04 AM
Şumudică vrea să plece de la Farul, jucătorii dau vina pe patron pentru situaţie

Tehnicianul divizionarei secunde Farul, Marius Şumudică, i-a anunţat pe jucători după înfrângerea cu FC Botoşani că nu vrea să mai continue la echipă, însă aceştia susţin că patronul Giani Nedelcu este singurul vinovat pentru toate problemele clubului

Şumudică a discutat cu o parte dintre fotbalişti după eşecul cu FC Botoşani, din deplasare, scor 1-4, din etapa a 8-a, şi le-a transmis că vrea să plece de la echipă din cauza problemelor existente la club.

Jucătorii au anunţat, sâmbătă seară, la revenirea la Constanţa, că nu mai merg la antrenamente dacă Şumudică va pleca şi îl consideră pe patronul Giani Nedelcu singurul vinovat. "Suntem vinovaţi cu toţii pentru rezultate, jucători, antrenori, dar principalii vinovaţi credem că sunt noii patroni care dezinformează opinia publică şi mai ales pe suporteri, prin declaraţiile mincinoase privind partea financiară a clubului FC Farul. Dacă Şumudică va pleca, echipa nu se va mai prezenta la antrenamente în semn de solidaritate, asumându-şi orice risc", au declarat la unison aceştia.

Fotbaliştii spun că unii dintre ei nu şi-au mai încasat salariile de trei luni, primele de victorie sunt cele mai mici din Liga a II-a, deşi Farul are ca obiectiv promovare, şi chiar riscă să fie daţi afară din apartamente din cauza neplăţii chiriei.

De asemenea, jucătorii susţin mai mulţi oameni din staff-ul tehnic şi administrativ au plecat de la echipă din cauza faptului că nu şi-au mai încasat salariile.

În replică, patronul Giani Nedelcu a anunţat că duminică va avea loc o şedinţă a Consiliului Director, în urma căreia vor avea loc schimbări atât la nivelul conducerii administrative şi tehnice, cât şi la nivelul lotului echipei. "Dacă se va renunţa la unul sau doi jucători, vom pleca toţi, suntem în aceeaşi barcă", au mai afirmat fotbaliştii.

Retrogradată în vară din Liga I, Farul ocupă locul 13 în clasamentul Seriei I din eşalonul secund, cu 10 puncte acumulate după opt etape, la doar unul distanţă de primul loc retrogradabil, asta deşi obiectivul era promovarea.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-04-2009, 10:36 PM
Marcel Lică este noul preşedinte al echipei Farul Constanţa

Patronul echipei Farul Constanţa, Giani Nedelcu, a declarat, că fostul arbitru internaţional Marcel Lică este noul preşedinte al grupării alb-albastre, acesta înlocuindu-l astfel pe Mircea Crainiciuc, care a fos demis din cauza transferurilor defectuoase din această vară.

"Marcel Lica este noul preşedinte al clubului Farul Constanţa. Este posibil ca echipa să aibă chiar de duminică seara şi un nou antrenor principal", a spus Nedelcu.

Marcel Lică a mai îndeplinit funcţia de preşedinte executiv la FC Farul în perioada 2002-2004. El a fost arestat pe 23 aprilie 2009, sub acuzaţia de luare de mită, dar vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost pus în libertate la data de 12 mai. Curtea de Apel Piteşti a menţinut decizia Tribunalului Argeş de eliberare pe cauţiune a fostului preşedinte al FC Farul, respingând recursul procurorilor DNA Piteşti, care doreau prelungirea mandatului de arestare în cazul acestuia.

Preşedintele executiv Mircea Crainiciuc şi antrenorul Marius Şumudică, precum şi secundul Radu Creţulescu, au fost demişi sâmbătă noapte de la FC Farul, din cauza transferurile defectuoase din vară şi a rezultatele slabe ale formaţiei.

10-05-2009, 08:04 PM
Marcel Lică a refuzat funcţia de preşedinte al grupării Farul Constanţa

Fostul vicepreşedinte al CCA, Marcel Lică, a declarat, luni, că a refuzat oferta de a fi noul preşedinte al grupării Farul Constanţa, deşi patronul divizionarei secunde, Giani Nedelcu, anunţase că fostul arbitru internaţional a fost învestit în funcţie.

"A fost o discuţie de principiu cu patronul de la Farul şi condiţia principală a fost ca şeful meu, Valentin Şurghie, să fie de acord să plec. Cum nu a fost de acord cu transferul la Farul, respect această decizie şi mă conformez, pentru că-l respect foarte mult pe domnul Şurghie. Mi-a întins mâna într-o perioadă când puţină lume mă mai băga în seamă şi asta nu se uită", a spus Marcel Lică, care în prezent ocupă funcţia de preşedinte al clubului privat de copii şi juniori Metalul Constanţa.

Lică a mai fost în funcţia de preşedinte executiv la FC Farul în perioada 2002-2004. Fostul vicepreşedinte al CCA a fost arestat la data de 23 aprilie 2009, sub acuzaţia de luare de mită, dar a fost pus în libertate la data de 12 mai. Curtea de Apel Piteşti a menţinut decizia Tribunalului Argeş de eliberare pe cauţiune a fostului preşedinte al FC Farul, respingând recursul procurorilor DNA Piteşti, care doreau prelungirea mandatului de arestare.

Altfel, preşedintele executiv Mircea Crainiciuc, antrenorul Marius Şumudică şi secundul Radu Creţulescu au fost demişi, sâmbătă noaptea, de la FC Farul, din cauza transferurile defectuoase făcute în vară şi a rezultatele slabe ale formaţiei.

10-05-2009, 08:06 PM
Şumudică a fost reinstalat pe banca Farului la două zile de la demitere

Patronul formaţiei Farul Constanţa, Giani Nedelcu, a declarat, luni, că Marius Şumudică se va întoarce la echipă la dorinţa unanimă a jucătorilor, cu toate că tehnicianul fusese demis de pe banca tehnică în urmă cu două zilen.

"Am discutat aproape o oră cu băieţii şi la finalul discuţiei am decis ca până joi să achităm toate restanţele financiare. A fost o ruptură între patronat şi echipă, liantul era domnul Crainiciuc, dar nu transmitea toate probleme băieţilor. Am avut încredere în el, dar a fost o ruptură între antrenor şi preşedinte. Toţi jucătorii spun că Şumudică nu a greşit şi că merită să rămână la Constanţa, va reveni la echipă marţi, am vorbit cu el şi totul e clar", a spus Giani Nedelcu.

Patronul grupării de la malul Mării Negre i-a demis sâmbătă noapte pe antrenorul Marius Şumudică şi pe preşedintele executiv Mircea Crainiciuc, motivul invocat fiind transferurile defectuoase efectuate în vară, care au dus la rezultatele slabe din acest sezon.

Mijlocaşul constănţenilor, Vasilică Cristocea, a precizat care au fost motivele pentru care el şi colegii săi şi-au dorit să colaboreze în continuare cu Marius Şumudică: "A creat un grup foarte unit şi merită să rămână. Sperăm să facem meciuri cât mai bune şi să promovăm în Liga I. Nici în cea mai neagră zi a mea nu mă aşteptam să ajungem în situaţia asta. Am fost de acord să punem umărul cu toţii şi să redresăm echipa".

Farul ocupă locul 13 în clasamentul Seriei I al Ligii a II-a, cu 10 puncte acumulate în 8 etape, la doar unul distanţă de primul loc retrogradabil, în condiţiile în care obiectivul echipei era revenirea în Liga I.

10-06-2009, 06:20 PM
Fatai va juca împotriva Germaniei în optimile Campionatului Mondial

Atacantul nigerian al Farului, Kehinde Fatai, s-a calificat cu echipa naţională a ţării sale în optimile Campionatului Mondial Under-20 din Egipt. Nigeria a acces în această fază de pe locul trei în grupa preliminară B.

În optimi, Fatai va da piept cu Germania, care a câştigat, cu şapte puncte, seria C. Meciul se va juca mâine, de la ora 21. Cine va triumfa în această partidă va întâlni în sferturi, pe 10 octombrie, de la ora 17,30, învingătoarea confruntării Brazilia - Uruguay (care se joacă mâine, de la ora 17,30).

Optimile au început ieri, cu două partide (Spania - Italia şi Paraguay - Coreea), continuă astăzi, cu Ghana - Africa de Sud (ora 17,30), Egipt - Costa Rica şi Ungaria - Cehia (ora 21) şi se încheie mâine, când, pe lângă Germania - Nigeria şi Brazilia - Uruguay, se mai joacă Venezuela - Emiratele Arabe Unite (17,30). Pe partea de tablou a Nigeriei mai sunt meciurile Venezuela - EAU şi Egipt - Costa Rica.

Fatai a jucat în toate cele trei meciuri din grupă: Nigeria - Vene-zuela 0-1 (a intrat pe teren în minutul 67), Nigeria - Spania 0-2 (titular, a fost înlocuit la pauză) şi Nigeria - Tahiti 5-0 (titular, a jucat până în minutul 71, iar în minutul 34 a înscris pentru 3-0).

10-06-2009, 06:21 PM
"Nu sunt restanţe foarte mari la Farul"

Giani Nedelcu, patronul Farului, a afirmat că restanţele salariale nu sunt semnificative şi privesc doar o parte a jucătorilor şi câteva persoane din staff-urile echipei mari.

"Singurele restanţe le avem la echipa mare, la o parte a jucătorilor. Doar doi fotbalişti nu şi-au primit banii de trei luni. A fost, de asemenea, o problemă cu doi maseuri şi cu doctorul, în privinţa căruia au existat unele discuţii interne, de aceea a rămas la urmă. TESA şi personalul de întreţinere sunt cu banii la zi, inclusiv echipa a doua şi antrenorii de la copii şi juniori", a spus Nedelcu.

Patronul Farului speră ca, din banii pe care-i va primi, Rusmir să-şi achite restanţa către impresar, astfel încât Federaţia să-i acorde dreptul de joc.

10-06-2009, 06:22 PM
Crainiciuc, acuzat că nu a făcut bine legătura între echipă şi patronat

Giani Nedelcu, patronul Farului, a declarat că fostul preşedinte executiv, Mircea Crainiciuc, nu a făcut bine legătura între echipă şi patronat şi a comis o greşeală de informare în ce priveşte drepturile salariale a doi jucători, dar că, totuşi, "la Farul, nu Crainiciuc a fost buba, ci rezultatele, pe care ni le asumăm cu toţii".

"A fost o ruptură între patronat şi echipă, Mircea Crainiciuc nefăcând bine legătura, nefiind un liant bun, între cele două părţi, după cum au spus şi jucătorii. Nu se transmiteau corect deciziile care se luau, ce vorbeam noi. Acum, suntem aproa-pe de echipă, de jucători, am vorbit cu ei, ne-am înţeles, noi i-am înţeles pe ei şi sperăm ca toate lucrurile să fie bune", a spus Nedelcu.

Patronul clubului Farului a arătat că, din vina lui Crainiciuc, pe lista cu jucătorii care au de luat bani, înaintată patronilor, Vlas şi Cristocea nu au fost trecuţi. "Din această cauză, cei doi nu au fost plătiţi. Crainiciuc a întocmit lista", a dezvăluit Nedelcu.

10-06-2009, 06:23 PM
Farul aşteaptă doi jucători brazilieni

Giani Nedelcu a declarat că cei trei jucători aflaţi în probe la Farul, Mawete, Helder şi Tero (care au participat şi la antrenamentul de ieri), vor pleca, "se vor duce după domnul Crainiciuc". În schimb, în această săptămână, sunt aşteptaţi la echipă doi atacanţi brazilieni, "despre care avem referinţe bune". Şedinţa de ieri a fost condusă de secundul Radu Creţulescu, iar de astăzi va prelua comanda Marius Şumudică.

Patronul Farului, care a discutat ieri, la club, şi cu câţiva suporteri, a spus că, după ultimele evenimente (rezultate nefavorabile şi scandaluri), nu a intenţionat să retragă echipa din campionat, cum s-a zvonit. "Nu mi-a trecut niciodată prin cap aşa ceva", a afirmat Nedelcu

Întrucât Farul are doi jucători convocaţi la loturile naţionale (Matei, la Under-19, şi Măţel, la tineret), oficialii constănţeni au trimis ieri la Federaţie un document prin care solicitau amânarea meciului cu Cetate Suceava, de sâmbătă (ora 11), de la Constanţa. La şedinţa de ieri, jucătorii au cerut disputarea partidei, însă Şumudică a fost de părere că întreruperea e binevenită pentru echipă, căzând toţi de acord aşa, astfel că solicitarea Farului a rămas în vigoare, aşteptându-se acum răspunsul FRF.

Mijlocaşul Vasilică Cristocea a negat că jucătorii Farului ar fi vandalizat vestiarul de la Botoşani, aşa cum au susţinut oficiali ai adversarei de sâmbătă a "marinarilor". "Nici vorbă de aşa ceva. Eu chiar am părăsit ultimul încăperea, alături de magaziner şi de un maseur, şi nu am văzut nimic. Cu ce să fi scris cuvinte obscene pe pereţi? De ce botoşănenii nu au făcut poze, să le prezinte, dacă ar fi fost ceva?", s-a întrebat Cristocea.

10-06-2009, 06:24 PM
Şumudică: "Aveam nevoie de un moment 0"

Proaspăt reinstalat în postul de antrenor al Farului Constanţa, Marius Şumudică s-a declarat încântat de reacţia jucătorilor, care i-au cerut patronului să-l păstreze în funcţie, şi anunţă că Farul rămâne în lupta pentru promovare

"Îmi pare bine că s-a ajuns aici, aveam nevoie de un moment 0. Consider că din acest moment, cu sprijinul patronului şi cu un preşedinte liant între stafful tehnic, jucători şi patron putem face treabă. Mă bucur că jucătorii au avut încredere şi au fost alături de mine. Şi eu sunt alături de ei, şi cu 2-3 jucători străini pe care vreau să-i aduc sper să terminăm turul pe primele 4 locuri. Apoi, în retur, vom ataca obiectivul: promovarea. Dacă nu reuşim, în iarnă vom trage linie şi vom vedea cine e vinovatul".

Şumudică nu a fost azi la Constanţa, el fiind reţinut de unele probleme medicale în Bucureşti. Astfel, antrenamentul din această după-amiază a fost condus de secundul Radu Creţulescu.

În altă ordine de idei, este foarte posibil ca meciul Farului cu Cetatea să fie amânat, oficialii clubului constănţean solicitând acest lucru pe motiv că jucătorii Alexandru Măţel şi Cosmin Matei au fost convocaţi la loturile naţionale. Cum astfel de amânări au devenit deja obişnuinţă în liga secundă, este foarte posibil ca cererea celor de la Farul să fie acceptată, chiar dacă mai mulţi jucători şi-ar dori să joace sâmbătă, la ora stabilită.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
10 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut