Ştiri Universitatea Cluj
10-07-2009, 07:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Universitatea Cluj
Liga I poate duce Universitatea la Alba Iulia
În lipsa unui stadion omologat pentru prima divizie, oficialii clubului clujean s-au orientat spre arena “Cetate” din oraşul Marii Uniri.
Planul lui Florian Walter de a promova în Liga I are un singur impediment: stadionul. Cum noua arenă din Cluj va fi gata cel mai devreme în 2011, oficialii clujeni sunt obligaţi să găsească o alternativă, iar aceasta ar putea fi stadionul "Cetate" din Alba Iulia. Edilul Mircea Hava a declarat pentru ZIUA de CLUJ că există chiar şi un contract de închiriere al arenei, semnat între Primărie şi CFM "U", în urmă cu doi ani Pentru că baza sportivă ce urmează să fie construită în cartierul Gheorgheni nu va putea fi omologată, până la urmă, pentru Liga I, oficialii Universităţii s-au reorientat spre alte variante. Prima pistă tatonată a fost arena "Arieşul" din Turda, însă costurile necesare omologării pentru partide de primă divizie sunt prea mari. La fel ca şi în sezonul 2006-2007, la finalul căruia "U" a promovat în prima divizie, şefii s-au orientat spre varianta de a se muta la partidele oficiale pe arena “Cetate" din Alba Iulia. Primarul Mircea Hava a declarat că în baza contractului de închirere semnat în urmă cu un an, între "U" şi Primărie, clubul clujean poate evolua oricând pe arena "Cetate". Mai mult, Hava spune că ar fi un lucru benefic şi pentru oraşul Alba Iulia să găzduiască meciurile Universităţii, dacă Unirea va retrograda din Liga I la finele acestui sezon. "Am fost contactat de mai multe ori de cei de la “U” pentru a le închiria stadionul. Nu ştiu când s-a întâmplat ultima oară să vorbim, cert e că există un contract semnat în urmă cu un an. Eu îi aştept cu braţele deschise aici, la Alba Iulia. Important e să nu ne călcăm pe picioare, cum ar veni, adică să nu se intersecteze programul cu cel al Unirii. E normal să ne ajutăm, doar suntem din aceeaşi zonă", ne-a declarat primarul democrat-liberal al oraşului Alba Iulia. Finanţatorul Florian Walter a declarat pentru ZIUA de CLUJ că a discutat cu primarul Hava şi, cel mai probabil, vă alege arena din Alba Iulia pentru meciurile de pe teren propriu ale Universităţii în cazul în care echipa promovează. "Sincer, mă bucur că domnul Hava s-a arătat deschis să colaborăm. Am înţeles că până în februarie vor pune şi nocturnă, deci stadionul va fi omologat şi în sezonul următor pentru prima divizie. Ne-am gândit şi la distanţa mică dintre Cluj şi Alba Iulia când am ales această variantă. E important să avem susţinerea cât mai multor fani", a declarat Walter Conform site-ului oficial al Unirii Alba Iulia, stadionul "Cetate" a fost inaugurat în anul 1982 şi are o capacitate de 18.000 de locuri, din care doar 7.000 pe scaune. După nouă etape scurse din acest sezon de Liga I, echipa albaiuliană ocupă locul 16 în clasament, cu doar nouă puncte câştigate. De cealaltă parte, Universitatea se menţine în cărţile promovării, "studenţii" ocupând locul trei în seria Vest a Ligii a II-a, cu 17 puncte în opt etape, trei mai puţin decât liderul FCM Târgu Mureş. Universitatea şi Unirea Alba Iulia vor disputa un meci amical sâmbătă, de la ora 12, pe arena "Clujana". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
12 Musafir(i)
12 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut