Adrian Mutu (nr. 10 - ACF Fiorentina)
09-08-2009, 09:29 PM
|
|||
|
|||
RE: Adrian Mutu (nr. 10 - ACF Fiorentina)
Moggi: "Nu mă interesează amenda lui Mutu!"
Fostul director general de la Juventus, Luciano Moggi, a declarat că nu înţelege acuzaţiile formulate de fostul impresar Ioan Becali la adresa sa şi a clubului torinez, precizând că gruparea italiană l-a achiziţionat pe atacantul Adrian Mutu din postura de jucător liber de contract.
"Declaraţiile lui Becali? Mai bine tăcea, nu înţeleg ce vrea. Mai bine ar fi fost atent ca jucătorul, atunci când era reprezentat de firma sa, să nu facă ce a făcut la Londra. Aşa că Giovanni Becali ar face mai bine dacă ar tăcea, iar jucătorul ar trebui să intervină şi să-i spună acest lucru. Mi se pare comic şi ridicol să spui că Juventus, Livorno şi Moggi ar trebui să plătească amenda lui Mutu. Juventus a cumpărat un jucător dat afară de Chelsea, iar motivele sunt multe. Juventus nu a dorit să facă un contract cu vreo societate, ci cu jucătorul. Nimeni nu îşi pune această problemă. Am avut curajul să mă implic şi să readuc onoarea acestui jucător. Înainte de a-l achiziţiona am vorbit cu el, iar acum este jucătorul care dă satisfacţie la Fiorentina. Mutu a avut raporturi excelente cu familia Moggi, iar Becali ar trebui să tacă. Nu mă interesează amenda lui Mutu, eu am cumpărat un jucător liber de contract. Sunt mulţumit pentru faptul că am transferat un campion, care fără ajutorul meu ar fi putut să nu mai joace fotbal niciodată. Aceasta este mulţumirea mea...", a spus Moggi la Radio Toscana, citat de site-ul fiorentina.it. Declaraţiile lui Moggi vin după ce fostul impresar Ioan Becali a afirmat, într-un interviu acordat Corriere dello Sport, că atacantul Adrian Mutu ar trebui să plătească, din despăgubirea de 17 milioane de euro către clubul Chelsea, doar ce a câştigat în perioada în care a jucat la echipa londoneză, restul fiind responsabilitatea grupării Juventus şi a impresarului Alessandro Moggi, fiul lui Luciano, care l-au transferat gratis pe fotbalist. "Eu cred că Mutu trebuie să dea înapoi doar ce a câştigat la Chelsea, restul trebuie achitat de Juventus, Livorno şi de familia Moggi. Îi vom pune în încurcătură pe Juventus şi pe ceilalţi responsabili de această situaţie. Vom apela la cei mai buni avocaţi din lume. Deja marţi mă voi întâlni la Florenţa cu avocatul Dupont (n.r. - cel care s-a ocupat de cazul Bosman) şi vom decide ce este de făcut. Mutu a plătit deja cu şapte luni de suspendare şi cu pierderea salariului în acea perioadă", a precizat Becali. El a adăugat că, după ce Mutu a fost concediat de Chelsea, în octombrie 2004, din cauză că a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping, impresarul Alessandro Moggi care l-a transferat la Juventus, după expirarea celor şapte luni de suspendare, ar fi trebuit să solicite clubului londonez un document prin care să arate că nu mai are nicio pretenţie financiară de la jucătorul român: "La Juventus a mers gratis. Agentul care l-a transferat atunci, Alessandro Moggi, nu s-a preocupat să obţină un document prin care Chelsea să declare că nu mai are nicio pretenţie de la Mutu. Fără acel document eu nu l-aş fi transferat. Dacă va exista o investigaţie, cu siguranţă se va face lumină şi se va descoperi cum au stat cu adevărat lucrurile. Mutu a fost întâi transferat la Livorno, legându-se de un artificiu, pe care şi Liga Italiană a fost nevoită să-l investigheze. Juventus este un mare club, nu avea nevoie să fie acoperit de Livorno". Mutu a rupt relaţiile cu firma de impresariat a fraţilor Becali după izbucnirea scandalului "cocaina". Apoi, jucătorul a colaborat cu Alessandro Moggi, care l-a dus la clubul Juventus, unde şi-a relansat cariera sportivă. Săptămâna trecută, Mutu s-a împăcat cu fraţii Becali, care au promis că îl vor ajuta în litigiul cu Chelsea. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro. Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea prevederilor contractului. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Adrian Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
35 Musafir(i)
35 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut