Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
11-17-2009, 10:07 PM
Mesaj: #271
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Superofensiv

Mandorlini mizează pe atac şi revine la sistemul 4-3-3

"Vreau concentrare 100% la fiecare antrenament. Gîndiţi-vă că nu este un simplu antrenament, ci partida în sine!", a fost mesajul lui Andrea Mandorlini pentru jucătorii lui CFR Cluj. La două zile de la numirea sa, italianul s-a apucat serios de treabă, impunîndu-şi rapid stilul. Ce a schimbat Mandorlini?

1. MODULUL TACTIC.
Italianul şi-a făcut cunoscute intenţiile tehnico-tactice încă de la primul antrenament din Gruia. Mandorlini a exersat în ultimele două zile o formulă ofensivă (4-3-3) pe care intenţionează să o pună în practică încă de la meciul de mîine, împotriva Craiovei. Astfel, "tripleta" Dubarbier-Traore-Mara vor avea sarcina să hărţuiască defensiva oltenilor. Mandorlini n-a abandonat însă formula uzitată (4-1-3-2) în ultimele meciuri de predecesorul Conceicao, cu Nei şi Traore în atac.

2. RELAŢIA CU JUCĂTORII.
Mandorlini nu face concesii! Italianul le-a dat repede de înţeles jucătorilor că nu are nimic din prietenosul "domn" Conceicao, ci este un tip intransigent, care impune reguli stricte. Mereu preocupat şi nemulţumit de viteza scăzută de joc, Mister şi-a taxat de fiecare dată elevii. Extrem de vocal şi convingător, tehnicianul a oprit în zeci de rînduri jocul pentru a explica fiecărui jucător în parte ceea ce-a greşit. El a surprins şi prin faptul că i-a strigat pe jucători pe nume încă din primele minute.

3. ANTRENAMENTE LUNGI ȘI DURE.
Mandorlini este adeptul şedinţelor riguroase şi lungi de pregătire, întinse pe durata a două ore şi jumătate. Cei cîţiva suporteri prezenţi, ieri, la baza CUG, şi-au adus aminte de antrenoratul lui Cristiano Bergodi: "Este exact stilul lui Bergodi, însă Mandorlini este mai sever! Multă muncă, antrenamente lungi şi disciplină! Conceicao era prea moale", a remarcat unul din jucători.

4. COMUNICARE CU ECHIPA.
Deşi se spune că limbajul fotbalului este unul universal, majoritatea jucătorilor au avut dificultăţi vizibile de comunicare cu noul staff tehnic, mai ales la exerciţiile cu mingea din prima parte a antrenamentului. Pentru a fi convins că mesajul este înţeles pe deplin, italianul a apelat la ofiţerul de presă al clubului, care a asigurat traducerea simultană la ultimele două şedinţe de pregătire.

5. APĂRARE "BETON".
Format la şcoala italiană, Mandorlini nu concepe jocul fără o linie de fundaşi indestructibilă. Dacă Toni Conceicao a fost adeptul jocurilor-şcoală, italianul lucrează pe compartimente. El a dictat în ultimele două zile şedinţe specifice de apărare, numai pentru cei 4 fundaşi care alcătuiesc linia de fund. Tony, Cadu, Cabrera sau Panin au asudat din greu la interminabilele exerciţii de apărare, specifice şcolii italiene.

200.000 de euro este pachetul financiar pe care îl poate cîştiga Mandorlini, dacă va lua titlul

"Rupţi de oboseală!"
Argentinianul Sebastian Dubarbier a resimţit din plin intensitatea antrenamentelor. "Adevărul este că sîntem destul de obosiţi după această şedinţă de pregătire, însă trebuie să ne adaptăm cu sitlul fiecărui antrenor. Diferenţele dintre Conceicao şi Mandorlini sînt majore, însă trebuie să ne pregătim cît mai bine. Sper să cîştigăm titlul cu noul antrenor", a spus Dubarbier.

Peralta incert
Mijlocaşul Sixto Peralta s-a antrenat şi ieri separat de restul echipei, fiind incert pentru partida de mîine din Cupa României, împotriva Universităţii Craiova. Peralta a urmat un program separat de pregătire, sub supravegherea fizioterapeutului Gabi Barta. Altfel, Juan Culio a resimţit dureri la muşchii coapsei în finalul antrenamentului de ieri, cînd i s-a aplicat o pungă cu gheaţă, dar va putea fi folosit în meciul de Cupă.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-17-2009, 10:31 PM
Mesaj: #272
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Mureşan: "Nu suntem favoriţi"

Are derby-ul sferturilor Cupei României o favorită?
- Cred că şansele sunt egale, dar dacă ar fi să aleg o favorită, aceasta ar fi Universitatea Craiova, pentru că joacă pe teren propriu. În orice caz, noi nu ne considerăm favoriţi, chiar dacă suntem pe primul loc în Liga I şi Craiova este mai jos în clasament.

Vă apăraţi a doua oară consecutiv trofeul la Craiova, după ce aţi învins Gaz Metan CFR…
- Aşa este, terenul de pe “Ion Oblemenco” ne-a purtat noroc în optimi. În primul rând apreciez suprafaţa de joc, care este una impecabilă şi se poate juca fotbal de calitate. Sigur, acum altele vor fi datele problemei, întâlnim o echipă de Liga I, care îşi propune chiar să câştige Cupa României. Ştiu cât de important ar fi pentru Universitatea să-şi adjudece trofeul, pentru că noi l-am luat de două ori consecutiv, prima dată chiar pentru a completa eventul, şi este ceva deosebit să câştigi această competiţie. Pentru Craiova ar fi şi un drum mai scurt spre Europa, dar şi recâştigarea unui trofeu după mulţi ani, aşa că ne aşteptăm la un meci extrem de greu.

Pregătiţi o revanşă după acea înfrângere la scor din primăvară?
- În fotbal se întâmplă şi astfel de eşecuri, nu trebuie să jucăm pentru a ne răzbuna, ci doar să câştigăm. Atunci a fost un joc foarte bun al Craiovei, care a mai avut şi noroc pe deasupra, iar noi am făcut un joc slab, nu ne-a ieşit nimic, putem să spunem că a fost un accident. Am ieşit cu capul plecat atunci şi am recunoscut superioritatea gazdelor, dar nu cred că se poate repeta acel rezultat.

Spuneaţi după tragerea la sorţi că nu vă temeţi de publicul din Bănie, deoarece nu mai este la fel de fierbinte precum anul trecut…
- Eu mi-aş dori ca oltenii să vină la stadion în număr mare şi să-şi încurajeze echipa, nu să-l înjure pe Adrian Mititelu, aşa cum s-a mai întâmplat. Fanii din Bănie se pricep la fotbal şi creează o atmosferă deosebită, ar fi trist să lase stadionul gol la un asemenea meci şi cred că, de această dată, vor veni lângă echipa lor.

Ce veţi spune dacă Eugen Trică va decide calificarea Universităţii?
- Îl voi felicita. El ne-a ajutat foarte mult în sezonul în care am câştigat titlul, a fost cel mai bun jucător al nostru în tur, când a marcat mi se pare 10 goluri, a fost liderul echipei. Trică este un fotbalist şi un om deosebit, un oltean tipic, vulcanic, dar, în acelaşi timp, cu suflet mare.

Mulţi spun despre CFR că are cel mai bun lot din România, dar îi lipsea un antrenor pe măsură. Este Mandorlini tehnicianul pe care îl căutaţi de mai mult timp?
- Aşa este, am avut antrenori buni, dar Mandorlini este cel mai titrat antrenor străin care a venit la noi în ţară. A pregătit două echipe din Serie A în trecut, deci are un CV foarte bun. Îi respect pe restul străinilor veniţi în România, dar ei şi-au făcut un nume aici, unde s-au format, aşa cum e şi cazul lui Walter Zenga, care a ajuns din România în Serie A. Mandorlini va sta pe bancă miercuri, dar nu ştiu în ce măsură îşi va pune amprenta pe jocul echipei, fiindcă la ora disputei va fi avea efectuat doar două antrenamente cu băieţii.

Numiţi câte un jucător de la fiecare echipă care ar putea decide calificarea în semifinale.
- Traore, de la noi, şi Florin Costea, de la Craiova, dacă îmi cereţi doar două nume, însă fiecare echipă are şi alţi jucători capabili să decidă soarta unui meci. I-am numit pe ei, pentru că sunt în formă şi golgheterii celor două echipe.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-17-2009, 10:32 PM
Mesaj: #273
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Tony: "Îl iau pe sus pe Trică"

Delegaţia lui CFR Cluj a ajuns în această seară în Bănie, pe calea aerului. Fundaşul dreapta al ardelenilor, Tony, a declarat la sosire că nu ar vrea să evolueze împotriva fostului său coechipier, Eugen Trică, dar dacă o va face, nu îl va menaja.

"Trică e un fotbalist foarte bun, e prietenul meu şi nu aş vrea să joace mâine. Dar dacă o va face, nu îl voi menaja. Îl iau pe sus", a glumit Tony.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-18-2009, 07:28 PM
Mesaj: #274
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Iuliu Mureşan: "Mandorlini e cel mai bun antrenor pe care l-am avut pînă acum"

Preşedintele CFR Cluj a declarat că noul antrenor al echipei, Andrea Mandorlini, este cel mai bun tehnician pe care l-a avut pînă acum.

"Mandorlini a studiat foarte mult echipa Craiovei, ne-a pus foarte multe întrebări despre jucători, conducători, suporteri. A văzut mai multe meciuri ale Universităţii, să zicem că le-a citit strategia de joc. Cred că e cel mai bun antrenor pe care l-am avut, e altceva decît ce am avut pînă acum. Sper ca timpul şi rezultatele să confirme acest lucru", a declarat Mureşan, care a adăugat: "Are alt stil de antrenamente, alt stil de abordare a partidei care urmează".

Oficialul clujean a spus că nu vor exista schimbări în echipă. "Un antrenor nou nu se apucă să facă imediat schimbări în echipă, le face după 2-3 săptămîni în care evaluează lotul. El va folosi echipa cea mai bună pe care o poate alinia la startul meciului şi sînt convins că jucătorii vor da totul pentru a face o bună impresie", a mai spus Mureşan la televiziunea sportro.

Preşedintele CFR s-a referit şi la adversarii din această seară, Universitatea Craiova. "Am înţeles din presă că sînt trei mijlocaşi cu probleme medicale, printre care şi Trică. Sînt convins însă că aceia care îi vor înlocui vor da tot ce au mai bun. La un meci de cupă e o şansă unică de a elimina o echipă de locul întîi şi sînt sigur că Universitatea va încerca acest lucru", a declarat Iuliu Mureşan.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-19-2009, 06:23 PM
Mesaj: #275
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Iuliu Mureşan: "Dacă Universitatea ar fi fost mai bună, atunci ar fi câştigat"

Preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan, consideră că Mititelu greşeşte atunci când acuză în termeni duri.

"E părerea dânsului şi cred că e spusă la supărare. Nu a viciat nimeni rezultatul, a fost victoria noastră şi atât. Dacă Universitatea ar fi fost mai bună, atunci ar fi câştigat. Cum anul trecut am fost învinşi cu 4-1 şi nu am spus nimic, aşa ar trebui să facă şi ei", a afirmat oficialul.

Acesta consideră că echipa a progresat tehnic odată cu venirea lui Andrea Mandorlini. "Echipa a fost aşezată tactic mai bine decât până acum, dar sunt alte probleme care trebuie corectate, despre care nu vreau să vorbesc. Ştiam că Universitatea va juca bine, iar noi am stat bine pe teren. Eliminarea uşoară a lui Traore a dezechilibrat puţin meciul. Ne-am apărat pe final pentru că nu aveam altă variantă", a mai spus conducătorul CFR-ului.

Deţinătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei României, CFR Cluj, s-a impus, miercuri, scor 1-0, pe terenul Universităţii Craiova, la meciul de debut al antrenorului Andrea Mandorlini, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. Meciul a fost arbitrat de o brigadă compusă din centralul Alexandru Tudor şi asistenţii Bogdan Velicu şi Radu Ghinguleac.

Gazdele au înscris în minutul 10, prin Florin Costea, aflat la limita ofsaidului, care a trimis pe jos după o deviere a lui Şoavă, însă golul a fost anulat pe motiv că atacantul Craiovei se afla în afara jocului. Asistentul Ghinguleac nu a ridicat fanionul, decizia fiind luată de Alexandru Tudor.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-19-2009, 06:24 PM
Mesaj: #276
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Andrea Mandorlini: "Mă bucur că echipa a asimilat ceea ce am cerut eu"

Antrenorul lui CFR Cluj, Andrea Mandorlini, a declarat, miercuri, că este fericit pentru că a debutat cu o victorie pe banca formaţiei din Gruia şi consideră că elevii săi au reuşit să pună în practică indicaţiile oferite de la venirea sa la echipă.

"Echipa a arătat caracter, dăruire şi a asimilat ceea ce am cerut eu de când am preluat-o. Pe aceste calităţi şi pe acest fond pot construi ceva frumos la Cluj. Jocul s-a schimbat clar după eliminarea lui Traore, a fost o presiune totală a gazdelor, dar echipa mea a reacţionat foarte bine, jucătorii ajutându-se între ei", a spus Mandorlini.

Italianul consideră că eliminarea lui Traore a fost injustă şi susţine că CFR nu se poate compara cu Juventus în ceea ce priveşte ajutorul din partea arbitrilor: "Mi s-a spus că arbitrul a acordat cartonaş roşu după ce a văzut sânge la jucătorul craiovean, dar nu cred că duelul a fost de eliminare. CFR nu este Juventus de România prin prisma faptului că este ajutată frecvent de arbitri, poate datorită valorii se poate compara".

Deţinătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei României, CFR Cluj, s-a impus, miercuri, scor 1-0, pe terenul Universităţii Craiova, la meciul de debut al antrenorului Andrea Mandorlini, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. Meciul a fost arbitrat de o brigadă compusă din centralul Alexandru Tudor şi asistenţii Bogdan Velicu şi Radu Ghinguleac.

Gazdele au înscris în minutul 10, prin Florin Costea, aflat la limita ofsaidului, care a trimis pe jos după o deviere a lui Şoavă, însă golul a fost anulat pe motiv că atacantul Craiovei se afla în afara jocului. Asistentul Ghinguleac nu a ridicat fanionul, decizia fiind luată de Alexandru Tudor.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-20-2009, 04:47 PM
Mesaj: #277
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Comisia de Recurs obliga CFR Cluj la plata restantelor catre jucatorul Dorin Toma

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a obligat clubul CFR Cluj, prin decizia luată în cadrul şedinţei de joi, la plata către Dorin Toma a sumei de 10.000 euro, reprezentând două rate contractuale, precum şi a 2.955 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, informează site-ul LPF.

În vârstă de 32 de ani, fundaşul Dorin Toma se află în lotul formaţiei CFR Cluj din sezonul 2002-2003. Ultima oară el a evoluat în Liga I în sezonul 2007- 2008, când a fost împrumutat la la Gloria Bistriţa. Dorin Toma mai are contract cu CFR Cluj până în vara anului 2010.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-21-2009, 01:05 AM
Mesaj: #278
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
"Andone se aştepta să-i batem lejer, să avem 3-0 la pauză"

Fostul atacant al CFR-ului, Adrian Anca, spune că Ioan Andone a pregătit foarte bine jocul cu Pandurii din etapa a 27-a a sezonului 2006-2007 şi mărturiseşte că feroviarii se aşteptau să obţină o victorie facilă în partida pe care au pierdut-o în Gruia cu 2-1.

Anca exclude posibilitatea ca jucătorii clujeni să fi apelat la mijloace necurate în vreunul dintre jocurile din campania la finalul căreia şi-au adjudecat titlul de campioni în Liga I.

"Aşa ceva nu poate să fie adevărat. Cred că se urmăreşte destabilizarea CFR-ului, e o echipă puternică şi deranjează. Probabil că cei de la Craiova au fost supăraţi pentru că au pierdut calificarea în semifinale, dar asta nici aşa nu se explică aceste acuzaţii. Trebuie probat totul, nu ştiu dacă există vreo dovadă în favoarea celor spuse de Adrian Mititelu. Ţin minte că Andone ne-a spus înainte de meci că cei de la Pandurii nu sînt într-o formă prea bună şi că ar trebui să avem 3-0 la pauză. Ne pregătisem astfel încît să le dăm multe goluri, poate de aceea am intrat mai relaxaţi, iar jocul nu ne-a mai ieşit aşa cum ne doream. Îmi pare rău că munca noastră din acel sezon e umbrită de astfel de declaraţii, cît timp am stat la CFR nu am simţit niciodată că un meci ar fi dinainte cîştigat", a spus Anca pentru gsp.ro.

Adrian Mititelu i-a acuzat pe clujeni că au trîntit meciuri în sezonul în care au luat titlul! "Mi-a spus mie Neagoe ce i-au făcut lui în 2007, pe cînd era antrenor la Pandurii. La meciul de la Cluj, şefii CFR-ului au intrat la pauză în vestiar şi i-au oferit 50.000 de euro să piardă meciul. Să mă cheme procurorii de la DNA care l-au anchetat pe Becali, să le zic eu! CFR a cîştigat acum doi ani campionatul cu 17 blaturi!". Meciul la care face Mititelu referire s-a disputat în returul sezonului 2007-2008, cînd gorjenii s-au impus cu 2-1, după ce au condus la pauză cu 1-0.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-21-2009, 01:06 AM
Mesaj: #279
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Mureşan: "Sîntem greu de digerat, mult mai greu decît mititeii"

Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a comentat atacul lansat aseară la adresa grupării ardelene şi spune că asupra partidei pe care feroviarii au pierdut-o în returul ediţiei 2007-2008 a campionatului în faţa Pandurilor nu poate plana nici un semn de întrebare.

"În fotbal sînt mulţi scandalagii, iar noi, CFR-ul sîntem greu de digerat. Am luat 4 trofee în doi ani şi o să mai luăm. Mititeii sînt mai uşor de digerat, şi mie îmi plac la propriu cei pe care-i pot mînca. O să-l dăm în judecată pe patronul Craiovei, ştiu că dumnealui are probleme grave cu banii şi acum va trebui să plătească şi pentru declaraţiile calomnioase pe care le-a dat la adresa noastră. Gura bate fundul şi buzunarul! Nici nu se pune problema să se rejoace meciul din Cupa României, nu poate fi vorba de aşa ceva", a spus Mureşan, referindu-se apoi la jocul cu Pandurii din urmă cu doi ani: "Am stat împreună cu Andone pe un container, nu am avut acces la vestiare. Nu există nici o probă împotriva noastră, jucătorii au primit indicaţii la gard. Sînt două categorii de patroni şi preşedinţi în Liga I: cei care au preluat echipe cu tradiţie şi le-au distrus, cum e cazul Craiovei, şi cei ca Paszkany şi Bucşaru care tac şi fac".

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-21-2009, 01:07 AM
Mesaj: #280
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
"Lumea ne invidiază pentru că sîntem buni şi le e ciudă"

Preşedintele echpei CFR Cluj, Iuliu Mureşan, crede că acuzaţiile aduse de Adrian Mititelu formaţiei sale în urma meciului din "sferturile" Cupei (1-0) sînt urmare a invidiei pe care finanţatorul oltean.

"Atacurile acestea la adresa CFR-ului se petrec pentru că sîntem buni şi lumea ne invidiază. Alţii au făcut investiţii şi nu au rezultate, de aceea le e ciudă. Dacă aş fi în locul lui Mititelu şi mi-ar lipsi rezultatele, mi-aş da demisia. Nu o să mă împac niciodată cu Mititelu pentru acuzaţiile pe care ni le-a adus. Ar trebui ca el să ia exemplu de la FC Braşov şi FC Vaslui, de la felul cum s-a investit acolo", a spus Iuliu Mureşan la Fanatik Show, pe Digisport.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut