Ştiri Politehnica Iaşi
11-14-2009, 11:26 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
Conducerea nu concepe ca partida cu Pandurii să nu se joace în Copou
Vicepreşedintele Politehnicii Iaşi, Pavel Hodea, s-a declarat revoltat de propunerea ca meciul cu Pandurii să se joace în alt oraş şi a catalogat ideea gorjenilor drept absurdă.
"Am tot văzut în ultimele zile fel de fel de comentarii ale oficialilor de la Pandurii Târgu Jiu privitor la situaţia noastră şi la meciul din etapa a 14-a. Trecând peste faptul că dânşii nu doresc amânarea partidei, este absurd să solicite mutarea meciului într-un alt oraş. Pentru ce? Nu vreau să fiu răutăcios, dar probabil cel care a spus acest lucru avea mintea astupată. Nu cumva cei de la Pandurii vor ca meciul să aibă loc la ei acasă?", a declarat Pavel Hodea, vineri. Oficialul din Copou a adăugat că jucătorii ieşeni sunt sănătoşi şi nu se pune problema ca alţi fotbalişti să fi avut de suferit din cauza lui Buta, care a diagnosticat cu virusul AH1N1. "Medicul echipei ne-a transmis că jucătorii sunt bine, nimeni nu mai este răcit. Sâmbătă are loc reunirea lotului şi sunt aşteptaţi la antrenamente toţi jucătorii, mai puţin cei accidentaţi. Singurul care va mai sta la domiciliu două sau trei zile este Cornel Buta, aceasta fiind procedura în cazul persoanelor purtătoare ale acestui vrus", a explicat oficialul ieşenilor. Partida Poli Iaşi-Pandurii Tg. Jiu, din etapa a 14-a a Ligii I, este programată pentru vineri, 20 noiembrie, dar gazdele vor ca jocul să fie amânat, după ce fundaşul Cornel Buta a fost diagnosticat cu gripă porcină, iar antrenamentele au fost suspendate pentru o săptămână. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-16-2009, 10:29 PM
|
|||
|
|||
"Mai putem lua şase puncte pînă la finalul turului"
Tehnicianul primdivizionarei din Copou este convins că pînă la sfîrşitul sezonului de toamnă echipa sa va mai obţine cel puţin încă şase puncte.
"Sper să trecem peste toate problemele din ultima perioadă. Cred că mai putem obţine măcar două victorii în 2009. Trebuie să cîştigăm în primul rînd meciurile de pe teren propriu, cu Pandurii şi cu Bistriţa. Oricum, noi vom pregăti toate jocurile la victorie, pentru că aşa este normal. Totuşi, trebuie înţeles că nu putem merge cu jumătăţi de măsură. Am spus încă de la venirea mea la Iaşi că am nevoie de 20‑21 de jucători, dintre care trei portari. Dar acei jucători pe care îi am în lot, trebuie să dea totul pe teren pentru echipă", a declarat antrenorul principal al moldovenilor. Petre Grigoraş a precizat că nu i se pare normal să fie acuzat indirect, prin atacuri aduse colaboratorilor săi. "Am auzit în ultima vreme că rezultatele proaste ar fi din cauza antrenorului cu portarii, Dan Moţei, şi a preparatorului fizic, Gheorghe Avram. Lui Moţei i se reproşează că din cauza lui nu mai apără bine portarii, iar lui Avram că am căzut fizic în reprizele secunde ale unor jocuri. Vreau să spun foarte clar un lucru: dacă are cineva ceva să‑mi reproşeze, să mi-o spună în faţă. Să nu se mai vorbească pe la colţuri! Dan Moţei este unul dintre primii trei antrenori de portari din Liga I şi se bate cu oricine pentru acest post. La fel şi profesorul Avram, foarte bine pregătit şi, în plus, şi experimentat. Nu tot ei erau în staf şi atunci cînd am cîştigat atîtea meciuri în primele etape? Este incredibil să ataci antrenorul cu portarii sau preparatorul fizic pentru că echipa nu are rezultate. Cred că de fapt ţinta sînt eu. Aştept să mi se spună în faţă orice nemulţumire, nu să‑mi fie atacaţi colaboratorii, oameni pe care îi cunosc foarte bine şi am lucrat excelent cu ei", a mai menţionat tehnicianul Politehnicii Iaşi. Reveniţi sîmbătă la antrenamente, după carantina impusă lunea trecută de Direcţia de Sănătate Publică, jucătorii din Copou se gîndesc deja la partida din runda a 15-a, de la Braşov, de la sfîrşitul săptămînii viitoare. Nu s-au prezentat la şedinţă a săptămînii cei patru fotbalişti cu probleme medicale mai vechi - Negru, Milea, Miclea şi Buta, dintre aceştia doar ultimii doi avînd şanse să devină apţi pînă la confruntarea de sub Tîmpa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-17-2009, 03:15 PM
|
|||
|
|||
Partida Poli Iaşi-Pandurii Tg. Jiu a fost amânată pentru data de 24 noiembrie
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, marţi, că meciul dintre Politehnica Iaşi şi Pandurii Tg. Jiu, din etapa a 14-a a Ligii I, nu se va mai disputa vineri, aşa cum era stabilit, ci marţi 24 noimebrie, informează site-ul forului condus de Dumitru Dragomir.
"Am fost înştiinţaţi de LPF că meciul a fost amânat şi cred că este o decizie justă. Suntem mulţumiţi, pentru că vineri nu se putea juca. În acest fel, antrenorul nostru are câteva zile în plus pentru a aduce echipa la parametrii fizici optimi, după ce antrenamentele au fost oprite din cauza carantinei", a declarat vicepreşedintele lui Poli Iaşi, Pavel Hodea. Iniţial, întâlnirea dintre cele două formaţii trebuia să aibă loc vineri, de la ora 18:00, dar după ce ieşenii au lipsit de la antrenamente mai mult timp pentru că unul dintre jucători, Cornel Buta, a fost diagnosticat cu gripă porcină, ambele echipe au făcut presiuni pentru ca partida să se amâne. Această posibilitate nu a fost luată în calcul în primă instanţă, dar LPF şi postul care va transmite acest joc au decis să amâne meciul care se va disputa pe stadionul Emil Alexandrescu. Partida este programată tot de la ora 18:00. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-19-2009, 04:00 PM
|
|||
|
|||
Slovenul Andrej Pecnik a fost reprimit în lot
Antrenorul formaţiei Politehnica Iaşi, Petre Grigoraş, a declarat, miercuri, că a decis să-l reprimească la echipa mare pe slovenul Andrej Pecnik, lucru care nu s-a întâmplat şi cu celălalt jucător trimis la satelit în urmă cu două săptămâni, Dominik Bersnjak.
"Miercuri am luat decizia de a-l rechema pe Andrej Pecnik la echipa mare. Chiar dacă a greşit, i-am oferit a doua şansă jucătorului sloven, întrucât a avut o atitudine corespunzătoare în perioada în care a fost la echipa a doua. Nu sunt un om care să ţină ranchiună, de aceea i-am acordat o a doua şansă lui Pecnik", a spus Grigoraş. Tehnicianul nu a luat aceeaşi decizie şi în cazul celuilalt sloven din lot, Dominik Bersnjak, trimis la echipa a doua odată cu Pecnik, anunţând totodată conducerea executivă că nu mai are nevoie de serviciile fotbalistului: "În momentul în care greşeşti, dar ai o atitudine adecvată, primeşti a doua şansă, altfel nu. Pecnik a revenit la antrenamentele echipei mari, Bersnjak nu. El a avut un comportament care nu lasă loc de dubii în privinţa calităţilor sale, şi nu mă refer doar la cele de fotbalist. În aceste condiţii, am anunţat conducerea executivă de faptul că Bersnjak nu va mai juca niciun meci la Poli atâta timp cât eu voi fi antrenor". Preşedintele de onoare al Politehnicii Iaşi, Gheorghe Nichita, declara la data de 3 noiembrie că jucătorii slovenii Pecnik şi Bersnjak au fost excluşi din lot, dar şi sancţionaţi cu zece la sută din contracte, din cauza atitudinii neprofesioniste. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-19-2009, 07:13 PM
|
|||
|
|||
Grigoraş nu va putea conta pe 7 jucători în meciul cu Pandurii Tg. Jiu
Antrenorul ehipei Poli Iaşi, Petre Grigoraş, a declarat, joi, că nu se va putea baza pe 7 jucători în partida cu Pandurii din etapa a 14-a a Ligii I, cei mai mulţi absentând din motive medicale.
"Milea a fost operat şi va rata tot turul, iar Viveiros şi Straton au probleme la genunchi şi nu vor fi nici ei în teren. Cristi Bratu este suspendat, iar Negru va absenta pentru că este în urmă cu pregătirea fizică. Ei au revenit la antrenamente, dar nu-i voi putea aduce la parametrii fizici optimi până la ora jocului. Am sperat ca pauza competiţională să fie de bun augur în privinţa recuperării mai multor jucători din punct de vedere medical, dar din păcate nu s-a întâmplat aşa", a spus Petre Grigoraş. Jucătorul diagnosticat cu gripă porcină, Cornel Buta, a revenit la antrenamente după ce a fost în carantină, dar nici el nu va fi în lot, pentru că nu a avut timp să facă prea multe antrenamente şi este în urmă cu pregătirea. Partida dintre Poli Iaşi şi Pandurii Tg. Jiu se va disputa marţi, de la ora 18:00, pe stadionul Emil Alexandrescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-20-2009, 04:41 PM
|
|||
|
|||
Poli Iaşi este somată de un fost acţionar să returneze suma de 150.000 de euro în 15 zile
Fostul acţionar al Politehnicii Iaşi, Ioan Zapodeanu, a declarat, vineri, că va reclama gruparea din Copou la Comisii dacă nu va primi în termen de 15 zile suma de 150.000 de euro, bani pe care susţine că i-a împrumutat clubului în luna februarie.
"Atunci când clubul a avut nevoie de bani, nu am spus nu când mi s-a cerut ajutorul. De fiecare dată am răspuns afirmativ solicitărilor. În luna februarie, domnul primar Gheorghe Nichita m-a rugat să ajut clubul cu suma de 150.000 de euro pentru a achita datoriile necesare obţinerii licenţei. Am dat banii la club, dar de atunci nu am mai primit niciun semn", a spus Zapodeanu. Omul de afaceri susţine că a încheiat un contract în care se stipulează foarte clar că se percep şi penalizări dacă nu i se returnează banii în termen de o lună. "Suntem la sfârşit de an şi nu am primit înapoi niciun ban, iar penalizările se ridică la 25 de miliarde de lei vechi. Dacă în două săptămâni nu mi se returnează banii, mă voi adresa instanţelor fotbalistice şi voi cere să mi se plătească şi penalizările", a mai declarat Ioan Zapodeanu. Pe de altă parte, vicepreşedintele clubului, Pavel Hodea, a declarat că va încerca să ajungă la o înţelegere cu fostul acţionar, pe care l-a asigurat că îşi va primi banii. "Vom analiza situaţia şi vom găsi o cale să achităm această datorie în cel mai scurt timp. Vom discuta cu domnul Zapodeanu, pe care îl asigurăm că îşi va primi banii", a spus Pavel Hodea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-22-2009, 10:58 AM
|
|||
|
|||
Au dat fotbalul pe Biblie
"Viaţa fără Dumnezeu este ca un meci de fotbal fără minge" este motto-ul celor doi foşti fotbalişti, care s-au retras de pe gazon la 28 de ani şi predică acum Evanghelia la bisericile din Iaşi.
Absolvent al facultăţilor de Sport şi de Teologie, Adi Ambrosie este acum antrenor la echipa de fotbal Navobi Iaşi, care evoluează în campionatul judeţean. Provenit dintr-o familie creştin-evanghelică, Ambrosie a început să practice fotbal de la şapte ani la juniorii Politehnicii Iaşi. În scurt timp, tânărul atacant a devenit un golgheter recunoscut la nivel naţional, ţinând însă aproape şi Biblia. "Înaintea unui meci am citit un capitol din Biblie în vestiar şi am marcat un gol. Înaintea următorului meci am citit două capitole şi am marcat două goluri. Am crezut că l-am prins pe Dumnezeu de un picior şi am vrut să profit mai departe. La partida din următoarea etapă am citit trei capitole din Biblie, dar răsplata mea a fost să nu mai bag mingea în aţe trei luni de zile, chiar dacă rămâneam cu poarta goală", povesteşte Adi Ambrosie. "Am crezut că Dumnezeu nu există şi am început să am o viaţă extrasportivă dezordonată", precizează fostul atacant. Seria decepţiilor a continuat şi atunci când a venit vremea să facă armata şi, în loc să fie încorporat la Steaua sau Dinamo, a fost trimis la Canalul Dunăre-Marea Neagră din cauza orientării sale religioase. "Condiţiile acolo erau mai rele decât la carceră. Am vrut chiar să mă sinucid, dar mi-am adus aminte de pilda fiului risipitor şi mi-am dat seama că sunt un păcătos şi că Dumnezeu aşteaptă să mă întorc acasă. Acela a fost momentul convertirii mele şi m-am decis să le spun şi altora darul pe care l-am primit", îşi aduce aminte fostul fotbalist. În 1991, Ambrosie s-a împrietenit la Iaşi cu Daniel Zafiris, un tânăr atacant de perspectivă de la Petrolul Ploieşti, care venise să joace la Poli pe perioada facultăţii. "Fotbalul era totul pentru mine, până când o prietenă de-a mea a murit. Atunci mi-am dat seama că există lucruri mai importante decât gloria şi posesiunile materiale şi am început să caut un rost al vieţii mele. Adi mi-a ascultat frământările şi mi-a dat să citesc Biblia. Din acel moment mi-am dat seama că vreau să îmi clădesc viaţa pe temelia credinţei în Dumnezeu", spune Daniel. Adrian Ambrosie Fostul atacant al lui Poli Iaşi a renunţat la fotbal în 2000, când a devenit profesor de educaţie fizică şi director adjunct al Colegiului Richard Wurmbrand. Adrian este pastor evanghelic la biserica Eclesia. Daniel Zafiris Daniel Zafiris, fost jucător la Politehnica Iaşi, câştigător al Cupei României în 1995 cu Petrolul, a devenit misionar în 1997, la doar 28 de ani. Daniel este unul din cei patru prezbiteri ai bisericii Filocalia. Vor la Mondialele Bisericii Evanghelice După ce s-au retras din activitatea de fotbalişti, Zafiris şi Ambrozie s-au reîntâlnit la Iaşi, unde colaborează la diverse proiecte sociale şi sunt pastori în bisericile evanghelice din oraş. Unul dintre proiecte se numeşte „Sportivi în acţiune" şi reprezintă consilierea spirituală a sportivilor care au probleme în viaţa extrasportivă. De asemenea, Zafiris intenţionează să traducă în limba română "Noul testament pentru sportivi", o lucrare care conţine poveştile spuse de sportivi credincioşi. Cei doi foşti fotbalişti nu au renunţat complet la prima lor dragoste şi sunt înscrişi în campionatul bisericilor evanghelice. Dorinţa celor doi este să participe la Campionatul Mondial al Bisericii Evanghelice, care va avea loc anul viitor în Austria. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-22-2009, 04:34 PM
|
|||
|
|||
Poli Iaşi îşi achită datoriile
Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Politehnica Iaşi, Petru Radu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că gruparea va plăti, într-o săptămână, aproximativ 900.000 de lei, reprezentând o parte dintre datoriile pe care le are clubul moldav.
"În cel mult o săptămână, vom plăti datoriile presante. Ar fi vorba de aproximativ 800.000-900.000 de lei. Sigur, în această perioadă nu este deloc uşor să aduni astfel de sume, dar am pus deja planul pe hârtie, împreună cu acţionarii clubului. Astfel, sperăm ca în câteva zile să achităm prima tranşă a restanţelor. Totul s-ar rezolva cu un sprijin mai consistent al acţionarului nostru majoritar, societatea Mobilis. Am discutat şi cu ceilalţi acţionari să-şi onoreze obligaţiile, inclusiv cele de anul trecut, pentru a ajunge la zi şi cu drepturile băneşti ale jucătorilor", a spus Radu Petru. În ceea ce priveşte datoriile faţă de Direcţia de Finanţe Publice, Radu Petru a precizat că acestea vor fi acoperite din a doua tranşă a drepturilor de televizare: "Datoriile către bugetul de stat trebuie lichidate pînă la 31 decembrie, deoarece în caz contrar riscăm să avem probleme cu primirea licenţei pentru sezonul viitor. Sigur, nu va fi uşor să strângem acei bani, dar cred că aproximativ 900.000 de euro nu este o datore uriaşă pentru un club de fotbal din Liga I. Datoriile căre bugetul de stat vrem să le achităm din banii pe care îi vom primi pentru drepturile de televizare. Deci există potenţialul necesar pentru a rezolva problemele financiare şi avem convingerea că o vom scoate cu bine la capăt." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-22-2009, 05:46 PM
|
|||
|
|||
Grigoraş susţine că echipa are neapărată nevoie de un succes după 4 înfrângeri consecutive
Antrenorul formaţiei Politehnica Iaşi, Petre Grigoraş, a declarat, duminică, că echipa trebuie neapărat să treacă de Pandurii Tg. Jiu, mai ales că ultimele 4 jocuri din campionat au însemnat tot atâtea înfrângeri.
"Ne aşteaptă un meci foarte greu cu Pandurii, dar trebuie neapărat să luăm cele trei puncte. Avem o perioadă lungă de când nu am mai câştigat, am pierdut ultimele 4 meciuri din campionat şi, de aceea, cred că o victorie cu Pandurii ne-ar descătuşa şi ne-ar da un moral mai bun pentru ultimele jocuri din tur", a spus Grigoraş, care a ţinut să îşi felicite jucătorii pentru modul exemplar în care s-au pregătit deşi nu şi-au mai primit salariile de două luni. Antrenorul a mai afirmat că are încredere în arbitrul Cătălin Buşi, deşi acesta e oltean şi va conduce o partidă a celor de la Pandurii: "Nu mă interesează că a fost delegat un oltean la un meci al unei echipe oltene. Eu am încredere că îşi va face datoria şi va fluiera corect. Dacă se va întâmpla să greşească, sunt sigur că o va face neintenţionat". Partida dintre Poli Iaşi şi Pandurii Tg. Jiu, din etapa a 14-a a Ligii I, se va disputa marţi, de la ora 17:00, pe stadionul Emil Alexandrescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-22-2009, 06:11 PM
|
|||
|
|||
Fotbaliştii de la Poli Iaşi nu-şi depun memorii pentru a deveni liberi de contract
Aflată într-o perioadă de gravă criză financiară, primdivizionara din Copou se vede pusă în situaţia de a-şi pierde în orice moment jucătorii. Cum regulamentul prevede că fotbaliştii care nu-şi primesc drepturile timp de 60 de zile se pot adresa comisiilor federale, pentru a deveni liberi de contract, ieşenii au tot dreptul să-şi depună memorii. Numai că nimeni n-o face.
Elevii lui Petre Grigoraş par să înţeleagă mai mult ca oricînd criza care a cuprins întreaga ţară. Aceştia s-au interesat şi au aflat că toate grupările se confruntă cu probleme financiare, cazul Iaşului nefiind nicidecum unul singular. "Nici nu mă gîndesc să-mi depun memoriu! Sînt de şapte ani la Iaşi şi m-am obişnuit deja cu ideea că banii se dau cu întîrziere, dar pînă la urmă tot se dau. Nu are nici un rost să încerc să plec liber de contract. Probabil că vom lua, totuşi, ceva înaintea Sărbătorilor de iarnă...", susţine portarul Cristi Brăneţ, unul dintre cei mai experimentaţi şi mai vechi jucători din lotul Politehnicii. În asentimentul său este şi căpitanul echipei, Cristian Munteanu, care le insuflă coechipierilor ideea de a se concentra exclusiv în aceste zile asupra partidei cu Pandurii Tîrgu Jiu, de marţi: "Nici vorbă de memoriu! Nu am discutat aşa ceva cu băieţii în vestiar şi nici măcar nu ne-am gîndit la astfel de ameninţări cînd ne aşteaptă un meci foarte important cu gorjenii. Se anunţă un joc greu, pe care trebuie musai să-l cîştigăm, că sigur va face conducerea ceva să ne luăm banii". Un alt titular din Copou, Cristi Constantin, le recomandă colegilor să înţeleagă contextul socio-economic pe care îl traversează întreaga Românie. "Avem încredere să problemele se vor rezolva. Doar nu sînt greutăţi cu banii numai la Poli. Mult mai important acum este să-şi revină echipa, că vor veni mai mult ca sigur şi banii", este convingerea celui sosit în vară de la CS Otopeni, sentiment împărtăşit şi de restul componenţilor lotului din Copou, inclusiv de către cei care au oferte de a se transfera la alte grupări! Iar dacă acum cîţiva ani, cînd situaţia financiară a clubului era similară, "alb-albaştrii" făceau mare scandal, ameninţînd cu depunerea de memorii, acum este linişte totală. Brăneţ, care apără poarta Politehnicii încă dinaintea revenirii Iaşului în elită, le propune acum coechipierilor să înţeleagă situaţia dificilă în care se află firmele acţionarilor clubului. Aşa gîndeşte şi conducerea grupării, care, prin vocea vicepreşedintelui Pavel Hodea, le cere jucătorilor îngăduinţă şi concentrare maximă pentru jocurile rămase de susţinut în 2009. "Vedeţi-vă de treabă, că nu-şi depune nimeni memoriu! Sigur, s-au acumulat datorii, dar dinaintea venirii în Copou a mea şi a lui Cristi Stărică (n.r. – preşedintele Politehnicii Iaşi), însă asigur pe toată lumea că se fac eforturi susţinute pentru dezamorsarea situaţiei", a precizat Hodea, lăsînd de înţeles că problemele financiare din Copou se vor rezolva curînd. Şi cum nici un necaz nu vine niciodată singur, mai nou, omul de afaceri Ioan Zapodeanu, a ameninţat că se va adresa comisiilor federale dacă Poli nu-i achită în două săptămîni datoria de 150.000 de euro. El a plătit în februarie restanţele acumulate de clubul din Copou la stat, fără lichidarea cărora echipa nu ar fi mai primit licenţa de club profesionist şi, implicit, nu ar mai fi putut continua în Liga I. Ieri, în primul meci al etapei a XIV-a a Ligii I: Unirea Alba Iulia – Oţelul Galaţi 3-1 (0-0). Partida Rapid – Gaz Metan Mediaş s-a terminat după închiderea ediţiei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
2 Musafir(i)
2 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut