Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
12-29-2009, 09:42 PM
|
|||
|
|||
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
Bogaciu: "Dreptatea va iesi la suprafata"
Arbitrul Aurelian Bogaciu sustine in continuare ca nu este vinovat in dosarul "Mita in fotbal", in care este cercetat alaturi de alti "cavaleri ai fluierului", dar si de Cornel Penescu, patronul echipei FC Arges si de Gheorghe Constantin, ex-presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.
"Centralul" a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca a aflat de la televizor ca este urmarit in acest caz, dar este sigur ca dreptatea va iesi la suprafata si ca va reveni in arbitraj, dupa terminarea anchetei. "Am venit din strainatate, unde arbitrasem un meci si am primit un telefon din partea CCA, ca am meci marti. Luni, cand imi faceam geanta ca sa plec la meciul de marti, am vazut pe un post tv pe presedintele de atunci, Gheorghe Constantin, ca este audiat de DNA si l-am vazut si pe domnul Penescu si alte persoane. Deja incepusera telefoanele sa sune, erau colegii mei care vazusera si ei imaginile si nimeni nu stia ce s-a intamplat. Nu a trecut o ora si am vazut pe acel post, pe banda de jos, numele unor arbitri despre care se spunea ca sunt implicati si era si numele meu acolo. Pe urma m-am dus la mine la laptop, la meciurile pe care le-am arbitrat eu si m-am uitat ce rezultate au fost, ca sa vad ce mi se poate imputa. M-am uitat la meciuri, la momentele importante ale fiecarui meci care au fost atunci. Primul meci fusese FC Arges- Timisoara 1-1, pe urma meciul cu Craiova, unde imi aduc aminte ca nu am eliminat un jucator al oltenilor si nu i-am avantajat in niciun fel pe argeseni. In al treilea meci am eliminat capitanul echipei in minutul 70 si am acodat penalty pentru adversari in minutul 92, deci nu se poate spune ca i-am avantajat. Am arbitrat foarte greu in ziua de dupa. In viata mea nu am avut probleme cu legea. Dupa o perioada am fost citat si m-am dus sa dau declaratii. Am fost la Realitatea TV, dupa aceea si in momentul acela, am acceptat in ideea ca daca nu stiu sa fi fost implicat in ceva si ca nu am de ce sa nu spun ce am de spus. A venit, apoi, ideea conducerii de atunci a Comisiei Centrale sa opreasca de la delegari toti arbitrii care au fost implicati, pana la finalizarea anchetei. Urmatorul termen e pe 21 ianuarie si sper sa inceapa propriu zis ancheta. Mi-a fost destul de greu in toata aceasta perioada. Dreptatea va iesi la suprafata. Daca eu am luat bani, sa fiu pedepsit. Ma antrenez si acum si chiar am chef de pregatire. De dimineata, dupa ce ma trezesc si dupa ce imi intru in ritm, merg la antrenament, la sala si apoi imi vad de alte treburi. Eu tot sper sa se solutioneze mai repede cazul", a declarat Aurelian Bogaciu, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta". "M-am apucat de arbitraj la 14 ani. Jucam fotbal la Rocar, cred si dupa meci, in vestiar a venit o persoana care ne-a intrebat daca ne intereseaza sa facem scoala de arbitri. Am ajuns acasa si am discutat cu tatal meu, care a fost arbitru la Divizia C si a fost doarte incantat. Eu nu am fost foarte entuziasmat, dar am hotarat sa incep. Activitatea mea a inceput bine si a mers pe o panta buna si constanta. In lotul A am promovat in 2006, la 24 de ani si jumatate. In Liga I am debutat pe 16 septembrie 2006, la Farul - Pandurii. La 1 ianuarie 2007 am intrat pe lisat FIFA si am devenit cel mai tanar arbitru de pe aceasta lista. Imediat am mers la un curs international in Cipru impreuna cu Ovidiu Hategan si amandoi am primit calificative foarte bune. In vara anului trecut a urmat finala cupei Romaniei, CFR Cluj - Unirea Urziceni, la Piatra Neamt. E o experienta pe care o doresc tuturor colegilor. Pentru mine si pentru ceilalti membri ai brigazii a fost memorabil", a mai spus arbitrul. "Ca si arbitru am incercat cat am utut safiu discret, dar e foarte greu in fotbalul romanesc. Ca si arbitru trebuie sa te adaptezi la meci, in functie de datele pe care le ai dinainte si in functie de cum se desfasoara jocul. Dupa fiecare meci, dupa ce ma linistesc, ma uit la inregistrare. Sunt multe elemente care determina pregatirea unui arbitru la un meci. Si factorul psihic e foarte important. Presiuni sunt pe toti arbitrii, din momentul in care primesti delegarea. Intotdeauna ceream DVD-urile si urmaream ultimele 3 jocuri ale echipelor pecare le arbitram. Ma uitam ce se intampla pe banca tehnica, ce jucatori au viteza, care simuleaza sau care protesteaza", a incheiat Bogaciu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
17 Musafir(i)
17 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut