Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Poli Timişoara
10-30-2009, 07:56 PM
RE: Ştiri Poli Timişoara
Marian Iancu: "Iuliu Mureşan să îşi ceară scuze, iar clubul organizator să fie sancţionat dur!"

Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, îi cere oficial preşedintelui CFR-ului, Iuliu Mureşan, să-şi ceară scuze pentru că a declarat că în cazul "petarda" vinovaţi sînt fanii bănăţeni, şi cere totodată pedepsirea aspră a CFR-ului pentru acea petardă aruncată în teren, care l-ar fi putut costa pe Eder Bonfim viaţa.

"Am luat act de declaraţia domnului Ilie Milici, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Cluj, afirmaţie apărută pe site-ul citynews.ro, în care se spunea (referitor la incidentul din timpul partidei CFR Cluj-FC Timişoara, când jucătorul Eder Bonfim a fost aproape de a fi lovit în urma unei rachete lansate din tribune): "Am văzut mai multe filmuleţe, se vede zona din care s-a tras. Concluzia e că nu s-a tras din galeria Timişoarei". De asemenea, am urmărit toate clipurile video cu incidentul în cauză, postate pe internet şi preluate de site-urile de specialitate. Solicităm, în acest sens, ca dl. Iuliu Mureşan, preşedinte al FC CFR 1907 Cluj, să îşi ceară scuze public pentru afirmaţiile iresponsabile făcute imediat după finalul jocului din 25 octombrie si continuate ulterior când a acuzat galeria noastră că este vinovată pentru lansarea respectivei rachete. În caz contrar, îl vom acţiona în judecată pe oficialul echipei din Cluj, pentru declaraţii mincinoase, defăimătoare si calomnioase, cu scopul de a ascunde adevăul şi pe cel care se face vinovat pentru tentativă de omor. Cerem continuarea anchetei pentru a fi descoperit criminalul din tribunele stadionului unde joacă CFR Cluj. Cerem fermitate şi intransigenţă în sancţonarea dură şi fără nicio umbră de înţelegere a organizatorilor jocului amintit mai sus. Atragem atenţia organelor abilitate şi comisiilor LPF că răspunderea le aparţine pentru toate ce vor urma să se întâmple pe stadionul din Cluj în cazul în care nu se vor lua măsurile necesare ce se impun." - Marian Iancu, preşedinte Consiliu de Administraţie FC Timişoara

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-30-2009, 07:57 PM
Cristian Brancovan: "Toata lumea se gandeste la o victorie cu Steaua"

Cristian Brancovan, unul dintre liderii galeriei echipei FC Timisoara, spera ca stadionul "Dan Paltinisanu" sa se umple la meciul banatenilor cu Steaua, din etapa a XII-a, pentru ca toata suflarea "violeta" spera la o victorie in fata "ros-albastrilor".

Brancovan a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca formatia antrenata de Ioan Ovidiu Sabau nu se teme de granzii bucuresteni, pentru ca, daca ar rata castigarea campionatului, ar face-o pe mana ei.

"Nu pot sa vorbesc in numele tuturor suporterilor, pentru ca abia imi revin dupa o interdictie primita pe nedrept si de care am reusit sa scap, printr-o hotarare judecatoreasca. Pe mine, unul nu prea ma interesa Cupa Romaniei, deoarece s-a dovedit ca nu e o competitie care sa ne respecte e noi. Am ramas cu un gust amar dupa finala din sezonul trecut. Echipa sper sa nu gandeasca in felul in care o fac eu. In meciul cu Steaua sper ca suporterii sa fie alaturi de echipa, pentru ca in ultimul timp au fost indepartati de catre domnul Iancu. Sper sa fie un stadion plin si toata lumea se gandeste la victorie. Imi place momentul acesta, cand s-a intors totul, cand noi venim de pe primul loc, favorita intr-un meci cu Steaua. Inainte, Steaua venea de pe primele locuri. Daca pierdem campionatul, e numai pe mana nastra, asa cum s-a mai intamplat. Nu imi e teama de Steaua, de nimeni, imi e teama numai de noi", a declarat Cristian Brancovan, in cadrul emisiunii "Suporter de serviciu".

"Un rol important in indepartarea spectatoilor de pe stadioane il au conducatorii. Se vede la Timisoara, se vede la Steaua. Eu sper la revenirea spectatorilor timisoreni la stadion odata cu meciul acesta, cu Steaua. Cred ca si scandalurile au vina lor in indepartarea suporterilor. Plus ca acum oricine are posibilitatea sa vada la televizor meciurile. Daca nu prinde acasa posturile care transmit meciurile, exista posibilitatea sa urmareasca dintr-un bar. Nu mai e ca acum sapte - opt ani, cand erau televizate numai meciurile Stelei sau ale lui Dinamo", a mai spus liderul suporterilor banateni.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-30-2009, 10:13 PM
Marian Iancu: "Mureşan nu e atît de iresponsabil încît să nu ia măsuri!"

Finanţatorul echipei Poli Timişoara, Marian Iancu, a declarat că le va acorda tot sprijinul clujenilor pentru a afla cine a fost cel care a aruncat în teren petarda ce l-a lovit pe Bonfim. Mai mult, Iancu a spus că va lua măsuri şi împotriva suporterilor timişoreni care au aruncat cu fumigene în timpul meciului cu CFR Cluj.

"Ce s-a întîmplat la Cluj nu s-a mai întîmplat nicăieri în lume. Sînt convins că cei de la CFR nu vor renunţa pînă nu vor prinde făptaşul. Cel puţin eu nu voi renunţa! Domnul Mureşan nu are cum să lase lucrurile aşa, eu îl cunosc şi ştiu că nu e iresponsabil. Şi de la noi au fost fumigene aruncate în teren şi nu voi închide ochii. Avem pozele, avem filmările, şi vom lua măsuri. Am spus de la început că nu contează de unde sunt cei care au aruncat cu petarde pe teren şi vom lua măsuri şi în curtea noastră", a spus Marian Iancu la televiziunea Sportro.
10-31-2009, 01:39 AM
Bourceanu: "Steaua e o echipă cu istorie mare în spate, dar acum e în transformare"

Mijlocaşul formaţiei FC Timişoara, Alexandru Bourceanu, a declarat, vineri, că adversarul din etapa a 12-a, Steaua, este unul cu tradiţie, însă în prezent nu este la nivelul cu care s-au obişnuit fanii şi vrea ca echipa de pe Bega să profite de acest lucru.

"Steaua e o echipă cu istorie mare în spate, dar acum e în transformare, cu jucători a căror valoare nu a fost confirmată încă. Ei ştiu însă ce înseamnă meciurile cu Poli şi care e spiritul Stelei. Vom juca împotriva cele de-a treia rivale a noastre, după Dinamo şi UTA, şi vom vedea cât de greu va fi. Aşteptăm un rezultat cât mai bun", a spus Bourceanu.

Mijlocaşul nu crede că Ovidiu Petre şi Mihăiţă Pleşan, foşti jucători la Timişoara, ar putea să aibă o evoluţie remarcabilă în întâlnirea de duminică: "Sunt doi fotbalişti valoroşi, dar nu ştiu cum vor face faţă din punct de vedere fizic pentru că unul vine după o accidentare, iar celălalt s-a pregătit mult în eşalonul secund. Nu îmi doresc să-şi revină la forma care i-a consacrat în meciu cu noi".

Bourceanu a vorbit şi despre decizia Comisiei de Disciplină a UEFA, care a sancţionat adversara Timişoarei din Liga Europa, Dinamo Zagreb, cu trei puncte. "Nu ne ajută prea mult depcuntarea, poate doar dacă croaţii ar fi reuşit să nu piardă cu Anderlecht şi Ajax. Aşa, acum returul cu Anderlecht e decisiv pentru noi, deşi e foarte greu pentru noi. Dacă ne vom descurca, atunci la Zagreb am putea câştiga deoarece ei nu vor avea motivaţie la ora meciului", a conchis jucătorul în vârstă de 24 de ani.

Partida FC Timişoara-Steaua, din cadrul etapei a 12-a a Ligii I, se va disputa, duminică, de la ora 21:45.

10-31-2009, 03:37 PM
Fără golgeter

Dorin Goga este la o clinică din Stuttgart pentru a-și trata o lovitură în talpă.

Golgeterul lui Poli, cu 5 reușite, Dorin Goga (25 de ani), va absenta în meciul de mîine, de la Timișoara, contra Stelei. După ce a suferit o lovitură puternică în talpă la meciul cu Anderlecht (0-0), "Poetul", care a ratat și derby-ul cu CFR, a plecat ieri pentru un control amănunț it la Stuttgart, la clinica unde s-au mai tratat Alexa și Mansour.

Goga regretă absența din derbyul campionatului. "Nu-mi cade deloc bine că nu pot să joc contra Stelei, mai ales că le-am dat gol și cu "U" și cu Timișoara. Oricum Poli trebuie să cîștige și fără mine. Mă tem să nu fie ceva probleme cu accidentarea și să pierd apoi tot turul. Problema este tot la piciorul drept, nu are nici o legătură cu accidentarea dinainte, glezna s-a refăcut foarte bine. Primul diagnostic pus aici, de fractură incompletă m-a îngrijorat puțin. De aceea o să merg la Stuttgart pentru că au și datele dinainte și pot să le compare. Sper să nu fie nimic grav", a explicat Goga. Atacantul a fost adus cu 1,2 milioane de euro de la "U" Cluj în vara lui 2008 și a stat 5 luni pe tușă în sezonul trecut, după o fractură de peroneu.

"Pe RMN nu s-a văzut clar afecțiunea lui Goga. Am decis să nu riscăm, l-am trimis la Stuttgart pentru control suplimentar, mai ales că a fost o bună perioadă indisponibil" - MARIAN IANCU, patron Poli Timișoara

10-31-2009, 03:38 PM
Marian Iancu: "Cei de la CFR Cluj au cîştigat un titlu şi o Cupă făcute cadou"

Preşedintele CA Al Poli Timişoara, Marian Iancu, îşi continuă războiul rece al declaraţiilor cu şefii lui CFR Cluj, început după partida directă din etapa trecută, cînd jucătorul bănăţenilor, Eder Bonfim, a fost lovit cu o petardă aruncată din tribune. Conducătorul grupării de pe Bega a făcut referire la titlul cucerit de ardeleni în 2008 şi la Cupa cucerită în vara acestui an.

"Cei de la CFR au cîştigat campionatul cu 12 puncte cadou. Au cîştigat cupa cu noi, făcuta cadou de ştiţi voi cine. Eu nu sînt prieten cu Mircea Sandu, nu stau în tribună cu Kassai. Pe mine nu mă arată cu degetul nimeni, spre deosebire de ei", a spus Marian Iancu la Telesport.

10-31-2009, 03:39 PM
1 EURO pe secundă!

Atît va încasa fiecare jucător al Timișoarei în cazul în care Poli va cîștiga campionatul și va ajunge în grupele Champions League.

Timișoara a inventat un sistem inedit de premiere în caz de atingere a obiectivelor. Astfel, un titlu adus de jucători în Banat ar urma să fi e răsplătit cu 60 de euro pe minut jucat, adică un euro pe secundă de joc.

Dacă pînă în acest an, primele pentru titlu sau 50.000 pentru cîștigarea Cupei, erau dublate, la meciurile importante, de bonusuri semnificative de joc, acum conducerea bănățenilor a decis modificarea regulamentului de ordine interioară. Astfel, pentru cîștigarea campionatului, primele de obiectiv vor fi acordate în funcție de contribuția fiecărui jucător, după un tabel al minutelor jucate, întocmit de staff -ul tehnic al echipei. Un titular obișnuit, care ar juca, de exemplu, 30 de meciuri din cele 34 ale sezonului, ca integralist în fiecare partidă, ar încasa 162.000 de euro, în cazul în care bănățenii cîștigă titlul. Chiar și o rezervă, care prinde doar cîte 15 minute, în medie, pe partidă, și care ar evolua măcar în 20 de meciuri, ar urma să încaseze 18.000 de euro, o sumă deloc de neglijat.

"Jucătorii nu mai au prime de meci, ci doar de obiectiv. La final vor fi foarte mulțumiți toți dacă vor munci și își vor îndeplini obiectivul" - GHEORGHE CHIVORCHIAN, director executiv Poli Timișoara

80.000 de euro de persoană încasau în anii trecuți timișorenii pentru o victorie în meciurile cu "granzii" Steaua, Dinamo, Rapid și CFR

4.000 de euro era recompensa fiecărui jucător pentru un egal cu granzii campionatului în sezoanele precedente

10-31-2009, 03:40 PM
"Steaua e mai bună cu 'Lippi'"

Armeanul povesteşte cum a ajuns în fotbalul românesc datorită antrenorului stelist, dar şi a lui Ştefan Stoica

Mihai Stoichiţă va trebui să o înfrunte mâine-seară pe Poli Timişoara, dar şi pe cei doi jucători armeni pe care el i-a adus în România: Artiom şi Arman Karamyan. Artiom, care e "decarul" echipei timişorene, spune că acest lucru nu-l va împiedica să facă totul pentru a învinge echipa lui "Lippi".

Salut, Artiom, ce faci? Colegii spun că ai promis că vei da un gol Stelei, aşa e?
Nu, nu fac eu promisiuni înainte de meci. Poate au glumit. Dar trebuie să-i batem ca să ne menţinem pe primul loc.

Cum ţi se pare Steaua?
Acum e mai bună decât înainte. Îi au pe Stoichiţă şi Zapata, cred că ei sunt punctele forte.

Nu eşti subiectiv când vorbeşti de Stoichiţă?
De ce, pentru că el m-a adus în România? Eu chiar cred că e un antrenor valoros, printre cei mai buni din România şi nu cred că degeaba e poreclit "Lippi". Steaua cu "Lippi" e mai bună acum decât ultima oară când am întâlnit-o.

Cum te-ai cunoscut cu actualul antrenor al Stelei?
Acum vreo şase-şapte ani, când era antrenorul lui Pyiunik Erevan, dar şi al echipei naţionale a Armeniei. Era cu Ştefan Stoica. A fost vorba de un respect reciproc între noi. Le voi fi recunoscător lui Stoichiţă şi Stoica pentru că ne-au adus în România pe mine şi pe fratele meu, dar asta nu înseamnă că nu o să fac totul să-l bat mâine-seară.

Obligat să joace împotriva Rapidului
Se spune că voi doi nu aţi costat mai mult de 60.000 de euro şi acum cota voastră a crescut extrem de mult...

Nu ştiu, sincer, cât am costat. Am venit la Rapid atunci pentru că doar Copos şi Dinu Vamă au acceptat să ne ia pe amândoi la pachet. Stoichiţă ne propusese şi Stelei, dar nu ne-au vrut. Oricum, după şase luni de când am venit la Rapid, pe fratele meu l-au dat afară. Nu au fost serioşi şi Dumnezeu o să aibă grijă de ei.

Care a fost primul tău contact cu fotbalul românesc?
Păi, în 2000 am jucat contra Rapidului în calificările din Cupa UEFA. Am evoluat pentru Mika Aștarak. Dar ştii cum?

Ce vrei să spui?
Eu eram legitimat la Pyiunik Erevan. Numai că cei de la Mika au făcut o cerere la preşedintele federaţiei să fim lăsaţi să jucăm la ei pentru că ar fi fost în interesul fotbalului armean să ne calificăm mai departe. A fost ca un fel de "decret" atunci şi aşa am jucat contra Rapidului. Din păcate, am pierdut la Bucureşti cu 3-0 şi am câştigat în retur doar cu 1-0.

Revenind la meciul de mâine-seară, cât de important e?
Ţinând cont că între Timişoara şi Steaua sunt două puncte, e foarte important! Sperăm să vină multă lume la meci să ne susţină. Ştiu că în Cupa României, şi noi, şi steliştii am pierdut la loviturile de departajare, dar în campionat va fi altceva!

Gigi Becali l-a vrut la Steaua
Artiom Karamyan a fost curtat în urmă cu doi ani de Gigi Becali, acesta dorind să-l aducă la Steaua. Din cauză că fraţii Karamyan solicitau un milion de dolari în avans, patronul stelist a sistat orice negociere. Artiom Karamyan a rămas la Poli Timişoara, unde i s-a şi prelungit contractul.

10-31-2009, 03:44 PM
Se (re)umple stadionul!

În ţara cu fotbalul cu fundul în sus, derby-ul FC Timişoara - Steaua nu putea să nu mai aducă alte argumente. Meciul etapei este mai ieftin decât cel cu Ceahlăul şi se vede în mai puţine locuri la televizor.

După ce a realizat că a dat greş cu strategia preţului biletelor şi s-a trezit cu stadionul mai mult gol, inclusiv în Europa League, patronul Marian Iancu şi-a recunoscut eroarea şi a modificat politica. Astfel, la meciul cu Steaua, un bilet la peluze costă 5 lei, iar la tribunele I şi a II-a, doar 10 lei. Paradoxal, cel mai important meci de până acum în campionat a devenit astfel cel mai ieftin pentru spectatori!

Cu Ceahlăul, dublu decât Steaua!
Pentru a vedea meciul Poli - Ceahlăul, timişorenii au plătit mai mult decât dublu la peluze, 12 lei, respectiv 18 lei la tribune. Acum, cu preţurile reduse la jumătate şi cu un adversar puternic şi de tradiţie, ca Steaua, oamenii au început să cumpere bilete.

Preţul nu era singura supărare a suporterilor, ci şi jocul nespectaculos, în ciuda faptului că echipa e pe primul loc. Însă, acum, fanii se pare că sunt dispuşi să ignore acest aspect, şi în prima zi, joi, au cumpărat 4.000 de tichete, iar ieri aproximativ 6.000. Organizatorii se aşteaptă la peste 20.000 de spectatori.

Digi Sport îi ajută
Clubul le poate mulţumi şi celor de la Digi Sport măcar parţial pentru cererea de bilete. Deşi în mod normal ar fi fost evident prima opţiune la televizare, Antena 1 nu va transmite partida. Digi a forţat preluarea meciului, având ca argument că suportă mare parte din banii de televizare de peste 30 de milioane de euro pe sezon. Antena 1 a rămas cu meciul mai puţin interesant, dar Digi are acoperire doar în jumătate din Timişoara, aşa că unii dintre localnici vor fi nevoiţi să se îndrepte spre stadion dacă vor să vadă meciul.

10-31-2009, 03:46 PM
Buia: "Panduru se ruga de noi să nu mai luăm gol!"

Romulus Buia, unicul marcator al timişorenilor în înfrângerea umilitoare din faţa Stelei, scor 1-8, spune că bănăţenii sunt favoriţi în meciul de mâine şi crede că publicul poate reprezenta cheia victoriei.

Fostul mijlocaş al formaţiei de pe Bega a rememorat pentru ProSport partida incredibilă din sezonul 2003-2004 şi spune că o desfăşurare asemănătoare a evenimentelor în partida de mâine e exclusă. Buia consideră că Sabău are la dispoziţie jucători suficient de valoroşi pentru a face diferenţa în meciul cu Steaua.

"Poli nu va mai primi niciodată opt goluri de la Steaua. Nu ştiu ce a fost cu noi atunci când ne-au bătut la un asemenea scor. Luam goluri din toate poziţiile. Orice fază a Stelei se transforma în gol. Ne-au nimicit Îmi aduc aminte că Pandi, care era antrenorul nostru la acea vreme, ne-a spus la pauză să facem tot posibilul să nu mai primim, dacă nu suntem în stare să marcăm. Era negru la faţă. Era deja 5-0 la pauză pentru Steaua, iar nouă ne era ruşine să mai ieşim de la cabine. Atunci, publicul a fost fantastic. Au cântat în ploaie incontinuu, chiar dacă Steaua marca gol după gol. Acum, Steaua o să aibă mari probleme cu Poli Timişoara. Am înţeles că publicul va fi din nou în număr foarte mare la stadion. În plus, acum sunt jucători foarte buni gen Alexa sau Gigel Bucur. Fotbalişti de echipă naţională. Sunt sigur că Timişoara va câştiga", a declarat Romulus Buia pentru ProSport.

Partida FC Timişoara - Steaua se va disputa mâine, de la 21:45.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
7 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut