Ştiri Steaua Bucureşti
10-02-2009, 09:08 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Ion "Top" Voinescu: "Arsenal si Vasco da Gama oferisera doua milioane de dolari pentru mine"
Fostul mare portar al Stelei, Ion Voinescu, a fost prezent in cadrul emisiunii "Suporter de serviciu". Acesta a discutat, impreuna cu moderatorul Nicusor Predesel, despre cariera sa, care a inceput la clubul Olimpia Bucuresti, si gloria sportiva traita sub culorile "ros-albastre" ale CCA, fosta denumire a echipei Steaua.
Ion Voinescu despre: ... suporterii echipelor din zilele noastre: "Cel mai mult ma deranjeaza ca oamenii din galerie se dedau la lucruri care nu au nimic in comun cu sportul. Ar trebui sa nu mai fie bagati in seama. Inainte li se platea transportul, erau premiati si au crezut ca sunt indispensabilili. Eu spun ca nu" ... ofertele de transfer venite in perioada petrecuta la CCA: "Am avut o oferte de la Arsenal Londra - dupa un turneu in Anglia, Vasco da Gama din Brazilia, dar si CSKA Moscova. Cea mai mare oferta a fost de 2 milioane de dolari, englezii si brazilienii au fost cei care au oferit aceste sume" ... satisfactia vietii de fotbalist: "Cea mai mare satisfactie a vietii mele este aceasta recunoastere a performantelor mele. Ma bucur de fiecare data cand sunt oprit pe strada de oameni pe care nu i-am vazut niciodata" ...portarii pe care i-a avut sub indrumare: "Fiecare dintre portarii pe care i-am pregatit au avut calitatile lor, nu as putea spune care a fost cel mai talentat" ...porecla sa: "Porecla Top mi se trage de la faptul ca ma miscam intruna pe linia portii, pentru a nu fi surprins cumva de fazele jocului" ... Robinson Zapata: "Eu am constatat ca acele critici ale patronului nu au fost in zadar in ceea ce-l priveste pe columbian. Cu ajutorul antrenorului care l-a ajutat, el a reusit sa remedieze si acele greseli pe care le facea. Zapata prezinta o forma foarte buna in aceasta perioada si sa speram ca si alti jucatori vor da satisfactie, pentru ca au nevoie si ei si echipa. De altfel evolutia lui Zapata a stat la baza obtinerii punctului de la Twente" ...Helmut Duckadam: "Lui Duckadam i-am dat niste sfaturi care stiam ca-l vor ajuta, mai ales ca era un portar cu gabarit. Primul lucru pe care i l-am spus a fost sa aiba rabdarea suficienta pana cand balonul va fi lovit de adversar. El nu a plecat niciodata nici inainte, nici dupa minge. Norocul apartine celor puternici si voinici. In apararea loviturilor de la 11 metri nu te poate ajuta nimeni, decat tu prin pregatire si dorinta de a fi cel care iese castigator" ...punctele forte in cariera de portar: "Imi pare rau ca nu putem sa aratam fazele din jocul meu aerian. Eram deasupra unui buchet de jucator-aparatori si inaintasi adversi. Datorita prizei pe care o aveam, aveam posibilitatea sa joc in afara careului de sase metri. Avand aceasta calitate, de a prinde mingea cu siguranta, de aici si interventiile mele erau reusite. In antrenamentele pe care le faceam includeam si aceste iesiri din careu" ...modul cum a ajuns sa activeze ca portar: "Cand eram copil, toata lumea vroia sa alerge, dar trebuia sa am si eu un post, iar in poarta nu mi se potrivea asa ca eram mijlocas. Intre timp, portarul nostru s-a accidentat si nimeni n-a vrut sa intre in poarta, asa ca i-am luat eu locul. De atunci am jucat numai pe acest post." "Eu am jucat majoritatea timpului sub denumirea CCA - Casa Centrala a Armatei, apoi trei ani sub numele de Steaua. Cele mai importante partide le-am avut in cadrul Cupei Campionilor Europeni, dar am satisfactia ca am castigat de mai multe ori campionatul Romaniei si am fost selectionat la nationala" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi ![]() |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
27 Musafir(i)
27 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut