Preliminarii Cupa Mondială: Serbia - România, 10 octombrie 2009, Belgrad
10-10-2009, 12:30 AM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Serbia - România, 10 octombrie 2009, Belgrad
"Sârbii vor să câştige Mondialul!"
Alberto Cobrea, portarul de numai 19 ani al lui Udinese, a aflat de la colegul său, Alexandar Lukovic, ce îşi doresc sârbii de la anul 2010 . Chiar dacă nu are parte de multă atenţie din partea oficialilor FRF, românul crede că în scurt timp îşi va îndeplini visul - acela de a apăra buturile naţionalei.
Aştepţi o convocare cel puţin la naţionala de tineret în scurt timp?Lobonţ la Roma, tu la Udinese, Coman la Braşov. Cine merită să fie titular la naţională? Eu nu pot intra în calcule deocamdată. Mai am multă experienţă de acumulat. Lobonţ vine după o accidentare destul de gravă, încă nu are meciuri in picioare, dar dacă reuşeste să se impună ca titular în Serie A are un avantaj pentru că nu se compară cu Liga I. Crezi cu venirea lui Lucescu ca veti avea si voi o sansa, tinerii de perspectiva? Sper ca pe viitor toţi cei care suntem în străinătate, măcar să fim văzuţi. Avem potenţial şi suntem mulţi "afară" despre care în Romania nu se ştie nimic. Probabil nu am avut timpul necesar să demonstrez cu adevărat care îmi este potenţialul. Sper să pot avea ocazia să demonstrez. "Fundaşii sârbi sunt tehnici" Care este valoarea adversarului de sâmbătă? Sârbii au jucători foarte buni … Stankovic , Vidic , Lukovic, care îmi este şi coleg. Vor juca la potenţialul maxim ca să-ţi menţină poziţia din clasament, nu au de ce să le fie teamă de noi. Lukovic mi-a zis ca au o echipă bună şi pot face o figură frumoasă la Mondialele din 2010. Sunt încrezători că pot ajunge în semifinale şi chiar să câştige Cupa Mondială. Oricine îşi doreşte să câştige o competiţie de genul acesta. Cum este Lukovic la antrenament? Ce ii caracterizează pe sârbi? Lukovic e un jucator foarte bun, serios la antrenamente. Chiar dacă este un fundaş lateral are o tehnică incredibilă, are personalitate în el şi când are mingea la picior niciodată nu o degajează la întâmplare. Asta îi caracterizează şi pe ceilalţi fundaşi din echipa Serbiei, din câte am văzut. Cu ce ii putem surprinde pe sârbi? Prin revenirea lui Mutu, care este un plus pentru naţională, însă este nevoie de aportul întregii echipe. Este unul dintre cei mai buni jucători din Italia în momentul de faţă şi s-a văzut că este foarte apreciat când multă lume din fotbalul peninsular i-a luat apărarea când TAS a dat decizia. Chivu, Mutu îţi sunt adversari în Italia… Sunt românii cei mai bine cotaţi în fotbalul European. Pe Chivu am avut ocazia să-l întâlnesc. Este un om de nota zece, şi ca jucător şi ca om. Dacă nu ar fi Mutu şi Chivu, cine ar fi în naţionala României? "Naţionala e visul meu" Te pregăteşti intens de nationala? Cred că pentru orice jucător este un vis să ajungă la nationala ţării sale. Întâi mă pregătesc pentru mine şi pentru echipa la care evoluez acum. Dacă voi avea ocazia să ajung şi acolo, va fi un vis devenit realitate. Unde s-a pierdut calificarea? Nu ştiu exact unde, iar asta este treaba antrenorilor, nu a mea. Poate din cauza punctelor pierdute cu Letonia şi Austria. Puteam mai mult , sunt singur că se putea, chiar dacă este o grupă foarte dificilă, însă nu trebuia făcut niciun pas greşit cu celelalte echipe mai slab cotate ca noi. Ce-ţi lipseşte momentan pentru a ajunge la naţională? Experienţa, care se acumulează cu timpul. La 19 ani e greu să ajungi să faci parte dintr-un lot de naţională, mai ales pentru un portar. Poate este greu şi pentru ei să ne urmărească pentru că suntem departe de Romania şi suntem mai multi, dar cred că va veni momentul când vom avea ocazia să arătăm de ce suntem în stare. Ţin telefonul deschis pentru Răzvan Lucescu sau Emil Săndoi şi dacă va suna, voi fi onorat să îmbrac tricoul nationalei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut