Ştiri FC Argeş Piteşti
10-02-2009, 07:15 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri FC Argeş Piteşti
Copil de mingi la meciul tatãlui
Foştii fotbalişti ai lui FC Argeş din perioada de glorie lasã istoria clubului alb-violet pe mîini bune! Mai întîi Ilie Bãrbulescu a fost cel care şi-a lansat urmaşul în fotbalul mare, lãsîndu-l sã-i calce pe urme la clubul din Trivale, iar acum a venit rîndul lui Vasile Popa. Fundaşul de fier al echipei argeşene, fost cãpitan al acesteia, Vasile Popa, nu a lãsat nici el locul din echipã liber dupã ce a plecat şi, acum, pe urme îi calcã fiul sãu, Alin Popa.
Iordache şi Ariciu, antrenori la juniori Alin joacã în primul unsprezece alb-violet, fiind junior, iar în primele 7 etape ale campionatului a bifat toate meciurile şi chiar a şi marcat. Alin a început fotbalul la 7 ani, la Aripi Piteşti, la profesorul Laurenţiu Iordache. Apoi, de la 14 ani a venit la FC Argeş, la juniori, la trupa lui Mihai Ariciu. A apucat sã joace acum un an 4 etape la FC Argeş II, în liga a treia, sub comanda lui Cornel Iliescu, debutînd chiar cu gol. Apoi, în returul campionatului 2008-2009, a fost împrumutat la Dacia Mioveni, unde a jucat în aproape jumãtate din etape, fãrã a da însã şi gol. Din varã a fost adus la FC Argeş, la prima echipã, el potrivindu-se perfect profilului de junior pe care îl cãuta Ionuţ Badea. "Tati, n-ai visat bine azi noapte?" Alin ne-a povestit cum a ajuns la echipa mare, dezvãluindu-ne cã, atunci cînd a aflat vestea, nu i-a venit la început sã creadã: "Eram acasã şi trebuia chiar în ziua aia sã merg la negocieri la Mioveni, cu cei de la Dacia. Între timp, tata a fost sunat de cei de la club, iar el mi-a transmis cã a doua zi trebuia sã plec cu un coleg în cantonament în Austria, unde era FC Argeş. L-am luat direct «Ce-ai mãi, tati, nu ai visat bine azi-noapte?». Apoi mi-am dat seama cã e ceva serios şi am crezut cã e adevãrat ce-mi spune. A doua zi am plecat în Austria. Era primul meu contact serios cu echipa mare, dupã ce mai participasem la un moment dat la douã antrenamente. Am fost primit destul de bine de bãieţi, mai ales cã şi cunoşteam o parte din ei". Emoţii la prima partidã la titular Fiul fostului mare fotbalist Vasile Popa a avut chiar şi o discuţie cu Ionuţ Badea, care i-a spus sã aibã încredere în el, sã nu fie timorat şi sã munceascã foarte mult, pentru cã totul depinde acum de el, sã facã faţã la echipa mare şi totodatã sã facã treabã. "A fost primul meu cantonament cu echipa mare. Eu am prins ultimele 7 zile de pregãtire şi n-a fost chiar aşa de greu, pentru cã bãieţii fãcuserã deja pregãtirea fizicã. Am prins ultimele 3 meciuri amicale şi am jucat în douã din ele. Eu zic cã m-am adaptat destul de bine", ne-a spus Alin Popa. Mijlocaşul ofensiv alb-violet ne-a mai zis cã, de cînd a ajuns la echipa a doua, s-a gîndit cã va veni şi momentul debutului la prima echipã: "De cînd am fãcut pasul la echipa a doua, mã gîndeam sã mã pregãtesc destul de bine, ca sã ajung sã debutez şi la echipa mare. Prima oarã cînd am fost anunţat titular, am avut emoţii, normal… Era primul meu meci, dar am trecut peste aceste emoţii repede şi ajutat de colegi, care m-au încurajat tot timpul meciului. Nu este uşor sã fii junior într-o echipã, dar, încet-încet, nu trebuie sã se mai vadã diferenţa între tine şi restul echipei". A marcat douã goluri în liga a doua În cele 7 meciuri jucate cu FC Argeş în liga a II-a, Alin Popa a marcat douã goluri. Juniorul a înscris golul doi al meciului cu Minerul Lupeni, terminat 2-0, şi primul gol al partidei cu Baia Mare, terminatã 3-0. Tot douã goluri mai are în acest sezon şi Adrian Dulcea, reuşitele lui fiind în ultima etapã, cu Bihor Oradea. De mic, pe teren Chiar dacã are doar 18 ani, Alin îşi aminteşte şi de tatãl sãu de pe vremea cînd juca fotbal: "Tata a jucat la Vîlcea la 18 ani. Apoi la FC Argeş, pentru o perioadã destul de lungã. Mai tîrziu s-a dus la Rapid, unde nu a avut o perioadã foarte bunã, şi dupã aceea, la Bistriţa. A mai venit şi la Mioveni şi apoi înapoi la Bistriţa. Mã lua mereu cînd eram în vacanţe şi juca la Bistriţa. Mergeam la toate meciurile de acasã, şi chiar la cel din Intertoto, cu Brescia. În plus, am fost şi copilul lui de mingi la Piteşti, cînd a jucat cu Bistriţa aici". "Real Madrid este echipa mea preferatã. Au foarte mulţi jucãtori de valoare. Visez şi eu, normal, sã ajung odatã la Real. Ar fi o onoare pentru mine. E foarte greu, dar nu se ştie…" - Alin Popa "E o provocare sã fiu atacant" Spre deosebire de tatãl lui, care juca fundaş central, Alin Popa evolueazã fie mijlocaş dreapta, fie atacant. "De la juniori am fost mijlocaş dreapta. ªi la Dacia la fel. Acum sînt atacant. Este o provocare pentru mine acest post şi sper sã dau randament în continuare. Încã de mic mi-am dorit şi m-am obişnuit sã joc în faţã, cum se spune, şi nu în spate, ca tata. Niciodatã nu am evoluat în apãrare. Pentru mine cred cã ar fi mai greu", mai povesteşte Alin Popa. Juniorul a încercat sã se şi caracterizeze în cîteva cuvinte: "Am vitezã destul de bunã, o tehnicã la fel de bunã şi cred cã am ajuns aici datoritã evoluţiilor mele de la juniori". Alin Popa a fost susţinut de tatãl sãu tot timpul, acesta fiind, de altfel, şi primul lui critic atunci cînd juca mai slab. "Tata m-a susţinut destul de mult, tot timpul. Cînd aveam meciuri mai proaste, mã încuraja şi îmi zicea cã trebuie sã merg înainte. Au fost, normal, şi meciuri mai slabe, dar în general am avut evoluţii destul de bune. Sper ca prin foarte multã muncã şi sacrificiu sã continuu sã joc bine la FC Argeş, iar în timp, prin evoluţiile mele, de ce nu, sã ajung sã joc la o echipã de top din România şi, dacã se poate, şi afarã. FC Argeş are un lot foarte valoros, cu jucãtori experimentaţi. Poate şi cã ne-au retrogradat pe nedrept ne-a afectat destul de mult şi de-aia am început mai slab un pic campionatul" - Alin Popa "Este o senzaţie aparte sã îţi vezi copilul jucînd la echipa unde tu te-ai consacrat şi ai evoluat atîta timp, şi mai ales pentru cã eu ştiu ce înseamnã sã fii fotbalist profesionist. Nu îi doresc decît sã fie sãnãtos şi sã facã treabã la echipã, iar lumea sã fie mulţumitã de evoluţiile sale! Fiecare antrenament, fiecare zi trebuie sã fie o nouã zi, pentru cã e foarte greu sã pãtrunzi într-un lot de seniori şi sã faci faţã jocului. Sfatul meu pe care îl dau mereu este sã se pregãteascã sã munceascã foarte mult la antrenamente, iar restul îl vor sfãtui antrenorii ce trebuie sã facã" - Vasile Popa Ţînţaru’ nu a ştiut cã e fiul lui Vasile Popa Primul antrenor al lui Alin Popa, Laurenţiu Iordache, l-a avut pe fiul lui Vasile Popa la echipã încã din clasa I, iar cînd l-a selecţionat, nu a ştiut cã este bãiatul fotbalistului deja consacrat. Iordache ne-a povestit: "Din clasa I l-am avut la echipã. Eu l-am adus la fotbal, eu l-am descoperit... În clasa a VII-a a plecat la FC Argeş. Eu nici nu am ştiut la început cã este copilul lui Vasile Popa. Am aflat de-abia la douã sãptãmîni, cînd a venit mama lui la teren. Este un copil talentat şi se vede, cã a ajuns acum sã joace. Este un fotbalist talentat, are calitãţi bune, dar trebuie sã mai creascã şi trebuie rãbdare cu el. A confirmat încã de la început, altfel nu îl opream. I se potriveşte foarte bine rolul de mijlocaş, are un serviciu bun, paseazã bine, vine bine din spate...". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)
3 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut