Ştiri Unirea Alba-Iulia
12-26-2009, 12:33 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Călin Cristea - revelaţia sezonului pentru FC Unirea
Produs 100 la sută al clubului unirist, mijlocaşul Călin Cristea s-a dovedit în prima parte a stagiunii unul dintre cei mai utili echipieri ai nou-promovatei. În opinia apropiaţilor grupării ardelene fotbalistul supranumit "Călin file de poveste" poate fi catalogat drept cel mai bun jucător al turului, poziţie ce ar putea fi periclitată doar de golgheterul Florin Dan. Jucătorul de bandă stângă a fost utilizat în 16 întâlniri (toate începute în primul unsprezece), adunând 1358 de minute (al doilea în top după căpitanul Răzvan Dâlbea ce a strâns 17 partide şi 1404 minute). "Se poate spune că a fost un tur reuşit pentru mine, sunt mulţumit de randamentul personal, dar este loc şi de mai bine. Mă bucură aceste consideraţi, înseamnă că mi-am făcut treaba pentru echipa de club", a spus Călin, al cărui idol este spaniolul Cesc Fabregas (Arsenal).
"Liga 1 nu mi s-a părut ceva ieşit din comun. Cu mai mult tupeu puteam fi deasupra liniei salvatoare. Pentru noi ca nou-promovată a contat lipsa de experienţă, dar şi arbitrajele care ne-au prejudiciat de 3-4 puncte", a menţionat fotbalistul în vârstă de 21 ani, "căpitan" în jocul cu Gaz Metan Mediaş. Două reuşite şi 4 "assist"-uri Cristea a înscris în două rânduri pe "Cetate" în disputele cu FC Timişoara şi FC Vaslui, trecându-şi în cont încă 4 pase decisive, remarcându-se în acelaşi timp prin evoluţiile lăudabile pe flancul stâng. "Îmi place să fiu încurajat, iar antrenorul Adrian Falub mi-a arătat foarte multă încredere. Probabil în jocul meu şi-a spus cuvântul pregătirea foarte bună din intersezon", a menţionat Călin. În stagiunea precedentă, aceea a promovării, Cristea jucase 33 de meciuri fără a înscrie, rezultând un progres substanţial. "Mi-am dorit să joc cât mai bine, să fiu apreciat, să mă număr mereu printre jucătorii de prim-plan ai Unirii", a dezvăluit Călin, ce consideră momentul de cotitură al turului eşecul cu Internaţional Curtea de Argeş. În naţionala de tineret şi atenţia lui Răzvan Toamna fotbalistică a fost precum un vis frumos pentru "stângaciul-metronom" din distribuţia lui Falub: laude, convocarea la echipa naţională de tineret, solicitarea pentru trialul reprezentativei Under 23, interes din partea echipelor puternice ale campionatului. "O perioadă destul de reuşită, se poate concluziona, prin faptul că am jucat constant pe prima scenă, au apărut primele goluri, am intrat în circuitul "tricolorilor mici". Însă există şi o mare dezamăgire, parcursul Unirii din tur. Nu pot fi satisfăcut pe deplin, deoarece echipa iernează în subsol. N-am cum să fiu cu inima împăcată câtă vreme suntem pe un loc retrogradabil", a spus junele mijlocaş. Depinde de oferte S-a vorbit de tatonări din partea unor echipe precum CFR Cluj sau Dinamo, ce l-ar vrea "la pachet" cu Gicu Grozav, dar deocamdată semnalele din presă n-au adus nimic concret. "Personal nu ştiu absolut mare lucru, la mine nu a ajuns nicio ofertă. Viitorul este incert şi aştept să se clarifice exact situaţia mea până la reluarea pregătirilor", a replicat purtătorul tricoului cu numărul "14" în formula uniristă. "Orice îşi doreşte să facă pasul spre o grupare importantă din ţară, dar nu mă gândesc obligatoriu la plecare. Îmi doresc doar să ştiu ce se va întâmpla, iar dacă o să continuu la Alba Iulia, n-aş suferi. Un lucru este sigur, în cazul în care o să rămân vreau mai mult ca orice să evităm retrogradarea", a încheiat jucătorul albaiulian, devenit în Liga 1 un fotbalist cu o ascensiune însemnată şi o piesă de greutate a prim-divizionarei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
71 Musafir(i)
71 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut