Ştiri Rapid Bucureşti
09-09-2009, 02:22 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Loţi Bölöni se explică: "Nici Pele n-ar fi reuşit la Rapid!"
El spune că în România se face treabă şmechereşte, acesta fiind motivul pentru care a refuzat să vină în Giuleşti, anul trecut.
Există şi români fericiţi! Din păcate, ei trăiesc peste hotare. Loţi Bölöni este un exemplu clar. Şi-a clădit cariera în străinătate, a câştigat titlul în Portugalia şi în Belgia, a făcut performanţă în Franţa şi în Emirate, iar acum, la 56 de ani aşteaptă noi provocări, chiar dacă e sub contract cu Standard Liege. Bölöni e un om calculat. Vorbeşte calm şi dă impresia că nu există ceva care să-i scape de sub control. În biroul său de la Liege, românul de etnie maghiară a dezvăluit pentru Click de ce n-a ajuns anul trecut la Rapid. "Felul în care mi s-au prezentat lucrurile m-a şocat. Era ceva artificial, în care nu puteam avea încredere. Nu e vorba de bani sau transferuri, ci de cum puneau ei problema: "Hai, vino, facem treabă, luăm campionatul, rupem tot, ce să mai discutăm? Hai la Rapid!". Am rămas mirat. Atitudinea patronilor (n.r. Copos şi Taher) a fost amatorească. Nu puteam sosi într-o asemenea mentalitate", spune Loţi, continuând cu privire la modul dezastruos în care au evoluat lucrurile apoi în Giuleşti: "Bozgorul a avut dreptate, nu? Mă felicit că, la momentul respectiv, mi-am luat toate măsurile de precauţie prin care să mă feresc de dezastru. Gândirea acelor domni nu avea nimic de-a face cu modul în care merg lucrurile într-o echipă profesionistă. De ce am semnat cu Standard în doar opt zile după ce a apărut oferta, iar cu Rapidul vorbeam de-o lună? Pentru că în Belgia am găsit ceea ce îmi doream. În glumă pot spune că nici Pele n-ar fi reuşit la Rapid, la cum se prezentau lucrurile." Bölöni spune că n-ar refuza o ofertă bună din ţară şi cu atât mai puţin naţionala. "Eu am trăit în România, sunt legat de ţară. Ce vină am că mă trag din părinţi unguri? Am jucat peste o sută de meciuri pentru naţionala României, nu pentru Ungaria. Ştiu că lumea spune: Dă-l încolo de bozgor, fir-ar el să fie, să se ducă la Budapesta!, însă eu aş veni să antrenez acasă", afirmă Bölöni, care ar vrea pregătească la un moment dat ASA Tg. Mureş. "E echipa mea de suflet, am jucat 14 sezoane acolo", explică Loţi. Antrenorul spune că din ţară nu-l mai sună aproape nimeni: "Mircea Sandu m-a felicitat astă-vară când am luat titlul cu Standard. Mai des vorbesc cu Cristiano Ronaldo. Nu prea răspunde el la telefon, dar nişte oameni care îi preiau mesajele. N-a uitat că eu l-am format şi mă sună imediat. Eu cred că va ajunge şi mai mare decât e acum. Îl va depăşi pe Eusebio!" L-a pus căpitan pe Chivu Bölöni este antrenorul care a decis, în 2001, ca banderola de căpitan al echipei naţionale să stea pe braţul lui Cristi Chivu, deşi acesta avea numai 20 de ani la vremea respectivă. "Iniţial îl pusesem pe Adrian Ilie, dar după două meciuri a zis că nu mai vrea. Dorinel Munteanu, care era cel mai experimentat, juca şi nu prea şi aşa am ajuns la Chivu. A fost ideea lui Ţeţe Moraru, care era secund. El mi-a zis să-l pun pe Chivu, pentru ca naţionala să aibă un căpitan de cursă lungă. A avut dreptate, din moment ce după nouă ani tot el e căpitan", şi-a amintit Bölöni. În 1983 a primit un ceas de aur din America Unul dintre cele mai bune meciuri făcute de Bölöni la echipa naţională a fost cel cu Italia, de pe 16 aprilie 1983. "Am bătut atunci campioana mondială cu un gol înscris de mine. A fost nebunie mare după meci", îşi aminteşte Loţi. Drept mulţumire un român stabilit în America i-a trimis cadou un ceas de aur. "Eu nu am sărbătorit după acel meci. Colegii s-au dus la şpriţ, iar eu am jucat şah toată noaptea cu un prieten de la consulatul maghiar", a dezvăluit Bölöni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
24 Musafir(i)
24 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut