Chestionar: Ce se va întâmpla la acest meci?
Bate România
Egal
Bat Insulele Feroe
[Arată rezultate]

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preliminarii Cupa Mondială: România - Insulele Feroe, 14 octombrie 2009, Piatra-Neamţ
10-12-2009, 08:01 PM
RE: Preliminarii Cupa Mondială: România - Insulele Feroe, 14 octombrie 2009, Piatra-Neamţ
Lucescu vrea să renunţe la Mutu

Sătul de indolenţa din teren şi de nesfârşitele petreceri nocturne, selecţionerul e decis să renunţe la serviciile „Briliantului”. Răzvan Lucescu se leapădă de Adrian Mutu, pe care vrea să-l dea afară de la echipa naţională.

Aceasta este măsura-bombă pe care selecţionerul este decis să o ia, după ce prima reprezentativă a României a fost scoasă din ghete de Serbia, sâmbătă, în penultimul meci al campaniei de calificare la Cupa Mondială din Africa de Sud. La Belgrad, tricolorii au pierdut lamentabil, 0-5, iar Adrian Mutu este socotit principalul vinovat pentru situaţia în care se găseşte naţionala.

Fotbalistul Fiorentinei este acuzat de neimplicare în joc şi de faptul că nu încetează să considere cantonamentul de la Mogoşoaia un loc în care trebuie să se prezinte doar atunci când vrea şi când nu are programate petreceri nocturne prin cluburile din Bucureşti.

Conform unor surse federale, selecţionerul este hotărât să tragă linie şi să înceapă o nouă etapă la prima reprezentativă odată cu preliminariile pentru Euro 2012. Din această etapă, Mutu, care în ianuarie 2010 va împlini 31 de ani, nu ar urma să facă parte. Următorul meci al naţionalei în care Adrian Mutu are drept de joc este programat pe 14 noiembrie, cu Polonia, în deplasare.

Misiunea tehnicianului este una mai mult decât dificilă: pe de o parte, Răzvan face mutări-şoc pentru a revigora naţionala, pe de altă parte se vede în imposibilitatea de a promova jucători tineri, asta după ce şi selecţionata de tineret a ajuns la pământ, fiind umilită vineri de Letonia, 1-5.

A luat "galben" intenţionat?
Tricolorii s-au întors ieri de la Belgrad fără Adrian Mutu, suspendat pentru epilogul calificărilor. România joacă miercuri ultimul meci oficial din 2009, în compania surorii de suferinţă din Insulele Feroe, la Piatra-Neamţ.

În locul lui Adrian Mutu, care de la Belgrad a zburat direct la Florenţa, la naţională a fost convocat de urgenţă Ionuţ Mazilu, atacantul echipei Arsenal Kiev. Un prim indiciu cu privire la răcirea relaţiilor dintre Mutu şi selecţioner a fost păstrarea lui Cristian Chivu în lot, chiar dacă şi căpitanul naţionalei este suspendat pentru jocul cu Feroe.

În plus, Mutu e bănuit că ar fi încasat voit un cartonaş galben pentru a lipsi miercuri. "În stadion era vacarm. Poate că Mutu n-o fi auzit fluierul arbitrului", a fost declaraţia lui Răzvan Lucescu, care aruncă o umbră de îndoială în privinţa caracterului lui Mutu.

"Cine nu respectă regulile dispare, indiferent de nume"
EVZ: Răzvan, te consideri vinovat pentru ruşinea de la Belgrad?

Răzvan Lucescu: N-am dormit toată noaptea de după meci. Îmi reproşez că nu am putut să-i montez pe jucători. A fost o relaxare prea mare în jocul nostru. Când am fost în dificultate, am abandonat lupta.

Lipsa de motivaţie se mai poate înţelege, dar lipsa de vlagă cum ar trebui interpretată, în condiţiile în care Mutu a luat barurile la rând?
Nu vreau să atac pe nimeni. Am stat de miercuri în cantonament. Problema a fost că n-am avut concentrare. Am crezut că o echipă mai tehnică poate învinge, dar nu am făcut faţă când a întâlnit un adversar mai disciplinat. Şi mai valoros. Aşa cum este Serbia.

Mutu pare a fi „mărul stricat” de la naţională. Vei renunţa la el la viitoarele convocări?
Jucătorii de vârsta lui Mutu trebuie să fie mult mai responsabili cu viaţa lor sportivă. Trebuie să existe o motivaţie totală în cazul lor.

Mircea Sandu propune revenirea la regimul cazon din vremea lui Victor Piţurcă.
Cu regimul militar s-a ajuns la o schimbare!

Aceasta este valoarea reală a României? Luăm puncte doar când ne apărăm supranumeric?
E clar că rezultatul cu Serbia este umilitor. Era un joc în care nu ne interesau neapărat punctele puse în joc, ci trebuia să arătăm că avem caracter. Pentru momentul de faţă, în conjunctura actuală, putem obţine puncte cu disciplină şi cu efort pe teren. Acesta este drumul. La naţională vor fi chemaţi doar cei care se vor sacrifica şi care sunt înnebuniţi să alerge! Nu vom întâlni doar adversari de nivelul Serbiei şi al Franţei. Vom înfrunta şi adversari de nivelul nostru.

Eşti acuzat că nu ai un plan pentru naţională şi că acum ai chemat doar bătrâni la lot.
Spune-mi şi mie unde sunt tinerii? Şi cu asta cred că am răspuns.

Se spune că eşti prea permisiv cu jucătorii.
Am un set de reguli la naţională. Cine nu le respectă dispare, indiferent de nume!

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: Preliminarii Cupa Mondială: România - Insulele Feroe, 14 octombrie 2009, Piatra-Neamţ - Sebi Raducu - 10-12-2009 08:01 PM

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut