Denis Alibec (nr. 31 - Internazionale Milano)
10-02-2009, 04:51 PM
|
|||
|
|||
RE: Denis Alibec (nr. 47 - Internazionale Milano)
Alibec: "Vreau să joc lângă Eto’o"
Atacantul echipei de tineret a celor de la Inter Milano visează la ziua în care va face cuplu în ofensivă cu starul camerunez.
Denis Alibec a marcat, marţi seară, o "dublă" pentru echipa de tineret a echipei italiene Inter Milano, în meciul cu rivalii de la AC Milan, scor 2-0. Partida a contat pentru "16"-imile Cupei Italiei, competiţie rezervată echipelor de tineret. Transferat în vară de Inter de la Farul Constanţa pentru 800.000 de euro, Alibec aşteaptă momentul în care portughezul Jose Mourinho îl va promova la echipa mare a milanezilor. "Vreau să joc în atac alături de Eto’o sau de Militto. M-am acomodat foarte bine aici, dar mai trebuie să mă pun la punct cu limba italiană. Sunt condiţii extraordinare la acest club şi e un mediu perfect pentru a face performanţă. Trebuie să marchez mult. Foarte mult. Aşa cum am făcut-o în meciul cu cei de la Milan", a spus, ieri, atacantul pentru EVZ. Denis spune că nu a fost copleşit de pasul pe care l-a făcut în vară, transferându-se de la Farul la Inter. "Eu nu ştiu să fi existat o ofertă concretă de la Steaua, deşi am citit prin presă că m-au vrut cei din Ghencea. M-aş fi dus la Steaua, dacă ei m-ar fi vrut. Sunt mulţumit şi de ceea ce mi se oferă aici. M-am antrenat cu echipa mare, şi la început am avut puţine emoţii, când am văzut lângă mine atâţia jucători mari. Jose Mourinho m-a încurajat şi a spus că aşteaptă momentul în care voi putea face parte din lotul celor mari. Este un antrenor care are prestanţă, un om deosebit. Acum depinde numai de mine. Sfaturi mi-a dat şi Cristi Chivu. Mi-a spus ce înseamnă Inter şi m-a ajutat să înţeleg ce înseamnă profesionismul", ne-a mai declarat Alibec. Impresionat şi de Ronaldo Asemuit cu Marco van Basten datorită fizicului şi exprimării din teren, Denis spune că atacantul care l-a impresionat cel mai mult este brazilianul Ronaldo. "Este fotbalistul care mi-a plăcut cel mai mult. Incredibil ce putea să facă pe teren! Păcat că nu mai este la Inter, mi-ar fi plăcut să-l cunosc". Deocamdată, jucătorul locuieşte la baza de pregătire a Interului, iar dacă va face pasul la prima echipă, clubul îi va pune la dispoziţie un apartamanet, o maşină şi îi va renegocia contractul. "Mergeam des în Turcia" Emilia Stroe, mama fotbalistului cu origini tătare, este cea care i-a îndrumat paşii în carieră. "Fiind despărţită de tatăl lui Denis, eu am fost cea care l-a luat de mână şi l-am dus pe băiat la fotbal. Am crezut în el. Avea nouă ani şi îi plăcea să bată mingea. M-am ocupat de el din toate punctele de vedere. Am fost foarte atentă cu alimentaţia lui. Am avut un magazin şi mă duceam des în Turcia, pentru marfă. Îi aduceam o mulţime de citrice şi multe alte lucruri necesare pentru un copil în creştere. Eu i-am ridicat moralul atunci când cei de la Steaua i-au spus, la 14 ani, că nu are valoare. I-a fost foarte greu. Era dezamăgit, era doar un copil", ne-a mărturisit mama lui Alibec. Atacantul provine dintr-o familie de sportivi. Bunicul din partea mamei a fost portar la formaţia Delta Tulcea, tatăl a jucat în Divizia C, iar Emilia Stroe este o fostă handbalistă. Mama jucătorului se laudă că înţelege fenomenul şi ştie de ce are nevoie băiatul ei pentru a reuşi în fotbal: "Niciodată nu mi-a făcut probleme. Este cuminte. Nu merge în cluburi, nu are viaţă de noapte. Mai iese la o pizza cu băieţii, cu prietenii. Acum e la Milano şi unchiul său. Se mai întâlnesc ziua, atunci când Denis este liber, iar seara se întoarce la baza de pregătire. Are o prietenă, e normal la vârsta lui, dar capul îi stă doar la fotbal. Nu aş vrea nici să neglijeze aspectul educaţiei. Aici a terminat 11 clase, iar acolo, de la anul, după un curs intensiv de limba italiană, îşi va continua studiile". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
20 Musafir(i)
20 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut