Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
12-15-2009, 07:51 PM
|
|||
|
|||
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
Arbitrul finalei Cupei UEFA din 1987, Radu Petrescu, a încetat din viaţă la vârsta de 66 de ani
Fostul arbitru Radu Petrescu, în vârstă de 66 de ani, a încetat din viaţă, marţi, iar la şedinţa CCA de la Casa Fotbalului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celui care are în palmares o finală a Cupei UEFA.
Radu Petrescu a arbitrat în Liga I peste 12 ani şi a acumulat aproximativ 150 de meciuri, având la activ 4 finale ale Cupei României consecutive între 1985 şi 1988, toate jucate între Steaua şi Dinamo. Arbitrul a fost la centru în finala din 1988, atunci când a anulat un gol al lui Gabi Balint, iar Valentin Ceauşescu a decis să scoată formaţia din Ghencea de pe teren. Petrescu a mai condus şi o finală a Cupei Balcanice în 1984, dar şi finala Cupei UEFA din anului 1987, în care s-au întâlnit Dundee United şi IFK Goteborg, scor 0-1. În ultima perioadă, Radu Petrescu a fost observator de arbitri în Liga a III-a, în afară de mandatul lui Aron Huzu la CCA, acesta din urmă promovându-l pe fostul central în eşalonul A de observatori. Fostul şef al CCA, Aron Huzu, a declarat, că un arbitru de talia lui Radu Petrescu a fost tratat cu dispreţ şi este păcat că oamenii din conducerea FRF nu au ştiut "să profite" de cunoştinţele sale. "Ştiam de dânsul că este bolnav, iar atunci când am fost la comisie, în cadrul unei şedinţe, l-am propus pentru postul de observator la Liga I. După aceea m-a sunat şi mi-a spus că i-am prelungit viaţa cu un an după ce l-am promovat. Însă, după ce am plecat eu a fost retrimis la liga a III-a şi m-a sunat din nou să îmi spună şi plângea la telefon. E păcat de ce s-a întâmplat, e păcat că nu ştim să apreciem oameni de valoare şi nu ştim să ne folosim de cunoştinţele lor. E la îndemâna oricui să aibă o finală de Cupa UEFA în palmares? Nu ştiu ce să mai zic, îmi pare foarte rău", a afirmat Huzu. Potrivit apropiaţilor, Radu Petrescu suferea de cancer, boală care i-a fost descoperită în urmă cu mai mulţi ani. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)
4 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut