Ştiri Rapid Bucureşti
10-12-2009, 04:19 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Hizo: "Vreau ca Rapid să urmeze exemplul Serbiei, care a călcat totul în picioare pentru a obţine calificarea"
Viorel Hizo a disecat la sport.ro partidele naţionalei de tineret şi de seniori şi a declarat că le va pune jucătorilor săi în vestiar caseta cu partida Serbia - România, scor 5-0, pentru a le da fotbaliştilor rapidişti un exemplu de cum trebuie tratat un meci.
- Domnule Hizo, cum comentaţi eşecurile naţionalelor de tineret şi seniori în faţa Letoniei, respectiv Serbiei? - Ne lipşeste un sistem de pe urma căruia să progresăm, acelaşi lucru s-a întîmplat şi la tineret, şi la naţionala mare. Atîta timp cît sportul nu este o prioritate pentru Guvern s-a ajuns într-un punct mort. Dacă se uităm numai la insfrastructură vom observa că doar pe vremea lui Ceauşescu s-au făcut stadione. Antrenorul plăteşte pentru că este responsabilul rezultatului, dar fotbalul românesc trebuie restructurat de la A la Z. Eu am o altă viziune referitoare la echipa naţională. Acolo trebuie să fie mereu cei mai buni jucători pe care îi ai la dispoziţie. S-a terminat calificarea aceasta, urmează să înceapă o nouă selecţie. Cine a jucat cu Serbia şi cu Feroe, la revedere, de mîine o luăm cu alţi jucători. Pentru că rămîne un nucleu de 7 jucători la care nu poţi să renunţi. - Ce spuneţi despre atitudinea lui Mutu şi a lui Cristea, înaintea meciului cu Serbia? - Sînt regretabile lucrurile pe care le-au făcut Mutu şi Cristea, dar la fiecare club există reguli pe care le face antrenorul şi ele trebuie să fie respectate. Au fost astfel de probleme şi înainte, la meciul cu Macedonia. Eu consider că aceste lucruri trec neobservate. Pleacă de la respectul tău ca fotbalist, asta înseamna că trebuie să te respecţi şi să faci lumea să te respecte. Cînd apar astfel de lucruri în ziar nu mai are cum să fie respect al publicului, al suporterilor şi chiar al colegilor din vestiar.Trebuie să fii în această postură pentru a putea să iei o decizie în cazul lui Mutu. Eu mă aşteptam la alte decizii de la Mutu, după acest meci. Toată lumea se aşteaptă ca el să fie jucătorul care dă tonul în joc, lucru care nu s-a întîmplat în meciul cu Serbia. Se vedea de la începtul meciului că sînt peste noi, au avut două viteze în plus şi au avut o determinare foarte mare. Am întîlnit o echipă supermotivată, o echipă căreia îi era foarte greu să piardă acest joc acasă. Este o lecţie de fotbal şi vreau să mai revăd odată acest joc. - La fiecare meci strigaţi la jucători, îi certaţi... nu puneţi presiune pe ei? - Şi eu am stat liniştit pe bancă la meciul cu Otopeni şi ne-au bătut. Noi sîntem latini, nu riguroşi ca nemţii. Limba lor e una foarte aspră, la noi cînd laşi tonul mai jos, unii cred că totul s-a terminat. La Lazăr dacă ţip am pus presiune pe el şi greşeşte. Dacă las tonul mai mic şi îi explic, joacă foarte bine. Sînt jucători care-i blochază pe cei tineri să crească. La Rapid s-a renunţat la jucători care nu dădeau randament şi aveam salarii foarte mari şi am început să jucăm cu Răduţă şi Ioniţă. - E meciul naţionalei cu Serbia o lecţie din care echipa d-voastră ar putea învăţa ceva? - Cu siguranţă le voi pune caseta de la meciul cu Serbia jucărilor în vestiar şi o să le zic "aşa da", pentru că am văzut o echipă care a călcat totul în picioare pentru a obţine calificarea. Şi la 4-0, dar şi la 5-0 ei continuau să lupte. Din păcate, avem jucători care la 1-0 sau 2-0 o lăsau mai moale. Vom încerca să facem totul cît mai bine, pentru că se poate, ne-am propus locul 5 şi nu să cîştigăm campionatul. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-14-2009, 05:47 PM
|
|||
|
|||
Matici: "E bine că toată lumea e cu ochii pe noi, asta ne ţine motivaţi"
Darijan Matici a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor şi rapidisti.ro în care a vorbit despre atmosfera de la Rapid, viaţa în România şi şansele echipei sale la titlu. Vezi ce are mijlocaşul sloven de spus!
- Darijan, la ce vîrstă ai început fotbalul şi pe ce post ai evoluat? - Cînd aveam 6 ani tata m-a dus la fotbal. Antrenorul m-a pus să joc ca fundaş dreapta, apoi central, iar apoi, cînd au mai trecut ani şi colegii mei au devenit mai înalţi decît mine, am fost pus să joc la mijloc. - Cum a fost acomodarea cu viaţa din România, cu fotbalul de aici? - Nu mi-a fost greu, îmi plac oraşele mari şi fotbalul de aici, încerc să învăţ română, înţeleg aproape tot ce ţine de fotbal, înţeleg comentariul la meciurile de la TV, dar mi-e greu să vorbesc. - Cum te simţi la Rapid? - Foarte bine. Îmi place stilul lui Hizo, e agresiv ca mine, ştie ce să ceară de la noi şi cum să ne motiveze. În Slovenia mi se cerea să fac şi faza de atac, pe cînd aici nu trebuie decît să mă apăr, ceea ce-mi convine. - La startul sezonului eraţi priviţi ca outsideri, acum sînteţi în prim-plan. Cum e mai bine? - În fotbal nu există reguli, mie-mi place că ni se dă atenţie, e bine să fii în prim-plan, asta te ţine motivat, te face să vrei să arăţi că nu a fost întîmplător că ai ajuns pe primul loc. - Cum ţi se pare fotbalul din România, comparativ cu cel din Slovenia sau Rusia, unde ai mai jucat? - În România am găsit un fotbal mai tehnic, sper să-mi îmbunătăţesc şi eu jocul din punctul ăsta de vedere, pentru că eu sînt mai mult un jucător de forţă, alerg fără probleme 90 de minute, recuperez, încerc să creez ocazii pentru jucătorii noştri cu profil ofensiv, dar nu pot să zic că excelez din punct de vedere tehnic. În Rusia, unde am mai jucat, se punea în special accentul pe forţă, aici se joacă din multe pase, posesie. Sînt fan Gattuso şi Davids, încerc să mă inspir de la ei, dar îmi place să cred că am stilul meu, îmi fac treaba, ştiu că nu pot înscrie multe goluri, dar mai încerc şuturi de la distanţă, uneori îmi iese. În Slovenia, reuşeam să marchez cîte 5-6 goluri pe sezon cu şuturi de la distanţă, cu piciorul drept, piciorul meu de bază. Despre stilul meu de joc ce pot să spun? Unora le place, unii îl apreciază, alţii preferă jucătorii tehnici, eu încerc să îmi fac cît mai bine treaba. - Familia ta e cu tine în România? - Da, prietena mea şi băieţelul meu, Alexei, sînt aici cu mine. Fiul meu are 9 luni şi încerc să petrec cît mai mult timp cu el. Logodnica mea e foarte bună prietena cu soţia lui Bozo şi cînd noi sîntem în cantonament se vizitează. - Urmează meciul cu CFR Cluj, cum ţi s-au părut jucătorii de acolo? - CFR e o echipă foarte bună, a fost campioană acum doi ani, am văzut nişte jocuri de-ale lor la TV, va fi dificil contra lor, dar cred că avem o echipă mai bună, mai valoroasă. E un duel interesant şi sper ca stadionul să fie plin, pentru că pînă acum nu am avut şansa să văd Giuleştiul plin, am auzit însă că e o atmosferă senzaţională. - Ai deja trei "galbene" şi dacă vei fi avertizat cu CFR, o să ratezi derby-ul cu Steaua. O să fii precaut? - Eu nu mă gîndesc la asta. Cînd intru pe teren, mă concentrez doar la meci. Că iau acum un "galben" sau că-l iau altă dată, tot aia e. O să am grijă să nu fac faulturi prosteşti, dar stilul meu de joc va rămîne acelaşi, voi băga piciorul la minge la fel ca şi pînă acum. Îmi doresc să nu mă depăşească nici un adversar, iar uneori asta nu se poate decît prin fault. Şi, sincer, nu mă văd terminînd campionatul cu astea trei cartonaşe pe care le am. Sigur o să mai iau. - Apoi jucaţi în Ghencea cu porţile închise. Ce părere ai despre asta? - Îmi pare rău că fanii noştri nu vor putea fi alături de noi, e nedrept în special pentru Rapid. Fotbalul e făcut să fie jucat cu spectatori, altfel unde mai e spectacolul? Asta e, însă, trebuie să ne vedem de jocul nostru, să fim mai buni şi să învingem. - Meciul cu Oţelul e cel mai uşor dintre cele 4 care urmează? - Am jucat cu ei un amical acum o lună sau mai mult, am întîlnit o echipă bine organizată, bună. Nu ne va fi uşor contra lor, deşi atunci i-am bătut cu 2-0. - Rapid e pe locul 1, simţiţi presiune asupra voastră pentru că trebuie să vă menţineţi în top? - Nu, a fost presiune asupra noastră înainte de meciul cu FC Vaslui, pierduserăm cu Astra şi trebuia să spălăm ruşinea. Dar asta este, acum sîntem lideri, trebuie să înveţi să trăieşti cu tensiunea şi presiunea în fiecare zi. Fără presiune nu se poate atinge performanţa - Îţi e teamă că pauza asta ar putea să nu fi fost favorabilă pentru echipă? - Ştiam că va urma pauza pentru naţională, eram pregătiţi. Am pierdut în amical, dar e mai bine că s-a întîmplat acum şi nu într-un meci oficial. Ştim acum că trebuie să ne pregătim exemplar săptămîna asta să corectăm greşelile. - Rapid joacă 4-2-3-1, ţi se potriveşte? în ce sistem ai mai jucat la echipele la care ai mai fost? - În Rusia jucam într-un sistem 4-4-2, în Slovenia am jucat 3-4-3. Cred ca mă pliez cel mai bine pe acest sistem de la Rapid, pentru că mă pot concentra pe faza defensivă, înainte, unde am mai jucat, trebuia să fiu la fel de mult şi ofensiv, şi defensiv. - De ce a pierdut Rapid meciurile cu Poli Timişoara, Unirea Urziceni şi Astra? - Cu Timişoara şi Urziceni am jucat foarte bine, dar am avut ghinion, am avut mai multe şanse de gol, posesie superioară, doar că n-a intrat mingea în poartă. Cu Astra am prins o zi extrem de proastă, asta a fost tot şi am demonstrat că a fost doar un meci nereuşit în etapele care au urmat. Nici Steaua n-a cîştigat în faţa Gloriei, nici Dinamo în faţa Oţelului, se mai întîmplă. - Despre şansele la titlu ce zici? - Nu pot să spun acum dacă luăm titlul sau nu, vorbim după astea patru meciuri de foc sau, cel mai bine, în decembrie, cînd se termina turul, atunci vom vedea unde sîntem. Important e să luăm fiecare meci în parte. Nu rezolvăm nimic dacă batem pe CFR, de exemplu, apoi pierdem cu Steaua sau Oţelul, vrem maximum de puncte din fiecare meci. - L-ai cunoscut pe patronul George Copos? Cum ţi se pare? - E un tip foarte serios, un om de afaceri de succes, am vorbit de cîteva ori cu el, mi s-a părut foarte OK. - Care ţi se pare cel mai bun campionat din lume? - Cel spaniol, nu sînt fan Barcelona, dar ei joacă un fotbal total, iar Messi e cel mai bun jucător din lume. Îmi mai place şi campionatul german, au nişte stadioane senzaţionale, fanii vin în număr foarte mare, e spectacol total. - Care e fotbalistul tău preferat? - Sînt fan Gattuso, îmi mai plăcea şi Davids. Încerc să mă inspir de la ei. Nu sînt un fotbalist dur, însă treaba mea e să recuperez mingea, să distrug jocul adversarului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-14-2009, 05:48 PM
|
|||
|
|||
Viorel Hizo: "Nu vrem arbitri străini!"
Viorel Hizo vrea brigăzi din ţară la partidele cu CFR Cluj, Steaua şi Dinamo.
Chiar dacă au acuzat la începutul sezonului probleme de arbitraj în partidele cu Poli Timişoara (0-1) şi cu Unirea Urziceni (0-1), giuleştenii nu sînt de acord cu brigăzile străine. "Vrem să fim arbitraţi de românii noştri, nu dorim să fim groparii arbitrajului românesc. În momentul în care am apelat la străini, nu mai putem avea nici o pretenţie ca UEFA sau FIFA să îi delege pe ai noştri în competiţiile internaţionale", a spus Hizo. Antrenorul Rapidului îi înţeapă pe cei care nu doresc români: "E cea mai mare aberaţie, totul e pe interese. Nu vreau să ating nici un club, dar pînă la urmă cei care au venit au făcut mai multe greşeli". CFR, Steaua şi Dinamo şi-ar fi dorit arbitri străini la partidele cu Rapid, însă cererea lor nu poate fi acceptată de CCA fără acordul alb-vişiniilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-14-2009, 05:48 PM
|
|||
|
|||
Mircea Bornescu are 10 kg în plus
Mircea Bornescu n-a mai jucat de 4 luni şi a dat cîntarul peste cap, dar trage tare la antrenamentele Rapidului pentru a scăpa de surplusul de kilograme.
Portarul dorit de rapidişti şi-a ieşit din formă de cînd se află în litigiu cu Universitatea Craiova. Chiar dacă se pregăteşte zilnic cu giuleştenii, Mircea Bornescu are probleme cu greutatea. Din finalul sezonului trecut şi pînă s-a alăturat giuleştenilor, adică în două luni de zile, Pepe a pus aproape 10 kilograme! Rapidiştii l-au urcat pe cîntar şi au rămas cu gura căscată cînd au văzut că are 89 de kilograme! Goalkeeper-ul de 29 de ani a avut necazuri similare şi la Craiova. "Acumulează uşor ţesut adipos, în vacanţe mereu se îngrăşa, dar şi dădea repede jos. Eram siguri că se va confrunta cu această problemă în Giuleşti. Pentru un portar e destul de rău, pentru că îi afectează reflexele", spun oficialii Universităţii. Va juca abia în retur? Impresarul lui Bornescu, Florin Manea, crede însă că "Mircea face antrenamente cu giuleştenii de o lună de zile, munceşte cot la cot cu ei, nu are cum să aibă kilograme în plus". Transferul portarului la Rapid e încă în stand-by. "Cînd Copos vrea să cumpere, planeta se scufundă. Cînd Copos vrea să vîndă, pămîntul înfloreşte. Mă înţelesesem cu el, dar nu s-a ţinut de cuvînt. Bornescu va juca sîrba la Rapid!", a spus Adrian Mititelu, patronul Ştiinţei. E posibil ca tranzacţia să se finalizeze abia la finalul turului. 80 de kilograme e greutatea optimă pentru Bornescu. Acesta măsoară 1,85 metri 160.000 de euro e salariul pe care rapidiştii sînt dispuşi să i-l ofere lui Bornescu 4 luni au trecut de la ultimul meci oficial jucat de Bornescu, Craiova - Vaslui (0-1), disputat pe 10 iunie http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-14-2009, 05:53 PM
|
|||
|
|||
Viorel Hizo: "Contează şi jucătorii, dar şi modul în care aceştia se antrenează"
Viorel Hizo, antrenorul Rapidului, a vorbit la Zona Verde despre eşecurile cu Poli Timişoara şi Unirea Urziceni, dar şi despre revenirea echipei sale şi dobîndirea primului loc.
"Cu Unirea Urziceni şi Poli Timişoara am făcut două meciuri bune, dar am pierdut de fiecare dată. Ne-am făcut foarte multe ocazii, însă Timişoara şi Unirea au fost mai pragmatice ca noi. Nu am reuşit să înscriem din situaţiile pe care le-am avut. Important e că am avut capacitatea să ne revenim. Contează şi jucătorii, dar şi modul în care aceştia se antrenează", a spus Viorel Hizo la Zona Verde la GSP TV. Viorel Hizo explică de ce Rapid nu marchează din centrări de pe benzi Viorel Hizo, antrenorul Rapidului, a explicat la Zona Verde de ce echipa sa nu înscrie din centrări venite din lateral. "Mi-aş dori să joc cu două vîrfuri, dar actualul sistem dă roade şi nu ar avea sens să îl schimb. Nu am marcat multe goluri după centrări din bandă pentru că mijlocaşii noştri laterali înscriu foarte mult. Buga are 6 goluri, iar Ovidiu Herea a înscris de patru", a spus Viorel Hizo la Zona Verde la GSP TV. "Uneori joci cu cei cu care cîştigi, nu cu cei mai buni" Viorel Hizo, antrenorul Rapidului, a vorbit despre situaţia lui Marius Constantin, ajuns rezervă la echipă, după ce evoluţiile sale au dezamăgit. "Marius Constantin a trecut printr-o perioadă mai proastă, aşa cum trece orice jucător. Fără el am cîştigat, iar uneori nu joci cu cei mai buni, joci cu cei care cîştigi", a spus Viorel Hizo la Zona Verde la GSP TV. Acesta a vorbit şi despre arbitraj: "Noi n-o să cerem arbitraj străini! Nu vrem să omorîm arbitrajul românesc! Nu vreau să ating nici un club, dar cei străini au făcut greşeli mult mai mari decît cei români" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-16-2009, 06:39 PM
|
|||
|
|||
Hizo: "CFR Cluj e cea mai bună echipă din campionat, dar vrem să rămânem pe primul loc"
Antrenorul echipei Rapid, Viorel Hizo, a declarat vineri că formaţia CFR Cluj este deosebit de puternică, dar giuleştenii îşi doresc mult victoria pentru a rămâne pe primul loc în clasamentul Ligii I.
"CFR Cluj este o echipă omogenă, cu un lot valoros şi care se va bate la titlu. Pot spune că sunt cei mai buni din campionat. Cu toate acestea, noi vrem victoria. Vom încerca să facem un meci bun, iar succesul să fie obţinut pe baza jocului excelent. Când eşti pe primul loc, toţi vor să te bată, dar noi vrem să ne păstrăm această poziţie de lider. Nu e nicio presiune pe noi, dar ne dorim să câştigăm tot", a spus Hizo, care a adăugat că alb-vişiniii ar putea suferi de pe urma faptului că Liga I a fost întreruptă tocmai atunci când Rapid juca foarte bine. Tehnicianul a explicat apoi de ce formaţiile nu au cerut arbitri străini pentru acest joc şi, mai mult, a precizat că Rapid nu va face niciodată un astfel de memoriu la CCA: "Avem cel puţin 10 arbitri buni care puteau conduce acest meci. Nu vrem să fim groparii arbitrajului românesc şi nu vom cere niciodată străini. Dacă ne refuzăm arbitrii, UEFA ce mesaj va primi? Că ar fi bine ca românii să nu mai conducă partide în cupele europene. Toţi greşim, fotbalişti, antrenori, preşedinţi, arbitri. Trebuie să lăsăm românii să conducă în România". Hizo a mai afirmat că o eventuală demitere a portughezului Antonio Conceicao de la CFR Cluj în cazul unei înfrângeri cu giuleştenii nu îl priveşte şi nici nu vrea să se gândească la acest aspect: "[i]Ne doare de Rapid. Şi eu pot fi demis dacă nu câştig. Trebuie să existe presiune pentru toţi[/i]". Tehnicianul a mai spus că portarul Mircea Bornescu, care ar putea ajunge la Rapid săptămâna viitoare, nu s-a antrenat în ultimele zile pentru că are unele probleme, în timp ce de la şedinţa de pregătire de vineri nu a participat Costin Lazăr, care este răcit, şi are şanse minine că joace contra CFR-ului. Partida dintre Rapid şi CFR Cluj, din etapa a 10-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 18:0, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-17-2009, 01:37 PM
|
|||
|
|||
Costache: "Sa nu ne imbatam cu apa rece"
Managerul sportiv al echipei Rapid Bucuresti, Cristian Costache, a spus ca nu este nimic neobisnuit in spatele parcursului bun al formatiei giulestene.
Oficialul "alb-visiniilor" a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca rapidistii nu trebuie sa se imbete cu apa rece acum, ca echipa lor este pe primul loc, pentru ca poate cadea din fotoliul de lider la fel de repede cum a urcat acolo. "Nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece, acum ca suntem in fruntea clasamentului. Explicatiile parcursului sunt banale: munca normala, logica, asteptata a colectivului de jucatori, inspiratia antrenorului, aceasta comuniune de idei intre conducerea tehnica si lotul de jucatori. Nu e nimic neobisnuit. Poate s-a profitat si de o situatie mai putin buna a unora dintre echipe, dar si disputa e una echilibrata. Nu trebuie sa facem acum petrecere, pentru ca acum trei etape eram pe locul 13. Doamne-fereste, poate peste alte trei etape iesim din nou din calcule", a declarat Cristian Costache, in cadrul emisiunii "Suporter de serviciu". "Nu putem vorbi despre portarul Bonrnescu inca, pentru ca mai are de definitivat situatia cu Universitatea Craiova. Putem vorbi dupa ce isi rezolva problemele contractuale pe care le are", a mai spus oficialul giulestean. "In meciul cu CFR Cluj trebuie speculat orice mic detaliu si sa speram ca echipa va fi in stare sa isi fructifice inclusiv avantajul terenului propriu si al aportului spectatorilor. Rapidul intotdeauna a mizat pe fanii sai", a incheiat Costache. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-17-2009, 01:38 PM
|
|||
|
|||
"Nu veni în Giuleşti!"
Parcursul bun al Rapidului din startul campionatului l-a făcut pe George Copos să-şi dorească să revină la meciuriile echipei.
Finanţatorul giuleştenilor a fost prezent la partidele de la Craiova şi Piatra-Neamţ, unde le-a purtat noroc rapidiştilor, care au câştigat ambele jocuri. Pentru derby-ul cu CFR Cluj de sâmbătă, Copos şi-a anunţat prezenţa, după aproximativ un an de la ultimul joc pe care l-a urmărit live în Giuleşti, unde va fi însoţit de posibilul viitor patron al Rapidului, neamţul Lutz Stache. Suporterii nu sunt de acord cu prezenţa patronului în tribună şi, din superstiţie, îi cer acestuia să stea acasă sâmbătă seara. "Ar fi mai bine ca George Copos să nu vină la meci, pentru că fără dânsul echipa a câştigat în jocurile de acasă. Dânsul să continue să meargă la meciurile din deplasare, iar noi vom încuraja jucătorii şi nu vor simţi lipsa patronului", a spus liderul ultraşilor rapidişti, Vali Bulgaru. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-17-2009, 01:40 PM
|
|||
|
|||
A dat bani de la el ca să ajungă la Rapid!
Mircea Bornescu a ajuns ieri la o înţelegere cu patronul Craiovei, Adrian Mititelu, iar jucătorul este de astăzi liber de contract. Zilele următoare va semna cu Rapid un angajament pe trei ani.
Afacerea s-a desfăşurat până la urmă cum a dorit olteanul, adică portarul a plătit Ştiinţei 250.000 de euro şi şi-a răscumpărat practic libertatea. Interesant este însă de unde a făcut rost Bornescu de aceste lichidităţi într-un timp atât de scurt. Răspunsul este, poate, surprinzător: George Copos. Patronul Rapidului i-a oferit jucătorului cea mai mare parte din sumă, 200.000 de euro, 50.000 suportându-i Bornescu din salariul pe care acesta îl va avea în Giuleşti. Mai exact, Bornescu va juca în Giuleşti pe 120.000 de euro pe sezon, dar nu şi în actuala stagiune, la finele căreia va încasa doar 70.000. Portarul a făcut această concesie doar pentru a ajunge în curtea Rapidului, deşi avea oferte mai avantajoase de la alte echipe. I l-au furat lui Dinamo Astra Ploieşti, cealaltă echipă din Liga I care îl dorea pe Bornescu, i-a oferit acestuia un salariu de 200.000 de euro doar pentru campionatul în curs. Singura condiţie impusă de prahoveni era ca jucătorul să semneze ulterior cu Dinamo, unde ar fi trebuit să evolueze începând cu sezonul 2010-2011. Bornescu a întârziat însă luarea unei decizii şi a mers pe mâna lui George Copos, care l-a ajutat în final să devină liber de contract. 5 luni şi 5 zile au trecut de la Craiova - Vaslui 0-1, ultimul joc oficial al lui Bornescu în Liga I "Nu vreau să comentez nimic despre o eventuală venire a lui Bornescu şi nici despre eventualele detalii financiare", George Copos, patron Rapid http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-17-2009, 01:42 PM
|
|||
|
|||
"Cine trăieşte, iubeşte Rapidul!"
Investitorul german care vrea să patroneze Rapidul, Lutz Stache, va fi prezent azi în Giuleşti, pentru a fi alături de elevii lui Viorel Hizo în partida cu CFR Cluj.
S-au finalizat tratativele? Auditul financiar nu este încă gata, dar cel juridic a fost terminat. În ultimul timp, au apărut o serie de probleme, iar acum se lucrează pentru a fi rezolvate. Toate problemele care au apărut se pot rezolva în următoarele câteva zile. Sunteţi pregătit să investiţi în Giuleşti? Eu cunosc un pic mentalitatea românească şi, în principiu, banii pentru cumpărarea clubului sunt deja pregătiţi. Se află cu mine, în România. Totul este pregătit. Aştept finalizarea tratativelor. "Copos pare un om de încredere" Nu vă este teamă că patronul Rapidului se va răzgândi? Decizia îi aparţine domnului Copos. El trebuie să stabilească dacă va vinde sau nu. Tot ce pot spune e că dânsul pare un om de afaceri de încredere. Consider că îşi doreşte să vândă, dar totul se va lămuri în momentul în care îşi va pune semnătura pe contract şi totul se va termina. De ce Rapid? Cunosc Rapidul de 15 ani. Nu ştiam niciun cuvânt în limba română, dar am fost prezent la un meci al Rapidului. Pe atunci, un şofer de taxi mi-a spus: "Rapid este viaţa! Cine trăieşte, iubeşte Rapidul!" Rapid este clubul care îşi păstrează cel mai bine valorile. România are cei mai buni tineri jucători, iar Rapid are un potenţial incredibil de mare, din acest punct de vedere, în acest moment. Dacă veţi prelua Rapidul, vor urma schimbări la nivelul conducerii clubului? Nu s-a pus problema. Nimeni nu s-a gândit să schimbe antrenorul, dacă îl are pe cel mai bun. De aceea, am toată stima faţă de domnul Hizo şi faţă de fotbaliştii care dau tot ce au mai bun din ei. De aceea, sper ca sâmbătă Rapidul să câştige. Vă va însoţi domnul Copos la meciul cu CFR? Nu ştiu. Domnul Copos are întâlniri foarte importante. Nu ştiu dacă va veni la partidă. Eu rămân în România în special pentru a vedea echipa şi pentru a fi alături de fotbalişti. Vreau ca jucătorii să facă un meci bun şi să câştige. Îmi doresc să arate Clujului cine este cu adevărat Rapidul. Patroni din fotbalul românesc îşi doresc să fie şi antrenori... Dacă aş vrea să fiu antrenor, aş fi antrenor, dar eu nu mă implic direct la club. Este un proverb german: "Brutarul trebuie să coacă pâinea, nu să o facă". Un antrenor trebuie să antreneze fotbalişti, iar un proprietar de club trebuie să-şi câştige banii din afaceri şi să facă un management bun. "Doamna Prodan nu e implicată!" La revenirea sa în România, Lutz Stache a negat zvonurile conform cărora Ana Maria Prodan ar urma să ocupe un post de conducere în Giuleşti, dacă el ar cumpăra Rapidul. "Ana Maria Prodan nu are nicio legătură în toată această afacere. O cunosc doar ca soţie a domnului Laurenţiu Reghecampf. M-aş bucura totuşi ca, în viitor, domnul Reghecampf să colaboreze mai mult cu noi", a mărturisit posibilul investitor al Rapidului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)
4 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut