Ştiri Rapid Bucureşti
09-29-2009, 04:38 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Alex Ioniţă: "Sînt abia la început, sper să continuu să progresez"
Are doar 20 de ani, dar i-a cucerit rapid pe fanii alb-vişinii. Formaţia din Grant pare să-şi fi găsit în sfîrşit atacantul de care avea nevoie, iar suporterii au un nou idol. Numele lui? Alexandru Ioniţă. Citeşte un superinterviu acordat de vîrful rapidist pentru rapidisti.ro!
- Alex, la ce vîrstă ai început fotbalul? - La 9 ani, la Viscofil. Apoi am mers la Intergaz, după care am ajuns la Pantelimon şi apoi am făcut pasul la Rapid II. Marius Oprea a fost cel care m-a remarcat după un trial. I-a plăcut că aveam fizic puternic şi am rămas. La echipa mare m-a promovat Marian Rada. - Cum a fost trecerea de la Rapid II la echipa mare? - La prima echipă am fost primit foarte bine, toţi băieţii m-au încurajat, m-au ajutat să mă integrez. M-am simţit unul de-ai lor din prima clipă. Mulţi îmi zic "Copilu' ", Bozo m-a strigat aşa prima dată. Mardare e şi el cu ochii pe mine şi de fiecare dată cînd greşesc îmi arde una peste ceafă şi îmi spune cum ar fi trebuit să procedez. Ne ajutăm mult între noi. - Contra lui Internaţional ai marcat primul tău gol în LIga I. Cum a fost? - Mi-am dorit foarte mult să marchez, toţi îmi spuneau să stau liniştit că voi reuşi, era important pentru continuitatea mea să marchez şi sînt fericit că am spart gheaţa. Trebuia să fim atenţi la meciul cu Internaţional, ei nu pierduseră în deplasare, a fost bine că am marcat rapid şi apoi totul ne-a ieşit. Nu ne e teamă de nici o echipă, aşa cum a zis şi nea Vio, dacă noi evoluăm bine nu ne poate bate nimeni. - Apropo, ce ţi-a spus antrenorul cînd te-a titularizat la Craiova şi apoi, acum, cu Internaţional? - Domnul Hizo vorbeşte tot timpul cu mine, mă şi ceartă cînd nu joc bine, dar o face pentru că îi place de mine. Decît să nu mă bage în seamă şi să mă lase să fac greşeli, mai bine să mă certe. Cînd m-a titularizat prima oară a vorbit cu mine, îi era frică să mă pierd. Mi-a zis să joc fără frică şi să-i urmez indicaţiile. - Fanii îşi pun toate speranţele în tine. Cum te-ai simţit cînd galeria ţi-a scandat numele? - Duminică, am fost foarte fericit cînd am auzit că întreg stadionul m-a aplaudat. Cred că a fost cel mai frumos moment din cariera mea. - Ce campionat îţi place cel mai mult şi crezi că se potriveşte stilului tău? - Îmi place campionatul englez şi sînt fan Liverpool, e un fotbal care mi se potriveşte, agresiv. Meciurile jucate la Rapid II în Liga a III-a m-au călit. Am dat acolo peste nişte jucători foarte duri şi de atunci nu-mi e frică de nici un fundaş. Plus că sînt tare pe picioare, adversarilor nu le e uşor să mă scoată din joc. Nu mă gîndesc la ce echipă aş putea să evoluez în viitor, nu mă gîndesc să plec de la Rapid. Sper să continuu evoluţiile bune aici, sînt abia la început, vreau să progresez şi, poate, să fiu convocat la naţionala de tineret şi să am evoluţii cît mai bune. - Care sînt punctele tale slabe, la care crezi că trebuie să mai lucrezi? - Puncte slabe? Preluările! Trebuie neapărat să mai lucrez la ele. Domnul Hizo mă mai ceartă cînd dau pase aiurea. Îmi zice că le dau numai prin gît, dar mai greşesc şi eu, e şi presiunea din meci, nu îţi iese mereu totul. E bine că strigă la noi în timpul meciului, că încearcă să ne corecteze greşelile. - Eşti superstiţios? Ai anumite tabieturi înainte de meciuri? - Nu, nu sînt, singurul lucru pe care îl fac e să păşesc cu dreptul cînd intru pe teren. Atît. - Te enervezi cînd eşti faultat de un adversar? La Craiova ai avut viaţă grea cu Găman... - Nu, în nici un caz nu mă enervez, sînt foarte liniştit de felul meu. Singurul lucru care mă poate enerva este să nu-mi iasă jocul, să evoluez prost, în rest, sînt imun la eventualele şicane ale adversarilor. - Părinţii tăi ce spun despre ascensiunea ta? - Tata a jucat şi el fotbal, ca fundaş central. Nu a evoluat în prima ligă, dar a trecut pe la Rapid II. E foarte fericit pentru mine că joc la Rapid, că progresez tot timpul, mă mai ceartă şi el, analizăm meciurile împreună, îmi spune cînd mai greşesc. - Ce faci în timpul liber? - Stau acasă, mă odihnesc, mă uit la filme. Nu mă duc în cluburi. Mai joc poker pe internet, de plăcere, că nu am bani de aruncat. - Ia Rapidul titlul anul ăsta? - Sper din tot sufletul, îmi doresc să continuăm să jucăm bine, să avem rezultate. E prematur să ne facem planuri acum, dar e clar că luptăm pentru titlu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
23 Musafir(i)
23 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut