Ştiri Unirea Urziceni
10-22-2009, 06:04 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Daniel Tudor explică cum a apărat penalty-ul din minutul 38 al meciului cu Glasgow Rangers!
La o zi după succesul istoric de pe "Ibrox Park", Daniel Tudor se pregătea să facă ce ştie el mai bine: să se antreneze. De fericire, eroul de la Glasgow a dormit doar câteva ore în noaptea de după victoria cu Rangers, iar a doua zi a preferat să meargă pentru recuperare la baza de la Urziceni, adică acolo unde a început totul.
-Daniel, mai visai tu să aperi în Liga Campionilor la 35 de ani? -Vreau să le mulţumesc lui Mihai Stoica şi lui Dan Petrescu pentru că mi-au prelungit contractul cu un an, deşi împlinisem deja 35 şi nu apărasem decât două-trei meciuri în sezonul trecut. Nu credeam că mai apuc în veci să debutez la acest nivel şi la vârsta asta, dar cred că aşa a vrut Dumnezeu, "Miko" să nu poată juca şi să nu existe altă variantă pe bancă. -Ţi-a fost frică să nu gafezi, având în vedere că aperi rar la Urziceni? -Ce mai puteam pierde la 35 de ani?! A fost un adevărat infern, dar golul luat repede m-a descătuşat. M-am gândit la meciul cu Stuttgart, când am luat gol tot în primele minute şi am revenit. -Cum a fost la penalty? L-a ratat Davis sau l-ai apărat tu? -Am simţit acel 11 metri şi cred că experienţa m-a ajutat să-l apăr. M-am uitat la adversar tot timpul şi mi-am dat seama că vrea să execute fără să privească poarta. Am hotărât atunci să stau pe picioare până când va şuta, iar din modul alergării mi-am dat seama unde va trage. A fost un moment perfect pentru mine. -Lucrezi special aceste faze la antrenamente sau la Glasgow a fost întâmplare? -Sigur că a fost un moment de mare inspiraţie, dar îmi place să cred că are legătură şi cu pregătirea. Penalty-urile sunt pentru mine o mare provocare. De fiecare dată special rămân după antrenamente ca să-mi şuteze de la 11 metri Dumitru Stângaciu, antrenorul cu portarii. Îmi place să exersez aceste faze şi uite că mi-au prins bine. Am apărat mai multe astfel de lovituri în cariera mea. Sper să nu fie ultima. -Ai primit mesaje de felicitare după meci? -Eu nu prea sunt obişnuit cu faima, dar aseară am primit mai multe mesaje de felicitare ca de Revelion. Primul care m-a luat în braţe a fost însă Arlauskis, un băiat extraordinar, care apără senzaţional pentru vârsta lui. "Miko" va ajunge mare. Nu m-a deranjat să fiu rezerva lui. 2 meciuri jucase Daniel Tudor pentru Urziceni în Liga I înainte de partida de la Glasgow, care a reprezentat şi debutul său în cupele europene Primele calcule serioase pentru optimi Prin succesul obţinut marţi seara pe "Ibrox Park", Unirea Urziceni a reuşit să stârnească din nou visurile microbiştilor români, care se gândesc de mult la o calificare în primăvara Ligii Campionilor. În acest moment, echipa lui Dan Petrescu se află pe locul doi, la două, respectiv trei puncte distanţă faţă de Stuttgart şi Rangers. Pentru a fi sigură că va continua şi de la primăvară în Europa, Unirea mai are nevoie de un succes. Cea mai facilă misiune se pare că o are în următorul meci, cu acelaşi adversar, Glasgow Rangers. Dacă încă trei puncte obţinute cu scoţienii ar asigura trecerea măcar în Europa League, ialomiţenii ar mai trebui să obţină un egal, fie cu Sevilla acasă, fie cu Stuttgart în deplasare, pentru a rămâne între cele mai bune 16 echipe din Europa. Dacă destinul Unirii va fi unul fericit, cel mai câştigat poate fi chiar Dumitru Bucşaru. Patronul Unirii va beneficia, pe lângă o cotă crescută a fotbaliştilor pe care-i are la echipă, şi de o sumă importantă rezultată în urma punctelor şi a eventualei calificări. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
76 Musafir(i)
76 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut