Ştiri Unirea Urziceni
12-21-2009, 12:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
"Unirea trebuie să aibă mult tupeu cu Liverpool"
Dorel Mutică, fost jucător la Rapid şi Steaua, care a evoluat de trei ori contra englezilor, îi sfătuieşte pe ialomiţeni să nu aibă niciun fel de complexe.
Dorel Mutică, fostul fundaş central al Rapidului şi al Stelei, a jucat de trei ori împotriva echipei FC Liverpool, adversara Unirii Urziceni din şaisprezecimile Ligii Europa la fotbal. La acea vreme, Dorel i-a avut adversari pe Michael Owen, Robbie Fowler sau Steven Gerrard şi rememorează, pentru EVZ, atmosfera confruntărilor cu Liverpool. "În ediţia 2000-2001, eram la Rapid. Am dat, în primul tur din Cupa UEFA, chiar de Liverpool. Nu prea ne-am bucurat, pentru că era un adversar inaccesibil. Am pierdut cu 1-0 în Giuleşti şi am făcut o remiză albă pe «Anfield Road». N-am jucat în meciul de la Liverpool, am stat pe bancă. Nu m-a băgat Iordănescu. Am rămas mut de uimire, când am văzut ce atmosferă era acolo. E o mare şansă să joci pe acea arenă", ne-a declarat Mutică, acesta fiind titular în ambele partide jucate de Steaua, în 2003, contra "cormoranilor". "Atunci, puteam să-i eliminăm. Am scos 1-1 în Ghencea, meci la finalul căruia am făcut schimb de tricouri cu Emilie Heskey. În retur, am jucat foarte bine, dar am avut un penalty neacordat de arbitru. Claudiu Răducanu a fost şi el aproape să marcheze. Am fost supermotivaţi atunci. Cu toţii ne-am dorit să aruncăm o «bombă» şi să eliminăm pe Liverpool, dar am avut şi neşansă", a mai afirmat Mutică. Fostul stelist îi sfătuieşte pe jucătorii Unirii să nu aibă complexe de inferioritate: „Mare parte din problemă se rezumă la psihic. Trebuie să nu fie impresionaţi că joacă contra lui Gerrard sau Torres. E greu să reuşească o minune, dar n-aş spune că n-au şanse. Le trebuie mult, mult tupeu”. Elevii lui Petrescu, batjocoriţi de un ziar britanic Cotidianul englez "The Independent" i-a desfiinţat pe campionii României. "Este trist că FC Liverpool a ieşit pe uşa din dos din competiţia de elită a Europei, în timp ce Chelsea şi Manchester United se pregătesc de războiul cu italienii! Rafa Benitez a dat dispoziţie să se caute pe atlas un oraş din România care sună a ceva din toaleta pentru bărbaţi!", au scris jurnaliştii de la „The Independent” în articolul în care prezintă formaţia din Urziceni. Britanicii au mai precizat că un eşec în faţa echipei antrenate de Dan Petrescu ar fi un dezastru pentru "cormorani": "Când joci cu o echipă despre care n-ai auzit nimic, apare presiunea. O înfrângere în faţa unui club care trebuie să joace pe stadionul Stelei din Bucureşti, pentru că propria arenă are doar 7.000 de locuri, ar fi o ruşine extraordinară pentru Benitez". Prima manşă a "dublei" FC Liverpool - Unirea Urziceni va avea loc pe 18 februarie, în Anglia, iar returul este programat pe 25 februarie, pe stadionul din Ghencea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
100 Musafir(i)
100 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut