Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
09-08-2009, 05:52 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-12-2009 04:31 PM de Sebi Raducu.)
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
Lăzărescu: "CCA trebuia formată din foşti arbitri FIFA, dar văd că nu se mai respectă acest lucru"

Fostul vicepreşedinte al CCA, Dan Lăzărecu, contestă actuala componenţă a comisiei şi susţine că atunci când el şi Aron Huzu au stabilit fosta organigramă au fost obligaţi să aducă doar foşti arbitri FIFA, lucru care nu s-a mai respectat acum.

"După ce am fost numiţi la CCA, a trebuit să numim şi restul membrilor din comisie. La un moment dat, eu şi Aron Huzu, preşedintele de atunci, am plecat de urgenţă până în Austria la un curs de intruire sub egida FIFA şi UEFA. Când ne-am întors am aflat că membrii CCA trebuie să fie foşti purtători de ecuson FIFA. Ne-am conformat, dar văd că acum nu s-a mai respectat acest lucru. De asemenea, în comisie trebuiau să fie două treimi centrali şi o treime asistenţi, iar din ce văd acum nici asta nu se respectă. Ce să zic? Nici nu mai am ce să comentez", a spus Lăzărescu.

Dintre cei 11 membrii ai noii Comisii Centrale a Arbitrilor doar 8 au fost purtători ai ecusonului FIFA, cei trei incriminaţi de Lăzărescu că nu corespund cerinţelor fiind Cornel Sorescu, Stan Prodan şi Costin Toma.

De asemenea, dintre cei 11 membri 6 au fost centrali şi 5 asistenţi, iar Lăzărescu susţine că acest lucru nu respectă proporţia amintită. Cu toate acestea, unii dintre foştii arbitri din CCA au fost de-a lungul carierei atât centrali, cât şi asistenţi, iar în acest caz proporţia ar fi corectă.

Un alt fost membru al comisiei a afirmat că este dezamăgit de ce se întâmplă în arbitrajul românesc în acest moment: "Domnul Huzu trebuia să numească şi ceilalţi membri şi deja se gândise la anumiţi oameni. A plecat în Austria, iar cei din FRF probabil au aflat pe cine vrea să aducă cu el. Nu le-a convenit şi au băgat prevederea aceea cu arbitri FIFA în regulament ca să îl îndrepte spre alţi oameni. Probabil au vrut să îl dirijeze pe Huzu aşa cum vor ei. E păcat ce se întâmplă, pentru că la CCA se începuse o muncă de durată şi care ar fi avut efecte clare. Am un gust amar, pentru că arbitrii nu sunt o forţă şi e păcat".

Cu toate acestea, actualul şef al CCA, Vasile Avram, a declarat că aceaste prevederi nu există în regulament şi nici nu au existat vreodată: "Nu vreau să comentez ce spun alţii din vechea conducere, pentru că nu mă interesează. Acele prevederi despre care se vorbeşte nu au fost aprobate niciodată de Comitetul Executiv al FRF pentru că erau anti-constituţionale şi erau împotriva legilor FIFA şi UEFA. Aşadar, nu ştiu de ce se face atâta caz. Eu am cerut să îmi fie aprobată o componenţă a CCA şi aşa s-a întâmplat".

Comitetul de Urgenţă al FRF s-a întrunit, marţi, şi a aprobat cererea lui Vasile Avram pentru organigrama Comisiei Centrale a Arbitrilor, care va fi formată din 11 membri în mandatul acestuia, au declarat surse din CCA.

Ioan Igna este noul prim-vicepreşedinte al Comisiei, în timp ce Mircea Salomir şi Constantin Gheorghe sunt vicepreşedinţi. Preşedinte de onoare rămâne Nicolae Rainea. Membrii CCA vor fi Nicolae Grigorescu, Cornel Sorescu, Costin Toma, Vasile Curt, Stan Prodan, Cornel Fecioru şi Nicolae Mavrodin, ultimii cinci urmând să fie cooptaţi în lotul de observatori pentru primul eşalon. Biroul Executiv al Comisiei va fi format din preşedintele Vasile Avram, Ioan Igna, Constantin Gheorghe, Cornel Sorescu şi Stan Prodan.

Vasile Avram a fost numit în funcţia de preşedinte al CCA în urmă cu aproximativ trei săptămâni, când i-a luat locul demisionarului Aron Huzu, iar mandatul său va expira în primăvara anului viitor, atunci când vor avea loc alegerile pentru preşedinţia FRF.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai - Sebi Raducu - 09-08-2009 05:52 PM

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
17 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut