Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
12-28-2009, 06:54 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Contracte nemodificate la Pandurii
Comitetul Executiv al FRF a luat o decizie care a bulversat lumea fotbalului românesc. Astfel, conducătorii echipelor de fotbal pot să micşoreze cu până la 50% din valoarea contractelor, fără acordul jucătorilor. Această decizie a împărţit fotbalul în două, unii conducători au sărit în sus de bucurie, în timp ce alţii nu văd cu ochi buni această măsură luată de Federaţie. Legea va fi pusă în aplicare doar după ce se va obţine un aviz emis şi de Departamentul Juridic din cadrul FRF. Deci, o şansă tot mai este…
Sindicat şi în fotbal? Un nou motiv de scandal în fotbalul nostru. Şi cine putea să iasă la atac dacă nu rivalii lui Mitică Dragomir şi Mircea Sandu? Şi Marin Condescu este unul dintre cei care contestă măsurile federale. Deşi acea măsură cu reducerea contractelor pare să fie în avantajul cluburilor, preşedintele celor de la Pandurii preferă să se lege de oficialii FRF. "E stilul FRF, LPF şi al Comisiilor de a lua decizii unilateral, fără să se ţină seama de legislaţia română. A fost criză şi în 2009, dar n-am schimbat abuziv valoarea salariilor", a comentat Condescu. Acesta este decis să nu micşoreze contractelor jucătorilor de la Pandurii şi oferă o variantă jucătorilor. Acelaşi sfat a fost adresat de Condescu şi arbitrilor pe care i-a îndemnat să-şi facă un sindicat pentru a fi apăraţi în luptele din România. Varianta unui sindicat şi pentru fotbalişti este pe placul lui Condescu. "Din păcate, jucătorii nu sunt organizaţi şi conducătorii vor profita de asta", a spus sindicalistul şef din minerit şi energie, dar care conduce Pandurii. Până când jucătorii şi arbitrii vor avea un sindicat puternic, care să-i apere, un alt sindicalist, Dumitru Costin, îi ameninţă pe cei care au luat această decizie cu micşorarea contractelor cu acţiuni în instanţă. "L-am văzut pe domnul Borcea în extaz. Era atât de fericit de parcă tocmai avusese o partidă de sex cu Angelina Jolie. Probabil că depăşesc limita cu o astfel de afirmaţie, dar nu pot să mă abţin. O asemenea decizie e împotriva firii, a oricărui stat de drept. Este aberantă, nelegală", a declarat şi Costin. Jucătorii urlă după bani Surprinzător, actualul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, este de partea jucătorilor. "Totul s-a făcut în pripă şi ajungem la o escaladare a unui nou scandal. Nu m-a consultat nimeni. Comitetul Executiv nu avea atribuţii să adopte o asemenea decizie. Adunarea Generală a Ligii se poate reuni pentru a aproba o astfel de măsură, dar, după părerea mea, asta se poate face numai în baza unui consens şi cu jucătorii. Dacă aş fi fotbalist, aş intra în grevă", a spus şi Mircea Sandu, cel care nu a fost de faţă la luarea acestei măsuri. Aparent, Sandu ţine partea jucătorilor, însă le-a intrat la inimă conducătorilor care îl vor vota din nou peste o lună pentru încă un mandat la şefia FRF şi asta pentru că decizia le-a picat bine conducătorilor care au la echipă jucători cu contracte mari. În schimb, fotbaliştii nu sunt deloc de acord cu noua lege. "Nu sunt de acord! Am negociat un salariu când am venit, iar acum să iau mai puţin?", se întreabă pandurul Alex Păcurar. Practic, toţi jucătorii contestă această măsură, aşa că scandalul este doar la început. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
8 Musafir(i)
8 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut