Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
09-01-2009, 08:10 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
Înfrângerea a trecut, supărarea rămâne
Înfrângerea cu Pandurii n-a însemnat doar o nouă amânare a înregistrării primului succes de "acasă" pentru ai noştri, ci mai important, ratarea unui salt mult aşteptat, normal şi benefic tinerei echipe a Ceahlăului, în clasamentul celei mai importante întreceri fotbalistice interne.
La trei zile după "visul urât" trăit la meciul de sâmbătă, supărarea pricinuită de înfrângere nu trecuse în curtea pietreană. "Echipa lui Cârţu nu merita nici măcar un punct la meciul cu noi. Cel mai rău îmi pare pentru că am pierdut cele trei puncte, care trebuiau să fie ale noastre în jocul cu Pandurii. Am controlat partida de la un capăt la altul, dar am avut exagerat de mult ghinion în acest meci. Totul a culminat cu acel penalty ratat în momentul când am mai fi avut mult timp la dispoziţie să mai marcăm", şi-a exprimat supărarea Viorel Măstăcăneanu. Preşedintele Consiliului de Administraţie al grupării pietrene de fotbal nu şi-a putut explica de ce oamenii managerului Florin Marin n-au reuşit să bage mingea în poartă mai mult de o dată. "Măcar jumătate din sumedenia de ocazii pe care le-am ratat din toate poziţiile, să le fi concretizat şi tot câştigat detaşat partida cu gorjenii; am tras ba în zid, ori în bară, ba în jucătorii adverşi, ba în cei ai noştri, ba în plasa laterală, numai în poartă n-am reuşit să o băgăm mai mult de o dată", spune şeful executivului de la FC Ceahlăul. "La golul doi, Savu a crezut, probabil, că mingea iese afară" Fără să acuze ori să ceară pedepsirea imediată a vinovaţilor, preşedintele Ceahlăului recunoaşte că punctele pierdute sâmbătă la vizita Pandurilor s-au datorat unor erori comise de jucătorii lui Florin Marin. "Au fost două greşeli, într-adevăr. Cel puţin la ultimul gol, am observat o eroare în lanţ: fundaşii l-au scăpat din marcaj pe cel care ne-a dat golul cu capul. Apoi, nici lovitura de cap a adversarului, în faza respectivă, n-a fost una puternică, astfel încât portarul nostru ar fi putut reţine mingea, dacă nu chiar să o respingă. Dar probabil a crezut că balonul urma să iasă afară, atât timp cât n-a schiţat nici un gest la golul primit", spune Viorel Măstăcăneanu, şeful CA de la Ceahlăul. Despre gorjeni, preşedintele pietrenilor susţine că oaspeţii de sâmbătă ai pietrenilor s-au bucurat de foarte mult noroc, atât timp cât au fructificat doar cele două ocazii de gol de care au beneficiat la poarta gazdelor. Pregătesc deja deplasarea în fieful ...liderei Pauza competiţională a celor două săptămâni din întrecerile Ligii 1 se doreşte a aduce în curtea pietrenilor starea de spirit prolifică obţinerii unui alt rezultat pozitiv. Chit că vor avea de jucat iarăşi în deplasare, şi culmea, împotriva liderei întrecerilor interne, jucătorii Ceahlăului ştiu că "afară" s-au descurcat mult mai bine decât pe terneul propriu. După mult timp, Forminte şi compania au beneficiat, după meciul cu Pandurii, de ceva mai mult timp liber, perioadă ce a fost dedicată familiilor sau apropiaţilor. De sâmbătă seară, jucătorii pietreni s-au întors abia ieri după-amiază (ora 17), în cantonamentul de la stadion. "Rămânem o săptămână în cantonament, pentru a mai pune la punct câteva aspecte în care jocul nostru mai suferă. În plus, sunt câţiva jucători care au venit mai târziu la echipa noastră, dar care acum, în vacanţa competiţională, pot ajunge la aceeaşi parametri cu cei mai vechi din lotul nostru", a explicat antrenorul principal Mihai Ionescu. Până la meciul de la Braşov, anunţat contra singurei echipe neînvinsă în cele cinci etape trecute din turul Ligii 1, grija cea mare în efectivul pietrean este aceea de a face uitat noul eşec de "acasă", dar şi de a-i aduce pe cei accidentaţi la posibilitatea revenirii rapide pe teren. "Sperăm să reuşim să trecem şi peste acest moment, la fel cum le-am depăşit pe celelalte grele, din meciurile cu Steaua şi Dinamo. Vrem să ne continuăm seria succeselor în deplasare", a transmis echipei, mesajul său, preşedintele Viorel Măstăcăneanu. Cel mai probabil, până al revenirea în campionat pentru meciul oficial de la Braşov, ai noştri se vor testa sâmbătă dimineaţă între ei, într-un nou joc şcoală. Viorel Măstăcăneanu: "Publicul nostru pune presiune pe umerii tinerilor noştri" La fel de dureroasă precum înfrângerea surprinzătoare contra Pandurilor, pentru şefii Ceahlăului a fost, sâmbătă seară, atitudinea dovedită de spectatorii prezenţi în curtea arenei "Municipalului". Dacă antrenorii şi jucătorii pietreni au cerut, în destule rânduri, răbdarea şi ataşamentul simpatizanţilor noii echipe pietrene, preşedintele Viorel Măstăcăneanu a observat o atitudine contrarie din partea celor care ar trebui să fie suporterii Ceahlăului. "Cu regret, constat că insistenţele noastre pentru ca publicul spectator să vină la stadion, sunt răsplătite, mai nou, cu o mare presiune creată tocmai de cei din tribune asupra băieţilor noştri". Şeful CA al Ceahlăului a observat doar în ultima jumătate de oră la partidei de sâmbătă, reacţia ostilă a publicului pietrean spectator, la adresa echipei lui Florin Marin. "În loc să-şi încurajeze favoriţii, spectatorii din tribune îi certau şi puneau presiune pe umerii băieţilor. Chiar şi Fabbron, un jucător de numai 20 de ani, nu merita să fie huiduit după ratarea loviturii de pedeapsă. E tânăr şi a primit o corecţie mai ceva ca pe un stadion străin, la meci în deplasare. În istoria fotbalului, mulţi au ratat penaltyuri, poate chiar mult mai importante decât cel de care am beneficiat noi sâmbătă. Cu atât mai mult, spectatorii noştri n-aveau voie să recurgă la acel gest, pentru că Fabbron este un jucător în care noi ne punem mari speranţe pentru viitor", a ţinut să comenteze preşedintele Ceahlăului. Roheţki, ecografie la umăr Şeful băncii tehnice a echipei pietrene de fotbal cere răbdare, pe mai departe, pentru elevii săi. "Sunt foarte mulţi jucători debutanţi. Suporterii şi susţinătorii noştri trebuie să înţeleagă că acumulările care se fac în plan mental, fizic şi tehnico-tactic necesită o evoluţie în timp. La noi, lipsa de experienţă se cunoaşte în joc. Dar încercăm să compensăm prin dăruire, determinare şi o bună organizare a fiecărui meci oficial", a explicat managerul general Florin Marin. Accidentat sâmbătă la umăr, în faza premergătoare primului gol al Pandurilor, portarul Andrei Roheţki urma să efectueze ieri o ecografie pentru a şti perioada de refacere. "A acuzat dureri mari şi pe perioada desfăşurării meciului de după golul oaspeţilor, dar n-a vrut să spună nimănui. Şi-a ţinut ascunsă durerea, însă la pauză, în cabină, n-a mai rezistat şi a spus că-l doare foarte tare umărul. Ligamentele din zona respectivă sper să nu-i fie afectate", a declarat antrenorul care se ocupă de pregătirea portarilor Ceahlăului, Radu Lefter. Viţelaru, la "satelit" Surprinzător sau nu, fundaşul Andrei Viţelaru a fost trimis în curtea echipei "satelit" Ceahlăul II. Cel despre care s-a spus că acuză o ruptură musculară de la meciul cu Steaua, va intra astăzi în programul grupării din liga a III-a. Decizia ca Viţelaru să fie trecut la Ceahlăul II pare să fi survenit pe fondul refuzului fundaşului de a accepta condiţiile unui nou contract, în plan financiar. Miron, mijlocaşul de bandă stânga, şa intrat în programul normal al echipei, dar are puţine speranţe de a se număra între cei apţi pentru deplasarea de la Braşov, de peste două săptămâni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)
4 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut