Ştiri Universitatea Cluj
09-18-2009, 07:58 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Universitatea Cluj
Ţãlnar avertizeazã: "Atenţie la Argeş şi Otopeni!"
Antrenorul Universitãţii considerã cã, deşi nu stau foarte bine în clasament, FC Argeş şi CS Otopeni se vor bate pentru promovare.
Cu şase puncte şi tot atâtea goluri marcate în ultimele douã etape, Universitatea antrenatã de Cornel Ţãlnar se aflã pe locul secund al clasamentului în Liga a II-a, la egalitate cu UTA Arad, dar despãrţitã de golaveraj. Tehnicianul echipei clujene crede cã, alãturi de arãdeni şi de Jiul Petroşani, FC Argeş şi CS Otopeni rãmân douã echipe puternice, care se vor bate pentru promovare. Ţãlnar spune cã principalul atu al celor douã foste prim-divizionare este omogenitatea lotului, aproape acelaşi cu care au evoluat în sezonul trecut al Ligii I. "UTA şi Jiul Petroşani par cele mai puternice, dar trebuie sã avem grijã şi la Argeş şi Otopeni. Sunt douã echipe foarte puternice care, în mare parte, evolueazã în aceeaşi formulã ca şi în sezonul trecut", a declarat antrenorul formaţiei clujene. "Ţânţaru" şi-a exprimat din nou regretul cã nu a reuşit sã mai aducã încã un atacant, în condiţiile în care Andrei Voican va lipsi aproape o lunã din cauza convocãrii la lotul naţional de juniori Under 19. "Mai aveam mare nevoie de un vârf. Voican va lipsi aproape o lunã şi mai rãmânem doar cu Lemnaru şi Machado, plus Iacob. Situaţia nu e deloc plãcutã, dar ne vom mulţumi cu ce avem. La meciul amical cu Hunedoara am avut la dispoziţie un jucãtor în probe, dar nu era peste ce avem noi", a declarat tehnicianul. Cel mai nou nume la capitolul atacanţi, Flavius Bãd, nu va putea fi folosit decât peste trei sãptãmâni, a anunţat Ţãlnar, din cauzã cã încã nu e pus la punct cu pregãtirea fizicã. Din cauza plecãrii lui Voican, "U" va suferi şi la capitolul juniori. Tocmai în acest sens, antrenorul i-a chemat la prima echipã pe Ciubãncan, de la formaţia de juniori nãscuţi în 1992 a Universitãţii, dar şi pe Luca, un jucãtor nãscut în 1993, venit doar de câteva zile la echipã. Totuşi, antrenorul a reuşit sã-şi fortifice compartimentul median prin aducerea brazilianului Vitor Huvos (20 de ani). Ultima datã la echipa din liga secundã elveţianã, FC Stade Nyonnais, Huvos a venit în Europa la 17 ani, când a fost achiziţionat de celebra Grasshoppers Zurich. în urmã cu douã sãptãmâni a semnat cu Universitatea Cluj. "Ştiu cã am venit la o echipã cu nume, cu mare tradiţie şi cred cã e un mare pas în faţã pentru mine. Am fost primit excelent de cãtre colegii mei. Promovarea se poate obţine, dar cu multã muncã", a declarat Huvos. Totuşi, şansele ca brazilianul sã fie utilizat în partida de mâine, cu Silvania Şimleul Silvaniei, sunt destul de mici, clubul neprimind cartea verde. "Dacã reuşim sã primim actele de transfer, atunci va face cu siguranţã parte din lot. Nu ştiu încã dacã-l vom folosi ca titular. E un jucãtor interesant, cu tehnicã foarte bunã, tipicã pentru un brazilian. Totuşi, sud-americanii au marea problemã cã ţin mingea mai mult decât trebuie. Sper sã eliminãm aceste carenţe", l-a caracterizat Cornel Ţãlnar. Huvos este cel de-al treilea brazilian din lotul Universitãţii, dupã Machado şi Baiano. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
11 Musafir(i)
11 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut