Preliminarii Cupa Mondială: România - Insulele Feroe, 14 octombrie 2009, Piatra-Neamţ
10-15-2009, 04:25 PM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: România - Insulele Feroe, 14 octombrie 2009, Piatra-Neamţ
Mircea Sandu: "N-am ce să fac dacă se renunţă la Mutu, nu poţi destabiliza naţionala"
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, că Adrian Mutu a avut un comportament total greşit la echipa naţională în ultima perioadă şi ar fi de acord ca selecţionerul Răzvan Lucescu să renunţe la serviciile sale pe viitor, deoarece "astfel de gesturi destabilizează echipa naţională".
"E posibil ca Răzvan Lucescu să aibă o discuţie cu Mutu pentru a-l întreba dacă mai vreau sau nu la echipa naţională, dar în acelaşi timp poate să renunţe la el fără să-i mai spună nimic. Indiferent de valoare, nu poţi destabiliza naţionala, nu îţi permite nimeni să faci astfel de gesturi. Eu îi respect valoarea, dar dacă se renunţa la el, eu nu am ce să fac. El trebuie să îşi regleze viaţa de familie, nu mai e un copil, a devenit un exemplu pentru tinerii fotbalişti", a spus Mircea Sandu, la GSP TV, imediat după partida cu Insulele Feroe. Acesta susţine că spre deosebire de Adrian Mutu, Chivu a dat dovadă de onoare şi s-a întors cu naţionala la Bucureşti după meciul cu Serbia. "Mutu a comis o faptă extrem de gravă, a plecat fără acordul nimănui din cantonament. Dacă îl împuşca cineva prin Serbia, cine era responsabil? Nu noi? Dacă ar fi vorbit cu Lucescu, ar fi fost totul bine, dar el a ales calea greşită. În schimb, Chivu are alt caracter, e un liant între jucători şi antrenor. Deşi era suspendat pentru meciul cu Feroe, el a venit cu naţionala în ţară, apoi a primit acceptul antrenorului să se întoarcă la Milano. A dat dovadă de corectitudine", a opinat preşedintele forului român de fotbal. Oficialul FRF a anunţat că îi va interzice selecţionerului să le mai ofere jucătorilor zile libere în timpul cantonamentelor dinaintea meciurilor. "Dacă unora li se întâmplă ceva când vin la naţională, noi suntem responsabili. De acum, începând de marţi dimineaţa nu mai merge nimeni acasă. Dacă Mutu sau acest Cristea (n.r. Adrian Cristea) ar fi fost acasă la ora 11, nu era nicio problemă. Ei fac altele. Dacă Mutu a făcut ceva pentru naţională, în schimb Cristea nu a făcut nimic ca fotbalist, nu are nicio performanţă. Jucătorii trebuie să aibă mai multă responsabilitate când vin la naţională", a punctat Sandu. El s-a declarat indignat şi de atitudinea fotbaliştilor atunci când sunt convocaţi la naţională: "Cum s-au comportat unii jucători la meciul cu Serbia este ruşinos, dar nu cred că e şi pentru unii dintre ei, care au luat totul în râs. Chiar nu mai tremură carnea pe ei când evoluează pentru echipa naţională? Îi vedeam pe Covaliu şi pe ceilalţi de la scrimă cum povesteau că tremurau atunci când ascultau imnul. La noi, nu e deloc aşa, păi chiar aşa am ajuns?". Mircea Sandu a mai precizat că luna viitoare va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv în care se va discuta situaţia tuturor echipelor naţionale. "Noi, dacă luăm în considerare mandatul lui Răzvan Lucescu, putem spune că e rezonabil la nivel de palmares. În luna noiembrie, vom organiza un Comitet Executiv, când se va discuta numai despre problemele echipei naţionale. Vom vedea ce proiect are fiecare selecţioner şi vom lua anumite decizii". Echipa naţională a României a învins, miercuri, la Piatra Neamţ, scor 3-1, reprezentativa Insulelor Feroe, şi s-a clasat pe penultimul loc în Grupa a 7-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010, încheind astfel cea mai slabă campanie de calificare din ultimele patru decenii. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)
1 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut