Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-07-2009, 10:08 AM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-07-2009 10:13 AM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
Răzvan Lucescu: "Am refuzat jocurile murdare ale acestor oameni"
Răzvan Lucescu le răspunde dur celor care l-au contestat: "Sînt scîrbit. Au interese, de aceea mă atacă!"
La Paris e trecut de ora 1:00 noaptea. Lucescu jr. se îndreaptă spre camera lui împreună cu fiica sa, Marilou. "Nu am mai văzut-o de o lună, mi-era aşa dor de ea!", spune Răzvan cu ochii scînteind de bucurie după reîntîlnire. Pare extenuat, dar nu refuză dialogul. - Răzvan, cum te simţi după acest 1-1 chiar pe Stade de France? - Foarte obosit. Mă duc să dorm, a fost o seară grea. - Partida? - Marele nostru merit a fost că am intrat pe teren crezînd că putem face un meci mare. Am muncit enorm şi asta s-a văzut în rezultatul final. - Nu mai avem şanse de calificare la Mondiale, ce rămîne după această remiză? - Creştem de la meci la meci şi după astfel de jocuri nu poţi decît să priveşti cu alţi ochi spre viitor. Rezultatele astea dau încredere şi mentalitatea noastră se schimbă. - Am avut ceva în plus faţă de ei? - Multă determinare şi spiritul nostru de sacrificiu. Noi am fost un grup, care, repet, a muncit enorm pentru această remiză. - Ei îi aveau pe teren pe Henry, Anelka şi Ribery, noi... - Trebuie să fim convinşi că nu sîntem la nivelul Franţei, o echipă care şi-a permis să lase în tribune sau pe bancă jucători de la Real Madrid şi de la Barcelona. Mă lua cu fiori cînd mă uitam înainte de meci pe foaia de joc şi mă gîndeam de la ce cluburi vin fotbaliştii lor! "Avem nevoie de astfel de meciuri!" - Se putea mai mult? - Nu ştiu asta, e greu de spus. Poate prin ocaziile prin care şi le-au creat, francezii ar fi meritat victoria, dar la felul cum am jucat noi, la efortul depus de aceşti băieţi fantastici, cu siguranţă că rezultatul e unul just. - Te-ai temut de presiunea publicului? - Într-adevăr, a fost o presiune fantastică, un stadion care i-a împins de la spate pe jucătorii lui Domenech, dar am ştiut cum să nu ne pierdem capul! Gigi Becali: "Naţionala lui Piţurcă juca mai bine!" - Imediat după golul lor te-ai ridicat de pe bancă, ce le-ai spus băieţilor? Credeai că mai puteam reveni? - Important e că am revenit. Le-am spus să joace pentru că nu au nimic de pierdut. "Asemenea oameni nu merită nici o atenţie" - Gigi Becali te-a contestat imediat după meci... - Şi eu ce vrei să răspund la asta? M-am obişnuit deja. Nu cred că e cazul nici ca tu să mă întrebi acum ce spune unul sau altul. Echipa vine după trei rezultate frumoase în care am demonstrat că ştim, că putem să luptăm, că putem să ne sacrificăm pentru a cîştiga şi cred că am arătat şi în seara asta aceste lucruri. Crede-mă, mi-e scîrbă să mai vorbesc despre asemenea oameni! - De ce crezi că eşti atacat? - Pentru că nu le fac jocurile mizerabile. Ei nu au decît interese proprii. Repet, am refuzat jocurile lor! - Sînt normale asemenea lucruri? - Ştii ce contează acum? Imaginile cu suporterii români de pe Stade de France bucurîndu-se după acest rezultat. Asta e cel mai important, că i-am făcut pe ei fericiţi, restul nu merită nici măcar băgaţi în seamă! - Miercuri vom juca în Ghencea, contra Austriei. Crezi că... - Aşa, şi? Noi sîntem România, jucăm pentru toţi românii. "Toţi băieţii trebuie să înţeleagă un lucru: eu sînt ţinta, nu ei! Aceşti oameni nu-i contestă pe ei, ci pe mine" - Răzvan Lucescu, selecţioner România "Cine e Gigi? Franţa a dominat, dar nu a avut nici o ocazie în repriza a doua!" Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, vorbeşte despre prestaţia tricolorilor pe Stade de France şi le ia apărarea jucătorilor săi în faţa atacurilor la care au fost supuşi în ultimele zile. "Chiar dacă a dominat, Franţa nu a avut nici o ocazie de gol în repriza secundă. Sînt foarte mulţumit, 3 jocuri în deplasare, două victorii şi un egal pe terenul unui adversar de calibru. Sper să se înţeleagă că orice atac venit după meciul de ieri e îndreptat împotriva mea şi nu a jucătorilor de la lot. Acum vrem să batem Austria, acesta e cel mai important lucru la care ne gîndim. Cine e Gigi pînă la urmă? Nu are nici o legătură cu meciul nostru de miercuri, chiar dacă jucăm în Ghencea. Cînd am venit la echipa naţională mi s-a spus că trebuie să facem lucrurile în aşa fel încît să obţinem puncte care să ne readucă în urna a doua valorică", a spus Lucescu la Fanatik Show. "Ne-am propus multe la Paris, dar e greu cînd Ribery valorează cît toată Liga I!" Selecţionerul României Răzvan Lucescu se apără în faţa atacurilor care i-au fost aduse în urma jocului prestat de reprezentativă pe Stade de France şi spune că nu va ceda în faţa nici unei presiuni. "Un jucător ca Ribery valorează cît toată Liga I. Cred că ar fi mai corect din partea celor care mă critică să facă performaţe în cupele europene şi să nu creadă că echipa naţională e a lor. Nu vreau să cresc valoarea nimănui pentru a putea fi vîndut pe bani mulţi, eu văd interesul reprezentativei. Sîntem o echipă nouă, am obţinut două victorii şi un rezultat de egalitate în 3 meciuri, îmi doresc foarte mult să continuăm pe aceeaşi linie. O victorie cu Austria ne va da încredere, entuziasm. Am ieşit mîndri că am putut bloca o asemenea formaţie cum e Franţa. Am ţinut bine mingea, cred că atitudinea noastră a fost cea corectă. Francezii ne-au obligat să jucăm defensiv, ne-am propus noi multe în săptămîna premergătoare confruntării de la Paris", a spus Lucescu la Recursul Etapei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut