Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
09-23-2009, 05:50 PM
Mesaj: #78
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Traore, marcator "de rezervă"

Vârful în vârstă de 19 ani al CFR Cluj înscrie cam de fiecare dată când este introdus pe parcursul jocului, dar are evoluţii modeste când e titular.

Tânărul atacant Lacina Traore a înscris trei goluri pentru CFR Cluj în acest sezon, fiind cel mai bun marcator al echipei. Totuşi, interesant este că ivorianul şi-a trecut în cont două dintre cele trei reuşite din postura de rezervă, iar ca titular a avut o prestaţie mai puţin strălucită.

Primul gol marcat de Traore în acest sezon a fost în partida cu Oţelul Galaţi, din etapa a III-a a Ligii I. Atunci, Traore a intrat la pauză în locul lui Leao, jucând într-un sistem cu trei atacanţi, alături de Yssouf Kone şi Nei. Ivorianul a reuşit singurul gol al meciului în minutul 69, când mingea s-a oprit în vinclu după un şut superb din marginea careului.

Pentru că titularul de drept, Kone, a fost suspendat două etape, Traore a jucat toate cele 90 de minute în meciul pierdut cu Dinamo (0-1), însă a avut o prestaţie modestă. "Kone este un jucător important, însă, chiar dacă a lipsit, cei care au intrat în locul lui trebuiau să facă în aşa fel încât să nu i se simtă lipsa", spunea antrenorul Antonio Conceiçao după acel meci, referindu-se la tânărul atacant.

Traore a apărut din nou titular în meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş (2-0) din etapa a V-a. Deşi nu a strălucit, a reuşit să deschidă scorul în minutul 63, îndeplinind o simplă formalitate după şutul-centrare expediat de Culio. Atacantul a reuşit să îşi treacă numele pe lista marcatorilor şi în grupele Europa League.

Jucătorul a intrat la pauza meciului cu FC Copenhaga (2-0) în locul lui Kone, accidentat, şi a înscris un gol de excepţie, cu o "torpilă" de la 25 de metri, după ce mingea a lovit şi bara transversală. Accidentarea lui Kone l-a propulsat din nou în primul "11" în ultimul meci de campionat, cel cu FC Braşov (2-1), însă în afara unei lovituri de cap în prima repriză, ivorianul nu s-a remarcat cu nimic, fiind înlocuit de Conceiçao în minutul 60.

Astfel, Traore calcă pe urmele unui alt atacant "feroviar", Diego Ruiz, împrumutat la începutul sezonului la gruparea turcă de primă ligă Kasimpaşa Spor. Sezonul trecut, Ruiz era în rolul de salvator "de rezervă", marcând din această postură în meciurile din retur, cu CS Otopeni sau FC Braşov.

Nouă goluri marcate de şapte jucători
CFR Cluj nu are un jucător anume "responsabil" cu golul. Până acum, cele nouă reuşite din campionat au fost marcate de nu mai puţin de şapte jucători. Astfel, Traore şi Dubarbier (foto la minge) au câte două goluri, în timp ce Peralta, Flores, Kone, Mara şi Cadu au reuşit să marcheze câte un gol.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 08-03-2009, 10:19 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 09-23-2009 05:50 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - avid - 02-03-2010, 09:12 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
44 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut