Ştiri Rapid Bucureşti
10-24-2009, 06:58 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
"Atenţie la Kapetanos! E foarte periculos în faţa porţii"
Nae Manea a prefaţat derby-ul Steaua-Rapid. Oficialul giuleştean a criticat faptul că partida se va juca fără spectatori şi nu crede că măsurile de acest gen sunt eficiente. Manea a identificat şi principalul inamic pentru defensiva giuleşteană, Pantelis Kapetanos, atacantul Stelei. Marcajul la vârful grec va fi foarte important, susţine Manea.
"Sigur că ar fi fost foarte bine să se joace cu spectatori în tribune. Vom resimţi lipsa suporterilor noştri. Şi cei ai Stelei meritau să aibă suporterii. E o greşeală. E un meci de antrenament, fără public, cel fără spectatori. Ar trebui găsite alte soluţii, nu să laşi suporterii pe afară. Dacă au greşit unii, să plătească, nu să-i pedepseşti pe toţi. În jocurile Steaua-Rapid se poate întâmpla orice. Noi venim după o înfrângere, vrem să o uităm cât mai repede şi să câştigăm pe Steaua, să rămânem în faţa clasamentului. Ei o pot lua la vale rău de tot dacă pierd cu noi. Echipa mai bine fizic şi tactic va avea câştig de cauză. Poate era mai bine să fi câştigat cu Fener, pentru că se vor mobiliza acum altfel, dar noi de foarte mulţi ani nu am mai pierdut cu Steaua şi sperăm să rămânem la fel. Bornescu e pregătit să joace, avem nevoie de valoarea lui, de experienţa lui, are multe calităţi. Steaua e plină de surprize, şi ca joc, şi individual. Trebuie dată mare atenţie lui Kapetenos, un vârf care în faţa porţii e foarte periculos. Trebuie să fim atenţi la marcajul său. Dar cred că Hizo ştie deja acest lucru şi şi-a luat toate măsurile de prevedere", a spus Manea, la Sport.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-24-2009, 07:06 PM
|
|||
|
|||
"Mergem în Ghencea să batem!"
Antrenorul giuleştenilor, Viorel Hizo, va merge mâine-seară în Ghencea din postura de călău al Stelei. Roş-albaştrii au ieşit de fiecare dată şifonaţi din duelurile cu "Dulăul", atunci când acesta a stat pe banca Rapidului sau a Vasluiului.
E bun şi un egal mâine sau vreţi să recuperaţi toate punctele pierdute cu CFR-ul? Mergem în Ghencea croiţi să batem, deşi Steaua e în creştere de la venirea lui Stoichiţă. Egalul nu ne interesează. Jucătorii sunt foarte motivaţi. Să vedem cum ne va ieşi jocul. Cum vi s-a părut prestaţia Stelei în Europa? Am văzut-o pe Steaua cu Fener şi nu prea ştiu ce să zic. Au jucat oscilant, dar nu vreau eu să-i analizez în presă. Oricum, duminică se va juca cu totul altceva. În primul rând pentru că nu vor fi suporteri, din păcate pentru noi. "Felicitări Urziceniului" V-a trecut supărarea pe Marinescu după greşelile din jocul cu CFR? Nu m-am decis încă dacă îl păstrez sau nu pe Marinescu în lotul pentru Steaua. Astăzi mă voi hotărî. Mă bucur că, exceptându-l pe Cesinha, care a plecat în Portugalia să se trateze, am toată echipa validă. Pe J.P Pinto l-aţi scos definitiv de la inimă? Cu J.P Pinto n-am nimic. Eu îl antrenez, vorbesc cu el, dar nu pot să intru pe teren în locul lui ca să dau gol. Nu se pune problema ca eu să-l am sau nu la inimă. Pur şi simplu Ioniţă şi Răduţă i-au luat faţa în acest moment şi, în acestă ordine, eu trebuie să le dau încredere. Cum vi s-a părut succesul Unirii? Are şi Rapid şanse să ajungă în Ligă la anul? Am vorbit şi eu aseară cu Maftei şi l-am felicitat pentru jocul lui şi al Urziceniului de la Glasgow. I-am spus să le transmită şi colegilor lui aprecierile mele. Sper să ajungem şi noi la anul în cupele europene. Dacă nici acum nu reuşim asta, nu ştiu când mai ajungem. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 04:57 PM
|
|||
|
|||
30 de giuleşteni vin diseară în Ghencea
Rapidiştii intră pe Ghencea pe baza unei liste. Copos a trimis o scrisoare la UEFA, în care a cerut ca 200 de suporteri vişinii să aibă dreptul de a asista la derby, dar cum nu a avut cîştig de cauză, patronul s-a mulţumit cu doar 30 de locuri.
Acţionarul a întocmit personal lista cu numele celor care au voie pe stadionul Steaua. "Vor fi membrii conducerii plus alţi invitaţi", a explicat un apropiat al lui Copos. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 04:58 PM
|
|||
|
|||
Hizo: "Nu mă interesează ce se întîmplă la Steaua, ştiu doar că băieţii mei sînt foarte motivaţi"
Meciul cu Steaua a fost pregătit în detaliu de rapidişti în această săptămînă. Băieţii lui Viorel Hizo sînt decişi să învingă în faţa marii rivale, chiar pe terenul acesteia, în Ghencea.
"Sînt ambiţii mari în joc, pentru că este în primul rînd un meci care îi motivează foarte mult pe jucători. Au o dorinţă foarte mare în ceea ce priveşte pregătirea meciului şi vor să cîştige cele trei puncte. Din păcate, am pierdut etapa trecută în Giuleşti, dar vrem să ne reabilităm în faţa fanilor acum. Şi pregătirea e altfel pentru acest meci, e o presiune mai mare înaintea derby-urilor. Atît jucătorii, cît şi eu ne dorim să cîştigăm acest meci şi să ducem echipa din nou pe primul loc. Cînd ai astfel de dorinţe, pregăteşti mult mai atent partida, încerci să discuţi mai mult cu jucătorii, în general, priveşti altfel lucrurile. Nu vreau să vorbesc despre ceea ce se întîmplă la Steaua. Sînt problemele lor, pe care nu vreau să le comentez. Nu vreau să mă gîndesc cum ar fi să fie şi la noi starea aceasta de tensiune. Nu-mi doresc şi nu le doresc asta nici măcar duşmanilor. Nu vreau să mai trecem niciodată prin aceste probleme, pentru că e groaznic", a spus Hizo. "Nu sînt probleme cu Bornescu, are drept de joc" Meciul Steaua - Rapid a început încă de acum cîteva zile, între oficialii celor două cluburi. Steliştii ameninţă că vor cîştiga meciul la "masa verde", dacă giuleştenii îl vor trimite în poartă pe Mircea Bornescu, portarul legitimat în această săptămînă. "Nu este treaba mea, dar trebuie să înţeleagă că totul este absolut corect, conform regulamentelor. Mircea Bornescu şi-a început litigiul cu Universitatea în perioada de transferuri. Chiar dacă actele s-au finalizat acum, Bornescu avea tot dreptul să semneze cu Rapid, aşa cum a şi făcut-o. Am mare încredere în el şi cred că va face un meci bun", a spus Hizo. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 04:58 PM
|
|||
|
|||
"Bornescu are 90 de kilograme"
Clubul din Grant a confirmat pe site-ul oficial informaţia publicată de Gazetă, potrivit căreia Bornescu e supraponderal, din cauza pauzei de patru luni, cît a trecut de la ultimul meci oficial în care a apărat.
Giuleştenii au postat pe site profilul noii achiziţii, cu înălţimea şi greutatea: 1,87 metri şi 90 de kilograme. "Nu e adevărat, Mircea e sub greutatea pe care au anunţat-o rapidiştii!", a declarat Ana Maria Prodan, impresarul fotbalistului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 05:00 PM
|
|||
|
|||
Dănuţ Lupu: "La Steaua - Dinamo nu există favorită, dar la Steaua - Rapid, da. E Rapidul!"
Fostul mijlocaş al Rapidului Dănuţ Lupu este de părere că giuleştenii se pot impune în Ghencea graţie atmosferei mai bune din lotul echipei pregătite de Viorel Hizo şi consideră că derby-ul din această seară nu va fi unul spectaculos.
"La ora asta, Steaua - Rapid e la un 95% din importanţa unui derby Steaua - Dinamo. Rapidul a fost în top în ultimii ani, a pus probleme în lupta pentru titlu şi asta nu are cum să nu influenţeze perspectiva din care abordează un asemenea meci. E greu să joci la Steaua fără suporteri sau cu unii care nu te încurajează, ba te mai şi înjură. Şi în Giuleşti sînt unele dificultăţi legate de partea financiară, dar măcar acolo ştii că ai aprecierea publicului şi susţinerea lui. Nu cred că va fi un meci spectaculos, merg pe o victorie a Rapidului cu 2-1. Într-un Steaua - Dinamo nu poţi spune cine e favoritul, dar la Steaua - Rapid poţi: e Rapidul! Au avantajul unor rezultate directe mai bune în ultimul timp, asta se poate dovedi un avantaj important. Pentru a fi spectacol e nevoie de jucători spectaculoşi, iar de asta cam ducem lipsă", a spus Lupu pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 05:01 PM
|
|||
|
|||
Omul lui Kapetanos
Adrian Iordache, rapidistul cu cel mai bun joc de cap, va avea sarcina să-l blocheze pe vîrful grec al Stelei.
Un transfer făcut ca să umple lotul a devenit achiziţia turului la Rapid. Adrian Iordache (28 de ani) a ajuns în Giuleşti fiindcă Hizo voia neapărat un stoper, iar clubul nu-şi permitea să ia decît unul gratis. Acum, "Dulăul" îl vede soluţia numărul 1 pentru centrul defensivei: "Bravo lui! Adi a muncit de cînd a venit şi a jucat fără greşeală de fiecare dată! A plecat din afara lotului şi a ajuns titular, deci îşi merită postul". Contra Stelei, fostul dinamovist va fi folosit cu o sarcină precisă: blocarea lui Kapetanos, cel mai înalt jucător de atac al roş-albaştrilor. A fugit din România Iordache a cîştigat cu Dinamo un titlu şi trei Cupe ale României, între 2000 şi 2004, an în care a început coşmarul lui. A fost implicat într-un accident de circulaţie pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Fotbalistul a intrat cu maşina într-un şanţ şi la cîţiva metri de autoturism a fost găsit un cadavru. Procurorii au închis dosarul din lipsă de probe, un an mai tîrziu. Accidentul i-a schimbat şi cariera. "Ajunsese pe la Dinamo II, nu mai putea să joace, fiindcă peste tot în ţară i se striga numai «Criminalule!». Ca să continue cu fotbalul, a ajuns în Rusia, la Şinik Iaroslav, după aceea în Cipru, la Alki Larnaca şi apoi la AEL Limassol", au povestit apropiaţi ai lui Iordache. "A fost Tamaş, varianta 2000!" Adrian Iordache a debutat la Dinamo la 19 ani ca mare speranţă, "era văzut ca viitor fundaş al «naţionalei»", povestesc foştii lui colegi. Aceleaşi surse îl compară însă cu Tamaş, şi pentru calităţi, şi pentru viaţa de noapte: "Ca jucător, Adi e foarte muncitor, dar pe la 20 de ani a făcut nişte greşeli care i-au marcat evoluţia. A fost gen Tamaş, adică a vrut să le împace pe toate, şi distracţiile, şi fotbalul". 1,87 metri este înălţimea lui Iordache, cu doi centimetri sub Kapetanos, adversarul său direct de diseară http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-27-2009, 05:56 PM
|
|||
|
|||
Copos: "E bun un punct pe terenul Stelei, de şapte ani tot plecăm neînvinşi din Ghencea"
Patronul Rapidului, George Copos, a declarat duminică, după derby-ul cu Steaua, că este mulţumit de egalul obţinut de giuleşteni în deplasare, chiar dacă şi-ar fi dorit mult o victorie pe terenul rivalilor.
"A fost un rezultat echitabil. Rapid a avut o primă repriză mai bună, Steaua pe cea de-a doua. Fotbalul este trist fără spectatori, nu există motivaţie pentru fotbalişti şi nu e nici presiune. Mijlocaşii laterali au prins o zi mai slabă la Rapid, se vede lipsa lui Cesinha. Trebuie să se întoarcă cât mai repede. Nu am avut încredere şi nu am avut nici o organizare foarte bună. Mi-aş fi dorit să câştigăm, dar asta este, e bun şi un punct, îl punem la zestrea noastră acolo. De şapte ani tot plecăm neînvinţi din Ghencea", a spus Copos. În timp ce patronul Rapidului acorda declaraţii presei, omologul său de la Steaua, Gigi Becali, a ieşit de la tribuna oficială, a venit lângă acesta şi i-a spus: "Să zici mersi pentru egalul ăsta, că nici nu aţi ajuns la poartă. Eşti norocos. Bruneţii au avut noroc azi". Steaua şi Rapid au încheiat duminică la egalitate, scor 1-1, derby-ul din etapa a 11-a, rezultat în urma căruia Mihai Stoichiţă rămâne neînvins în Liga I pe banca steliştilor, în timp ce giuleştenii au înregistrat prmia remiză din actuala ediţie a primului eşalon. În urma acestui rezultat, Steaua şi Rapid au rămas la egalitate în clasament, cu câte 19 puncte, pe locurile 3 şi 4, giuleştenii fiind avantajaţi de golaverajul net superior. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-27-2009, 06:00 PM
|
|||
|
|||
Viorel Hizo afirmă că rezultatul derby-ului cu Steaua este echitabil
Antrenorul echipei Rapid, Viorel Hizo, a declarat duminică, după meciul cu Steaua, că este mulţumit de jocul elevilor săi şi consideră că rezultatul este echitabil, pentru că ambele formaţii au avut ocazii şi îşi puteau apropia victoria.
"Am început bine, am condus cu 1-0, însă am terminat destul de prost jocul, lăsându-ne dominaţi şi făcând unele greşeli. Sunt mulţumit că am luat un punct pe terenul Stelei, pentru că de la venirea lui Stoichiţă ei au două viteze în plus. Nu am pierdut, o puteam face, dar la fel de bine puteam câştiga. E un rezultat echitabil. Am fost nemulţumit de evoluţia unor jucători şi trebuie să înţeleagă că toţi vrem victoria. Cred că lipsa publicului ne-a dezavantajat", a spus Hizo. Tehnicianul a mai afirmat că l-a schimbat pe Herea pentru că acesta nu era complet refăcut şi a explicat titularizarea lui Marius Constantin la mijlocul terenului: "Pe Marius l-am pregătit de o săptămână să joace acolo. Nu cred că am greşit, pentru că a făcut tot ceea ce trebuia. Aveam nevoie de un jucător ca el în zona centrală, mai ales într-un meci ca acesta cu Steaua". Steaua şi Rapid au încheiat duminică la egalitate, scor 1-1, derby-ul din etapa a 11-a, rezultat în urma căruia Mihai Stoichiţă rămâne neînvins în Liga I pe banca steliştilor, în timp ce giuleştenii au înregistrat prmia remiză din actuala ediţie a primului eşalon. În urma acestui rezultat, Steaua şi Rapid au rămas la egalitate în clasament, cu câte 19 puncte, pe locurile 3 şi 4, giuleştenii fiind avantajaţi de golaverajul net superior. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-27-2009, 09:59 PM
|
|||
|
|||
Debut perfect
Bornescu a salvat Rapidul de la eşec în marele derby din Ghencea.
Rapid n-a jucat aseară mai prost decît etapa trecută, cînd a pierdut acasă, 1-4 cu CFR Cluj. Diferenţa a fost, însă, că în locul lui Marinescu între buturi a apărut Mircea Bornescu, legitimat chiar înaintea partidei, spre nemulţumirea oficialilor din Ghencea. De ce le-a fost frică steliştilor de aia n-au scăpat. Portarul de 29 de ani s-a evidenţiat prin cîteva intervenţi salvatoare, în special în repriza secundă, cînd gazdele au dominat categoric. Chiar şi la golul primit a avut un reflex incredibil, Dayro Moreno învingîndu-l abia din a doua încercare, cu un şut puternic din apropiere, sub transversală. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
18 Musafir(i)
18 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut