Ştiri Rapid Bucureşti
12-01-2009, 09:35 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
A vrut să se lase
Ioniţă plănuia să renunţe la fotbal acum un an şi jumătate, cînd rămăsese fără echipă.
MVP-ul sezonului de toamnă la Rapid, Alexandru Ioniţă (19 ani), a fost la un pas să renunţe la fotbal. Se întîmpla în vara lui 2008, cînd nu reuşea să-şi găsească echipă după ce împrumutul său la Rocar îi expirase. "Era terminat, mă suna întruna şi mă ruga să-l anunţ şi pe el dacă ştiu pe cineva care caută un vîrf. Era dispus să se ducă şi în probe. Începuse deja sezonul şi el se pregătea de unul singur", a explicat Robert Niţă, cel care l-a antrenat la Rocar, în Liga a III-a. Ioniţă a fost chemat la Rapid II abia după ce Steaua a început să se intereseze de serviciile sale. A profitat de şansă şi cu cele 14 goluri marcate pentru "satelit" în tur l-a impresionat pe Jose Peseiro, care l-a chemat în iarna aceea să se pregătească alături de prima echipă. Avînd nevoie de un atacant şi fără bani de transferuri, Hizo l-a titularizat anul acesta, iar "Copilul", cum îi zic colegii, a explodat. "Acum valorează 500.000 de euro, la vară va costa un milion", crede Hizo. 5 goluri şi 4 pase decisive a reuşit Ioniţă în cele 11 partide jucate de el sezonul acesta, în Liga I Costa doar 2.000 de euro! Robert Niţă spune că Rocarul a vrut atunci să-l legitimeze definitiv pe Ioniţă, însă nu a dispus de banii necesari: "Nu am avut 2.000 de euro, cît cereau giuleştenii pentru transfer. Pînă la urmă, l-am împrumutat şase luni, a fost titular şi a marcat multe goluri. E un băiat cuminte, care se pregăteşte exemplar. Avea o singură problemă, lua foarte uşor în greutate". Lazăr, incert cu Braşov După ce nu a făcut deplasarea pentru meciul de la Tîrgu Jiu, Costin Lazăr e în pericol să rateze şi partida din etapa viitoare, cu FC Braşov. Mijlocaşul e în continuare răcit şi ieri s-a pregătit separat de colegii săi. "Nu ştiu dacă voi putea juca. În continuare nu mă simt bine. Sper totuşi să-mi revin", a zis căpitanul Rapidului. Manea a pierdut deja un mijlocaş central pentru întîlnirea cu braşovenii. Matici a luat al patrulea "galben", cu Pandurii, şi e suspendat. Lacrimile lui Bozovici George Copos dezvăluie cea mai frumoasă amintire a sa despre Rapid. "Aş putea să mă refer la titlurile obţinute cu Rapid sau la parcursul european, dar momentul care m-a marcat cel mai mult rămîne cel din august 2008. Atunci, Bozovici, scos din echipă de Peseiro, mi-a plîns în braţe", a zis Copos în Libertatea. Nicolae Manea îl va putea folosi pe Cesinha la partida de sîmbătă, cu FC Braşov. Brazilianul s-a refăcut după pubalgia pe care a acuzat-o şi se pregăteşte la intensitate maximă. Mijlocaşul stînga s-a accidentat cu Astra la sfîrşitul lunii august şi de atunci a mai jucat doar 29 de minute cu CFR Cluj (1-4). Noutăţi din Giuleşti: - Antrenorul naţionalei de tineret, Emil Săndoi: "Rapid se poate considera norocoasă cu egalul scos la Pandurii. Mi-a plăcut de Ioniţă, mă bucur că marchează meci de meci". - Edel Apoula Bete, fostul portar de la Rapid în sezonul 2006-2007, a ajuns titular la PSG. El profită de accidentarea lui Coupet, care va sta trei luni pe tuşă. - Meciul cu Pandurii i-a lăsat urme lui Ioniţă. Atacantul s-a prezentat la antrenamentul de ieri cu ochiul învineţit după ce a încasat o lovitură cu cotul la Tîrgu Jiu. - Ricardo Fernandes acuză în continuare probleme musculare şi are şanse mici să mai joace în tur. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi ![]() |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)
1 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut