Ştiri Dinamo Bucureşti
10-19-2009, 08:17 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Dinamo Bucureşti
"Coco" Deleanu: "Pentru noi conta mai mult jocul decat banul"
Fosta mare glorie a clubului dinamovist, Augustin "Coco" Deleanu, participant alaturi de echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial din Mexic, in anul 1970, reaminteste care era situatia fotbalistului roman in acea perioada, cand placerea de a juca era mai importanta decat cea a banilor castigati.
"Pe vremuri nu erau asa multi bani, cum sunt acum si uneori mai faceam si eu gesturi asemanatoare cu cele ale lui Mutu, iar Dumitru Nicolae Nicusor incerca sa ne linisteasca si sa ne cuminteasca luandu-ne din bani, dar cu acest lucru nu reusea sa faca nimic. Solutia sa a fost aceea ca nu ne mai introducea in teren la meciuri. Cand a inceput sa nu ne mai bage in echipa am innebunit toti. Pentru noi conta mai mult jocul decat banul si eu zic ca este un argument mai solid decat toate. Acum nu se mai poate ca jucatorii sa nu se gandeasca la bani", a declarat "Coco" Deleanu pentru Sport Total FM. Francisc si Vasile Zavoda, Apolzan - idolii de atunci: "In perioada aceea erau jucatorii de la CCA pe care ii simpatizam. Fratii Zavoda, Apolzan erau idoli pentru noi toti." Referitor la relatia sa cu clubul la care a cunoscut cele mai mari satisfactii, Augustin Deleanu a spus: "[i]Eu, fara sa fac aproape mai nimic pentru binele echipei, decat cu sufletul, sunt bagat in seama si pe langa mine mai sunt si altii. Mergem la meciurile din Europa League, se fac diferite adunari si chiar suntem restantieri cu un meci de old-boys impotriva lui Galatasaray. S-a jucat prima partida acolo si acum trebuie sa se joace aici.[/u]" "[i]Pentru Dinamo, Turcia a fost intotdeauna un refugiu. Cand era campionatul intrerupt, ne urcam in avion si ne duceam la Istanbul sa jucam un meci amical. In perioada de pregatire, jucam vreo trei meciuri, le castigam si nu ne dadeau voie sa plecam pana nu ne bateau si ei o data. In Turcia, Dinamo este cea mai cunoscuta si iubita echipa din Romania. Cred ca o sa vina si Nelu Nunweiller la meci si acesta va fi un lucru frumos pentru ca el a jucat la Fenerbahce si este foarte iubit acolo. Eu spun ca o sa fie un meci greu, dar se va juca frumos. Turcii nu sunt de nebatut si eu spun asta din prisma rezultatelor pe care le-am avut si noi. Eu spun ca i-am prins binisor, lor trebuie sa le fie frica[/u]", a declarat Coco Deleanu referitor la partida pe care Dinamo o va disputa impotriva turcilor de la Galatasaray. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
53 Musafir(i)
53 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut