Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Rapid Bucureşti
10-31-2009, 11:56 AM
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
"Mi s-a propus să preiau echipa numai în situaţii dificile! Dacă m-ar lăsa să antrenez un an, aş accepta!"

După ce Viorel Hizo şi-a dat demisia, secunzii acestuia şi Nae Manea vor sta pe banca tehnică la meciul cu Oţelul.

Actualul director tehnic al giuleştenilor spune că nu ar accepta să antreneze Rapidul, decât dacă i se va oferi un proiect pe termen lung.

"Domnul Copos e patron, e normal să spună ce crede. Toată lumea a fost supărată, ne aşteptam să ne calificăm. Dacă i-ar fi zis domnul Copos să plece, atunci da, dar că i-a făcut nişte observaţii, e normal. Nu i-a picat bine domnului Copos rezultatul, a fost şi la meci. Aveam un culoar bun, în două meciuri puteam să fim în finală. La meciul următor nu are cine să stea pe bancă, voi fi acolo, alături de secunzi şi împreună vom duce acest joc. Vom vedea ce hotărâre se va lua. Domnul Copos mi-a mai propus să preiau echipa, dar tot în situaţii dificile. Dacă m-ar lăsa să antrenez un an, ar fi altceva, nu are de ce să îmi fie frică. Să mă duc interimar nu mă interesează. Dacă mi s-ar propune să antrenez echipa până la finalul sezonului, aş accepta!", a declarat Nae Manea la Telesport.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-31-2009, 11:56 AM
Cum l-a ratat Rapidul pe Wesley!

Directorul tehnic al giuleştenilor s-a declarat dezamăgit de faptul că nu este consultat atunci când sunt aduşi jucători la clubul de sub Grant. Nicolae Manea a dezvăluit cum l-a ratat Rapidul pe jucătorul care a impresionat la Vaslui, brazilianul Wesley.

Oficialul "alb-vişiniilor" spune că fiul său, care este impresar, l-a adus pe jucător la Rapid pe vremea când echipa era antrenată de Peseiro, dar portughezul l-a refuzat.

"Eu am jucat fotbal, nu volei, pot să îmi dau cu părerea despre jucători, dar nu mi-a cerut-o nimeni! Băiatul meu e impresar şi l-a adus la Rapid pe Wesley, înainte să ajungă la Vaslui. Peseiro era antrenor atunci şi a zis că nu are nevoie de el. La fel s-a întâmplat şi cu Duarte de la Braşov.", a declarat Nae Manea la Telesport.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-31-2009, 11:57 AM
Spadacio "Mourinho"

Brazilianul, golgeterul din sezonul trecut, a ajuns ţinta colegilor, care povestesc că Juliano desena tactica pe tabla din vestiar.

Eşecul din Cupă şi plecarea lui Viorel Hizo dezvăluie şi alte probleme de la Rapid. Războiul intern dintre români şi străini, acuzat anul trecut, sub Peseiro, revenise şi cu Viorel Hizo la conducere! Surse din echipă îl acuză pe "Dulău" că îi proteja pe Bozovici şi pe Spadacio. "Antrenorul insista pentru disciplină, dar îi excepta pe cei doi de la reguli. Ei se antrenau cît voiau şi cum voiau", zic jucătorii.

Poveştile din vestiar îl vizează mai ales pe brazilian. "Cînd a venit din Portugalia, acum un an, nici nu deschidea gura. Acum strigă la noi în vestiar, se crede deja secund! Cea mai tare fază s-a petrecut în timpul unei şedinţe. Hizo ne explica tactica la tablă, Juliano s-a ridicat, a luat creta şi a continuat el să ne explice cum să jucăm!", zic unii dintre fotbalişti. "Spadacio e fotbalist adevărat, dar parcă i-a luat Dumnezeu minţile de cînd i s-a tot căutat în coarne!" e acuzat mijlocaşul sud-american.

16 goluri a marcat Spadacio în campionatul trecut. Acum a înscris de două ori în 11 etape

10-31-2009, 12:00 PM
Rada nu vrea cu Manea

Directorul tehnic Nicolae Manea nu e încîntat de ideea de a rămîne în poziţia de "principal", pe care a evitat-o şi anul trecut: "Am refuzat postul de antrenor de patru ori pînă acum şi nu se pune problema nici de data asta să-l accept. Aaa, dacă Hizo nu se întoarce, da, stau pe bancă la meciul cu Oţelul. Dar atît, un meci!".

Marian Rada, cel care a asigurat interimatul în ultimii ani, ori de cîte ori a fost demis vreun antrenor, ar prelua conducerea şi de data asta, dar nu acceptă sub nici o formă să colaboreze cu Manea.

Copos l-a sunat pe Şumi
Surse apropiate patronului rapidist spun că Marius Şumudică a fost contactat deja ca să preia echipa! "Vorbesc des cu Copos, aşa e, dar sînt sub contract cu Farul. Ce-i drept, Rapidul nu se refuză", a comentat fostul golgeter din Grant.

Şumi a mai fost curtat şi iarna trecută, dar numirea lui a picat fiindcă nu avea licenţa Pro şi nici nu a acceptat să fie trecut în acte ca secund. Acum urmează cursurile şi Şcoala de antrenori i-ar permite să conducă oficial o formaţie din Liga I.

E 3-2 pentru Hizo
"Dulăul" şi-a încheiat acum al 5-lea mandat la Rapid. De două ori fusese demis şi în alte două rînduri renunţase de bună voie. "Ăsta e meciul decisiv între mine şi Copos, să vedem care dintre noi preia conducerea", glumea Hizo acum o lună. Tehnicianul se hotărîse să renunţe la post încă de joi seară, la cîteva ore după meciul cu Internaţional (1-2).

Criticaţi pe site-ul oficial
Cele mai dure acuze la adresa giuleştenilor după eşecul cu Internaţional Curtea de Argeş au venit chiar pe site-ul oficial al clubului! "Înfrîngere ruşinoasă cu Internaţional II, fiindcă argeşenii au trimis o echipă formată mai mult din rezerve. Încă o boacănă adăugată unei istorii care a mai adunat asemenea", scriu rapidiştii pe site.

Herea află azi dacă joacă
Vişiniii speră să-l folosească mîine, contra Oţelului, şi pe Ovidiu Herea, al doilea golgeter al campionatului, cu 6 goluri. Mijlocaşul ofensiv a lipsit în Cupă din cauza unor dureri la spate, dar s-a simţit mai bine în ultimele zile şi se va antrena normal azi. Dacă rezistă la pregătire, Herea va fi trimis pe teren din primul minut împotriva gălăţenilor.

Vine Stache
Lutz Stache, germanul cu care Copos negociază vînzarea Rapidului, va fi în tribună la meciul cu Oţelul. E a doua oară cînd neamţul vine pe Giuleşti, după ce a asistat şi la eşecul cu CFR Cluj, 1-4. Stache s-a bucurat atunci la primul gol al ardelenilor, înscris de Nei, pînă cînd Copos i-a explicat că marcatorii erau oaspeţii.

Ultimele noutăţi:
- Buga e suspendat pentru partida cu Oţelul şi va fi înlocuit cu Ştefan Grigorie. Ex-dinamovistul a jucat bine cu Internaţional, cînd a fost folosit doar în partea a doua.
- Istvan Kovacs va arbitra meciul giuleştenilor cu Galaţiul. Vişiniii l-au acuzat pe "centralul" din Carei după ce acesta a condus meciul lor de la Urziceni (0-1).

10-31-2009, 12:01 PM
Halloween în Giuleşti

Cum de câţiva ani buni şi românii au importat "Sărbătoarea bostanilor", era firesc ca şi fotbaliştii adoptaţi de prin colţurile mapamondului să cinstească evenimentul.

ProSport şi Pro TV i-au vizitat în cantonamentul de la Pro Rapid pe doi dintre jucătorii "cariocas" ai alb-vişiniilor, Juliano Spadacio şi Helder Ferreira, oferindu-le drept cadou brand-ul Halloween-ului, celebrul "bostan găurit".

Între cei doi brazilieni de la Rapid s-au iscat imediat "răutaţi" legate de această sărbătoare. "Helder are o problemă cu cimitirele. E un fricos. Îl voi pune în camera lui la noapte", a ameninţat Spada. "Uite ce am pentru tine, prietene! Semănaţi bine!", a continuat apoi mijlocaşul. Replica lui Helder a fost promptă: "O să-l arunc în cimitir, îţi promit!".

Lui Helder îi place Halloween
Spre deosebire de Spadacio, care nu agreează sărbătoarea Halloween-ului, proaspătul jucător împrumutat de Rapid a mărturisit că îi place această perioadă şi că regretă că nu va avea ocazia de a o petrece aşa cum se cuvine. "Îmi place Halloween‑ul. Când eram în Brazilia, obişnuiam să-mi sperii prietenii cu măştile cele mai urâte. Acum îmi pare rău că n-am niciuna!", a povestit Helder.

Juliano Spadacio nu s-a oprit însă cu glumele şi a promis că va avea grijă ca spiritul sărbătorii americane să nu dispară de la Rapid. "Stai liniştit! Mă ocup eu la noapte! Îl pun în cimitir, să vă îngrozesc! Deşi voi sunteţi mai urâţi decât el!", a încheiat, amuzat, "Spada-gol".

10-31-2009, 12:02 PM
Viorel_Hizo is now offline

"Dulăul" îşi doreşte ca George Copos să numească un director executiv care să se ocupe de conducerea clubului

După ce a adus Rapidul în lupta pentru titlu cu un lot căruia nimeni nu-i dădea nicio şansă, Hizo se simte trădat de patron şi este la un pas să părăsească "Farmecul vieţii".

Domnule Hizo, ce s-a întâmplat? V-aţi depus demisia...
Mi-am propus un obiectiv vizavi de Cupa României, îmi doream foarte mult să câştig trofeul, dar nu am reuşit să trecem de Internaţional Curtea de Argeş. Mi-am asumat înfrângerea de la Mioveni şi am decis să plec de la Rapid.

Atât de tare va afectat înfrâgerea din Cupă?
Voiam foarte mult să joc finala, am avut de multe ori şansă să fac acest lucru, dar nu am reuşit. În 1990-1991 am fost eliminat în semifinale cu Inter Sibiu, iar cu Rapid am dus de două ori echipa aproape de finală, însă altcineva s-a bucurat în locul meu.

Aveţi însă şanse la titlu...
În vară am pierdut 17 jucători, iar în locul lor au venit doar trei. Nu mă gândeam că vom avea un start atât de bun de campionat, însă este greu să te gândeşti la titlu în acest moment.

Dar...
Ca să câştigi un campionat, îţi trebuie în primul rând un director executiv, ceea ce acum lipseşte la Rapid. Pentru a te lupta cu echipele puternice din Liga I, îţi trebuie o organizare perfectă.

Există ceva care vă deranjează?
Apar prea multe probleme în acest moment, sunt prea multe persoane care vorbesc despre Rapid în loc să-şi vadă de treaba lor.

10-31-2009, 03:52 PM
Giuleştenii n-au băut că nu mai era vin

Administratorul hotelului Victoria din Piteşti, unde au fost cazaţi rapidişii înaintea meciului cu Internaţional Curtea de Argeş, contând pentru Cupa României, şi unde s-a speculat că "vişiniii" au chefuit în noaptea de dinaintea partidei, a negat cu vehemenţă acuzele.

"Fotbaliştii de la Rapid au urcat în camere la ora 21.00, atunci când le-a spus antrenorul, şi nu au consumat vin, pentru că în aripa în care erau ei cazaţi stocul se terminase. Pentru alte detalii trebuie să plătiţi 100.000 de euro, deoarece aşa e în economia de piaţă", a spus, ironic, administratorul stabilimentului.

Golgheterul Rapidului, Mugurel Buga, a negat că el şi cţchipierii săi ar fi stat, înaintea meciului de la Mioveni, până târziu în noapte, la un şpriţ: "Nici vorbă de aşa ceva, vă jur că nimeni nu a băut, eu am adormit la ora 23.00 pentru că nu mai am vârsta să fac prostii. Noi nici în minibarurile din cameră nu avem alcool, doar apă şi sucuri".

10-31-2009, 04:15 PM
'Făcea munca tuturor! Rezerva hoteluri şi se asigura că e apă caldă'

Demisia lui Viorel Hizo de la Rapid a survenit într-un moment în care "Dulăul" şi-a pierdut şi ultimul motiv pentru care mai răbda stilul viclean al patronului George Copos. Surse din interiorul grupării giuleştene au povestit ieri, pentru ProSport, calvarul antrenorului.

"Ajunsese într-o situaţie insuportabilă. Făcea munca unei întregi echipe de conducere pentru 3.000 de euro pe lună, nici ăia plătiţi de Copos. Ca să vă faceţi o idee, Argăseală are de patru ori mai mult la Steaua! Hizo se ocupa de tot, de la rezervarea hotelurilor până la apa caldă de la duşuri".

"Îl bănuia pe Manea că-l sapă"
Peste toate, patronul era duplicitar. "Copos îl evita şi-l submina. Ajunsese să trimită banii de prime direct la jucători, sărindu-l pe Hizo! Fotbaliştii sunt neplătiţi de vreo trei luni şi deveniseră indisciplinaţi. Spadacio, care are salariul lunar de opt ori mai mare decât al lui Hizo, refuza să mai facă antrenament". Nu toată lumea din club îl iubea: "Toate 'fitilele' care se băgau în presă tensionau atmosfera. Îl suspecta pe Nae Manea că-l sapă".

Peste toate s-a suprapus eliminarea de joi, din Cupă. "Le suporta pe toate pentru că spera să câştige Cupa României. În momentul în care Rapid a fost eliminată, a dispărut şi acest ultim lucru care-l mai ţinea în Giuleşti".

Rada şi Manea, interimari
Rămaşi fără Viorel Hizo, cel puţin până luni, oficialii giuleşteni i-au împuternicit pe Marian Rada şi Nicolae Manea să conducă momentan echipa. Astfel, după ce antrenamentul de aseară a fost condus de Rada, la meciul de mâine, atunci când Rapidul va primi vizita Oţelului Galaţi, pe bancă vor lua loc amândoi.

10-31-2009, 08:46 PM
Manea a preluat atribuţiile de antrenor principal, despărţirea de Hizo se va oficializa luni

Directorul tehnic al Rapidului, Nicolae Manea, a preluat, începând de sâmbătă, atribuţiile de antrenor principal ale echipei şi îl va avea secund pe Ciprian Panait, informează site-ul oficial al clubului.

"Începând de astăzi, directorul tehnic Nicolae Manea a preluat şi atribuţiunile de antrenor principal al Rapidului, urmând să ia toate deciziile care vizează pregătirea echipei şi îndeplinirea obiectivului pentru acest campionat. Manea va fi ajutat de Ciprian Panait, din postura de antrenor secund. Schimbările survin în urma deciziei lui Viorel Hizo de a solicita încetarea relaţiilor contractuale cu clubul. Oficializarea despărţirii dintre antrenor şi F.C. Rapid va avea loc luni, 2 noiembrie", scrie sursa citată.

Din noul staff tehnic nu va mai face parte secundul lui Hizo, Marian Rada, care se va ocupa de pregătirea echipei secunde a clubului alb-vişiniu.

Viorel Hizo nu s-a prezentat la antrenamentul de vineri al Rapidului şi i-a anunţat pe conducători că demisionează din funcţie, la numai zi după eliminarea din Cupa României, în faţa nou-promovatei Internaţional Curtea de Argeş.

În vârstă de 61 de ani, Hizo a preluat formaţia giuleşteană înaintea etapei a 29-a a ediţiei trecute de campionat, însă nu a reuşit să o califice în Liga Europa. În acest sezon, cu acesta pe bancă, Rapid se află pe locul 3 în campionat, cu 19 puncte, la doar două puncte de lider, şi a fost eliminată din Cupa României, în faza optimilor, de Internaţional Curtea de Argeş.

Partida Rapid-Oţelul Galaţi, din etapa a 12-a a Ligii I, este programată să se dispute duminică, de la ora 18:00.

10-31-2009, 09:14 PM
Costache: "Manea a preluat atributiile antrenorului principal pentru acest campionat"

Managerul sportiv al echipei Rapid Bucurest, Cristian Costache, crede ca luni se va oficializa despartirea dintreclubul giulestean si tehnicianul Viorel Hizo.

Oficialul "alb-visiniilor" a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca directorul tehnic Nicolae Manea a preluat si atributiile antrenorului principal pentru restul actualei stagiuni de campionat

"La Rapid nu s-a intamplat nimic senzational sau care nu s-a mai intamplat in alte parti. Din pacate s-a intamplat si la noi. S-au acumulat probabil mai multe necazuri, nemultumitri in cadrul echipei. Ieri dimineata (n.r. vineri) domnul Viorel Hizo a solicitat in scris incetarea relatiei contractuale cu Rapid. Antrenamentul de dimineata a fost condus de directorul tehnic Nicolae Manea, impreuna cu antrenorii secunzi. Azi (n.r. sambata) s-a decis ca directorul tehnic sa preia si atributiile antrenorului principal. Deocamdata, pentru acest campionat si i s-a dat mana libera. Aceasta este situatia la momentul de fata. Cred ca luni se va oficializa incetarea contractului dintre Rapid si domnul Viorel Hizo, cu acordul ambelor parti", a declarat Cristian Costache, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol".

"Nu e adevarat ca patronul George Copos a facut scandal la vestiare in pauza. I-a mustruluit un pic, sa castige, le-a spus ca au numai de castigat. A stat doua minute, ce putea sa faca in acest timp? Jucatorii nu aveau prima la meciul cu International, ci la obiectiv. Ar fi incasat 10.000 de euro daca ar fi castigat trofeul", a mai spus managerul sportiv al echipei Rapid Bucuresti.

"S-a sarit calul mult prea tare in legatura cu ce s-a scris vizavi de cheful din seara dinaintea meciului cu International, la care ar fi participat si antrenorul. Va spun sincer ca eu am plecat ultimul din sala unde am luat masa, iar asta se intampla la ora 21:10. S-a spus ca s-a dat gata tot stocul de vin al locatiei respective, dar nu este nimic adevarat. Intr-adevar s-a servit vin la masa, dar cate un pahar de 100 de grame, asa cum recomanda si doctorii. Au fost, deci, cam trei - patru sticle la 30 de oameni. Iar antrenorul Viorel Hizo nici nu a baut, pentru ca el nu bea deloc", a incheiat Costache.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
13 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut