Ştiri Rapid Bucureşti
10-29-2009, 07:24 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Helder, dorit la naţionala Braziliei
Click! vă prezintă povestea singurului fotbalist «cariocas» din Liga I care se află în vizorul primei reprezentative pregătită de Carlos Dunga.
Helder Ferreira, fundaşul brazilian al lui Rapid, provine dintr-o familie numeroasă din Sao Paolo. Deşi părinţii săi sunt divorţaţi, fotbalistul a avut mereu grijă de frăţiorii vitregi. La 18 ani, s-a căsătorit cu femeia visurilor sale. "Speedy Gonzalez" de Giuleşti, în vârstă de 21 de ani, şi-a unit destinul, în urmă cu trei ani, cu Marcela, pe care a cunoscut-o la Caxias do Sul. "Jucam la Juventude. Acolo am întâlnit-o pe femeia visurilor mele cu care locuiesc în Bucureşti. Nu sunt un mare pasionat al cluburilor de noapte. Îmi plac şi româncele, dar mult mai mult braziliencele. Deocamdată nu ne gândim la un copil, însă aş vrea foarte mult un băiat pe care să-l fac fotbalist", spune jucătorul, care nu se omoară nici cu măncarea din România: "M-am adaptat cu viaţa din Bucureşti. Îmi place şi la Rapid, aş vrea să continui cu această echipă după expirarea împrumutului, dar sarmalele şi micii tot nu mă atrag. În schimb, îmi place cum este gătită "lazania" la voi, sau "pizza diavola". În Franţa nu prea mi-a plăcut mâncarea. Mai mult şampania (râde)". După transferul la Rapid, în august, Helder a primit un telefon de la antrenorul naţionalei Braziliei, Carlos Alberto Dunga: "Mi-a spus că sunt în vizorul echipei naţionale. Pe postul de fundaş dreapta joacă idolul meu, Maicon, pe care îl apreciez mult mai mult decât pe Dani Alves. Nu cred că am şanse să-i iau locul în acest moment, dar pe viitor nu se ştie", spune Helder. Giuleşteanul l-a luat cu el şi pe unul dintre frăţiori, în vârstă de 10 ani, în perioada în care a evoluat pentru Nancy,. "Mi-e dor de el, ce să fac, dar trebuie să mai am răbdare până în ianuarie. Îl voi lua atunci cu mine în România", mai spune Helder, care ca toţi brazilienii, de abia aşteaptă "Carnavalul de la Rio". Cine e Helder Data naşterii: 13.04.1988 Locul naşterii: Ribeirao Preto (Brazilia) Înălţime: 1.75m Greutate: 69kg Post: fundaş Naţionalitate: braziliană Debut în Liga I: 31.07.2009, Rapid-Poli Iaşi 4-1 Carieră anterioară: Juventude(2005-2008), Nancy(2008-2009) Performanţe: Cupa Braziliei cu Juventude (2007); dublu campion (2007 şi 2009) al Americii de Sud cu "naţionala" de tineret a Braziliei Costă 900.000 € Nancy a plătit în 2008 suma de 2 milioane de euro pentru brazilian, însă acesta nu s-a adaptat cum trebuie în Ligue 1. Din cauza comportamentului său indisciplinat, conducerea clubului a decis să-l împrumute la Rapid în această vară. Giuleştenii au trecut însă în contract o clauzaă conform căreia îl pot cumpăra la finalul sezonului contra sumei de 900.000 de euro. Ce nu ştiaţi despre Helder Provine dintr-o familie cu patru fraţi Împarte camera de cantonament de la Rapid cu Cesinha Este înnebunit după muzica hip hop şi samba Este cel mai rapid fotbalist din Liga I Este un pasionat al fotbalului pe plajă http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
7 Musafir(i)
7 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut