Grupa K (Grupa CFR-iştilor): PSV Eindhoven, FC Copenhaga, Sparta Praga, CFR Cluj
09-15-2009, 05:05 PM
|
|||
|
|||
RE: Grupa K (Grupa CFR-iştilor): PSV Eindhoven, FC Copenhaga, Sparta Praga, CFR Cluj
Florescu, spionul pentru CFR în Danemarca
Deşi spune că va ţine cu danezii, fostul jucător al lui "U" Cluj le vinde câteva ponturi feroviarilor, înaintea partidei de joi: FC Copenhaga are un atac teribil şi sunt imbatabili la fazele fixe, dar au fundaşi rigizi, care pot fi surprinşi uşor.
Fotbaliştii români ajung să exploateze teritorii nebănuite. Niciodată nu s-ar fi gândit George Florescu că va ajunge să joace tocmai în nordul Europei, la FC Midtjylland. A fost junior la "U" Cluj şi era o prezenţă constantă în naţionala de tineret. Apoi a ignorat ofertele din ţară şi a luat drumul estului, la Sheriff Tiraspol şi apoi la Torpedo Moscova. "Nu regret că nu am jucat în Liga I. Singurul regret e că am plecat la Torpedo. A fost un pas în spate în cariera mea. Oferta de aici am acceptat-o gândindu-mă că va fi o rampă de lansare spre vest. Sper să mă transfer într-un campionat mai puternic", spune Florescu, care are deja doi ani petrecuţi în Danemarca. "Campionatul de aici e apropiat de cel din România. Se joacă mai mult în forţă. Banii nu sunt o problemă, dar impozitele pe salarii sunt de 50 la sută. Clubul meu are un buget de 10 milioane de euro şi nu e în primele cinci", povesteşte mijlocaşul central, care susţine că s-a acomodat repede în Danemarca. FC Copenhaga e o forţă Când vine vorba despre meciul CFR-ului de joi, Florescu nu mai ştie de partea cui e, deşi înclină să ţină cu FC Copenhaga. "Ţin cu ei să facă puncte pentru Danemarca. Poate prind şi eu un loc de Europa League", explică jucătorul de 25 de ani, care le atrage atenţia celor de la CFR asupra forţei campioanei din ţara lui Hamlet. "Au o echipă foarte bună. Pe noi ne-au bătut fără drept de apel. Este echipa cea mai bogată de aici şi care are cei mai mulţi fani. Doar ei mai aduc puncte pentru Danemarca din Europa", spune Florescu, care a făcut şi o caracterizare a echipei daneze. "Atacantul brazilian Ailton Almeida e cel mai periculos. Are execuţii incredibile şi este foarte rapid. N'Doye este şi el un atacant periculos. Sare tot timpul la cap şi e foarte puternic. Mai au alţi doi atacanţi cam la fel de buni. Nu se simte diferenţa când fac schimbări. Au cei mai buni atacanţi din Danemarca", este de părere Florescu, care spune totuşi că omul numărul unu al lui FC Copenhaga vine din linia de mijloc. "Canadianul Atiba Hutchinson spun eu că este cel mai bun jucător din campionat. Un mijocaş polivalent, care acoperă multe posturi. Le va fi greu clujenilor cu el", spune Florescu. "Buni la fazele fixe, slabi în apărare" Când vine vorba de punctele slabe ale formaţiei daneze, Florescu este sigur. Apărarea este cel mai fragil dintre compartimentele danezilor. "Fundaşii laterali sunt foarte ofensivi şi de multe ori rămân în atac şi uită de apărare. Îi lasă în spate doar pe fundaşii centrali şi mijlocaşul defensiv, iar aceştia sunt destul de lenţi. Acolo pot fi surprişi", îi transmite Florescu lui Conceicao. Jucătorul român îi avertizează însă pe clujeni să nu-i scape din ochi pe fundaşii centrali, la fazele fixe. "Urcă tot timpul în careu şi sunt înalţi şi puternici. Sunt foarte greu de marcat. Pun mare accent pe fazele fixe danezii", povesteşte Florescu. Românii sunt priviţi rău aici. Sunt catalogaţi leneşi. Jucătorilor români nu prea le place munca, iar aici fără angajament nu reuşeşti "Cred că FC Copenhaga e favorită în faţa CFR-ului, în special la meciul din Danemarca, unde vor fi 35.000 de oameni. Atmosfera e incredibilă aici" - George Florescu, mijlocaş FC Midtjylland http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
45 Musafir(i)
45 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut