Ştiri Unirea Urziceni
12-14-2009, 09:14 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
"Iancu primeşte bani de la buget, eu vorbesc pe banii mei!"
Pus la zid de Iancu, patronul Unirii spune că ţine echipa exclusiv din propriul buzunar şi nu primeşte 3 milioane pe an de la stat, ca FC Timişoara
Deşi patronează singura echipă românească deja calificată în primăvara europeană, Dumitru Bucşaru n-are parte de linişte. Acuzat că va folosi banii câştigaţi de echipă în Liga Campionilor pentru a-şi acoperi datoriile, patronul Unirii reaminteşte că actuala campioană a României a fost construită exclusiv din banii lui. Felicitări pentru calificarea în primăvara europeană, domnule Bucşaru, păcat că n-a fost în Liga Campionilor. Mulţumesc, dar în continuare nu vreau să dau declaraţii presei. Oricum, ziarele scriu ce vor despre Urziceni, pentru că noi suntem mici, nu-i aşa? Cum ar fi? Şi ce a apărut acum. Că se destramă echipa, că Petrescu pleacă sau că MM se duce la Steaua. De unde le luaţi? Tocmai de-asta poate ar fi momentul să clarificaţi anumite lucruri. Viitorul lui Dan Petrescu, de exemplu. Rămâne la Urziceni? N-aţi scris voi, presa, că pleacă? Cum a rămas Scoţia fără antrenor, gata, Petrescu pleacă! Nu, presa a preluat o declaraţie de-a lui Dan Petrescu dată celor de la BBC, în care spunea că l-ar interesa postul de selecţioner al Scoţiei. Normal că-l interesează. Tu, dacă ai putea pleca la BBC, n-ai pleca? Oricum, dacă Petrescu vrea să plece, bate palma într-o zi cu cine vrea şi pleacă. La fel şi jucătorii. N-am să stau în calea nimănui. Unirea va primi o sumă importantă de la UEFA după participarea în Ligă. Intenţionaţi s-o reinvestiţi pentru a menţine echipa la acest nivel? Văd că sunt mulţi care sunt preocupaţi de câţi bani ia Unirea. Hai să te întreb ceva! Tu cât crezi că s-a investit în Unirea în ultimii ani? 4-5-6 milioane de euro? Mai pune, şi poţi să mai pui mult mai mult. Asta mă întrebi pentru ce a spus Iancu, nu? Sau, dacă spun ceva, n-o să apară. Dimpotrivă, era unul dintre lucrurile despre care voiam să vă întreb. Crezi că merită un răspuns domnul Iancu? Presa l-a făcut cel mai mare manager din România, din moment ce îşi dă cu părerea despre ce trebuie să fac eu cu banii. Eu nu înţeleg de ce vorbeşte. Municipalitatea îi oferă 3 milioane de euro pe an, adică bani de la buget. Eu fac ce fac din banii mei! Asta uită mulţi. Profit maxim ProSport a apelat la doi dintre foştii antrenori ai Unirii, Costel Orac şi Marin Dragnea, pentru a afla câţi bani a cheltuit Dumitru Bucşaru în şapte ani şi jumătate. Până să ajungă în Liga I, Mitică Bucşaru nu a cheltuit mai mult de două milioane de euro, aproximativ un milion ducându-se în stadion. Sumele către fotbal au crescut treptat, în special din momentul în care a fost instalat cuplul Petrescu - Mihai Stoica. Venirea celor doi l-a determinat pe patronul Unirii să investească încă aproximativ trei milioane de euro. 2002-2003 - Liga a III-a Echipa a promovat în liga a doua în anul în care a fost preluată de Dumitru Bucşaru. Antrenorul principal, Marin Dragnea, a promovat echipa cu jucători aduşi de el şi un prieten. 2003-2004 - Liga a II-a În primul sezon din liga secundă echipa a terminat pe locul şase. Cei mai mulți dintre jucători erau aduşi gratis şi cu contracte de maximum câteva mii de dolari pe an. 2004-2005 - Liga a II-a Unirea a terminat campionatul pe locul cinci fiind condusă de Marin Dragnea şi din iarnă de Constantin Stănici. 2005-2006 - Liga a II-a Pentru prima dată în istorie, Unirea a promovat în prima ligă condusă de Costel Orac, principal, şi Dragnea secund. Cei doi spun că jucătorii erau plătiţi la acelaşi nivel, banii mai mulţi ducându-se spre baza sportivă. 2006-2007 - Liga I Rând pe rând s-au perindat pe banca Unirii Costel Orac, Iulian Mihăescu şi, în cele din urmă, Dan Petrescu. În acest sezon s-a făcut prima investiţie serioasă, 200.000 de euro, salariul "Bursucului". Au fost aduşi jucători ca Galamaz, Bilaşco, Ricardo, Bordeanu și Mara. Toţi au venit gratis. 2007-2008 - Liga I Au venit Arlauskis, pentru 50.000 de euro, Mehmedovic, 200.000, Apostol, 150.000, dar şi Brandan, argentinianul fiind liber de contract. Unirea a terminat campionatul pe locul cinci, calificându-se în Cupa UEFA. 2008-2009 - Liga I Cu investiţii mult mai mici decât obişnuitele candidate la titlu, Unirea Urziceni a produs o imensă surpriză şi a câştigat campionatul aplicând aceeaşi metodă: investiţii cât mai mici. Daniel Tudor 200.000 de euro, Todoran, 500.000 de euro. 2009-2010 - Liga I Sezonul în curs este cel mai bine premiat pentru o echipă din România, 9,7 milioane de euro intrând în contul clubului din partea UEFA. Evident, şi cheltuielile s-au mărit, doar pentru salariul lui Dan Petrescu ajungând la 500.000 de euro. Câţiva jucători aduşi pentru întărirea echipei au crescut sumele cheltuite de Bucşaru cu Unirea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
73 Musafir(i)
73 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut