Ştiri FC Argeş Piteşti
10-28-2009, 07:33 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri FC Argeş Piteşti
Gica Dobrin: "Gicu a fost si a ramas foarte iubit"
La 2 ani de la disparitia marelui fotbalist Nicolae Dobrin, sotia acestuia a acordat cateva declaratii exclusiv pentru Sport365. Doamna Dobrin vorbeste despre dragostea cu care era inconjurat sotul sau, despre posibila plecare la Craiova din vara anului 1974, despre repulsia Gascanului fata de Dinamo si Steaua si despre actuala situatie din Trivale.
Gicu a avut o stea norocoasa, si pot spune ca am intrat si eu in steaua aceasta a lui, in cei 41 de ani cat i-am stat alaturi. Noi ne-am iubit si am avut grija unul de altul. Gicu a fost iubit de suporteri si la randul sau i-a iubit pe acestia, a fost apropiat de oameni, a tinut la ei. Gicu a fost inconjurat de respectul tuturor, de la oameni simpli la conducatorii judetului. A fost primit extraordinar peste tot pe unde a mers. Imi amintesc ca la Craiova, unde a jucat cu FC Arges imediat dupa un meci al echipei nationale (n.r. Romania - Cehoslovacia 2-1, in 1971), a fost intampinat cu mult entuziasm, a primit si o cravata de pionier in semn de pretuire. Si acum, cand am fost la mormant, am fost impresionata de caldura oamenilor si stiu ca si azi Gicu a ramas foarte iubit. In 1974, Dobrin a fost la un pas de a pleca la Universitatea Craiova: Noi tocmai ne intorsesem de la mare, fusese pauza competitionala, si la club era debandada, nu se stia cine urma sa se ocupe de FC Arges. Gicu a stat cateva zile, si apoi a spus ca in situatia respectiva ar pleca. Imediat ce a auzit acest lucru, a intervenit Adrian Paunescu: "Mergem la Craiova". Am ajuns acolo in cateva ore, ni se pusese la dispozitie si un apartament. A intervenit insa primul secretar Ion Dinca: "Daca pleaca Dobrin la Craiova, atunci plec si eu cu el, si aici sa vina primul secretar de acolo. A fost agitatie in oras, muncitorii de la uzina au anuntat ca nu mai lucreaza daca pleaca Dobrin, si in cele din urma Gicu a ramas pe loc. Am fi mers la Craiova pentru ca eram apropiati de oameni de acolo, conta si prietenia cu Oblemenco si cu familia lui, prietenie pe care am pastrat-o pana in ziua de azi. In schimb, nu cunosc absolut nimic despre un posibil transfer la Steaua. Am aflat acum ca s-ar fi vehiculat in presa, cred ca e vorba mai mult despre cautarea de noi subiecte, de incercarea de a scrie despre Dobrin ceva ce nu s-a mai scris. Eu nu cunosc nimic despre asa ceva, dar stiu ca avea o adevarata repulsie fata de Dinamo si Steaua". Marea glorie din Trivale a pregatit in cateva randuri pe FC Arges. Despre acest aspect, doamna Dobrin a spus: "Meseria de antrenor este mult mai dificila decat cea de jucator, am perceput si eu acest lucru. Cand esti antrenor, nu mai esti pe cont propriu, trebuie sa te gandesti la toti". Legat de actuala situatie a echipei din Trivale, doamna Gica Dobrin a declarat: "Este pacat de ceea ce se intampla, pentru ca Argesul este un club cu traditie, o traditie care risca sa se piarda. Imi pare rau si de domnul Cornel Penescu, nu cred ca merita sa i se intample asa ceva. In ultima vreme nu am mai stat de vorba cu nimeni de la club." Nicolae Dobrin a incetat din viata in dimineata zilei de 26 octombrie 2007, in urma unui cancer pulmonar. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi ![]() |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)
3 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut