Ştiri Universitatea Craiova
10-28-2009, 08:22 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Universitatea Craiova
Cristescu: "Trebuie să vorbim mai mult pe teren şi la sfârşitul meciului meci, nu înainte"
Managerul Universităţii Craiova, Silvian Cristescu, a apreciat care este importanţa meciului cu Poli Iaşi: "Atmosfera la echipă este bună, sperăm să ne calificăm, deşi nu va fi deloc uşor. Trebuie să vorbim mai mult pe teren şi la sfârşitul meciului meci, nu înainte. Datorită Cupei României putem ajunge mai uşor în Liga Europa şi trebuie să speculăm acest lucru".
Alb-albaştrii şi-au stabilit cantonamentul la Vaslui şi, conform protocolului încheiat cu gruparea antrenată de Lăcătuş, au efectuat o şedinţă de pregătire pe un teren al formaţiei patronate de Porumboiu. Altfel, craiovenii au mers la mănăstirea Moreni, situată la 27 de kilometri de Vaslui, în comuna Deleni. La finalul meciului cu Politehnica Iaşi, lotul Universităţii se va întoarce la Vaslui, iar apoi va pleca spre Buzău, acolo unde se va caza înaintea partidei cu Unirea Urziceni. Eugen Neagoe a deplasat 20 de jucători pentru meciul cu Poli Iaşi, în lot aflându-se Bărboianu, care este accidentat şi incert pentru meciul din Cupă, dar şi Trică, fotbalist care este suspendat. Meciul Politehnica Iaşi-Universitatea Craiova, din optimile Cupei României, se va juca miercuri, de la ora 18:15, pe stadionul Emil Alexandrescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 07:13 PM
|
|||
|
|||
Neagoe spune că victoria Universităţii în meciul cu Poli Iaşi nu poate fi contestată
Antrenorul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, a declarat, miercuri, după victoria cu Politehnica Iaşi, scor 3-0, în optimile Cupei României, că echipa sa a meritat calificarea deoarece a avut mai multe ocazii decât adversarul.
"Am jucat pe un teren destul de greu, am muncit mult în acest meci, iar băieţii şi-au dorit mult calificarea. Am obţinut o victorie meritată. Totuşi, dacă ieşenii marcau la acel penalty, poate aveam probleme pe final, dar să nu uităm că noi ne-am creat mai multe ocazii şi am dominat. Îi felicit pe băieţi pentru jocul prestat, mă bucur că Merlier a fost inspirat la acea fază", a spus Neagoe. Tehnicianul a lăudat şi evoluţia lui Dorel Stoica, revenit la echipă după trei săptămâni în care s-a pregătit singur: "Stoica e un jucător valoros, a jucat foarte bine şi cred că până acum s-a simţit absenţa lui din lot". Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României după ce a trecut, miercuri, în deplasare, scor 3-0, de Politehnica Iaşi, graţie golurilor marcate de fraţii Florin şi Mihai Costea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 07:55 PM
|
|||
|
|||
"Ştiinţa nu mai e iubită la Craiova"
E oficial. Universitatea Craiova va juca, cel târziu din retur, la Turnu Severin. Consiliul local al Drobetei a votat ieri, în unanimitate, asocierea cu clubul din Bănie privind folosirea stadionului Municipal pentru doi ani şi jumătate.
Primarul oraşului mehedinţean speră însă ca mutarea să se petreacă mai devreme, chiar de la următorul meci pe teren propriu al Craiovei, de pe 21 noiembrie, cu Ceahlăul Piatra Neamţ. "Echipa va fi susţinută la fiecare meci de peste 20.000 de spectatori. Universitatea este a tuturor oltenilor", a spus primarul Constantin Gherghe. Practic, primarul Severinului a profitat de situația delicată din punct de vedere financiar a lui Mititelu. În afara problemelor cu fanii și cu edilul Craiovei, criza globală i-a diminuat considerabil sursele de venit, iar disponibilitatea severinenilor de a investi a constituit o veritabilă mană cerească. Solomon vrea altă echipă! De partea cealaltă, primarul Craiovei, Antonie Solomon, nici nu mai vrea să audă de Adrian Mititelu şi plănuieşte să păstreze, într-un fel sau altul, fotbalul în urbea pe care o administrează. "Nu mă interesează această echipă a lui Mititelu. E particulară şi face ce vrea cu ea. O să găsim noi o formulă să jucăm aici, la Craiova, în Liga I şi în Liga Campionilor", a declarat ieri Solomon. Ilie Balaci, actualmente antrenor în Kuwait, la Al Kazma, a reacţionat vehement la poziţia afişată de primar. "Solomon să nu uite că oraşul Craiova e cunoscut în Europa datorită echipei de fotbal. Lumea moare de foame în oraş, nu avem WC-uri publice şi el visează la altă echipă", a exclamat Balaci, care pune un diagnostic cinic relaţiei dintre echipă şi suporteri: lipsă de iubire. "Craiova se mută la Severin pentru că acolo e iubită. Înţeleg că fanii au ceva cu Mititelu, dar problemele să şi le rezolve în afara stadionului. Ei trebuie să susţină echipa necondiţionat. Dacă nu vin la stadion ca pe vremuri şi nu o ajută să câştige, înseamnă că n-o mai iubesc", a comentat fostul manager al Craiovei, Ilie Balaci. Istoria conflictului cu suporterii Scandalul dintre știința și fanii săi își are originile la finalul meciului din sezonul trecut, cu FC Vaslui, scor 0-1, când oltenii au ratat accesul în Europa. ProSport vă prezintă istoricul conflictului din Bănie. 1 Suporterii s-au supărat că echipa a ratat Europa pierzând ultimele două meciuri din campionatul trecut, cu Steaua şi FC Vaslui, din care avea nevoie de un singur punct; 2 Cele două eşecuri au fost asociate de fani cu scandalul licenţei de club profesionist, iar Mititelu a fost acuzat că a cedat locul de Europa League în schimbul rămânerii în Liga I; 3 În luna iunie, după ce anunţase că va pune un antrenor titrat, Mititelu îl instalează principal pe Daniel Mogoşanu, mutare care i-a dezamăgit pe susţinătorii echipei; 4 Preţul biletelor pentru sezonul în curs a fost majorat, fapt care a dus la media ridicolă de spectatori pe "Ion Obolemenco", aproximativ 4.000; 5 Excesul de zel al forţelor de ordine, care au interzis în stadion mai multe bannere, deşi acestea nu conţineau jigniri, a fost pus de către galerie tot pe seama conducerii clubului. Abonaţii îl ameninţă pe Mititelu cu tribunalul! Fanii din Bănie sunt fie frustraţi, fie indignaţi, fie vor să organizeze proteste împotriva primarului Solomon, considerându-l pe acesta principalul vinovat pentru mutarea echipei. Cei mai contrariaţi sunt însă cei care îşi achiziţionaseră abonamente şi, odată cu mutarea echipei, nu vor mai avea posibilitatea să asiste la meciuri. Pentru a-şi vedea favoriţii pe viu, fanii vor trebui să parcurgă 135 de kilometri până la Drobeta. Suporterii ameninţă cu procese şi reclamaţii la OPC. "Toţi cei care aveţi abonamente haideţi să ne unim şi să îl acţionăm în judecată pe Mititelu şi să îi cerem daune", au reacţionat fanii pe http://www.prosport.ro". LPF trebuie să modifice regulamentul Pentru ca Universitatea să poată evolua la Turnu Severin, LPF trebuie să schimbe regulamentul. "Există un singur obstacol pentru ca Ştiinţa să se poată muta la Drobeta. Articolul din regulament spune că echipa se poate duce într-un alt oraş la o distanţă maximă de 50 de kilometri faţă de fostul stadion. Cum în România nu există foarte multe arene la standarde înalte, regulamentul se poate modifica", a declarat Valentin Alexandru, secretar general al LPF. "Arena din Drobeta nu are nocturnă, însă poate fi omologată fără probleme pentru Liga I. Nocturna nu e o condiţie obligatorie", a precizat şeful Departamentului Licenţieri al FRF, Viorel Duru. Vrea Patriciu să cumpere Craiova? Clubul din Bănie are din nou o cotă de piaţă foarte bună. Acest lucru este dovedit de zvonul care umblă de ceva timp printre conducătorii FRF, acela că unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, Dinu Patriciu, ar fi dispus să cumpere clubul oltean. Patriciu ar fi fost îndemnat să investească în fotbal de către apropiați, iar impresarul Marcel Popescu, fost preşedinte la Ştiinţa la începutul anilor 90 să revină ca și conducător. Acesta din urmă neagă însă o eventuală implicare într-o astfel de tranzacţie. "Eu nu ştiu nimic, întrebaţi-l pe domnul Patriciu. Oricum, sunt onorat că un astfel de om îmi recunoaşte valoarea", a spus Marcel Popescu. Numele echipei nu se schimbă Disputarea partidelor de pe teren propriu la Turnu Severin nu va însemna pentru Craiova schimbarea numelui sau a sediului, aşa cum se întâmplă, de exemplu, în NBA. Echipa îşi păstrează denumirea, palmaresul şi sediul, mutarea fiind o soluţie temporară, aşa cum declară şi patronul Adrian Mititelu: "Echipa asta a fost, este si va fi Universitatea Craiova. Este echipa Olteniei. La Drobeta Turnu-Severin este tot Oltenia. Echipa este foarte bine primită, acolo sunt condiţii foarte bune, peste două luni stadionul din Turnu Severin va fi unul dintre cele mai moderne din țară". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 07:56 PM
|
|||
|
|||
"După acele două înfrângeri în campionat, trebuia să vină odată şi odată şi victoria"
Fundaşul Ştiinţei Dorel Stoica se bucură că Universitatea a reuşit să spargă gheaţa la Iaşi, prin victoria de aseară, şi speră să revină aici pentru a juca finala Cupei României.
"După acele două înfrângeri în campionat, trebuia să vină odată şi odată şi victoria. Şi după cum ştim, nu am bătut la Iaşi de mulţi ani. Sunt bucuros că am venit lângă aceşti băieţi minunaţi şi mă bucur că i-am ajutat astăzi să câştige. Orice meci îl jucăm la victorie, sperăm să jucăm bine şi să aducem lumea la stadion. Eu zic că anul ăsta trebuie să jucăm finala Cupei României şi, dacă ne concentrăm, eu zic că putem atinge obiectivul. Ne dorim foarte mult, ne-am simţit foarte bine aici şi sperăm să jucăm şi finala", a declarat Stoica. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 07:58 PM
|
|||
|
|||
"Era timpul să ne revenim!"
Preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu, consideră că odată cu această victorie, gruparea alb-albastră îşi va reveni şi în campionat şi a explicat motivele pentru care este hotărât ca, din retur, Universitatea să-şi dispute partidele la Severin.
"Era timpul să mai avem şi noi o seară fericită. Era timpul să ne revenim! O să vedeţi că şi în campionat vom reuşi să ne redresăm. Formularea corectă este meciurile considerate acasă ale Universităţii se vor disputa pe Arena «Municipal» din Severin. Din retur este foarte clar. Eu nu am văzut spectatori. Iubirea pentru Craiova este numai folclor. Eu am cinci ani aici şi nu am reuşit să o observ. De 19 ani nu i-a păsat nimănui de acest brand, care este al oraşului Craiova. Eu recunosc că este brandul Craiovei, aparţine Craiovei şi regiunii Oltenia. Iubirea alb-albastră nu există decât din când în când, când echipa merge bine. Eu mi-am cheltuit averea şi mi-am pus sufletul pentru echipa asta, cu toate că am greşit şi eu, recunosc, dar buna-credinţă nimeni nu poate să mi-o conteste. În schimb, oraşul Craiova şi-a bătut joc efectiv prin nepăsare. Nu mă interesează ce zice primarul! Nu este un pas înapoi. Eu am aşteptat cinci ani, cât să mai accept? Oraşele Râmnicu Vâlcea, Drobeta Severin şi Târgu Jiu, care toate trei la un loc fac cât Craiova ca mărime, au învestit fiecare câte trei - patru milioane în arenele pe care le deţin. La Craiova s-a investit doar o sumă minoră. Nu a fost problema că nu sunt bani, ci că au alte direcţii. Mai nou, pe lângă faptul că nu mă ajută, îmi boicotează şi celelalte activităţi ale mele. Practic, mă constrâng, probabil în speranţa să le las lor echipa. O să rămâneţi uimiţi cât de mult va fi iubită echipa asta la Severin", a declarat Adrian Mititelu. Patronul Ştiinţei a afirmat că pentru el este foarte importantă Cupa României şi a vorbit şi de revenirea lui Dorel Stoica: "Mi-am dorit din totdeauna trofeul Cupa României, dar nu am putut. Dorel Stoica mi-a dat un telefon şi şi-a manifestat intenţia de a se întoarce la echipă, susţinând că nu poate să stea deoparte când echipa trece prin momente grele şi departe de băieţi. Acest lucru m-a impresionat foarte mult, m-am înţeles cu el şi s-a întors." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 08:01 PM
|
|||
|
|||
Dorel Stoica a revenit la echipă!
După aproape trei săptămâni, Dorel Stoica a revenit la echipă. El s-a prezentat direct la Vaslui, acolo unde Universitatea a stat pentru două zile, şi a intrat în programul echipei, iar în această seară are şanse foarte mari să joace în partida cu Poli Iaşi.
Fundaşul Ştiinţei primise, în urmă cu trei săptămâni, acordul lui Adrian Mititelu de a negocia cu orice echipă de afară, însă, până în acest moment, nu a apărut nimic concret. În toată această perioadă, Dorel Stoica s-a pregătit cu Drobeta Turnu Severin. Stoica a fost prezent în tribune la meciul cu Vaslui, iar la final a plecat supărat după înfrângerea în faţa moldovenilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 08:02 PM
|
|||
|
|||
Universitatea a primit vot favorabil
Miercuri dimineaţă, în sala de şedinţă a Prefecturii Judeţului Mehedinţi s-a votat, cu unanimitate de voturi, asocierea dintre Consiliul Local Drobeta Turnu Severin şi FC Universitatea Craiova, privind folosirea Stadionului "Municipal" din Dr. Tr. Severin până la finele sezonului 2011 - 2012.
Astfel, primul meci oficial pe care Universitatea îl va disputa la malul Dunării ar putea fi cel din 21 noiembrie, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, din etapa a XIV-a. Pe 15 noiembrie, de la ora 13, echipa lui Eugen Neagoe va participa şi la inaugurarea arenei severinene, printr-un amical cu Dinamo Bucureşti. "Este o onoare pentru noi să putem găzdui Universitatea Craiova la Severin. Nu aveam de ce să ne opunem şi sunt convinşi că echipa va avea rezultate pe noul stadion şi cu siguranţă va fi susţinută la fiecare meci de peste 20.000 de spectatori. «Campioana unei mari iubiri» nu este numai a craiovenilor, ci a tuturor oltenilor şi este o echipă emblematică pentru întreg fotbalul românesc. Cel mai probabil, pe 21 noiembrie, partida Universitatea - Ceahlăul va fi prima oficială pe stadionul din Severin", a spus primarul Constantin Gherghe, cunoscut drept un înfocat suporter al "Campioanei unei mari iubiri". La iniţiativa noului edil, arena de la malul Dunării, lăsată în paragină în cele trei mandate ale fostului primar Constantin Dinu, a intrat, încă din toamna trecută, într-un amplu proces de modernizare, ce se va finaliza anul viitor, când va fi montată şi instalaţia de nocturnă. Până în prezent investiţia de la Stadionul "Municipal“ a costat peste trei milioane de euro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 08:03 PM
|
|||
|
|||
Decizia de mutare a Universităţii la Severin este una justificată
Corneliu Andrei Stroe, fostul preşedinte al Craiovei Maxima, a declarat astăzi că decizia preşedintelui Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, este una justificată, având în vedere relaţia proastă pe care o are Clubul Universitatea Craiova cu primarul Antonie Solomon şi că acesta nu a sprijinit mai deloc Clubul Universitatea.
"Eu tocmai mă întorc de la Timişoara, unde mă aflu la un colocviu pe teme universitare, şi am aflat cu stupoare că autorităţile de aici, Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, sprijină echipa FC Timişoara cu sume importante, de câteva milioane de euro pe an. Păcat că autorităţile din Craiova nu au dorit să ia exemplul celor de la Timişoara! Consider că domnul Mititelu a luat o decizie justă de a muta echipa la Severin, unde este bine primită şi unde spectatorii probabil nu vor mai înjura jucătorii. Am înţeles că la Severin s-a construit o arenă ultramodernă, cu o investiţie majoră, deşi în acest oraş nu există echipă de Liga I. Oricum, eu voi fi prezent oriunde să vad meciurile Universităţii", a afirmat Corneliu Andrei Stroe. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 08:04 PM
|
|||
|
|||
"Mă bucur pentru trofeu, dar cel mai mult că am câştigat şi că mergem mai departe"
Autorul dublei în partida de aseară, de la Iaşi, atacantul Mihai Costea a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei, trofeul pe care în meciul precedent de la Craiova, cu Bistriţa II, l-a câştigat fratele său Florin.
Despre partida de aseară, Mihai Costea s-a arătat fericit de victorie şi speră într-o continuitate în campionat cu astfel de rezultate. "A fost un meci foarte greu, pe un teren nasol. Bine că am câştigat şi mergem mai departe. Anul trecut am ratat cea mai mare ocazie din cariera mea şi mă bucur că am înscris astăzi. A trecut meciul de Cupă ne gândim la cel din campionat, ne trebuie puncte. Sperăm să legăm mai multe victorii. Mă bucur pentru trofeu, dar cel mai mult că am câştigat şi că mergem mai departe. Sâmbătă trebuie să câştigăm, pentru că ştiam mai cam rău în clasament. Ne-a lipsit şansa", a declarat Mihai Costea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-29-2009, 09:00 PM
|
|||
|
|||
Ilie Năstase: "Univeristatea este a Craiovei, ce să căute la Severin"
Tenismanul Ilie Năstase a declarat astăzi în Bănie că nu este de acord cu intenţia lui Adrian Mititelu de a muta echipa de fotbal Universitatea Craiova la Drobeta Turnu Severin.
"Nu e bine să mute echipa. Ştiu că au fost nişte discuţii între club şi Primărie dar poate se vor rezolva. Universitatea nu se poate identifica cu Drobeta Turnu Severin. Echipa este a Craiovei, a craiovenilor", apreciează Ilie Năstase. Gloria tenisului de câmp a ajuns în Craiova la ora 11:20 şi a fost primit cu aplauze de către consilierii locali în sala mare a Primăriei unde avea loc şedinţa ordinară pe luna octombrie. Ilie Năstase a primit titlul de cetăţean de onoare din partea primarului Antonie Solomon, hotărâre ce a fost luată în urmă cu două luni, în cadrul unei alte şedinţe a Consililui Local. Tenismanul va juca mâine un meci demonstrativ cu Mansour Bahrami în Parcul Tineretului, inaugurat de municipalitatea weekend-ul trecut cu ocazia Zilelor Oraşului şi a concertului Michael Bolton. Parcul Tineretului dispune de patru terenuri de tenis amenajate la standarde europene. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)
1 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut