Ştiri FC Vaslui
10-02-2009, 07:07 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri FC Vaslui
Căpitanul ia atitudine!
Bogdan Buhus nu mai vrea ca Vasluiul sã facã pasi gresiti în campionat si face un apel la suporterii vasluieni sã vinã mâine la stadion pentru a fi alãturi de echipã. Cãpitanul se declarã onorat de faptul cã îl va avea ca antrenor pe Marius Lãcãtus.
Dupã trei meciuri consecutive pierdute de FC Vaslui în campionat, cãpitanul Bogdan Buhus ia atitudine si spune cã s-a terminat perioada neagrã prin care a trecut echipa. Fundasul crede cã Astra Ploiesti este un adversar incomod si de aceea apeleazã la sustinerea publicului în meciul de mâine searã. "Avem trei meciuri consecutive pierdute si e clar cã nu ne mai putem permite sã facem pasi gresiti. Am trecut printr-o perioadã mai dificilã, dar nu mai putem continua în ritmul acesta, pentru cã avem un obiectiv de îndeplinit. Acum jucãm cu Astra, o echipã dificilã, de la care ne putem astepta la orice. Nu ne va fi deloc usor, presiunea e pe noi, pentru cã trebuie sã câstigãm, de aceea facem un apel la suporteri sã vinã la stadion, sã ne sustinã, iar noi sã-i rãsplãtim cu o victorie", spune Bogdan Buhus. Cãpitanul Vasluiului este încântat de venirea lui Lãcãtus pe banca Vasluiului, declarându-se onorat de faptul cã îl va avea ca antrenor. "Pentru mine este o onoare sã lucrez cu Marius Lãcãtus. La experienta acumulatã ca jucãtor si antrenor, sunt sigur cã va avea ce sã ne învete. E un antrenor bun, iar eu sper sã nu-l dezamãgim", a mai spus Buhus. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-02-2009, 07:36 PM
|
|||
|
|||
"E linişte în vestiar"
Finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, spune că echipa sa are valoare de podiumul Ligii I.
-Spuneaţi că pe Lăcătuş nu-l vedeţi antrenor decât la Steaua... -L-am ales pentru că nu va avea probleme de acomodare. Nici cu echipa şi nici cu Liga I. Vasluiul avea nevoie de Marius Lăcătuş. Prefer însă să mă abţin de această dată să-l laud pe Lăcătuş şi prefer să confirme prin rezultate. -Ce v-a determinat să-l daţi afară pe Cristi Dulca? -Nimeni în lumea asta nu te ţine la echipă dacă nu ai rezultate. E clar că, atunci când nu ai rezultate, nu poţi renunţa la 30 de jucători şi să ţii antrenorul. Acum e linişte în vestiar. Vestiarul era în fierbere şi nu se mai putea continua. -Doar Lăcătuş a fost pe listă? -Nu. Am discutat cu trei tehnicieni din străinătate. Cum însă campionatul era în derulare, era mult mai greu să se adapteze în momentul de faţă. Nu am stat prea mult pe gânduri când l-am ales pe Marius Lăcătuş. Deciziile bune se iau şi rapid. "Am cheltuit mult în plină criză" -Se resimte criza şi la Vaslui? -Din punctul acesta de vedere nu sunt probleme. Chiar şi în criză am cheltuit foarte mulţi bani pentru transferuri. Numai pe un jucător am dat 950.000 de euro. Vrem ca rezultatele să fie pe măsura investiţiilor din ultimii ani. -Sunteţi pe locul 11. Mai prindeţi locurile pentru Europa? -Campionatul s-a jucat corect până acum. De aceea au şi fost rezultate surprinzătoare. În două-trei etape poţi să urci până pe podium, dar poţi şi să cobori în zona retrogradării. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-04-2009, 10:10 AM
|
|||
|
|||
Marius Lăcătuş: "Ne-am făcut singuri meciul greu, dar e bine că am început cu o victorie"
Antrenorul lui FC Vaslui, Marius Lăcătuş, a declarat, sâmbătă, după succesul cu Astra Ploieşti, scor 3-1, că este mulţumit că a reuşit să debuteze cu o victorie, însă afirmă că în jocul echipei sale sunt încă lacune şi aşteaptă un progres în meciurile următoare.
"Ne-am făcut singuri meciul greu, dar e bine că am început cu o victorie. Importante sunt cele trei puncte, mă bucur că le-am obţinut. Mai avem mult de muncă pentru a ajunge la un nivel mai ridicat şi sper ca echipa mea să aibă aceeaşi atitudine şi în meciurile care urmează. Am avut mai multe momente slabe în jocul de azi, sper ca jocul să crească", a spus Lăcătuş. Fostul internaţional a comentat şi mesajul fanilor, care i-au transmis că îl vor simpatiza doar dacă va obţine un rezultat bun cu Steaua, în etapa a 15-a. "Indiferent de echipa pe care am pregătit-o, am reuşit să obţin rezultate împotriva Stelei. Rămâne în sufletul meu, dar acum nu este nimic cu trecutul meu. Gândul meu va fi să învingem Steaua la acel meci". Lăcătuş este satisfăcut de faptul că Liga I va lua o pauză de două săptămâni datorită programului echipei naţionale. "Aveam nevoie de acest timp. Dacă facem o socoteală a jucătorilor accidentaţi din lotul nostru, sunt cam mulţi, aşa sper că putem să-i recuperăm. Avem nevoie de soluţii şi pe bancă", a conchis acesta. Marius Lăcătuş a debutat cu o victorie pe banca tehnică a grupării FC Vaslui, care a trecut, sâmbătă, scor 3-1, pe teren propriu, de Astra Ploieşti, într-un meci din etapa a 9-a a Ligii I. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-05-2009, 07:42 PM
|
|||
|
|||
Gerlem: "Marius Lăcătuş ştie să ne mobilizeze"
În partida cu Astra, Willian Gerlem a avut cea mai bună evoluţie de cînd este la Vaslui, marcînd un gol şi fiind la un pas de a mai înscrie încă o dată. Brazilianul speră ca acesta să fi fost semnul că a scăpat de ghinioanele care s-au ţinut scai de el.
"Este un gol de care aveam nevoie. Am avut cea mai bună evoluţie de cînd sunt la Vaslui şi sper să continui tot aşa. Mă bucur pentru reuşită şi sper să nu fie singura", a spus Gerlem, care îşi doreşte să devină unul dintre marcatorii constanţi ai formaţiei vasluiene: "Vreau să marchez cît mai multe goluri. Pentru asta am venit la Vaslui, să fac performanţă şi să înscriu de fiecare dată cînd am posibilitatea". Mijlocaşul galben-verde le mai cere fanilor să aibă răbdare cu el şi să-şi încurajeze favoriţii fiindcă vor apărea şi rezultatele: "E normal ca fanii să nu aibă răbdare, fiindcă vor rezultate imediate. Îi asigur că în scurt timp vor apărea şi rezultatele scontate. Am avut evoluţii mai modeste, însă sunt convins că pot mai mult şi voi demonstra că s-a meritat investiţia făcută cu mine". Gerlem are numai cuvinte laudative la adresa noului antrenor, Marius Lăcătuş. "Este un antrenor cu experienţă. A fost un mare jucător, lucru vizibil. Vorbeşte tot timpul cu noi, ştie să ne mobilizeze. Este un antrenor ok, iar pentru asta sperăm să nu-l dezamăgim", a conchis jucătorul brazilian. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-05-2009, 07:43 PM
|
|||
|
|||
Lăcătuş: "Să batem Steaua!"
Noul antrenor al Vasluiului, Marius Lăcătuş, a comentat mesajul fanilor de la jocul cu de sâmbătă, 3-1 cu Astra, care i-au transmis că îl vor simpatiza doar dacă va obţine un rezultat bun cu Steaua, în etapa a 15-a.
V-a fost teamă de meciul cu Astra? Ştiam că va fi un joc greu, dar am fost mai buni şi am meritat victoria. Am spus-o de când am venit, că nu am la mine o baghetă magică şi să nu se aştepte nimeni că voi putea face minuni în doar patru zile. Mulţumit de jocul echipei? Importante sunt cele trei puncte, mă bucur că le-am obţinut. Mai avem mult de muncă, au fost mai multe momente slabe cu Astra, sper ca jocul să crească. Ce v-a dezamăgit? Le-am spus jucătorilor că îmi doresc de la ei mai multă responsabilitate şi agresivitate mai mare atât în faza ofensivă, cât şi în cea defensivă. Parţial s-a făcut asta la primul meci. Trebuie însă să se facă asta pe toată durata partidei. Pentru acest lucru echipa are nevoie de o pregătire fizică pe măsură. Urmează partida de la Urziceni... Vasluiul se poate impune pe terenul oricărei echipe din România. A demonstrat asta de câţiva ani. Eu am simţit-o pe pielea mea atunci când antrenam Steaua. Nu am reuşit să bat niciodată Vasluiul. Suporterii își doresc o victorie în meciul cu Steaua... Mai e mult până la acel joc. Gândul meu este să învingem Steaua în acel meci. Steaua va rămâne tot timpul în sufletul meu, dar acum sunt la Vaslui şi voi face totul să câştig în Ghencea, aşa că fanii să nu-şi facă probleme. Vrea disciplină de fier Aţi băgat frica în jucătorii Vasluiului încă de la primul antrenament... Nu sunt omul negru, însă jucătorii trebuie să înţeleagă că disciplina e un lucru important, fără de care nu se pot obţine rezultate. Cine nu vrea performanţă va pleca sau va fi fi tras pe margine. Cine nu se adaptează stilului impus de mine va fi dat deoparte, temporar sau definitiv. Este Vasluiul un pas înapoi după plecarea de la Steaua? Nici vorbă. Vasluiul este una dintre echipele tari ale României. A demonstrat asta în ultimii ani. Veţi putea redresa echipa? Dacă nu credeam, nu mai veneam aici. Noi ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte pentru a intra din nou în zona locurilor de cupă europeană. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-06-2009, 06:29 PM
|
|||
|
|||
FC Vaslui in cadere in topul IFFHS
În topul dat publicitãtii de IFFHS pe luna septembrie, FC Vaslui a cãzut 17 pozitii fatã de luna precedentã, aflându-se dupã Steaua, CFR Cluj si Timisoara, dar înaintea celor de la Dinamo, Urziceni si Rapid.
În clasamentul fãcut de Federatia Internationalã de Istorie si Statisticã a Fotbalului pe luna septembrie, echipa de pe "Municipal" se aflã în scãdere fatã de luna precedentã, aflatã pe locul 143, la egalitate cu algerienii de la Entente Sportife de Setif, dupã ce în luna august ocupa locul 126. În acest top, FC Vaslui se pozitioneazã dupã Steaua, care ocupã locul 61, CFR Cluj, aflatã pe pozitia 66, si FC Timisoara, care se aflã pe locul 107, dar înaintea celor de la Dinamo, care se aflã cu zece pozitii în spatele echipei vasluiene, campioanei Unirea Urziceni, ocupanta locului 218, si a celor de la Rapid, care se aflã pe locul 316. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-06-2009, 06:31 PM
|
|||
|
|||
Secretele lui Lăcătuş!
Marius Lăcătuş a reuşit în patru zile să schimbe jocul Vasluiului, fotbaliştii galben-verzi având o altă atitudine în partida cu Astra Ploieşti, câştigată cu scorul de 3-1. Noul tehnician al Vasluiului încă nu se declară mulţumit de evoluţia echipei sale, însă speră ca în pauza competiţională să rezolve o parte din problemele medicale, pentru a avea soluţii mai bune pe banca de rezerve. De asemenea, Lăcătuş îşi doreşte ca formaţia vasluiană să aibă în scurt timp un joc agresiv, care să aducă rezultatele scontate.
- Mulţumit de joc? - Nu pot spune că sunt mulţumit. Mai e mult de lucru, pentru a ajunge la nivelul dorit. Importante au fost punctele. Pentru asta, îi felicit pe băieţi, pentru că s-au dăruit şi au arătat o altă atitudine în joc. - S-a văzut o schimbare de atitudine? - Putem vorbi doar de o dorinţă mai mare, pentru a obţine un rezultat pozitiv. Era nevoie de această victorie, fiindcă echipa venea după trei înfrângeri consecutive. Nu putem vorbi de un joc calitativ, fiindcă au fost perioade slabe în partida cu Astra. Sperăm ca aceste carenţe să fie remediate în scurt timp. Mai întâi să existe o altă atitudine, după care putem face şi spectacol. Vor apărea şi individualităţile, astfel încât să îmbinăm utilul cu plăcutul. - Ce v-a dezamăgit? - Le-am spus jucătorilor că îmi doresc de la ei mai multă responsabilitate şi agresivitate mai mare atât în faza ofensivă, cât şi în cea defensivă. Parţial s-a făcut asta, la primul meci. Trebuie însă să se facă asta pe toată durata partidei. Pentru acest lucru echipa are nevoie de o pregătire fizică pe măsură. - Este binevenită pauza competiţională? - Da, avem nevoie de această pauză, dacă ne uităm la câţi jucători accidentaţi avem! Sperăm ca în această perioadă să îi refacem pe toţi accidentaţii, astfel încât să existe mai multe soluţii pe banca de rezerve. Cred că până la jocul cu Urziceniul ne vom putea baza pe un Hugo Luz, pe un Genchev, Gângioveanu sau Cânu. - Vine o perioadă destul de grea, cu două deplasări consecutive, la Urziceni şi Craiova… - Sunt meciuri tari, însă avem timp să le pregătim cât mai bine, pentru a obţine puncte. Nu vom pleca din postura de echipă învinsă. Vasluiul se poate impune pe terenul oricărei echipe din România. A demonstrat asta de câţiva ani. Eu am simţit-o pe pielea mea, atunci când antrenam Steaua. Nu am reuşit să bat niciodată Vasluiul. - Suporterii v-au urat succes, însă aşteaptă să bateţi Steaua pentru a vă bucura de respectul lor. - Nu am avut timp să văd mesajul lor, însă mă bucur pentru primirea avută. Îi asigur pe fani că nu mă voi da deoparte cu Steaua. Am demonstrat la fiecare echipă pe care am antrenat-o că nu m-a învins niciodată Steaua. Este echipa mea de suflet, însă acum totul rămâne în urmă. Sunt la Vaslui şi abia aştept meciul cu Steaua, pe care îl voi trata cu maximă seriozitate, pentru a-l câştiga. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-07-2009, 11:49 PM
|
|||
|
|||
A sărit la bătaie!
Schimbat la pauza partidei cu Alba Iulia din cadrul etapei a opta cu Cristi Hăisan, portarul Duşan Kuciak l-a înjurat şi a vrut să-l bată pe antrenorul secund Dorin Zotincă.
Slovacul a fost oprit cu greu de unii colegi să nu-l "linşeze" în vestiar pe Zotincă. "De ce vrei să mă schimbi, mă? Ce, eşti antrenor acum? Te dai mare cu noi, de parcă eşti Mourinho", a ţipat Kuciak către Zotincă. Rămas singur pe banca tehnică a Vasluiului după demiterea lui Cristi Dulca, secundul Dorin Zotincă nu i-a putut ţine în frâu pe jucătorii clubului moldovean, lucrurile intrând atunci pe un făgaş greşit. Acest scandal de la Alba Iulia l-a determinat pe Adrian Porumboiu să-l aducă imediat pe Marius Lăcătuş, cu toate că patronul vasluienilor se afla în discuţii avansate cu doi tehnicieni străini. "Lucram ca la copii şi juniori" Dealtfel, Adrian Porumboiu a recunoscut că vestiarul nu mai putea fi controlat şi a fost forţat să aducă un antrenor dur, cu personalitate. "Aveam nevoie de Marius Lăcătuş", a spus Porumboiu după ce a bătut palma cu "Fiara". Porumboiu ştia că echipa nu mai putea fi controlată de Cristi Dulca şi Dorel Zotincă. "Vedetele" de la Vaslui, plătite cu salarii de nababi, nu au făcut nimic altceva decât glume pe seama antrenamentelor pe care le încropeau cei doi antrenori. "Lucram numai pentru finalizare. Tactic nu lucram deloc. Era ca la copii şi juniori", spuneau jucătorii înaintea venirii lui Lăcătuş. Mai mult, câţiva dintre jucătorii de bază s-au dat accidentaţi şi nu au mai vrut să joace în meciul din primul tur al Cupei României, dar şi în partida de campionat din deplasare cu Alba Iulia. Adrian Porumboiu a mutat imediat şi l-a adus pe Lăcătuş. După venirea "Fiarei", toţi "accidentaţii" şi-au revenit subit. "Echipa nu mai răspundea la comenzile antrenorilor. S-au întâmplat câteva lucruri reprobabile şi nu se mai putea continua aşa. Jucătorii parcă erau de capul lor în ultima vreme" - Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui "Disciplina la o echipă este cea mai importantă în obţinerea performanţei. Cine respectă ceea ce spun eu, va rămâne la echipă. Cine nu vrea performanţă, va pleca sau va fi tras pe margine" - Marius Lăcătuş, antrenor FC Vaslui Amenzi de zeci de mii de euro Burdujan, Kirovski, Kuciak şi Pavlovic au fost penalizaţi pentru că umblau în cluburi de noapte Comisia de Disciplină a LPF a decis să ratifice sancţiunea disciplinară decisă de Consiliul de Administraţie al FC Vaslui împotriva jucătorilor Duşan Kuciak, Hristijan Kirovski, Milos Pavlovic şi Lucian Burdujan. Conform informaţiilor de la LPF, cei patru jucători vasluieni au încălcat grav Regulamentul de Ordine Interioafră al clubului şi li s-au oprit din contracte sume cuprinse de la 10.000 de euro până la 30.000 de euro. Surse din cadrul clubului ne-au confirmat că Burdujan, Kirovski, Kuciak şi Pavlovic frecventau des cluburile de noapte din Vaslui şi Iaşi. Acest lucru i-a determinat pe oficialii clubului moldav să ia măsuri pecuniare împotriva jucătorilor mai sus amintiţi. În cadrul aceleiaşi şedinţe, comisia a respins solicitarea de ratificare a sancţiunilor disciplinare dictate de Consiliul de Administraţie al FC Vaslui împotriva jucătorilor Stanislav Genchev, Silviu Bălace şi Nemanja Jovanovic ca nelegale. În sfârşit, Comisia de Disciplină a amânat pentru astăzi judecarea cererii de ratificare a sancţiunii disciplinare dictate de Consiliul de Administraţie al grupării moldave împotriva jucătorului Ognadon Akakpo. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-09-2009, 09:38 PM
|
|||
|
|||
Duşan Kuciak a fost convocat la "naţionala" Slovaciei pentru "dubla" cu Slovenia şi Polonia. Serge Akakpo a fost chemat la selecţionata statului Togo pentru meciul cu Camerun.
FC Vaslui. Mijlocaşul central Stanislav Genchev s-a refăcut după ruptura de ligamente. Bulgarul va reintra în porgramul normal al echipei săptămîna viitoare. Altfel, Cînu, Gîngioveanu şi Gheorghiu se antrenează în continuare separat. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-09-2009, 09:38 PM
|
|||
|
|||
Serge Akakpo va avea salariul diminuat cu 10%, după ce Comisia de Disciplină a aprobat decizia clubului moldav. Akakpo e cel de-al cincilea jucător al cărui salariu este diminuat după Kuciak, Kirovski, Burdujan şi Pavlovici, toţi sancţionaţi pentru indisciplină.
http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut