Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
11-17-2009, 03:40 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Voetbal: "Ogăraru spre Steaua!"

După ce Mihai Stoichiţă a declarat că îl interesează o revenire a lui Ogăraru în Ghencea, şi publicaţia olandeză Voetbal a scris ieri despre această posibilitate: "Rezervă meci de meci la Ajax, jucătorul s-ar putea întoarce în România. În acest an, Ogăraru nu se află în planurile lui Martin Jol, este trimis mai mereu în tribune. Chiar dacă mai are contract pînă în 2010, ar putea să o părăsească de acum pe Ajax pentru Steaua".

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-17-2009, 03:41 PM
"Lippi" alb-negru

Steliştii apreciază că tehnicianul comunică bine cu ei şi că îi lasă mai liberi, dar nu agrează antrenamentele dure şi faptul că Stoichiţă nu-i apără în faţa patronului

Două luni au trecut de la venirea lui Stoichiţă în Ghencea. Palmares: echipa e eliminată din Cupă şi mai are doar şanse teoretice în Europa League, însă e la doar un gol distanţă de primul loc în Liga I. Şi portretul pe care i-l fac jucătorii tehnicianului e creionat la fel, cu lumini şi umbre.

De ce este iubit Stoichiţă de jucători?
1. Comunică bine. Fotbaliştii apreciază că antrenorul îşi asumă deciziile şi că mereu găseşte întotdeauna explicaţii pentru cei care le cer. "Întotdeauna observă dacă e cineva nemulţumit. Iar celor care nu prind echipa le spune ce l-a determinat să ia decizia asta. E important să discute cu tine, nu te simţi ignorat", a povestit o sursă din vestiar.

2. Nici o amendă pînă acum. Stoichiţă nu e adeptul sancţiunilor financiare, iar jucătorii îl simpatizează că nu se repede să-i amendeze la prima greşeală. Singurul care l-a enervat pe "Lippi" a fost Onicaş, care a luat "roşu" cu Bistriţa, în Cupă.

3. I-a ajutat la greu. Ignoraţi de Bergodi, Dayro şi Pleşan au reuşit să îşi relanseze carierele o dată cu venirea lui Stoichiţă. Apoi, chiar dacă viitorul lor la Steaua este ca şi compromis la cererea lui Gigi Becali, Bibişkov şi Grzelak se bucură, în continuare, de atenţia lui Stoichiţă. "Deşi ştim că nu mai sîntem doriţi aici, Stoichiţă nu ne-a lăsat niciodată impresia asta!", s-au confesat cei doi.

4. Îi lasă să iasă în cluburi . Stoichiţă nu are nimic împotrivă ca jucătorii săi să se mai şi distreze ieşind în cluburi. "Este normal, sînt tineri şi au nevoie să se mai şi destindă. Asta nu înseamnă că asta li se permite să-şi toarne pe gît şi să se culce în zorii zilei. Totul trebuie să aibă o limită, iar dacă nu vor ţine cont de ea, vor plăti!", le-a mărturist Stoichiţă apropiaţilor.

De ce nu este iubit Stoichiţă?
1. "Prea mult cantonament", se plîng jucătorii. Conform regulilor lui Stoichiţă, fotbaliştii intră în cantonament cu două zile înaintea meciului. Bergodi îi ţinea doar o zi.

2. Tinerii ignoraţi. "Juniorii" din lot sînt nemulţumiţi din cauza faptului că tehnicianul se bazează mai mult pe jucătorii cu experienţă. Tudose, Filip, Rusu, Alex Iacob sau Ochiroşii, folosiţi des pe vremea lui Bergodi, prind acum extrem de rar prima echipă.

3. Nu le ţine partea în faţa lui Gigi. Steliştii sînt deranjaţi că salariile, primele din Europa League şi din campionat întîrzie. Şi că Stoichiţă nu se implică şi nu încearcă să-l convingă pe Becali să le plătească mai repede.

4. "Ne rupe la antrenamente!". În "era Bergodi", mingea era omniprezentă la şedintele de pregătire. Acum, accentul se pune pe partea fizică. "Nici nu ne putem ţine pe picioare după unele antrenamene! Stoichiţă exagerează!", se plîng jucătorii.

Antipaticii
În ultimii ani, jucătorii au avut cele mai mari probleme de comunicare cu Lăcătuş, Dorinel Munteanu şi Pedrazzini. "Era foarte greu de discutat cu ei. Cine avea curajul să spună ceva ce nu convenea avea probleme. Lăcătuş nu le explica niciodată de ce unul sau altul nu joacă, Munteanu încerca să pară în faţa lor ceea ce nu era, iar Pedrazzini voia să facă pe şeful!", au povestiti surse din club.

De ce e regretat Bergodi
În ciuda relaţiei bune pe care au construit-o cu Stoichiţă, o parte dintre jucătorii Stelei regretă şi acum despărţirea de italianul Bergodi. Motivul principal: de la venirea lui "Lippi", sistemul rotaţiei a dispărut, noul antrenor axîndu-se pe un "11" clar pe care îl modifică doar în cazurile extreme, cînd sînt suspendaţi sau accidentaţi. "Înainte fiecare ştia că va juca la un moment dat, dacă se pregătea. Acum, este foarte greu să prinzi echipa", a dezvăluit o persoană apropiată echipei.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
11-17-2009, 03:42 PM
"Suporterii ne-au tras în jos!"

Preşedintele Argăseală consideră că Steaua ar fi fost mult mai sus dacă fanii ar fi încetat războiul cu Gigi Becali

"Dacă suporterii ar fi avut o altă atitudine, echipa ar fi fost acum mult mai sus! Din cauza atmosferei s-au pierdut multe puncte pe Ghencea!" este de părere preşedintele Valeriu Argăseală. Steaua e acum pe primul loc, la egalitate cu CFR. Însă pe teren propriu roş-albaştrii au luat doar 9 puncte din 21 posibile, în timp ce pe terenuri străine au cîştigat 16 puncte din 18: 5 victorii, un egal şi nici un eşec!

Şi Stoichiţă acuză atmosfera ostilă de "acasă": "Mi-aş dori ca fiecare să îşi vadă de treaba lui la Steaua. Suporterii să îşi respecte rolul, eu să fiu lăsat să îmi fac meseria, iar jucătorii să joace fotbal!".

11-17-2009, 03:43 PM
Pleşan: "Pot pleca de la Steaua dacă un club dă pentru mine 100.000 euro"

Mihăiţă Pleşan a declarat la "Zona Verde" că mai are încă trei ani de contract cu Steaua, dar că poate pleca oricînd, fără acordul clubului, dacă o echipă oferă pentru el 100.000 euro.

"Nea Mihai a zis că mă vrea la echipă înapoi, pe mine şi pe Dayro. Condiţia a fost să-mi micşorez contractul. Mai am contract trei ani şi pot pleca contra a 100.000 euro plus TVA, fără acordul clubului", a spus Pleşan.

Acesta a povestit la GSP TV şi episodul în urma căruia a fost exilat la echipa a doua: "Totul a plecat de la un conflict al meu cu Ghionea. Ceea ce s-a întîmplat a fost relatat de Massimo Pedrazzini mai departe, dar dumnealui nici nu asistase la episod. Mi-a făcut rău Pedrazzini, puţin".

Pleşan a vorbit şi despre actualul său antrenor: "Stoichiţă e antrenorul care ştie să-şi apropie jucătorii. Dacă nu ai jucătorii aproape e foarte greu. Trebuie să-i mulţumeşti pe toţi. Dumnealui are discuţii cu fiecare în parte, explică ce vrea de la fiecare, de ce nu joacă, cum ar trebui să joace".

"După golul cu Germania am avut oferte din toată lumea"
Mihăiţă Pleşan a dezvăluit că după golul marcat Germaniei în meciul amical din 2004, pe adresa clubului Universitatea Craiova au sosit oferte din toată lumea pentru el: "De la golul cu Germania au trecut mulţi ani şi eu cred că am mai făcut meciuri bune. Lumea aşteaptă ca la fiecare meci Pleşan să facă o fază la fel ca aceea din meciul cu Germania. Despre gol, aşa am simţit eu că trebuie să fac faza, m-a ajutat şi Dănciulescu cu pasa foarte bună. După golul ăsta cred că am avut oferte din toată lumea. N-am fost lăsat să plec însă, domnul Rednic nu a vrut să mă lase şi nici clubul".

Pleşan a vorbit şi despre perioada în care nu a vrut să vină la Dinamo. "Aveam 18 ani, n-am acceptat să vin la Dinamo şi pentru asta n-am fost lăsat să mai joc nici la echipa de juniori a Craiovei. N-am vrut la Dinamo pentru că îmi doream să joc la prima echipă a Universităţii, pînă atunci nu jucasem deloc în prima echipă", a povestit Pleşan.

11-17-2009, 06:12 PM
"Înjuraţi-l pe Gigi înainte şi după meci"

Oficialii din Ghencea au întocmit un plan menit să‑i convingă pe fani să revină la sentimente mai bune faţă de patron şi de conducerea clubului.

"Preşedintele Argăseală va merge să discute cu cei din Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti, urmând să le propună o soluţie de compromis: dacă nu vor să renunţe la proteste anti-Becali, măcar să înjure înainte şi după meci, iar în rest să încurajeze echipa. Antrenorul Stoichiţă trebuie să joace ofensiv, atractiv pentru public, iar patronul Becali a fost şi el de acord să nu mai atace fostele glorii, urmând să le dea şi abonamente gratuite la lojă", ne-a declarat unul dintre oamenii cu putere de decizie la Steaua.

"Din retur, eu cred că lucrurile se vor mai linişti şi vor intra în normal", a confirmat şi Valeriu Argăseală.

Deocamdată, fanii nici vor să se gândească însă la împăcare.

"Ani de zile am fost oile lui Becali, dar nu mai merge. Steaua se va procopsi cu un mare proces, din partea celor care au abonamentele suspendate. Această echipă trebuie boicotată acum, le‑am cerut tuturor suporterilor să nu se mai ducă la meciuri", a fost răspunsul lui Jean Pavel, fostul lider al galeriei.

11-17-2009, 08:20 PM
Ionuţ Rada: "Ne-am mai odihnit şi sper să obţinem maximum din cele şase meciuri care au mai rămas până la finalul sezonului"

Fundaşul Stelei, Ionuţ Rada, s-a referit la rândul său la perioada de pauză competiţională: "Ne-am mai odihnit şi sper să obţinem maximum din cele şase meciuri care au mai rămas până la finalul sezonului. Până atunci, cel mai important va fi meciul cu Astra, care va fi foarte greu".

Rada a comentat şi declaraţia lui Dumitru Dragomir, care spunea că Steaua nu are un lot ce-i poate permite să devină campioană: "Nu contează dacă vom fi campioni la finalul turului, cel mai important este să fim pe primul loc la vară, atunci când sperăm să demonstrăm că merităm să câştigăm titlul. Criticile ne ambiţionează şi mai mult, dar cred că am arătat că avem un lot valoros, atât în jocurile din Liga Europa, cât şi în cele din campionat".

Steaua va întâlni Astra Ploieşti, luni, în deplasare, de la ora 18:00, într-un joc din etapa a 14-a a Ligii I.

11-17-2009, 08:21 PM
Panduru spune că nu ar fi o problemă dacă echipa n-ar termina pe locul I la finalul turului

Managerul general al Stelei, Basarab Panduru, a declarat, marţi, că fotbaliştii pregătiţi de Stoichiţă ar avea un moral mai bun dacă ar termina turul în fruntea clasamentului, dar nu acesta este obiectivul echipei, ci clasarea pe primul loc la finalul sezonului.

"Nu ar fi rău să terminăm pe prima poziţie la finalul anului, pentru că altfel se pregăteşte echipa, altfel se vede clasamentul. Totuşi, nu ar fi o mare problemă dacă nu am termina pe locul I acum, ar fi o mare problemă dacă nu am termina pe primul loc în vară", a spus Basarab Panduru la conferinţa de presă organizată săptămânal.

Fostul mijlocaş al Stelei s-a referit şi la pauza competiţională datorată acţiunilor echipelor naţionale: "După o perioadă de pauză competiţională unele echipe ies bine, altele nu prea, dar sper ca Steaua să fie în formă şi să joace la fel de bine cum a făcut-o şi la finalul acelui cantonament de la Braşov. Atmosfera este bună, în clasament suntem situaţi destul de bine, acum aşteptăm cele patru jocuri din campionat plus cele două din Liga Europa şi vom vedea la finalul acestora dacă a ieşit totul bine".

Managerul Stelei s-a referit şi la situaţia lui Kapetanos, care îşi va renegocia salariul în pauza de iarnă şi, care, conform lui Gigi Becali, poate pleca de la echipă dacă nu va fi de acord cu noua grilă de salarizare agreată de club: "Kapetanos este un jucător care se pregăteşte serios, motiv pentru care nu poţi fi supărat pe el când are meciuri mai puţin reuşite. Aproape de fiecare dată când a intrat şi-a făcut datoria, nu am ce să-i reproşez, sunt mulţumit de el".

În ceea ce priveşte episodul în care unii fotbalişti ai Stelei au petrecut într-un club în noaptea de sâmbătă spre duminică, Panduru a afirmat: "Era timpul lor liber şi fiecare face ce vrea atunci, dar când e vorba de jucătorii Stelei trebuie să am o părere. Ştiam că merg la discotecă şi vreau să-i felicit pe cei care au mers cu familiile şi care au stat acolo până la o anumită oră. Nu toată lumea a stat până la o anumită oră, unii au stat mai mult. Am vorbit cu jucătorii şi le-am spus ce e mai bine pentru ei. Sper să-şi dea seama că dacă vrem să ieşim campioni nu trebuie să mai facem niciun pas greşit. Anul trecut, echipa care a făcut cele mai puţine greşeli a şi câştigat titlul".

Basarab Panduru a mai precizat că staff-ul echipei nu s-a gândit la jucătorii care pot pleca de la Steaua în pauza de iarnă şi a mai spus că revenirea lui Ogăraru în Ghencea nu este de actualitate. De asemenea, managerul roş-albaştrilor a lăudat munca lui Stoichiţă la echipă: "Antrenorul nostru a făcut o muncă bună şi a reuşit să ducă formaţia pe primul loc, chiar dacă multă lume a criticat lotul".

În ceea ce priveşte preferinţele legate de vitoarele transferuri, Panduru a opinat: "Eu, unul, aş vrea jucători români, chiar dacă sunt mai scumpi ca unii străini. Avem fotbalişti buni, costă într-adevăr, dar vom vedea ce transferuri vom face până la urmă. Se lucrează mai uşor cu jucătorii români, ei ştiu ce este în campionat şi ştiu ce înseamnă Steaua. Cu toate acestea, dacă un jucător străin este bun, acesta va veni la echipă. Cert este că jucătorii liberi de contract nu sunt o soluţie, liberi îi aduci, liberi joacă".

Panduru a vorbit şi despre situaţia medicală a unor jucători: "Ovidiu Petre s-a accidentat în meciul cu FC Snagov, dar se pare că va reveni în curând, Ninu a reluat alergările, la Onicaş este situaţia mai gravă, în timp ce Emeghara îşi continuă programul".

Steaua va întâlni Astra Ploieşti, luni, în deplasare, de la ora 18:00, într-un joc din etapa a 14-a a Ligii I.

11-17-2009, 08:27 PM
Stoichiţă: "Aş lua ceva jucători, dar nu ne permitem!"

La amicalul reprezentativelor de tineret ale României şi Poloniei a asistat şi antrenorul FC Steaua, Mihai Stoichiţă, care s-a declarat mulţumit de jocul elevilor pregătitţi de Emil Săndoi:

"Jucătorii au evoluat destul de bine cu toţii. Sunt fotbalişti foarte buni, de viitor şi nu sunt de acord cu cei ce spun că fotbalul românesc nu are viitor. Aş lua ceva jucători, dar nu ne permitem. Nu vreau să nominalizez pe nicunul pentru că nu vreau să fac reclamă ieftină", a declarat Stoichiţă.

Echipa naţională de tineret a României a câştigat, scor 2-1 (0-0), partida amicală susţinută, marţi, pe teren propriu, pe stadionul "Concordia" din Chiajna, în faţa reprezentativei similare a Poloniei. Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Liviu Ganea '51 şi Gardoş '88, în vreme ce reuşita oaspeţilor a fost semnată de Tyrala '71.

11-19-2009, 07:49 PM
Miu: "Nu cred că Gigi ar fi luat bani de la echipă dacă nu venea criza"

Fostul stelist Iulian Miu a declarat la emisiunea "Băieţii de la 7" de la Telesport că nu crede că patronul Stelei ar fi luat bani de la club dacă nu ar fi fost criză economică.

"Şi eu dacă aş băga bani în fotbal şi n-aş avea o lege care să fie în favoarea mea aş face la fel. Sînt bani mulţi şi riscurile sînt foarte mari. Aş vrea ca Steaua să aibă un buget cît mai mare, să aibă condiţii şi să facă performanţă. Nu cred că ar fi luat bani de la echipă dacă nu venea această criză. Steaua produce, nu mai trebuie să vii cu bani de acasă. Steaua se poate autofinanţa prin bilete vîndute, prin participări în cupe, prin marketing, prin sponsori. La Steaua trebuie să bagi o dată bani ca să faci o echipă bună şi după aia se poate susţine singură", a mai spus Miu.

11-19-2009, 07:50 PM
Zapata: "Le mulţumesc lui Hagi şi lui Mondragon pentru că m-au adus în România!"

Robinson Zapata, portarul Stelei, spune că a fost o întîmplare faptul că a ajuns în România, dar acum le mulţumeşte lui Gică Hagi şi Mondragon pentru că i-au deschis porţile la Steaua.

"Am jucat în semifinale de Cupa Libertadores, mai sus e doar Liga Campionilor. A fost o întîmplare că am ajuns în România, dar sînt fericit. Vreau să le mulţumesc lui Hagi şi lui Mondragon pentru că mi-au deschis uşa spre România", a spus Robinson Zapata în Revista FCSB.

...cei mai puternici adversari: "Lyon mi s-a părut extraordinar de puternică. Ştiu că am jucat şi cu Arsenal, dar pentru mine Lyon a fost cel mai tare adversar"

...ce îi lipseşte să ajungă cel mai bun: "Casillas, Pepe Reina şi Julio Cesar sînt cei mai buni portari din lume. Nu vreau să îi uit nici pe Lloris sau Buffon. Îmi lipseşte şansa de a evolua la o echipă precum cele la care joacă ei pentru a-i ajunge din urmă"

...care sînt idolii săi: "Nu am încercat să copiez pe nimeni, dar i-am avut ca idoli pe Cordoba, Mondragon şi Higuita. Din Europa, l-am admirat foarte mult pe Peter Schmeichel"

...care a fost cel mai bun atacant pe care l-a întîlnit: "Dănciulescu e un jucător foarte complet şi extrem de inteligent. Ar mai fi şi Florin Costea. Marius Niculae e un fotbalist bun, dar prea temperamental"

...cum a ajuns portar: "Antrenorii au decis. Aveam 10-11 ani şi antrenorul voia să facem un meci, dar nu aveam portari. Eu eram mai înalt şi am ajuns în poartă. Pînă atunci eu jucam mijlocaş la închidere"

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
88 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut