Preliminarii Cupa Mondială: România - Austria, 9 septembrie 2009, Bucureşti
09-10-2009, 09:19 AM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: România - Austria, 9 septembrie 2009, Bucureşti
Răzvan Lucescu: "Sunt dezamăgit, preferam să jucăm prost şi să câştigăm"
Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, s-a declarat dezamăgit că România nu a reuşit să învingă Austria în meciul de miercuri şi a spus că ar fi preferat ca elevii săi să fi jucat prost, dar să fi obţinut cele 3 puncte.
"Este clar că sunt dezamăgit de rezultat. Aşteptam foarte mult victoria şi cred că la fel de mult o doreau şi băieţii. A fost un meci ciudat, am început bine, ne-am creat ocazii mari de a înscrie, dar la un asemenea nivel dacă nu fructifici şansele, lucrurile se precipită. Rezultatul ar fi trebuit să fie altul. Aş fi vrut să jucăm prost şi să câştigăm. Era un rezultat foarte important pentru clasament şi coeficient, dar acum trebuie să ne batem în celelalte meciuri", a declarat, după remiza cu Austria, selecţionerul Răzvan Lucescu. Selecţionerul a mărturisit că finalul jocului l-a nemulţuit şi s-a simţit depăşit de situaţie. "Am simţit că mi-a scăpat jocul din mână. Au fost 80 de minute cu multe plusuri, dar în ultimele 10 minute am făcut pasul înapoi din teamă şi dorinţa de a ţine rezultatul. În ultimele minute am simţit că echipa cedează şi l-am introdus pe Mazilu pentru a avea mai multă forţă în atac", a explicat tehnicianul, care s-a declarat în mai multe rânduri mulţumit de atitudinea jucătorilor. Lucescu a explicat căderea din final prin oboseala acumulată în meciul cu Franţa, dar şi prin faptul că jucătorii au fost afectaţi de tensiunea creată după meciul de la Paris. "Toate acestea au dus la un final de meci fără luciditate, cu o echipă mult mai proaspătă din punct de vedere fizic, care ne-a tot înghesuit şi până la urmă ne-a egalat dintr-un corner. Nu a contat lipsa mizei, a contat faptul că n-am reuşit să băgăm mingea în poartă, deşi am avut 7 mari ocazii", a adăugat acesta. Selecţionerul a apreciat că echipa a simţit în acest meci lipsa unor jucători tehnici, ca Mutu, Tănase, Apostol sau Dănciulescu, şi s-a declarat mâhnit că a fost nevoit să renunţe şi la Codrea, pe care l-a înlocuit din cauza unei contracturi musculare. Lucescu a comentat şi prestaţia lui Mihai Roman, căruia i-a apreciat jocul, dar, în acelaşi timp, l-a criticat pentru faptul că "în momentele decisive nu a avut luciditatea necesară". Echipa naţională a României a remizat, miercuri, scor 1-1, cu reprezentativa Austriei şi rămâne fără nicio victorie pe teren propriu în preliminariile Campionatului Mondial din 2010 din patru jocuri disputate. România a condus prin reuşita lui Bucur (55), dar a fost egalată de Schiemer (82). În urma acestui rezultat, coroborat cu remiza dintre Serbia şi Austria, scor 1-1, România a pierdut orice şansă de calificare la CM 2010. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
2 Musafir(i)
2 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut